Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי התמונות הקשות של נהג האופנוע ששכב שרוע על הכביש במשך כמה דקות התחלתי לחשוב, אם הייתי רואה מקרה כזה, מה הייתי עושה? ברור שהייתי עוצר אבל לא ברור לי מה הייתי עושה, קורא לאמבולנס ו?

lock your car or it may be gone in 60 seconds

פורסם

לדעתי, לכל אדם במדינת ישראל, מומלץ לעבור קורס נע"ר (מגישי עזרה ראשונה).

העלות לא גבוהה (אפילו חינם אם אתה מתנדב אח"כ במד"א), ולומדים לא הרבה אבל גם לא מעט כדי לתת סיוע ראשוני במקרים כאלו ואחרים.

גילוי נאות: הכותב הינו בעל תעודת מע"ר, שעוצר ומפנה וכו' תמיד.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קודם כל דואג שלא יעלה עליו רכב אחר ואח"כ מיד מודיע למד"א/משטרה.

יש פעולות בסיסיות כמו לדבר איתו שמאוד עוזרות לנפגע מוראלית וזה לא פחות חשוב.

חוץ מזה מצטרף לדברי קודמי בקשר לקורס מע"ר שחבל שהוא לא חלק מתהליך קבלת רישיון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הצעה חכמה, במידה ואתה לא יודע להגיש סיוע רפואי או יש לך ספק כלשהו בדרך הסיוע - עדיף לא לסייע היות ואתה יכול לגרום לנזק לאותו הנפגע. מעבר לזה מה ש-שי ציין לפניי זה מה שנשאר לך לעשות ורק להוסיף, סגירת ציר התנועה.

פורסם

ולא לשכוח להחנות את הרכב ככה שלא יסכן את התנועה ולא יחסום גישה לרכבי הצלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא בטוח שקורס מע"רים היה מספיק במקרה כזה.

אז כן היו מלמדים אותך איך לעצור שט"ד במידת הצורך, אבל לא היו מלמדים אותך את כל שאר הדברים שצריך לבצע במקרים כאלה.

הכי חשוב לא להזיז את האדם הנפע, יתכן מאוד שברגע שתזיזו אותו תפגעו לו בעמש"צ (עמוד שדרה צווארי) ובעצם בגלל חוסר הניסיון שלכם אתם תשאירו אותו נכה משותק מהצוואר ומטה.

כלומר במידה ואתם לא רואים שיש לנפצע קטיעה שממנה משפריץ זרם דם (אותו כן חובה לעצור אחרת האדם ימות עוד לפני שיגיעה האמבולנס הראשון) בכל שאר המקרים עדיף פשוט לקרוא למד"א ולא לגעם בנפצע עד הגעתם.

(הכותב הוא חובש בכיר שלב 08.)

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

והכי חשוב כמעט שכחתי - לעולם לעולם לעולם לא להוריד קסדה של רוכב אופנוע. לעולם.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
והכי חשוב כמעט שכחתי - לעולם לעולם לעולם לא להוריד קסדה של רוכב אופנוע. לעולם.

זה נכון מאוד.

אבל יש לפתוח לאופנוען את דרכי האוויר בדרך כלשהי.

אני אישית, עברתי תאונה כרוכב אופנוע לפני חצי שנה.

שכבתי על המדרכה לאחר שקמתי והלכתי מהכביש.

ופשוט לא הצלחתי לנשום.

אמרתי להם להוריד לי את הקסדה (משום שזאת הייתה סתם החלקה ולא משהו רציני) והם לא הסכימו.

ואני כזה: "כוסאוחטוק אני נחנק פה! לא קרה לי כלום, תורידו לי את הקסדה".

בסוף הורידו. אבל זה לא היה חכם...

פורסם
הצעה חכמה, במידה ואתה לא יודע להגיש סיוע רפואי או יש לך ספק כלשהו בדרך הסיוע - עדיף לא לסייע היות ואתה יכול לגרום לנזק לאותו הנפגע. מעבר לזה מה ש-שי ציין לפניי זה מה שנשאר לך לעשות ורק להוסיף, סגירת ציר התנועה.

אני דווקא חושב שזה לא חכם לסגור את ציר התנועה.

כמובן יש למנוע מרכבים לדרוס את הפצוע, אבל יש לאפשר לתנועה לזרום ע"מ לא לעכב הגעה של אמבולנס.

ומעבר לכך - כמובן שלמי שאין הכשרה מתאימה אין כ"כ מה לעשות מעבר לטלפון למד"א+משטרה (בסדר הזה לדעתי)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...