Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורט. לאון\גולף\C4...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עם הסיאט לאון FR ? הGTI, בפחות כסף :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש שני סוגי קוואטרו: מבוסס טורסן (הקוואטרו המקורי ומה שקיים במכוניות שציינת) ומבוסס האלדקס (מה שיש בכל מה שבנוי על פלטפורמות הנעה קדמית, כמו הA3 והTT). הטורסן הוא מכאני, ההאלדקס בסך הכל קלאץ' נשלט מחשב.

הטורסנים עושים 50:50 כמעט קבוע, עם אפשרות להעביר. ההאלדקס עושים 100:0 לטובת הציר הקדמי (ולרעת הנהג), עם אפשרות להעביר, עד מצב של 50:50 (ונדמה לי שבדגמים החדשים, זה כבר עד העברה מלאה אחורה).

עד כמה שאני יודע, הסיבה לשימוש בשני סוגים שונים של הנעה היא בעיקר מיקום המנוע. טורסן דורש מנוע אורכי, בעוד שבהאלדקס אין בעיה כזו.

נהגתי כמה אלפי ק"מ באוודי A8 בקנדה, בשלג וגשם (לשמחתי אפילו בסופת שלגים של 20ס"מ שלג). בשלג בסיבוב זה היה פשוט תענוג הדיפטים. חניונים חיצוניים של קניונים שם של בערך 2000 מכוניות ללא אבני שפה ושטויות פתוחים לבאים, רק כמה עמודי תאורה, ולשמחתי פגשתי עוד כמה שבאו לשם להחליק (ה-X5 מעפן :shock:).

אני לא יודע איפה כתוב שזה 50:50 בד"כ עם אפשרות להעביר, לדעתי אתה טועה וזה קבוע יותר לאחורי - ככה זה מרגיש. אני זוכר שראיתי גם בטופ-גיר שהוא בחן גם את ה-S4 מול האיבו וה-STI וגם את ה-RS4 החדשה, הוא אמר שהחלוקה קבועה עם יותר אחוזים לגלגלים האחוריים (לא זוכר מספרים) וגם הראה החלקות כוח בהתאם.

לא מצאתי הסברים בGOOGLE לקוואטרו, לא כאלה שמפרטים חלוקות כוח של המערכות השונות ואת זה שיש טורסן בדגם X והאלדקס ב-Y לפחות. יש לך מאמר?

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם
מה עם הסיאט לאון FR ? הGTI, בפחות כסף :roll:

לא נהגתי באף אחת מהן, אבל לפי קריאה ומבחן ל-GOLF GTI בטופ גיר, שבוא הזכירו (לרעה) את הלאון, אמרו שהלאון לא כמו הGTI בפחות כסף, אלא נופלת בכל תחום יחסית לגולף, אני זוכר שהוא הזכיר לפחות התנהגות ונוחות נסיעה הרבה יותר טובה בגולף.

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם

הליאון FR נחשבת לנפילה, בעיקר בגלל המתלים והשלדה. מדווחים על שלדה מתה, מתלים קשים כמו אבן ונטיה חזקה לתת-היגוי. נו, סיאט.

אם כבר, יש את האוקטביה RS, אבל היא מעט יותר רכה ומשפחתית מהGTI. זה לא אומר שהיכולת שלה לא גבוהה או שהיא לא ספורטיבית, זה פשוט משהו אחר.

לגבי הקוואטרו, בRS4 אודי הפנו יותר כוח לציר האחורי (נדמה לי 60:40) בשביל לשפר את ההתנהגות.

לגבי מאמר, הנה: http://en.wikipedia.org/wiki/Quattro_%28all_wheel_drive_system%29

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...