Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנוזל קירור מכיל מים נטולי מינרליים ואת בסיס הקליגול, שמספקים תכונות של נגד קפאון וטמפ' רתיחה גבוהה יותר והולכת חום גבוהה.

נשארנו עם ההגנה נגד החלודה שאותם מספקים בסיס התוספים שהם אלו השונים בין נוזל קירור אחד למשנהו.

שימוש בנוזל שלא מותאם למנוע עלול לגרום להגנה לא תקינה נגד חלודה, פגיעה במשאבת המים ועד סתימת סיפונים צרים ברדיאטור המנוע והחימום.

רכישה של נוזל מקורי אכן מסירה דאגה מפני התקלות האפשריות שציינתי ולהשתמש בנוזל אחר גם אם הוא אכותי לא! ולכן חשוב לא רק האיכות אלא התאימות.

לידיעה, למרות שיש יצרני נוזל קירור שמצהירים שניתן לערבב את המוצר שלהם עם נוזלי קירור אחרים אני יודע מנסיון שלא כך הדבר. ערבוב נוזלים בעלי חבילת תוספים שונה עלול לגרום לבוצה, סתימות והגנה ירודה נגד חלודה.

אגב מרק, אין לי מושג מהיכן השגת את התקן של הנוזל קירור של טויוטה ועד כמה שידוע לי הוא אינו בנמצא.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שימוש בנוזל שלא מותאם למנוע עלול לגרום להגנה לא תקינה נגד חלודה, פגיעה במשאבת המים ועד סתימת סיפונים צרים ברדיאטור המנוע והחימום.

שלוש המילים המודגשות הן המפתח לנכונות האמירה שלך. בוא תפרק את האמירה "שלא מותאם למנוע" ותסביר מה בדיוק צריך להתאים למה.

אני מנסה לחתור לנקודה שמעבר להבדלים בין ברזל-אלומניום-נחושת-פלסטיק-גומי אין נושא של תאימות. ובפועל מדובר בחומרים שתואמים לרדיאטור נחושת או רדיאטור אלומיניום ואוליי גם לתאימות לבלוק ברזל לעומת תאימות לבלוק אלומיניום. את ההפרדה הזו לרוב היצרנים יש.

אם אתה יודע להסביר על הבדל שהוא מעבר נשמח לשמוע.

פורסם

מנועי ברזל/אלומיניום לא יעבדו טוב עם OAT או HOAT, הנוזל הקלסי הרגיל IAT מתאים לרוב המנועים אך במערכות קירור עם ספיקה נמוכה הסיליקט עלול להפוך לעיסה דביקה שעלולה לגרום לסתימות. ביעיות נוספות שעלולות להגרם משימוש בנוזל לא מותאם הם האצת קוויטציה של משאבת המים,ופגיעות באטם הפחם שלה וכתוצאה מכך נזילות.

כך שזה לא רק המתכות של המנוע, אלא כלל המערכת ואופי העבודה הוא מה שמכתיב ליצרן איזוהי חבילת התוספים הנדרשת לצורך שמירה נגד חלודה לאורך זמן ושמירה על מרכיבים עיקריים כמו משאבת המים והמקרנים.

פורסם

דניאל נוזל הקירור של NULON שמרק הציג כאן תואם לטיוטה ומבוסס על OAT, לדעתי כך גם G30 שמתאים ל-VW (למרות שזה לא מצויין במפורש ב-ds המצורף) כך שאני לא מבין את האמירה ש "מנועי ברזל/אלומיניום לא יעבדו טוב עם OAT או HOAT"

הרי רוב אם לא כל נוזלי ה- LLC/ELC לדעתי מבוססי HOAT/NOAT מה שמתאים אותם למערכות light duty.

לגבי התוספים האחרים אני מסכים לחלוטין שהם צריכים להתאים למערכת (למשל הימנעות מסיליקט,בוראט, ניטרייט ושאר מרעין למערכות light-duty או כהגדרתך ספיקה נמוכה). כל מה שניסיתי להגיד שבשביל נוזל שמתאים למערכת לא חייבים נוזל מקורי כיוון שלא מדובר כאן בהייטק או באיזו התאמה כימו-מטלורגית (מונח שלי :-) ) מסובכת.

