Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיוז 50 אמפר במצבר (המצבר שלי הוא 60 אמפר אם זה משנה) מחוברים לי במערכת 3 מגברים(200.4 800.2 ועוד אחד לא ידוע לטוויטרים) בזמן האחרון היה לי קצר בבית פיוז הוא ממש נמס , והפיוז בתוכו נשרף , אז החלפתי בית פיוז קומפלט בדקתי שכל הכבלים מהמגברים נכנסים למפצלים כמו שצריך (מפצל אחד לפלוס ואחד למינוס) ואין איזה שהוא חוט גלוי מקצר. הבעיה כאשר אני שומע בווליום סביר הכל בסדר כאשר אני מרים ווליום גבוה הפיוז בבית הפיוז נשרף.

האם הבעיה בפיוז ? האם אני צריך להביא פיוז עם אמפר גבוה יותר?

RS3 8Y

פורסם

מה העובי של ה+ שרץ מהמצבר למפצל?

תמיד צריך לקחת מרווח בטחון, אפשר להגיד שאצלי זה מוגזם (2 גייג' ו100 אמפר פיוז) , אבל מצד שני (טפו טפו טפו) לא נתקלתי בשום בעיית חשמל עד כה.

פורסם

קבלת תשובות מצויינות וברשות קודמי לתגובה , קצת נחדד:

יש לבדוק את צריכת הזרם של המגברים בפועל בווליום גבוה (אך סביר) עם מכשיר מדידה מקצועי.

יש לוודא שאין נפילות מתח (ובלשון אחרת , כפי שרשמו קודמי, שהכבלים המובילים זרם, בעלי חתך מתאים), ואז להתקין נתיך מתאים לבית נתיך מתאים (שלא יותך מעודף זרם שאינו בנוי לו) .

על הנתיך ה"מתאים" כפי שהגדרתי ואפרט כעת, להיות בעל ערך נומינלי הגדול ב10אחוזים עד 20 אחוזים מהתוצאה שיצאה במדידה שרשמתי בשורה השניה לתגובתי.

באם יש צורך בנתיך הגבוה משמעותית מ70 עד 80 אמפר , רצוי לשקול פיצול קווים ושני בתי נתיכים ונתיכים, שכן עת קצר שאינו קשור למגברים ו/או קצר חלקי, עלול להגרם נזק התכה ו/או שריפה למרות קיום הנתיך, ואבהיר: נתיכים בערך גבוה כזה, יש לוודא ומעל לכל צל של ספק שהסיכוי לקצר חלקי (מתחת לערך הנתיך) שואף לאפס המוחלט. ולא, לדעת שיש סכנה כזו.

לא נעים קצר חלקי בזרימת זרם של 60 אמפר למשל בקו זה בין נקודות מינוס ופלוס. נדיר, אך יתכן.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

3 מגברים כמו שיש לו זה לא 150 אמפר, משהו אני מניח כמו 100. בכל אופן פיוז של 50 אמפר, זה אומלל בשבילהם! המגבר שלי הוא עם 2 פיוזים של 35 אמפר( כלומר 70 אמפר ביחד).

בכל אופן, מה עובי הכבל פלוס והגראונד שמחוברים אצלך כמו שבוריס שאל.

הפתרון המיידי הוא להחליף פיוז, לאחר גדול יותר בהרבה, בסביבות ה100 אמפר.

אמיר

עריכה:

לא ראיתי שדני הגיב, בכל אופן קיבלת תשובה מקצועית.

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

בכל אופן תודה , זה מה שחשבתי הייתי צריך רק את החיזוק שלכם.

לגבי החיווט גם המינוס וגם הפלוס הוא 4 גייג'.

תודה.

נ.ב

מישהו יודע האם מוכרים באוטו דיפו פיוז בעל ערך כזה?

RS3 8Y

פורסם

א. מוכרים. פעם קניתי שם 5 של דראגסטר מצופים פלטינה ב 30 שקל.

ב. בכל מקרה ל4 ג'ייג' צריך 80 אמפר וזה ללא קשר למגברים.

הסבר קצר.

הרעיון הוא שאם במקרה יש תקלה חשמלית ברכב והמתח והזרם קופצים אז החוט לא יתלקח .

לכן צריך פיוז כזה , כלומר מתחת לזה הוא יעמוד ולא יתלקח , מעל לזה הסיכוי לא קטן.

• תוכן חדש...