Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיוון האדיר של העוסקים בתחומים מעניינים באופטופיק תמיד מפתיע אותי. עושה רושם שכל אחד כאן מצליח למצוא תשובה לשאלות המופרכות ביותר, אז הגעתי למסקנה ששווה לנסות:

אני צריך לייצר לעצמי מפרט לגיטרה. תהיתי איזה סוג פלסטיק שניתן להשיג בקלות יהיה העמיד ביותר, והאם אפשר לנסר אותו ב-jigsaw רגיל (שזה בערך הכלי היחיד שעומד לרשותי, את שאר עיצוב המפרט עושים עם נייר זכוכית). אה, וכמובן, איפה אפשר להשיג את הפלסטיק המדובר. פרספקס שווה משהו? זה דווקא יש בחינם ליד הבית, אבל נראה לי שהוא יהיה טוב לחצי שעת נגינה ודי.

אם מישהו כאן מתעסק ביציקות פלסטיק, מה טוב, לא אכפת לי להכין כמות של מפרטים, אם יהיה ניתן לעצב את היציקות כרצוני ובהנחה שהפלסטיק יהיה עמיד.

יאללה, תרביצו.

בטאמן

(-;

קנו אתם כל חודשיים מפרט ב-15 אירו...

ברינג און דה סבבה

פורסם

תגיד לי, איך המיתרים שלך מחזיקים מעמד אם אתה מחליף מפרט כל חצי שעה?!?

שבור בקבוק זכוכית, תקרע למיתרים את הצורה וזהו!

בסגנון תשובות ה"תחליף אוטו", אני ממליץ לבצע שינוי בצורת הנגינה (מממ... להחליף מורה?) -

אין שום סיבה בעולם להחליף כל חודשיים מפרטים ב-15 יורו.

לגבי פרספקס: אני בספק אם ניתן לעצב פרספקס לחתיכה כל כך דקה,

החומר הזה נוטה להיסדק בעוביים כאלה.

אני מכיר אחד שעיצב מפרטים בעזרת מכרטיסי אשראי, דווקא,

אבל כנראה שהעמידות לא משהו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה גם שפרספקס זה חומר לא גמיש, עד כמה שידוע לי מפרט גיטרה צריך שיהיו לו יכולות אלסטיות מסויימות.

זה אולי ישמע לך מופרך אבל - יש בסופרים למיניהם, יאה זול (כן, כזה שמרימים איתו אבק) מפלסטיק דק וגמיש, מאוד דומה בתכונותיו לפלסטיק של מפרט.

עולה בערך 10 ש"ח, מכל יאה תוכל ליצור בכיף 10-15 מפרטים.

בהצלחה! :-)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

תודה על התשובות עד כה. אני מרגיש שיש צורך בהסברון קצר:

הסגנון שבו אני מנגן (ג'אז צועני) הוא סגנון מאוד אגרסיווי. מפרטים רגילים שאתם מכירים (היינו פלסטיק 3 מ"מ, שעולים 2 ש"ח בכלי זמר) נגמרים תוך יום-יומיים במקרה הטוב. כרגע אני מנגן עם מפרט בעבודת יד, שעולה 15 אירו ומחזיק בערך חודשיים. הייתי מוציא את הסכום הזה בכיף, רק שהמפרט הזה לא נוח במיוחד, והוא סוג של ברירת מחדל. יש גם מפרטים שעולים 50 דולר - משריון צב, עצם, קרניים, וכו' - אבל נראה לי שלהכין מפרט יהיה יותר זול ושימושי, מה גם שבחו"ל יצא לי לנגן עם מפרטים הום-מייד מפלסטיק והם היו מצוינים.

המפרט הזה לא צריך להיות גמיש, להיפך. הוא צריך להיות קשיח מאוד.

סמכו עליי שאני לא צריך להחליף טכניקה או מורה... אני פשוט צריך מאד'רפאקן מפרט.

בטאמן

(-;

אין כמו לקום בבוקר רק כדי להתאמן...

ברינג און דה סבבה

פורסם

WTF?:shock:

שמע ... לא שמעתי על מפרטים ב 15 יורו נשמע הזוי...

בכל מיקרה הייתי נגן על

1mm

ו 0.58mm

ואני מנגן DEATH METAL

והם מחזיקים יופי

1153352885_LUCKY_13_PICK_L13_GRP_463X342.jpg

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

ב-מ-ק-ר-ה זהו תחום עיסוקה של אשתי.

