Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה יש לי הרגשה שה"ידוען" שכותב על זה הבוקר במעריב בשאט רוח מרוחק - לא היה עוצר בעצמו , ושרוכב הקטנוע שהיה הראשון לעצור הוא ההפך המוחלט ממנו ?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי יש כאן דמגוגיה של התקשורת. כל הסרטון הוא בדיוק דקה ושימו לב שתוך דקה מהרגע שהרכב הראשון עבר מגיעים שני אנשים מכיוון הכביש אל הנפגע.

לדעתי אנשים ראו אותו, עצרו בצד כדי להשאיר כביש פנוי והתקשרוט למד"א/משטרה לדווח וזה לוקח בערך דקה.

טוב שלא באו בטענות לרוכבי הקטנועים שעצרו ועמדו על המדרכה או לאותו הולך רגל שנראה בסוף הסרטון מדבר בטלפון כשהוא חסר מנוחה (ההשערה שלי היא שהוא התקשר למשטרה או למד"א ולא רב עם חבברה שלו).

ברור שיש אנשים מכוערים אבל הם מיעוט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עכשיו שמעתי ברדיו שהקלטת נלקחה למעבדה משטרתית,שם מנסים לברר את מספרי הרכבים שעברו על פני האופנוען,רוצים בשלב ראשון לחקור אותם,ואולי אפילו לפתוח בהליכים פליליים.השאלה היא: עזבו עכשיו את הקטע המוסרי,יש חוק שמחייב נהג לעצור ולהגיש עזרה? ומה העונש הצפוי?

פורסם

יש חוק במדינה , אל תעמוד על דם רעייך.

אולי סוף סוף יפעילו אותו.

פשוט מדהימה אותי העדישות של הנהגים שעומדים בנתיב הימני ומחכים לאור ירוק, וכאשר הוא מתחלף נוסעים כאילו כלום לא קרה.

פורסם

אביחי, ב GTA דווקא האנשים נאספים מסביב.

לגבי ההליכים הפליליים, זה כבר ממש טיפשי.

אם כל הרכבים היו עוצרים, היה נגרם פקק ענק שהיה מעכב את צוות ההצלה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כן, יש חוק שמחייב להגיש עזרה לנפגע תאונה גם אם אינך מעורב בתאונה. הבעיה היא שהחוק מציין "הגשת עזרה ראשונה" אבל אין אף חוק שמחייב אזרח ללמוד עזרה ראשונה.

לדעתי, כל פעולה סבירה שתעשה שתראה אכפתיות, גם אם אינך מיומן בהגשת עזרה ראשונה, תספק את רשויות החוק. למשל, לחסום את הנתיב בצורה מסודרת כדי למנוע פגיעה בנפגע, ולהתקשר מיד למוקד החרום המשטרתי (הם כבר יביאו את מגן דוד אדום).

הדרך הטובה ביותר, אם אתה מזהה לפניך מצב כזה, בדרך עירונית כמו בתמונה - לדעתי - לחסום את הנתיב קרוב למקום הפגיעה, להפעיל מאותתים, להוציא משולש אזהרה ולמקם אותו במרחק סביר מאחורי רכבך, רצוי גם לבקש מעוד עוברי אורח משולשי אזהרה כדי לחסום את הנתיב, ואז לסלק את הרכבים שנעצרו הצידה כדי לפנות מקום לאמבולנס שיגיע.

בדרך בינעירונית - מסוכן מאוד לחסום את הנתיב, עדיף לעמוד בשוליים, קצת לפני הנפגע, להפעיל מאותתים ולצאת עם אפוד זוהר (זה כבר גורם לאנשים להאט) ולמקם משולש אזהרה (בזהירות) בשולי הנתיב במרחק של כמה עשרות מטר לפני מקום התאונה. אני חושב שבדרך מהירה, עדיף לגרור את הנפגע לשוליים, אם אפשר לעשות זאת בלי להסתכן, כי הסיכון שעוד רכב יפגע בו גבוה מאוד - יותר מפגיעת עמוד שדרה אפשרית - אבל זה כבר פתוח לדיון ורצוי לשמוע את דעתם של פרמדיקים מנוסים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בהחלט מצער...

השאלה מי אשם כאן בתאונה

אי אפשר להאשים את נהג המערבל משום שהוא היה בנתיבו

ואי אפשר גם להאשים את נהג המשאית משום שגם הוא היה בנתיבו

רוכב האפנוע נראה כאלו פשוט חותך אותם מהצד ואולי לא המרחק ביניהם היה ממש צר שלא איפשר לו מעבר בין שני

רכבים גדולים

האם אני טועה?

