Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השאלה: מה יכול לגרום לפלטינה להשרף בפעם השלישית תוך חודש?

הסיפור: סובארו ג'אסטי מוסבת למנוע 1200 עם קרבורטור תואם.

בפעמיים האחרונות הוחלף גם הקבל.

הפלטינה הוחלפה במוסכים שונים, לא באותו מוסך! ואחרי כל אחד מהם היא נשרפה.

היום כאמור שוב.

(ככה לטענת מכונאי שיצא לבדוק לאחות שלי את האוטו)

תודה, ארז.

פורסם

בנוסף, יכולה להיות סיבה של טעינת יתר.יש לבדוק הטעינה.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

טעינה נבדקה מולי. תקינה

לגבי הכויל, כששאלתי את המכונאי שהחליף את הפלטינה האחרונה, אם הכויל תקין, הוא אמר שכן, אבל לא ראיתי אותו מבצע בדיקה כלשהי, כיצד בודקים כויל?

בנוסף, חוטי הצתה ופלאגים חדשים לגמרי.

פורסם

קרה לי כאשר הכוייל ברכב (חיפושית) היה לא מתאים - כלומר ברכב היה קוייל מדגם שמתאים למע' הצתה אלק' שנותן מתח גבוה יותר מכוייל רגיל. זה גורם לזרם גדול יותר דרך הפלטינה, אי לכך הפלטינה מתחממת ומותכת.

קיצור... גש לבדוק כוייל או סליל הצתה...

פורסם

בגאסטי המוסב למנוע 1200, המפלג הישן לא מוכנס עד הסוף, ויתכן והוא הוא גורם לבעעית הארקה.

הסבירות שכמה חשמלאים שונים הרכיבו קבל בעל מיקרופרד לא תקני הוא נדיר אם כי אפשרי.

מכייוןן שאני מניח שהמפלג הנוכחי הוא המפלג שהיה ברכב, במנוע הקודם, וכנ"ל סליל ההצתה, ובמידה ולא היתה בעיית שריפת פלטינות, במנוע 1000 הישן יש לחפש את הבעייה במקום אחר, מה שנשאר הארקה לקוייה, וקבל בעל קיבול לא מתאים, כמו שדניאל כתב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לגבי הכויל, אני אבדוק מחיר, אם לא גבוה מידי אני פשוט אחליף וזהו, לגבי הארקה, אני אנסה לפרק אולי ולנקות חיבורים, אם אני אמצא אותה.

גם לי קשה להאמין ששלושה מכונאים שונים הרכיבו קבל לא מתאים, אבל לך תדע...

תודה רבה בינתיים, אני אקפיץ אם יהיה עוד משהו בנידון.

פורסם

אכן קבלת תשובות מקצועיות וראויות, ואוסיף כלדקמן:

באם מותקן ברכב סליל הצתה הדורש נגד בטור למתח הכניסה (להלן מס' 15 בכוייל) , ומשום מה ביטלו/קיצרו את הנגד, הפלטינה תשרף גם אם תחליף את הקבל ואת הכוייל ואת הפלטינה גם עשרים פעמים. בנוסף, יש לבדוק (באם קיים באמת נגד כזה ומכיוון שלא זכור לי הדגם הזה של האוטו הזה, אציין שיש רכבים שיש חוט נגד, ולא רואים שום נגד בעיין --בפורדים ישנים אם זוכר אני נכון) , לבדוק שקיצור הנגד להנעה קלה יותר בבוקר קר, תקינה ופועלת.

בדיקת קוי המתח מתאפשרת על ידי קיצור קו מס' 1 למינוס. תוך שימוש זריז למס' בדיקות בוולטמר.

ביצוע בדיקה לא מקצועי, לא מהיר ו/או לא ראוי על ידי חסר נסיון, עלול לגרום לנזק, ראה הוזהרת.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום.

אין חוט נגד למערכת ההצתה.

מה כן. צריך כוהל 9 וולט ונגד חיצוני. כמו כן הקבל המקורי הוא 21 מיקרופרד ובדרך כלל מרכיבים 27 מיקרופרד.

קבל כזה לא יגרום לשריפת הפלטינה אבל המנוע יקרטע ויזיף. החשוב ביותר בתוך המפלג יש חוט ארקה לבסיס של הפלטינה ויתכן שמשם הבעיה.כמו כן יתכן בעיה של מפלי מתח מהסויץ גם ישרפו את הפלטינה במצב כזה יש להרכיב מימסר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

יש חוט נגד, ההסבר היה כללי וכפי שרשמתי שלמיטב זכרוני, זה בפורדים ישנים ,סביר שלא בסובארו, צריך לדעת לבדוק את החוט נגד, כי בדיקה רגילה תראה 12 וולט מלא לכאורה. (על השעון 12 וולט בלי לכאורה, אבל זה לכאורה)

מפלי מתח מהסוויץ' לא ישרפו את הפלטינה, אם כי יגרמו לזיוף.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

צריך לבדוק את הזרם שעובר דרך הפלטינה .אם הזרם מעל 3 אמפר זה לא תקין וצריך לבדוק את הסיבה .כניראה אתה הולך למכונאי ולא לחשמלאי .

פורסם
צריך לבדוק את הזרם שעובר דרך הפלטינה .אם הזרם מעל 3 אמפר זה לא תקין וצריך לבדוק את הסיבה .כניראה אתה הולך למכונאי ולא לחשמלאי .

תסביר לי בבקשה איך עושים את זה?

פורסם
לא מסובך, מסובבים מנוע למצב בו הפלטינה סגורה ובודקים זרם בטור לסליל ההצתה כאשר מתג ההצתה דלוק.

דניאל מה שאתה אומר זה שבודקים זרם DC כאשר המעגל מורכב ממקור המתח, הסליל והפלטינה כמתג. ז"א שבמערכות שאין נגד טורי להגבלת הזרם התנגדות הסליל היא שמגבילה את הזרם.

הייתי לכאורה אומר שבדיקה כזו אפילו עלולה לגרום לנזק לסליל כיוון שהוא לא נועד לסבול הספק DC לאורך זמן. אני מניח שבמכוניות ישנות מימלא עלול לקרות מצב שכיבית את הרכב בנקודה בה הפלטינות סגורות ולכן כשתפתח את הסוויטץ' הסליל יקבל זרם DC. מאחר ואנשים עומדים ועמדו עם סוויטץ' דולק לזמן לא מוגבל ולא נגרם נזק לסליל אני מניח שמתכנן המערכת דאג לזה.

אני רק יכול להוסיף שהבדיקה הזו מזכירה לי את מה שאמרתי לגבי בדיקות של סלילים, מודולי הצתה, חיישנים וכו'- מדובר בבדיקות sanity check (יגאל- אני לא מכיר את המונח המקביל בעברית). הכוונה בהקשר זה היא שיכול להיות שתימצא תוצאה לא תקינה ואז- בוודאות יש בעיה, אבל יכול להיות שלא תימצא תוצאה לא תקינה בבדיקה זו ועדין יש תקלה.

זרמי ה-AC בזמן המיתוגים גבוה בהרבה ולדעתי מידת הזרם DC לא אומרת הרבה מלבד שהסליל הראשוני לא מקוצר או שנגד טורי לא קיים.

• תוכן חדש...