Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הגעתי להחלטה ואני רוצה להתחיל ללמוד.

בדקתי כמה אופציות של חוגים וביניהם: נדל"ן, שוק ההון, יחסים בינלאומיים וכלכלה.

אני ממש מתלבט ואני אשמח אם מישהו מכם לומד או מכיר את החוגים ויכול לתת חוות דעת..

כמו כן רציתי לשמוע את דעתכם לאן יותר כדאי ללכת, אוניברסיטה מכללה או האוניברסיטה הפתוחה (שגם עלי אשמח לשמוע).

כמה שיותר פרטים יותר טוב :wink:

תודה רבה חברים.

פורסם

לא ידעתי שאפשר לעשות יחסים בין לאומיים כתואר ראשון...

תחשוב קודם על מדעי המדינה - עדיף באוניברסיטה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

תחשוב קודם על מדעי המדינה - עדיף באוניברסיטה.

אם כבר לומדים, לא כדאי לעשות תואר שגם יכניס כמה שקלים...?

פורסם

תתפלא - אבל מכל תואר אפשר לעשות כמה שקלים.

ועוד יותר טוב ללמוד משהו שמעניין אותך ולא רק מה שבסופו של דבר יביא לך כסף.

ככה אנשים לא מבזבזים שנים באוני' בתהיה "למה לעזאזל הלכתי ללמוד הנדסה - זה לא מעניין אותי בכלל", ותאמין לי שפגשתי יותר מדי מקרים כאלה.

פורסם

הייתי בודק את האופציה ללמוד מנהל עסקים בשילוב עם יחב"ל בעברית. רף הקבלה עלה מאוד בשנים האחרונות בשניהם, ככה שתבדוק קודם האם אתה עומד בתנאים שלהם.

תואר במנהל עסקים יפתח בפניך את האופציה ללכת לחברות של ייעוץ עסקי (בשנה האחרונה הם מגייסים המון בישראל, גם בוגרי BA ללא ניסיון אבל עם אנגלית) או לעשות MBA עם התמחות במימון.

שילוב של שני התארים האלה גם יאפשר לך לעבוד במשרה כמעט מלאה בזמן הלימודים, שכן בסך הכל שני התארים האלה לא קשים מי יודע מה.

פורסם

אוקיי, לבסוף החלטתי ללכת על לימודי כלכלה, מסלול של 3 שנים שבסופו אני מקבל תואר ראשון.

עכשיו ההתלבטות היא בין אוניברסיטה רגילה לאוניברסיטה הפתוחה, ואני בעדיפות לאוניברסיטה הפתוחה.

מישהו יוד מה יותר עדיף והאם יש חסרונות באוניברסיטה הפתוחה?

תודה

פורסם

לאוני' הפתוחה יש ייתרון אחד ויחיד - אתה יכול לעבוד תוך כדי בצורה יותר אינטנסיבית לעומת האוני' הרגילה.

החיסרון - ייקח לך יותר מ-3 שנים להשלים את התואר.

פורסם

מצטרף ליוליה - אני מכיר גם נפגעי הנדסה ("למה עשיתי את זה"),

ולא פחות גרוע, אנשים שסיימו תואר שני בנגינת פסנתר, ואחר כך נטשו את המוסיקה לגמרי.

מילא על הכסף האבוד, אבל להיגרר במשך שנים רבות למשהו שאתה לא שלם אתו... לא מומלץ.

שאלת השאלות: מה עושה לך טוב בחיים? (כסף זאת לא תשובה).

אל תדאג לפרנסה, היכולת ליצור כסף לא קשורה בכלל לאיזה שהוא תואר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא מסכים שתואר בפתוחה ייקח יותר משלוש שנים, אם אתה עושה 6 קורסים בשנה (לא כולל אנגלית מתקדם וסדנאות) אתה מסיים תוך 3 שנים, מקסימום 3 וחצי עם העבודות הסמינריוניות.

זה שיש כאלו שלוקח להם יותר זמן מזה - זה כבר סיפור אחר.

לאונ' הפתוחה יש הרבה יתרונות.

לדעתי האונ' הפתוחה מהווה מקום נפלא ללמוד בו, היחס של המורים אנושי ומתחשב, אולי כי המקור היחיד שלי להשוואה זה בר אילן ושם בתואר שני לא ממש נחמדים אלייך (בלשון המעטה), וכנראה שכל חוג והסיפור שלו, אבל בכל זאת, אווירת הלימודים אינה תחרותית, המרצים לא "עושים לך טובה" שהם עוזרים לך, וכולם שם די במטרה לעזור לך ולהקל עלייך כמה שיותר.

מצטרף להמלצה הכללית שאתה צריך ללמוד מה שאתה אוהב ולא מה שיכניס לך כסף.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני מקווה שזה יעניין אותי אני בסה"כ חדש בזה.

יש לי 2 שאלות:

1. במידה ואני רואה שהחוג לא מעניין אותי אני יכול לעבור לחוג אחר?

2. האם באוניברסיטה הפתוחה יש אפשרות לקבלת מילגה?

תודה!

פורסם

לא שאני אומר ללכת ללמוד את המקצוע הכי מכניס ואח"כ לסבול עד גיל 60, אבל מצד שני מבאס אותי לראות אנשים שמסיימים תואר שני ומרוויחים 4300 ש"ח לחודש.

הנדסה זה תחום רחב, כמעט כל איש שיש לו קצת קשר לתחום הטכני ימצא נישה מעניינת.

פורסם

אתה תמיד יכול בפתוחה לעבור חוג, ומקסימום לקבל מין תואר כללי כזה משולב של "מדעי הרוח והחברה" או משהו בסגנון.

לגבי מילגות - אני קיבלתי בזמנו מילגת חיילים מצטיינים או משהו בסגנון. מאז לא הגשתי בקשה למילגה, אז אני לא מעודכן.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

גם באוני' אפשר לעבור חוג. אם אחרי סמסטר אתה רואה שלא טוב לך, הכל אפשרי.

חוץ מזה - יש גם אופציה לעשות BA כללי שזה בערך קובץ של קורסים ממגוון חוגים בפקולטה למדעי הרוח ןהחברה.

פורסם

BA- בצ'לור אוף ארטס. תואר ראשון (בד"כ במדעי הרוח)

BSc - בצ'לור אוף סיינס. כנ"ל במדעי הטבע ומדויקים

MBA - מאסטר אוף ביזנס אדמיניסטריישן. תואר מאסטר (שני) במינהל עסקים

PHD - פילוסופי דוקטור, שם גנרי לתואר שלישי

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...