פורסם

מבחינת האשמה, יש בעיה יסודית באופן הנהיגה של רוכב האופנוע (שאינה ייחודית רק לבחור הזה, מן הסתם, זה הנוהג הנפוץ).

עפ"י החוק היבש, בנתיב תחבורה לא יסעו 2 רכבים במקביל אלא בטור, והאופנוע הוא רכב לעניין זה. חוקית, אופנוע אמור לנסוע בטור באמצע הנתיב, כמו מכונית. נשמע טפשי, והרי אף אופנוען לא נוהג כך... נו, ובדיוק בגלל זה קורות תאונות כאלה. הנתיבים בארץ צרים, ואופנוען שנקלע בין 2 משאיות רחבות במהירות שהיא מעל 1/2 קמ"ש, בהחלט מסתכן.

ייתכן אבל שבמקרה זה, מכיוון שהמשאית בנתיב השמאלי הגיע לאחר שהאופנוען כבר החל לסטות שמאלה כדי לחלוף על פני המערבל, סביר שיש לה חלק עיקרי באשמה - תאורטית היתה אמורה להמנע מלעקוף את האופנוען, גם אם "רוב הנתיב שלה היה פנוי" על מנת להותיר לו די מרווח בטיחות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לא חושב שזאת מסקנה נכונה מה שאתה אומר

אתה חושב שהמשאית שנסעה בצד שמאל הבחינה במעבר החד והמהיר הזה של האופנוען?

אני ממש לא!

האופנוען היה אמור לדעת שברגע שהוא גולש טיפה לנתיב הימני בלי להסתכל במראות הוא היה יכול למנוע את זה

במיוחד כשהוא מורה לנהיגה.

אני כשאני עובר נתיב אני מסתכל 10 עיניים בכל המראות ובודק אם השטח פנוי ורק אז עובר

לפי הסרטון האופנוען בכלל לא בדק אם השטח פנוי ופשוט גלש ישר באלכסון לנתיב השמאלי ואז הגיחה המשאית במהירות וכנראה שם וברגע זה עשתה מה שעשתה, די רואים שהמשאית היתה רחבה יותר מרכב אחר כי היא משאית גרר...

פורסם

נתחיל בסיפור קצר.

לפני חצי שנה בערך עמדתי ברמזור היציאה מבית עלמין ירקון כאשר מולי אני רואה רוכב קטנוע שהחליק כאשר משאית חתכה אותו אך לא פגעה בו (כמובן שהמשאית המשיכה, כנראה נהגה לא שם לב). רוכב הקטנוע היה שרוי באמצע הכביש כאשר הוא לכוד מתחת לקטנוע שלו ומכוניות עוברות משני צידיו. באותו רגע קפצתי מהאוטו והשארתי אותו באמצע הכביש (לקחתי את המפתחות איתי) ורצתי לסייע לרוכב הקטנוע שכבר הצליח לחלץ עצמו אך לא הצליח להרים את הקטנוע (ליפול מדו"ג זאת חוויה לא נעימה ודי משתקת). עזרתי לאותו קטנוען להתפנות מהכביש והצעתי לו מים או הזמנה של אמבולנס.

הקטנוען לא נפצע מעבר למכות יבשות וכאן נגמר הסיפור. לא סיפור גבוה מצידי אבל ככל הנראה לא פעולה טריוויאלית של אזרחי ישראל.

עכשיו אני אסבייר לכם למה ההקדמה.

אל תשפטו את הנהגים שעברו שם, אתם לא יודעים מה היה המראה ולמיטב הבנתי פלג גופו העליון של רוכב הקטנוע נמחץ כליל וכנראה שהרוכב נהרג במקום או לפחות כך זה נראה. כך או כך היו אנשים שעצרו ממש מיד ופשוט לא רואים אותם בפריים של המצלמה, נהגים אחרים ראו שהרוכב כבר מקבל סיוע ואם הם לא בעלי ידע רפואי כלשהו הרי שהם מיותרים שם.

אני אישית לא מסוגל לראות פגר של חתול, זה מבהיל אותי ומבריח אותי, באמת. הפעם היחידה שראיתי בנאדם גוסס כתוצאה מתאונת דרכים היתה עבורי לא נעימה בכלל.

אם הייתי עובר בצומת הזאת ורואה אדם שזה עתה ראשו נמחץ, לא יודע אם הייתי מסוגל לגשת לסייע לו, לא בטוח שהייתי יודע איך לסייע לו. כשאני חושב על זה כנראה שהמקסימום שהייתי יכול לעשות זה לחסום את הציר ולהגן עם אותו רוכב, כמובן מבלי להתסכל על הזוועה.