מיציקה תשכח, יקר מאוד (הרבה אלפי דולרים) להכין תבנית ליציקה.

החומר שאתה צריך הוא ABS, אקרילוניטריל בוטאדין סטיארן, פלסטיק מצויין, עמיד, חזק וגמיש.

באיזה עובי אתה צריך את המפרטים ? אני מניח שאיזור ה 3 מ"מ טוב לך ?

אם אתה מעוניין, אני יכול לתת לך שאריות לוחות פלסטיק בעוביים שונים, קח וחתוך לך כמה שבא לך מפרטים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לפי מה שאתה מתאר למה פלסטיק ולא מתכת?

קח חתיכת נירוסטה 2 מ"מ וגמרנו. אם אתה רוצה יותר דק קח פלדת מנגן ותוכל להסתפק בפחות מחצי מ"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם

abs יהיה טוב אבל לדעתי גם פוליקרבונט (שלשבור אותו זה בעצם לא אפשרי,

אלא רק לעקם אותו למוות) יהיה מספיק חזק וגמיש.

מעניין אותי אם זה יעבוד...

מחר אעשה ניסוי בעבודה על פוליקרבונט ואם יצליח אז הרווחת אחד :lol:

2 מ"מ יהיה טוב? כי 1 מ"מ יהיה גמיש מדי.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
abs יהיה טוב אבל לדעתי גם פוליקרבונט (שלשבור אותו זה בעצם לא אפשרי,

אלא רק לעקם אותו למוות) יהיה מספיק חזק וגמיש.

אתה בטוח לגבי מה שאתה אומר? פוליקרבונאט הוא החומר ממנו עשויים דיסקים (CD) וכידוע הוא קשיח ושביר.

• אחראי פורום
פורסם

בטוח ב-100%. אני עובד יום יום עם החומרים האלה.

סתם לניסוי (יש לפעמים נטייה לבלבל בין החומרים השקופים) ,

לקחנו PC בעובי 3 מ"מ וכופפנו אותו עם פלייר הרבה פעמים ימינה ושמאלה - הוא רק התכופף

ולבסוף ממש נקרע, אבל ממש לא נשבר.

ואגב, אני די בטוח שדיסקים לא עשויים מפוליקרבונט.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

החומר שאתה מכופף ולא נשבר זה כנראה אוקולון שימושי גם בתור חומר לבניית מייסבי החלקה או דיסיקיות החלקה.

איזה כייף לי :)

פורסם
ואגב, אני די בטוח שדיסקים לא עשויים מפוליקרבונט.

טוב אז עכשיו זה ודאי שאתה טועה. בדקתי את עצמי שוב ואכן דיסקים ו-DVD עשויים מפוליקרבונאט טהור.

פורסם

וואו... הרבה מידע... לפי הסדר:

ABS נשמע מצוין, חוץ מהחלק של הגמיש. אבל אני נוטה להאמין שהגמישות הזו לא תבוא לידי ביטוי בחלק שגודלו כגודל מפרט ובעובי של 3 מ"מ לפחות (עדיף 3.5-4). אז כן - אני מאוד מעוניין בחתיכות פלסטיק משומשות.

למה לא נירוסטה? משתי סיבות: א. הצליל של מתכת במתכת גורם לזה שאף אחד לא מנגן על כאלה מפרטים. ב. אני רוצה לעצב מפרט, ולשייף פלסטיק נראה לי יותר פשוט מלדפוק נירוסטה.

צדפות נשמע סבבה, רק קשה לעיבוד. אני חושב שיש מפרטים מצדפות, בכל אופן.

יאללה, גם פוליקרבונט הולך. מניסיון, כל דבר שהעובי שלו קטן מ-3 מ"מ נוטה להישחק מהר מדי בקצה, ורובם גם גמישים מדי.

קוביסו - אם אתה מנגן דת' מטאל זה אומר שאתה מנגן עם מפרטים רכים על מיתרים דקים, סביר להניח שעל גיטרה עם אקשן נמוך וסטאפ בהתאם. זה לא שוחק מפרטים. אקשן גבוה, 0.11, גיטרה אקוסטית לגמרי ושש שעות נגינה ביום, זה שוחק מפרטים.

בטאמן

(-;

היום היה זמן לשבע שעות...

ברינג און דה סבבה

• תוכן חדש...