Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציר וגלגל שיניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלוואי שמהנדסי נאס"א היו מתייחסים למעבורת החלל ברצינות בה אתם מתייחסים לאילתור של מנוע חשמלי על אופניים.:lol:

פורסם
פעולות 1 ו 2 הן למעשה החיסום ופעולה 3 מורידה את רוב המילוי ויוצרת את הצורה הסופית של השן (שרחוקה מאוד והצורה שצריכה להיות לשן אבל לעומסים נמוכים זה זניח).

שיניים שעובדות בעומסים גבוהים יחסית (אחרת, מראש לא היו נישחקים כך שלא הייתי צריך לתקן אותם)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
חיסום לא עושים באמבט שמן?

אחרי שהחלק עובר טיפול טרמי (חיסום) יש לצנן את החלק או באוויר החופשי או באמבט שמן או במים, תלוי בסוג הפלדה והתכונות המכניות שרוצים לקבל כלומ,ר קשיות,חוזק מבנה גבישי של הפלדה ועוד.

דרך אגב פלדת שמן (ככה נקראת בשמה המסחרי) למעשה זו פלדה שסימונה O1 שמשמשת לייצור מדידים שעברה צינון באמבט שמן.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה על ההסבר,

אגב אם במטלורגיה עסקינן (סלח לי פותח השרשור) תוכלו להסביר לי אחת ולתמיד מה ההבדל בין ברזל יצוק "יציקה" לבין ברזל שאיננו יצוק? הרי תמיד מפיקים את הברזל מהעופה ע"י התכה. לאחר מכן מתיכים אותו עם ריכוז שאר החומרים שרוצים (פחמן וכו') כדי לקבל את הסגסוגת הרצויה.

השאלה שלי מה מבדיל ברזל יצוק (כזה שיש בעיה לרתך, גמישות פחותה וכו') מברזל שאיננו נקרא יציקה (גם אותו התיכו בשלב כלשהו).

פורסם

ההבדל העיקרי הוא באחוז הפחמן.

ביציקה אפורה יש אחוז פחמן גבוה וזו הסיבה שקשה מאוד לרתך אותה. היא קשיחה יותר מפלדה רגילה אבל גם פריכה יותר. הפחמן מאפשר להתיך אותה בטמפ' יותר נמוכה ולכן היא יותר נוחה ליציקה.

קיימות גם יציקות פלדה, יציקות נירוסטה ולמעשה כמעט כל נתך פלדה ניתן גם לצקת ואז ניתן לרתך אותו.

ד"א, גם פלדות לא יצוקות עם אחוז פחמן גבוה יותר קשה לרתך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שיניים שעובדות בעומסים גבוהים יחסית (אחרת, מראש לא היו נישחקים כך שלא הייתי צריך לתקן אותם)

כנראה שיש בעיה יסודית בצורת השיניים או בתכן גלגל השיניים.

תכנון נכון של שיני גג"ש הוא כזה שהשיניים למעשה מתגלגלות אחת על השניה ולא משתפשפות אחת בשניה כך שאם התכנון נכון והצירים לא זורקים הבלאי היחיד יהיה כתוצאה מלחץ ולא משחיקה.

בפעם הבאה נסה לצפות באלק' מנגן.

פורסם

היי אביב,

מזל טוב לרגל הצטרפותך למערך הלוחם של צה"ל..

במקום שאני התחיל לאמץ את התאים האפורים שלי מצורף קישור שמנסה להסביר מספר מושגים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A6%D7%A7%D7%AA

לסיכום ברזל יציקה אינו מתאים לריתוך בגלל אחוז הפחמן הגבוה שנמצא בו.

איזה כייף לי :)

פורסם
כנראה שיש בעיה יסודית בצורת השיניים או בתכן גלגל השיניים.

תכנון נכון של שיני גג"ש הוא כזה שהשיניים למעשה מתגלגלות אחת על השניה ולא משתפשפות אחת בשניה כך שאם התכנון נכון והצירים לא זורקים הבלאי היחיד יהיה כתוצאה מלחץ ולא משחיקה.

בפעם הבאה נסה לצפות באלק' מנגן.

זה גלגל'ש שמניע שרשרת.

וזה לא דגם אחד מיצרן אחד ולא גודל אחד, אלא מגוון מסויים שנישחק בסידרתיות.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שרשרת זה משהו אחר ושם באמת יש שחיקה. חשבתי שמדובר בשני גג"שים.

• תוכן חדש...