Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי דייהטסו שרייד 98 ידנית.

כידוע לכם כאשר המזגן פועל, המדחס נכנס לפעולה לסירוגין (כמה זמן פועל, כמה זמן לא פועל). לאחרונה, בזמן נסיעה (לא תמיד) כאשר המזגן דולק והמדחס נכנס לפעולה, המנוע כבה. המצב הזה נוצר כאשר אני מתחיל להעט, מעביר לניוטרל - הטורים יורדים למצב סרק עדיין בנסיעה (בערך 750-800 סל"ד), ואז אם המדחס נכנס לפעולה בדיוק בנקודה הזאת, הוא מוריד את הטורים בערך ל300-200 והמנוע כבה.

יש לציין שרוב הפעמים כאשר המדחס נכנס לפעולה, מרגישים "מכה" (תלוי בטורים, אם אני נוסע בהילוך ראשון ב1300 סל"ד והמדחס נכנס לפעולה אני מרגיש מכה מאד חזקה, כאילו מישהו "זרק" קלאצ'), הטורים יורדים קצת, ועולים מייד חזרה (1300-1500 בערך בסרק).

הכיבוי הוא מאד "שקט" ולא מורגש..אני יכול לנסוע ב50-60 קמ"ש ואם ההילוך נמצא ברגע כניסה לפעולה של המדחס בניוטרל אז המנוע כבה ואילולא הנורות של הדש בורד כלל לא הייתי שם לב לכך (בכמה שניות הראשונות).

יש לציין שכאשר אני נמצא במצב עמידה והמדחס נכנס לפעולה האוטו לא יכבה (אך הוא קרוב לזה). המצב הזה בד"כ נוצר כאשר אני בניוטרל, ובולם לקראת עצירה. כמו כן הכניסה לפעולה לא מורגשת בהילוך\סל"ד גבוה.

המדחס היה נכנס "חזק" מאז שיש לי את הרכב (כשנתיים), אך רק לאחרונה נוצרה הבעיה הנ"ל.

הרכב עבר טיפול 10K מלא לפני כחודשיים, עבר 110 אלף ק"מ, ללא שום בעיות מורגשות.

תודה מראש.

פורסם

לדעתי הבעיה בררכב שלך היא במייצב סיבובי סרק, אני לא בטוח איזה סוג יש לך כי יש כמה(מנוע צעדים,IAC VALVE)

הוא אמור להכניס כמות אוויר נוספת במצב סרק,כאשר קיים עומס(מזגן,אורות,מפשיר שמשה וכו.),על ידי כך הוא שומר על סל"ד סרק קבוע. אם הוא תקול או תקוע(עקב לכלוך), אין תוספת אוויר והמנוע כבה.

תמתין לתגובות של מומחים.

טויוטה קורולה GLI 08 , ידנית.

פורסם

העניין הוא שהוא באמת עושה את העבודה שלו כמו שצריך..רק שניה אחת מאוחר מדי. אחרי ה"מכה" של הירידה טורים (היא בדיוק לשניה), המייצב טורים באמת מזרים עוד אוויר והטורים עולים כמו שצריך.

הבעיה היא רק בכניסה לפעולה עצמה..המדחס נכנס "חזק" מדי, כמו לזרוק קלאצ'.

פורסם

1300-1500 סל"ד בסרק זה מצב לא תקין(לאחר שהמנוע כבר חם).

תעשה ניסוי,תראה אם אתה מצליח להריד את הסל"ד לנורמה 700-800+-(ע"י סגירת בורג על בית המצערת).

טויוטה קורולה GLI 08 , ידנית.

פורסם
1300-1500 סל"ד בסרק זה מצב לא תקין(לאחר שהמנוע כבר חם).

תעשה ניסוי,תראה אם אתה מצליח להריד את הסל"ד לנורמה 700-800+-(ע"י סגירת בורג על בית המצערת).

עדיף לא לשחק עם הבורג של המצערת. נראה שאכן יש בעיה במדחס עצמו ולא במייצב טורים, כי הרי הטורים אכן עולים .

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

מנסיון עבר ומאד מר שלי עם מזגניסטים אני בטוח ב99 אחוז שהם יגידו לי להחליף את המדחס בלי לבדוק שום דבר.

האם יש לכם המלצה למישהו שבאמת ינסה לסדר את הבעיה? (המדחס בן 3 סה"כ).

תודה שוב.

פורסם

רצוי לבדוק תחילה את מעברי האוויר ובית המצערת, מייצב הסיבובים, וכל התעלות, לאפשרות חסימות חלקיות בפיח, מה שמקשה על ייצוב הסיבובים בזמן התגובה .

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יכול להיות שהמנוע לא עומד בעומס של המדחס בסרק, ולכן אם הסל"ד בסרק הוא +-750 אז כשהמדחס נכנס לפעולה, הוא לוקח 3/4 כח מהמנוע, ולכן הוא כבה??

עוד מעט יבוא אוטו חדשדנדש!!!:twisted:

בקרוב...8) מאוד...:twisted:

פורסם
תודה דני.

תוכל להמליץ על בעל מקצוע באזור ר"ג שלא ישחט?

תוכל לבצע זאת בעצמך אם תרצה, אם תבצע חיפוש אני חושב שתמצא פרוייקטים דומים שבוצעו ע"י חברי הפורום.

כעקרון לא עבודה מסובכת כל כך ובדגמים אלו לא זכור לי שיש תהליך איפוס מיוחד שדרוש סורק תקלות בשבילו.

פורסם

דניאל, אני לא מבין הרבה ברכב..בספק אם אצליח לעשות משהו מועיל.

העניין הוא שפעם אחרונה שהייתי אצל מזגניסט הם עשו עבודה חאפרית ושילמתי אלפי שקלים על שום דבר. (לא עם הרכב הזה). אני כבר מעדיף לנסוע בלי מזגן.

פורסם

גש אל:

1. "משה זר הזרקות דלק" שברח' הרכב 5 א.ת סגולה פ"ת, טל' 03-9341320 ובקש את משה או חיים (חבר הפורום).

2. "מוסך מלכי ובניו" שברח' שניצלר 23 יפו, טל' 03-6837398 ובקש את דודי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
עדיף לא לשחק עם הבורג של המצערת. נראה שאכן יש בעיה במדחס עצמו ולא במייצב טורים, כי הרי הטורים אכן עולים .

זה לא שעדיף לא לשחק, אלא פשוט לא. הבורג נועד לכיוונון ראשוני במפעל וזהו. יש בעיית טורים? צריך לחפש אותה, הבורג בוודאי לא אשם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה בכלל להעביר לניוטרל כאשר אתה מאט? עדיף להאט בתוך ההילוך, גם שומר על הברקסים וגם מספק לך יותר מיזוג בפחות דלק.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...