Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובת ESP ברכב חדש - מ-2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על חובת התקנת מערכת בקרת יציבות ברכב חדש החל משנת 2010.

אינני אוהב את שר התחבורה שלנו כלל אבל הצעד הנ"ל מבורך.

ESP - ESC - DSC - VSA

עריכה: ארנון, הוא לא שלי אלא של כולם. את האמת, ממש לא מעניין אותי איך אלא העיקר שתהיה חובה כזאת.

אל נא לשכוח שחובת ESP בעצם תשלול את האפשרות למכור רכב חדש בלי ABS (גטס):idea:

Veni Vidi Vici

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שר התחבורה שלך מתמחה בצעדים שמשיגים כותרות חיוביות בתקשורת, מבלי לשקול את ההשלכות.

בשנת 2010, כשיתגלה לכל שהתקינה האירופאית מחייבת ESP משנת 2011 ולכן יתכן וחלק מהיבואנים לא יוכלו לעמוד בחובה הזו, בוודאי תינתן דחיה.

אלא שאז מופז כבר יהיה במשרד הבא ואיש לא יזכור זאת.

למרות הביקורת מדובר, כמובן, ביוזמה מבורכת.

חבל רק שבאה בעקבות לחץ ציבורי, ולא כי מישהו במשרד התחבורה, חלילה, זיהה את הצורך ויזם את התקנה.

פורסם

ממש לא צעד מבורך.

יש לקדם מכירת רכבים עם מע' בקרת החלקה, ויש לבטל את המיסוי על מע' בטיחות, אבל להכריח אנשים לקנות אותן ?

אני מעדיף לשלוט ברכב שלי בעצמי, תודה רבה, ולא לתת למחשב לעשות את העבודה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מה לעשות שהיבואני הם חולי כסף(אכן אכן רובם, לא כולם!) והם מעדיפים לחסוך 2000 שקל ולשים קצוץ על הנהג שסיכויי ההישרדות שלו מתאונה צונחים לעומת אותה תאונה אילולא הייתה לו מערכת הגנה מתקדמת.

אז כן צריך לחייב, וצריך לחייב בלפחות 6 כריות אוויר, וצריך לחייב במינימום 4 כוכבי בטיחות. וצריך להוריד מס על אביזרי בטיחות.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
ממש לא צעד מבורך.

יש לקדם מכירת רכבים עם מע' בקרת החלקה, ויש לבטל את המיסוי על מע' בטיחות, אבל להכריח אנשים לקנות אותן ?

אני מעדיף לשלוט ברכב שלי בעצמי, תודה רבה, ולא לתת למחשב לעשות את העבודה.

עבורך אולי לא אבל עבור 99% מהאוכלוסיה שלא יודעים לשלוט ברכב בתנאים קיצוניים זה צעד מבורך.

מה שכן אני מקווה שברגע ש ESP באמת יהיה חובה תהיה גם את האופציה לנטרל אותו כפי שניתן לעשות ברכבים מסוימים היום.

פורסם

או.קיי, ואם לא תהיה אופצייה לנטרל אותו.

מה תעדיף?

ESP לכולם פעיל בכל מצב?

או המצב היום?

האופצייה שלי (לדעתי) ברת היגיון והיא אפילו נבונה:

מחירו של רכב עם מע' ESP או בלעדייה יהיה זהה (+- 1,000 ש"ח נניח זה סביר), והצרכן יבחר בעצמו מה הוא רוצה לרכוש.

אני לא אהיה מוכן לקנות רכב עם מע' ESP שלא ניתן לנתקה. מבחינתי זו פגיעה בחופש האישי שלי לנהוג כרצוני.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לדעתי זה טוב.

רוב הנהגים לא יודעים לשלוט ברכב במצבים קיצוניים או שלא מספיקים להגיב וזה יכול למנוע כמה תאונות

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
ממש לא צעד מבורך.

אתה צודק.

באותה הזדמנות, אפשר לעשות את אותו הדבר לפנס הבלימה השלישי, חגורות הבטיחות, המגבים והצמיגים שנמכרים היום בארץ.

להכריח אנשים לקנות אותן? זה הרי פוגע בחופש הקניין שלנו!

ברור לי שהתקנה הזאת היא רק קצה החוד של תהליך ארוך טווח שיקח בסופו של דבר את השליטה ברכב מידי הנהג ויעביר אותה אל מחשב. ברור לי שהיום בו זה יקרה יהיה עצוב וכואב עד מאוד.

אבל ראבק, תיהיה ריאלי, 99.9% מהנהגים לא יודעים לצאת ממצבי חירום. מחקרים רבים הוכיחו שמערכות ESP מקטינות את כמות ההרוגים והנפגעים קשה, הרבה יותר מהגבלת מהירות או אכיפת מהירות. אני בטוח שרכבים עם אורנטציה ספורטיבית ימשיכו להגיע עם אפשרות לניתוק הESP כי זה מה שהלקוח שקונה אותם דורש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צעד מבורך, גם לאלה שביננו שאוהבים נהיגה ספורטיבית.

במרבית המכוניות, ובמיוחד הספורטיביות, אפשר לבטל את בקרת האחיזה. אפילו הרכב שנחשב לקיצוני ביותר שיש בא עם בקרת אחיזה שאפשר לבטל בלחיצת כפתור (S2000).

Back to the original - NC again.