כולה צריך להבין מה התוספים והחומרים הבסיסיסים, לוודא שהם מתאימים למה שהמשורר התכוון וכמובן להימנע מערבובים (כפי שציינת לרוב ההצהרות של היצרנים שהנוזלים תואמים תמיד אין שחר, האמירה הזו מוגבלת מאד).

אני אקדים אותך ואגיד שלדרוש את שאמרתי במשפט האחרון מנהג ממוצע לא ריאלי ולכן כהמלצה כדאי להשתמש בנוזל קירור מומלץ ע"י היצרן. שוב הכוונה הייתה להבהיר שאין כאן איזה שיקוי פלא שהיצרן פיתח בדיוק למנוע שלו.

פורסם

אני לא אניח לך היום. דווקא טויוטה פיתחו לפני עשור נוזל קירור יעודי משלהם, הוא למעשה נוזל היברדי אבל לא בדיוק. הוא מבוסס על חומצות אורגניות אבל עם תוספת פוספט שנמצא דווקא בנוזל הרגיל עם הסיליקט. הפוספט בניגוד לחומצות אורגניות מגיב מהר על פני השטח מה שמונע קויטצייה מהירה של משאבת המים וחלודה להווצר במידה ויש חוסר בנוזל. מה שמאוד מתאים למנועי ברזל/אלומיניום שדווקא ממולאים לרוב בנוזל רגיל. טויוטה רמזו באיזהשהו שלב ששימוש בסיליקט עלול לגרום לנזק למשאבות המים שלהם וסתימת רדיאטורים. לך תבין..בכימייה או את טויוטה.

ועוד דבר, ברזל נוטה לפתח שכבת חלודה במגע עם לחות הקלה ביותר באופן מאוד מהיר. הסילקט והפוספט של הנוזל הקונבציאונלי מגיב מאוד מהר על פני השטח ויוצר מעטפת הגנה נגד התפתחות חלודה. זו הסיבה מדוע למנועים בי-מטלים או יציקה מלאה נהוג היה מזה שנים להשתמש בנוזל הישן והטוב.

יש המון עומק מאחורי הנושא של נוזלי הקירור שאנו כנראה עוד לא מודעים אליו, ברוב המקרים הכשלים שיגרמו למערכות הקירור והמנוע עקב שימוש בנוזל לא תואם יתגלו בשלב דיי מאוחר, שבעל הרכב או המוסך המטפל כלל לא יהיה מודע לו כי כנראה שהרכב עד אז יחליף יד/ים או ישפוך מנוע/ראש.

לכן אני חושב שלציין "שם נוזל אכותי וזהו" כפי שציינת מספר פעמים בשרשור זה לא הדבר הכי נכון לומר.

פורסם

דניאל,

אמנם בזמן האחרון אני מתחיל לגלות סימני סניליות (למרות גילי הצעיר) בכל הנוגע לזיכרון שמות אך גרמת לי לחשוב לרגע שאני לא זוכר את שכתבתי בעצמי ועל כן עברתי כל כל ההודעות שרשמתי בשרשור זה ולא מצאתי אפילו פעם אחת את עצמי אומר אמירה טפשית כגון "שים נוזל איכותי וזהו". נהפוך הוא, כל מה שכתבתי היה מדוד וזהיר:

"בשורה התחתונה מדובר בבלוק אלומניום, צנרת מחומרים פלסטיים/גומי ולא הרבה מעבר.

אני מאמין שאם תשווה נוזלים שונים איכותיים שמיוצרים באותה טכנולוגיה (מבחינת הרכב ושיטות הגנה) תראה בפועל תוצאות זהות."

"ישנם הבדלים בין נוזלי הקירור השונים היות ונוזל הקירור הוא לא רק אנטי פריז. הוא גם נוגד קורוזיה, מנטרל אבנית, מביא את רמת החומציות לערך הרצוי ועוד. ישנן גם מספר קטגוריות או שיטות להרכבי הנוזל."

מה גם שלכל אורך הדרך המלצתי להשתמש בנוזל המקורי ואף כתבתי שאני נוהג לעשות זאת.

אם פספסתי משהו שכתבתי אתה יותר ממוזמן להפנות אותי אליו.

