Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

GPS- כמה שאלות

aviv007788
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים רכשתי GPS של חברת "איתוראן", המכשיר מאוד ידידותי ומגיע עם תוכנה מצויינת.

השאלה שלי לאחר שאני מספק למכשיר את כל הנתונים של הכתובת הוא שואל אותי אם אני רוצה "נווט מהיר"-"נווט קצר"

בחוברת הוראות של המכשיר לא כתוב מה ההבדל בין השניים, אשמח אם מישהו יומר לי מה ההבדל? מאמין שזה נמצא

בעוד תוכנות ככה שיש אנשים שיכולים לענות לי על השאלה.

ואל תאמרו לי מה הבעיה? "נווט מהיר זה יקח אותך הכי מהר, ונווט קצר יקח אותך הכי קצר למקום"

במידה וזה הכי מהיר אז משמע אני מגיע ליעד הכי מהר ואם זה ניווט מהיר אז אני מגיע ליעד בזמן הכי קצר. ככה שזה אותו דבר

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

טעות!

"ניווט מהיר", משמעו אתה מגיע בזמן מועט ליעד.

"ניווט קצר", משמעו אתה מגיע בדרך הכי קצרה ליעד.

יכול להיות שמכשירך, יש את הדרך עם המזן הכי קצר, ואת הקילומטראז' הכי קצר, ולכן וא מבקש ממך לבחור. אם יש לך קילומטראז' קצר, זה לא בהכרח הזמן הכי קצר, ולהיפך.

לכל המעוניין! אני בונה מאגר מערכות סאונד לרכב. המאגר יהיה מוכן תוך כמה שבועות ספורים (הוא שליש מוכן...)

פורסם

הכל תלוי אם אתה מנווט בתוך העיר או מחוץ.

קח בחשבון שניווט קצר יכול להעביר אותך במקומות לא הכי נעימים. (במידה ומדובר בבין עירוני)

כמו כן בד"כ הגדרת "קצר" תכניס אותך הרבה פעמים לתוך כבישים ראשיים בתוך הערים כדי לחסוך ק"מ או שניים אם יש מעקפים בכביש המהיר אבל הפקקים יגרמו לך להתחרט על זה.

מהיר אולי יקח לך עוד כמה ק"מ אבל בד"כ עם פחות פקקים.

אם מדובר בעירוני - לפעמים דווקא הגדרת קצר תעביר אותך דרך שכונות ורחובות לא ראשיים ולכן גם פחות עמוסים.

פורסם

מצטער אך עדיין זה לא מובן, אתן דוגמא:

אני גר בב"ש וכאשר אני מכניס נתונים למכשיר לייסוע למתחם פולג בנתניה (יתר דיוק "איקאה") כאשר כל הנתונים

מוכנסים נשאר לי לבחור בין "נווט מהיר" ל-"נווט קצר".

בנווט מהיר הנתונים הם: 132 ק"מ ליעד בתוך שעתיים.

בנווט קצר הנתונים הם: 129 ק"מ ליעד בתוך שעתיים ו-17 דקות.

השאלה שנובעת מכאן, איך יכול להיות בנווט קצר שהוא פחות ק"מ מניווט מהיר ועדיין אני מגיע באיחור של 17 ד'ק ליעד?

בואו נצא מנ'ק הנחה שאני נוסע על קצב נסיעה של 100 קמ"ש בצורה אחידה.

סיכום שלכם:

ניווט קצר מיועד ל-....? ניווט מהיר מיועד ל-....?

תודה לכולם.

נ.ב

"מהיר אולי יקח לך עוד כמה ק"מ אבל בד"כ עם פחות פקקים."

איך המכשיר בדיוק מזהה היכן יש פקקים והיכן אין?

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

יכול להיות, למשל, שהניווט המהיר ייקח אותך דרך כביש 6 (וזה יעלה לך בתוספת הקילמוטרים של כבישי הרוחב)

והניווט הקצר ייקח אותך דרך איילון, ותעמוד בכל הפקקים / מחלפים בין צומת ראם לנתניה

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לתוכנה מוגדרות מהירויות נסיעה שונות בכבישים שונים. בד"כ אפשר גם להגדיר בעצמך לפי סוג הכביש.

אני אתן לך דוגמא: למשל הגעה מכיכר המדינה בת"א לבי"ח וולפסון בחולון.

ניווט קצר יתן לך כנראה דרך שעוברת בטיילת, יפו וכו', דרך העיר.

ניווט מהיר כנראה יקח אותך דרך נתיבי איילון.

באיילון מוגדר לתוכנה לחשב מהירות 90 ובעיר 30-40. (מדובר בממוצע)

בנוסף, חלק מהתוכנות מחשבות כל רמזור כהמתנה של 30 שניות.

ברוב המוחלט של המקרים אתה רוצה ניווט מהיר. לפעמים צריך להפעיל קצת שכל ישר ולדעת דברים שהתוכנה לא יודעת, למשל עומסים - ואז לשפר את המסלול (אני בד"כ מוסיף נקודת ביניים אם אני רוצה לגרום לו לבחור כביש אחר)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שמע, זה נורא פשוט, אין מה להסתבך עם זה.

ניווט קצר - כשמו כן הוא. התוכנה תביא אותך ליעד בדרך הקצרה ביותר!

גם אם זה אומר להעביר אותך במרכזי ערים, סמטאות, דרכי עפר (תוכנות מסויימות מאפשרות לך לסמן להן להימנע מדרכי עפר) ושאר מרעין בישין.

ניווט מהיר - התוכנה תשאף להשאירך על כבישים ראשיים ומהירים ככל האפשר גם אם המסלול ארוך יותר במעט.

מנסיוני בן מס' השנים עם מס' תוכנות ניווט, עדיף לך להשאיר את התוכנה תמיד במצב של ניווט מהיר, פרט למקרים מסויימים שבהם אתה דווקא רוצה להישאר על כבישים צדדיים לדוגמא: כשהייתי בטיול באיזור בית שמש עם המשפחה, רצינו לחזור לכיוון קיבוץ צרעה. הדרך הקצרה ביותר היתה איזשהו כביש מפותל בתוך יער מקסים וממש נהננו מהנוף בדרך. ניווט מהיר היה כנראה מוציא אותנו דרך כביש מהיר ואפרורי כלשהו.

מקווה שזה ממצא את העניין.

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

• תוכן חדש...