Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית 2008 -Accord 2.0 comfort/Citroen C5?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב קודם ביקשתי פה לגבי יונדאי/סיטרואן 2006

עכשיו התקציב עלה ויש אפשרות ל Honda Accord 2.0 comfort/Citroen C5

אז על איזה מן המכוניות הייתם ממליצים??

פורסם

אם אתה מחפש נוחות כמו שאמרת קודם אז הסיטרואן תענה על צורך זה יותר טוב....אבל אני חושב....כבר הרבה זמן שלא נסעתי באקורד אבל אני זוכר שזה אוטו ממש נחמד וגם כיף לנהוג בו.

עשית נכון כשהחלטת לוותר על היונדאי זה לא אוטו טוב.

פורסם

תראה, כחדשה ה-C5 היא קנייה פחות טובה מכמשומשת. היא כבר מתחילה להתיישן ודגם חדש נראה באופן הקרוב. ירידת הערך צפויה להיות גרועה, לעומת האקורד שבוודאי תשמור על ערכה טוב יותר. אם אתה בעל קסנטיה אז זה אולי פחות מפריע לך, אבל זהו בכל זאת שיקול. מעבר לכך, האקורד היא מודל 2007 למיטב ידיעתי, ודגם הקומפורט הזול יותר הוא בעל אבזור בטיחותי נמוך (שתי כריות אוויר בלבד) ואבזור לא מרשים באופן כללי. ה-C5 הרבה יותר מאובזרת. ביחד עם נוחות נסיעה עדיפה משמעותית לטובת הצרפתיה, אני חושב שלמרות העניין הכלכלי והדגם החדש שמגיע, הייתי בוחר בה מבין השתיים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
טוב קודם ביקשתי פה לגבי יונדאי/סיטרואן 2006

עכשיו התקציב עלה ויש אפשרות ל Honda Accord 2.0 comfort/Citroen C5

אז על איזה מן המכוניות הייתם ממליצים??

בעולם שבו מוכרים מכוניות לפי כמות האיבזור בפנים - כדאי שתחדד את השאלה.

מדברי סקורניס ידידי אתה בטח מבין שה C5 יותר מאובזרת - השאלה היא האם אתה צריך איבזור "עודף" (ואני לא מדבר על איבזור בטיחותי - שגם בעניין זה יש יתרון ל C5) או שאתה בודק עד כמה האוטו עונה על הדרישות שלך מבחינת נהיגה, ביצועים והתנהלות יום-יומית.

מתוך ניסיון מכובד מאוד על 2 המכוניות, אני ללא ספק הייתי בוחר באקורד.

האקורד הרבה יותר מחוברת לכביש, הביצועים בפועל הרבה יותר טובים מה-C5, ברקסים מצויינים ותחושה אחרת לגמרי (מבחינת נהיגה) ביחס ל C5. עם גיר מ-ע-ו-ל-ה בעל 5 יחסי העברה ומנוע בן-זונה (עם I-VTEC שהוא דור שני למערכת תיזמון שסתומים משתנה) תהיה בטוח שבנסיעת מבחן, אם תיקח ותעשה כמו שצריך, מייד תבחין בהבדלים.

היתרונות והחסרונות של ה C5 נעוצים גם בעיקר בעובדה שהיא מנותקת לחלוטין מהכביש. ה C5 היא בהחלט מכונית שלא מיועדת להנאה מנהיגה בסגנון נמרץ. ה C5 היא מכונית מצויינת לשיוט ושינוע משפחה גדולה ללא שום בעיה. ה C5 בעלת איבזור בטיחותי (ולא רק) נדיב להחריד וזה דבר שעבור חלק לא מבוטל מהרוכשים הינו קריטי מאוד.

אחרי כמה ימים עם אקורד קומפורט אני יכול לסכם ולומר שהחיסרון העיקרי של הרכב הוא באיבזור בטיחותי (אין בקרת יציבות ואין 6 כריות אויר).