כתבתי את דעתי האישית, יכול להיות שיש פה אנשים עם עצבים חזקים יותר שהיו מסוגלים להגיש עזרה ראשונה לאותו רוכב או שיש להם ניסיון עם דברים כאלו, מבחינתי אלו אנשים עם כישורים מעל הממוצע באירועים כאלו.

אולי דרך דעתי האישית "תשפטו" את אותם נהגים אחרת.

ברור לי שחובה על כולם לסייע בתאונת דרכים ככל שהוא יכול ולראיה כתבתי פה את הסיפור בפסקה הראשונה, אבל יש מקרים שאי אפשר לעזור וגם הניסיון לעזרה אינו פשוט.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני תמיד עוצר ועוזר, גם אם אמבולנס נוכח במקום (יש לי תעודת מע"ר).

ראיתי פעם תאונת אופנוען שבה האמבולנס הגיע מהר אך היה מלא במתנדבים בגיל די צעיר (בלי להעליב) שלא ממש הצליחו להרים ולייצב את הפצוע.

התוצאה - הוא נפל מהאלונקה.

אם הוא היה פצוע קשה - זה בוודאי היה מחמיר את פציעתו.

יש לי קיבה רגישה (מאוד), יעידו על כך אלו שמכירים אותי (אני לא מסוגל לראות ניתוח ב TV), אבל עדיין אני עוצר ועוזר.

היה מקרה אחד שלא עצרתי, וזה היה שילוב של חוסר מקום לעצור מבחינה בטיחותית, והנפגע היה בחלקים (ואני ללא מגזים).

חשוב לעצור, בעיקר בתאונות של דו"ג, אפילו אם זה רק כדי לוודא שלא יורידו לרוכב את הקסדה (אסור להוריד קסדה ללא קיבוע ראש! פשוט אסור!)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אם אני הייתי עובר באותו מקום, הייתי דבר ראשון עוצר בצד, יוצא מהרכב ומרחוק מזמין דחוף דחוף אמבולנס, ולא עוזב את מקום האירוע עם אני רואה שהבנ-אדם ממשיך לשכב אני אפילו לא חושב לגשת! אם אני רואה סימני חיים או שהוא מנסה לקום אני יתקרב, ויגיש את כל העזרה שאני יכול.

אני בן אדם שאם אני רואה פצע פתוח, דקירה, טראומה של בן אדם אחר, אני נכנס למצב חרדה המלווה בקוצר נשימה, דופק מהיר זיעה קרה וכדומה' לא פעם ולא פעמיים עזרתי לאנשים במקרה של תאונה שקרו שניות לפני שבאתי לאותו מקום, ולא פעם ראיתי משום מקום בן אדם שוכב באמצע הגינה ציבורית עם שלולית של דם מתחת לראש ומרחוק קראתי לאמבולנס אך לא העזתי להתקרב. אני מאוד רוצה לעזור עם הבן הדם היה שוכב חס וחלילה אפילו אחרי קטיעת איברים אבל הגוף שלי לא מאפשר לי לראות את זה.

דבר שני אני גם לא מצדיק את הנהגי קטנועים או האופנועים, לא מזמן סיימתי את תקופת הנהג חדש שלי על הכביש כך שהתנהגות של כל מיני כלי רכב חדשה לי, ויש לי רק להגיד שהקטנועים האלו פשוט משוגעים, עושים מה שבא להם איפה שבא להם.

אני הכרתי את צ'יקו ז"ל, בחור טוב מאוד היה מתדלק אצלי את הקטנועים של התלמידים לפני השיעור, חבל שזה קרה לו,

הלוואי שמשפחתו לא תדע עוד צער.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

במקרה כזה ההרגשה האישית שלי היא בכלל לא שיקול. למרות נסיוני והכשרתי כמע"ר מאז התאונה שלי קשה לי מאוד לראות תאונות עם נפגעים אבל למרות זאת כשנה לאחר התאונה שלי הייתי עד ל 306 שהתהפכה באיילון ונחתה על הגג כשכולה מעוכה.

בלי לחשוב יותר מידי ירדתי מהאוטו ושלחתי את אשתי שתיסע משם עם הבת שלי ושתשלח אמבולנס. עזרתי לחלץ מהאוטו2 ילדים ולהרגיע אותם (לפי מה שראיתי בשטח הם חטפו בעיקר מכות יבשות והיו במצב של שוק). ואת השניים במושב הקדמי לא הזזנו כי אי אפשר היה לחלצם ללא ציוד מתאים והיינו יכולים רק לגרום להם נזק.

העצירה הזו עלתה לי בוליום וכמה לילות בלי שינה אבל זה כלום לעומת איך שהייתי מרגיש אם לא הייתי עוצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...