פורסם
רק אומר שלעניות דעתי אין חובה לשים נוזל יצרן עליו המליץ היצרן מהסיבה הפשוטה שלא נראה לי שהיצרן בחר את נוזל הקירור באופן שיהיה המתאים ביותר לסגסוגת ממנה בנוי המנוע. מפאת חוסר היכולת שלנו להוכיח זאת אנחנו משתמשים בנוזלים שהיצרן ממליץ עליהם כל אימת שהם נחשבים לאיכותיים (יקרים ומחברה בעלת שם).

מי שרוצה לדקדק- שיקנה נוזל עליו ממליץ היצרן (כך אני עושה).

מי שרוצה להיות מציאותי- שיקנה נוזל איכותי.

כך בכל אופן השתמע לי מהשורות המודגשת (על ידי) שכתבת, כמובן שהיית יותר מזהיר בניסוח שלך.

פורסם

גם אנוכי השתמשתי ומשתמש במילים "נוזל איכותיי" שמשמעו תוצרת חברה ידועה ועונה על מפרטים של ייצרני רכב רבים כמו פרסטון או מוביל או BASF ולא תוצרת "מרקו ובניו נוזלי קירור".

גם ייצרני הרכב נוהגים להשתמש במילים אלה או במילים שווה ערך כמו שטויוטה במפרט המצורף מציינת.

יש לי גם דוגמאות של שימוש במילים "נוזל קירור איכותי" המופיע בספרי אחזקה של ייצרנים רבים.

אביב אני מקווה שדניאל בניסוח המדוייק שלו הצליח לשכנע אותך שיש להשתמש בנוזל קירור שעונה על מפרטי הייצרן.

אם עדיין לא השתכנעת, אתה מוזמן לשאול את רון איך הגולף הקודמת שלי שטופלה על-ידי ועשתה כבר 120K וכמעט 8 שנים נכנסה לטיפול 120K אצל רון ועדיין לא הוחלף בה שום חלק של מערכת הקירור (למעשה הרכב עם 0 תקלות) ומיכל העיבוי נראה כביום היוולדו.

אני הדרכתי את הקונה המאושר להחליף נוזל קירור אחת ל-3 שנים וכך הוא עשה.

אני אבקש מרון שבהחלפת הטיימניג הבא יחליף את משאבת המים ואני התעד את מערכת הקירור והמשאבה.

אביב,

אם לא שמת לב בקונצרן VAG יש מנועים שבנויים מראש אלומיניום וגם הבלוק (בפולו), ובגולפים הבלוק מברזל יציקה. יתרה מזאת חלק מהמשאבות בנויות עם אימפלר מפלסטיק וחלק ממתכת ולכן פיתחו נוזל קירור שיתאים לכלל המערכות.

הנוזל שלהם מבוסס על חבילת תוספים OAT.

שכחתי לציין שאחת הסיבות העקריות לפיתוח נזול קירור ארוך טווח כלומר החלפה אחת ל-5 שנים או ללא החלפה בכלל הינה הסיבה של זיהום הסביבה כלומר פחות החלפות פחות זיהום סביבתי.

איזה כייף לי :)

פורסם
אסור לשים רק G 12 !

אתה חייב למהול אותו עם מי ברז

ידעתי שיש איזשהו קאטצ' עם החומר הזה.

כל הכיתוב הוא בגרמנית, ואין לי בעיה לתרגם אותו (חברה שלי דוברת....) אבל אין חכם כבעל נסיון.

על הבקבוק מצוייר מה יחס המהילה, עם ציון של טמפ' :

יחס 2:3 עד (?) טמפ' של 24 (או אולי מעל 24- מעלות?)

יחס 1:1 עד טמפ' של 36

יחס 3:2 עד טמפ' של 52

אם יש לימשהו מושג אני אשמח להבהרות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בקשר לנוזל קירור עבור רכבי מאזדה, היצרן מכנה את הנוזל המקורי שלו בשם:

Mazda Genuine Extended Life Coolant Type FL22 Prediluted

שהתכונות שלו הם:

1. החלפה אחת ל-10 שנים או 200K ולאחר מכן כול 5 שנים

2. הנוזל חופשי מהרכיבים הבאים:

Alcohol, methanol, Borate or Silicate

לפי הבנתי בנושא הנוזל של חברת BASF G30 מתאים לדרישות של מאזדה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...