Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו ניסה / יודע איך?

אני יודע שאפשר ושזה לא מסובך מדי (בערך המון אנשים מלפני 2 דורות יודעים לנהוג ככה, כלומר להכניס לראשון עם קלאצ' ולהוציא את רגל שמאל לחופש).. אז תוכלו לתת תאוריה קצרה?

(אני לא מתכוון לזלזל חו"ח בדורות הקודמים אם זה השתמע במקרה)

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

קודם כל שלום...

אני יכול להעיד שאחי (סטודנט גדול ממני בשנה) ידע להעביר קלאץ' גם במשאית הקלה, עם מנוע דיזל שהיתה לנו (מרצדס 410D למי שמכיר) וגם בסיאט שיש עכשיו שביום ראשון מוחלפת בחדשה..!(איביזה שנת 2000).

בסיאט נקרע פעם כבל קלאץ ונסענו כל הדרך הביתה כשאני דוחף את האוטו ברמזורים כדי שההילוך יוכל להיכנס לראשון.

אחי אומר שסוד הקסם הוא פשוט להרגיש את ההתאמה בין סיבובי המנוע לבין מהירות הגלגלים. מה שחשוב זה פשוט שתהיה התאמה ביניהם...

אם אין התאמה אתה סתם תשמע חריקות ופשוט זה עלול לגרום נזק משמעותי לגיר (וגם לכיס שלך אם תצטרך לטפל בתיקון או בעיה כלשהי)

אם צריך פשוט לוחצים על דוושת הגז בעדינות בעדינות עד שהידית הילוכים משתלבת בהילוך.

(אולי תשמע כזה קול דפיקה קלה ואפילו פחות - די דומה למעבר רגיל של הידית). אם תשמע חריקות אז אתה סתם הורס את המנגנון של הגיר (אני אישית מעדיף בכלל להימנע מלעשות שטויות כאלה אלא רק במקרי חירום)

:yum:

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הממ.. כעקרון ... יש אפשרות כזו... הצלחתי לעשות אותה באופל 83 שהייתה לי..

המטרה היא כעקרון להגיע לסנכרון... זתומרת לסל"ד המתאים ואז ההילוך אמור להיכנס... נסה להרים סל"ד ל 4-5 ולדחוף לאט לאט את המוט ...

יש לציין שזה לא בריא ואף מזיק !

פורסם

תלוי ברכב.

יש רכבים שההילוך פשוט לא יוצא גם אם תביא פטיש 5 קיל"ו.

בדרך כלל בפג'ו 205 של הצבא זה הולך הכי טוב.. :lol:

פורסם
תלוי ברכב.

יש רכבים שההילוך פשוט לא יוצא גם אם תביא פטיש 5 קיל"ו.

בדרך כלל בפג'ו 205 של הצבא זה הולך הכי טוב.. :lol:

חחח נכון

אני זוכר בפז'ו מהמכרז שהיתה לי

תמיד הייתי משחק עם ההילוכים ככה.

• תוכן חדש...