פורסם

אני מבין שאנחנו משדרים על גל מעט שונה, ולכן אסביר:

פנס בלימה שלישי, מושבים כאלו ואחרים, חגורות בטיחות, ועוד - אף אחד מאלו לא מפריעים לי.

תאונות דרכים מאוד מפריעות לי, אל תבין אותי לא נכון.

בגלל זה הייתי לא יום ולא יומיים במד"א, הדרכתי נהיגה נכונה לא יום ולא יומיים, וגם נהיגה מתקדמת.

אבל, עצם הרעיון, שישללו ממני את טיפת ההנאה המוטורית שעוד קיימת על רכב. ואני לא מדבר כרגע על חוליגניזם, אלא על נהיגה אמיתית שבה הרכב נשלט על ידי הידיים והרגליים שלי, ולהמיר אותה לעסק ממוחשב... זה הדבר שמפריע לי.

היום אתה תקנה רכב שניתן לנטרל בו את ה ESP, מחר כבר לא תוכל לנטרל אותו. ומה תגיד אז?

יותר מזה - למה על רכב רגיל שאינו ספורטיבי לא ניתן יהיה להנות? אם יש אילוצים כאלו ואחרים שבגללם אני נדרש לקנות רכב "רגיל", אז נגזר עלי לחיות תחת מחשב שיפקח עלי?

טיפת ההנאה הזו, היא היחידה שעוד משאירה אותי על 4 (גלגלים). ואת טיפת החירות הזו, אני מבקש לשמר.

אין לי בעייה ואני אפילו תומך מאוד ברכבים עם בקרת יציבות. פשוט לא להכריח את הצרכן לכך ולא לתת לו שום אלטרנטיבה. זה הכל.

תנו לי להרוג את עצמי בשקט, בלי שמחשב יעזור או יפריע לי, מה כבר ביקשתי :wink:

TB, מה תעשה אם מחר לא תוכל לנתק את בקרת היציבות, או לחילופין - לא תוכל לנתק אותה באופן מלא?

פורסם
צעד מבורך, גם לאלה שביננו שאוהבים נהיגה ספורטיבית.

במרבית המכוניות, ובמיוחד הספורטיביות, אפשר לבטל את בקרת האחיזה. אפילו הרכב שנחשב לקיצוני ביותר שיש בא עם בקרת אחיזה שאפשר לבטל בלחיצת כפתור (S2000).

גם בפולקסווגן פולו ניתן לבטל את הESP בלחיצת כפתור.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
או.קיי, ואם לא תהיה אופצייה לנטרל אותו.

מה תעדיף?

ESP לכולם פעיל בכל מצב?

או המצב היום?

האופצייה שלי (לדעתי) ברת היגיון והיא אפילו נבונה:

מחירו של רכב עם מע' ESP או בלעדייה יהיה זהה (+- 1,000 ש"ח נניח זה סביר), והצרכן יבחר בעצמו מה הוא רוצה לרכוש.

אני לא אהיה מוכן לקנות רכב עם מע' ESP שלא ניתן לנתקה. מבחינתי זו פגיעה בחופש האישי שלי לנהוג כרצוני.

אם לא תהיה אופציה לנטרל, תוציא פיוז, אפשר לחשוב.

פורסם

אבל, עצם הרעיון, שישללו ממני את טיפת ההנאה המוטורית שעוד קיימת על רכב. ואני לא מדבר כרגע על חוליגניזם, אלא על נהיגה אמיתית שבה הרכב נשלט על ידי הידיים והרגליים שלי, ולהמיר אותה לעסק ממוחשב... זה הדבר שמפריע לי.

היום אתה תקנה רכב שניתן לנטרל בו את ה ESP, מחר כבר לא תוכל לנטרל אותו. ומה תגיד אז?

יותר מזה - למה על רכב רגיל שאינו ספורטיבי לא ניתן יהיה להנות? אם יש אילוצים כאלו ואחרים שבגללם אני נדרש לקנות רכב "רגיל", אז נגזר עלי לחיות תחת מחשב שיפקח עלי?

טיפת ההנאה הזו, היא היחידה שעוד משאירה אותי על 4 (גלגלים). ואת טיפת החירות הזו, אני מבקש לשמר.

אין לי בעייה ואני אפילו תומך מאוד ברכבים עם בקרת יציבות. פשוט לא להכריח את הצרכן לכך ולא לתת לו שום אלטרנטיבה. זה הכל.

תנו לי להרוג את עצמי בשקט, בלי שמחשב יעזור או יפריע לי, מה כבר ביקשתי :wink:הבעיה שאתה יכול לקחת אותי את אבי השכן ביחד איתך. או גרוע מכך להגיע לנכות ולאכול מקש כל החיים.

TB, מה תעשה אם מחר לא תוכל לנתק את בקרת היציבות, או לחילופין - לא תוכל לנתק אותה באופן מלא?

הגדר להנות מהרכב...

הכוונה לעשות דריפטים וחרקות והESP יפריע?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
אם לא תהיה אופציה לנטרל, תוציא פיוז, אפשר לחשוב.

אם את מנגנון האקטיבציה שמיקרוסופט תקעה בוויסטה הצליחו לפרוץ בזמן קצר, היה סמוך ובטוח שגם את הESP יצליחו לפרוץ בקלות גם בלי להוציא פיוז (ואולי לדפוק את המחשב שמפעיל את הוישרים או בקרת האקלים לרגל ימין).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...