Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חום המנוע שלי עלה ברכב שאצלי סה"כ שבועיים סוויפט 94' אוטו' 170,000 ק"מ עברה ראש מנוע אצל הבעלים הקודם כנראה

שלא חזר למוסך לחזק את הברגים.מאז שהרכב נרכש נסעתי בו כ-700 ק"מ, לפני כל נסיעה בדיקת שמן מים.

מקרה שארע היום : בנסיעה באזורנו רווי בעלויות ומורדות תלולים הבחנתי כי חום המנוע עלה פלאים כמעט לאדום

עצרתי מיד בשול דוממתי מנוע ונתתי לוונטה לעבוד עם סוויץ דלוק.

בבדיקה גיליתי כי מתחת לאוטו כל המים של הרדיאטור כי של המיכל מילוי עוד היו בו חלקית.

נכנסתי לאחר שהרכב התקרר למוסך והוא לאחר בדיקה אומר שחייבים לפתוח ראש ומדובר בעלויות של סביב ה3000 כולל רצועת הטמיינג שעליי להחליף- לא לוקח סיכונים לא יודע מתי הוחלפה.

שאלותיי:

1.האם בטוח שחייבים לפתוח ראש(טוען כי לחץ במע')?

2.האם ראש מנוע משנה את צריכת הדלק שמן או פוגם ביעילותו של המנוע?

3.כל תקלה שנימצאת במנוע אומרים לראות עם פתיחת הראש או לא? כוונצתי היא האם לאחר שאחרוט את הראש אני עלול למצוא עצמי ב"חבלי לידה נוספים עם הרכב כגון רינגים שסתומים גלגל ארכובה???

לתשובתכם המהירה אודה

פורסם

לך למוסך אחר ואל תספר על זה שלא ביצעו חיזוק ראש פשוט תספר שנסעת ועלה החום של המנוע וירד מים והם כבר יבדקו..

פורסם

מספר בדיקות שיש לעשות לפני פתיחת ראש מנוע :

1) לתת לרכב להתקרר לחלוטין,למלא מים ירוקים ולבדוק את הרדיאטור בלחץ, האם יש נזילה ואם כן מהיכן ?

ייתכן שהרדיאטור התפוצץ ויש להחליפו.

2) יש לבדוק אם הנזילה היא ממשאבת המיים למרות שנזילה כמו שתיארת לא מתאימה לבעית משאבה,שבה הנזילה איטית יותר.

3) יש לבדוק את מערכת הקרור בלחץ הפוך במכון לרדיאטורים (שם אין אינטרס לפרק מנועים) ואם יש בריחת לחץ מהמערכת יאמרו לך ואז אין ברירה אלא לפרק ראש מנוע.

אם בכל זאת בעיה בראש :

4) לא ניתן לדעת את גודל הנזק עד שמפרקים את הראש (אם באמת נשרף אטם הראש כתוצאה מהתחממות צריך בדרך כלל לשלוח את הראש למילוי,יישור,חריטה ולבדוק שאינו סדוק מה שהופך אותו במקרים רבים לפסול.

5) כאשר יפרקו את הראש יבדקו אם המרווח בין הרינגים תקין או לא כיוון שאם הוא גדול מידי (עושים את הבדיקה במוסך לאחר פירוק ראש) תיאלץ להיכנס להשקעה גדולה של מינימום רינגים ,מקסימום אוברול (שיפוץ כללי) וייתכן שכדאי יהיה לך להביא מנוע אחר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הבדיקה היא פשוטה.פותחים מכסה רדיאטור כאשר האוטו קר .נותנים לאוטו לעבוד וצריך לראות אם יש בועות מבעבעות ברדיאטור.אם כן אטם ראש נשרף.אם אתה אומר שעשו ראש לא מזמן.צריך רק להרים את הראש לשלוח לשטח.אטם ראש חדש ולסגור.כל העניין הזה אמור לעלות בסביבות 1500 שח.

• תוכן חדש...