הגרסה הבסיסית (קומפורט 2 ליטר), לפחות עבורנו, ענתה מצויין על הדרישות הזניחות (בקרת אקלים מפוצלת, חישמולים סטנדרטיים, הגה מתכוונן אופקית ואנכית, רדיו-CD קל ונוח לשימוש, שליטה על הרדיו מגלגל ההגה...) אבל את הדרישה העיקרית (הרבה כיף בנהיגה) היא סיפקה מעולה !

(מיותר לציין שאחרי כמה ימים עם האוטו הזה היה מאוד קשה לחזור לרכב היום-יומי שלנו שאוטוטו בן 12. רק אז אתה מבין שהוא עושה טובה שהוא עוצר וגם עושה טובה שהוא פונה ביחס לאקורד :D - וזה הביא אותי לנקודה אחרת לגמרי שאולי כדאי ליזום החלפה יזומה של צינורות הבלם הגמישים בכל המערכת - אבל זה כבר סיפור לפורום אחר ולפעם אחרת... :D). בנוסף לכל זה קיבלתי "המלצה" מאישתי שהרכב הבא חייב להכיל בקרת אקלים מפוצלת ולא מזגן רגיל (לתשומת ליבך :D).

בעניין הנוחות; לא מעט כתבתבים נוהגים לומר שהאקורד לא נוחה.

ובכן, האקורד בטוח לא משככת כמו ה C5 אבל היא בהחלט סופגת מצויין, על הצד הקשיח, את כל פגעי מעצ - גם המעצבנים והקשים ביותר. ציר הנסיעה העיקרי שלנו בשנתיים+ האחרונות נעוץ באיזור רמת-גן (ציר ז'בוטינסקי) והפריפריות (פתח תקוה, קרית אונו, תל אביב וכד'). גם שם, למרות הכבישים המחורבנים באיזור בני-ברק, לא סבלנו במיוחד. הודות לבידוד רעשים מצויין (!!!) ויכולת ספיגה של המתלים טובה מאוד, האוטו מצליח לשמור על איזון מצויין בין החלק הקדמי לאחורי ובין החלק הימני לשמאלי - ובכך משיג איזון מעולה ושומר על קו אופקי מצויין. אין מה לעשות ועל מחיר ההנאה מנהיגה חייבים קצת לשלם במעט קשיחות, אחרת זה בחיים לא יהיה "זה".

יכול להיות שלחלק מהאנשים זה לא יתאים - אך מאחר והרבה אנשים חושבים שלאנטיס זה אוטו נוח, אני בטוח שעם האקורד הם לא יתלוננו (ותהיה בטוח שהאקורד ה-ר-ב-ה יותר טובה). ברור מאליו שאניניי הטעם יבחרו ב C5 כי האוכלוסיה הזאת בד"כ לא מחפשת את ההנאה מנהיגה (להנאה מנהיגה יש להם פירושים אחרים: "המזגן מצויין, ממש כיף לנהוג בזכותו"... :p ).

על טעם וריח אין מה להתווכח (וכך גם במכוניות). בצע נסיעת מבחן על 2 המכוניות ואז תחליט !!

איציק

נ.ב. - קבל כמה תמונות שצילמתי.... ;-)

accord1.JPG

accord2.JPG

accord3.JPG

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני שנה החלפנו את האקורד קומפורט בסי5.

בגדול, שתיהן מעולות.

יתרונות וחסרונות מניסיוני:

אקורד +

ביצועים מעולים כפי שנאמר.

דוושת גז שיוצאת מרצפה, מאד נח ולא מעייף.

מושבים מעולים.

איכות חומרים והרכבה מעולות. שיוט שקט במיוחד.

מהנה לנהיגה.

אקורד -

צפופה מאחור לטעמי.

אבזור בטיחותי.

C5 +

נוחות נסיעה משודרגת.

פרקטית מאד הודות לדלת ה5

מושב אחורי מרווח משל האקורד

C5-

ביצועים לא ברמה של האקורד.

בשנה האחרונה שאצלנו ביקרה 4 פעמים במוסך.

2 הנ"ל עשו אצלנו 45K ק"מ בשנה בנסיעה בינעירונית. הנהג העיקרי בהן עדיין לא החליט את מי הוא אוהב יותר...

• תוכן חדש...