Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מסובך, מסובבים מנוע למצב בו הפלטינה סגורה ובודקים זרם בטור לסליל ההצתה כאשר מתג ההצתה דלוק.

לא צריך לסובב מנוע, תמיד בעת כיבוי המנוע הפלטינה תהיה סגורה. בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

היי

שאלה:

למה אתה לא עושה הסבה להצתה אלקטרונית וגומר עם כל הצרות האלה?!

לפני חודש , הסבתי סובארו 86 מהצתה חשמלית לאלקטרונית, בעלות מינימאלית, חלקים הבאתי מיאסיף מפרוקייה שם, כוהל 50 שקל,מפלג קומפלט שירד מרכב 90+, ב 120 שקלים, בייחד עם כל החוטים שלו.

על הדרך קנינו מכסה מפלג,פלאגים מתאימים להצתה אלקטרונית,רוטור...וזהו בעצם!

אין יותר שינויים בסחיבה,אין יותר פלטינה להחליף,הרכב מניע מכה ראשונה,סוחב יותר טוב,תגובת דוושה טובה יותר,יותר חסכוני בדלק....

שידרוג נחמד.

פורסם

זרמי ה-AC בזמן המיתוגים גבוה בהרבה ולדעתי מידת הזרם DC לא אומרת הרבה מלבד שהסליל הראשוני לא מקוצר או שנגד טורי לא קיים.

הזרם DC הנמדד אומר מספיק, האם הסליל הצתה מתאים לרכב.

אגב, אין שום הגנה למערכות הפלטינה הישנות, אם תדליק סוויץ' למספיק זמן תתיך את הסליל.

פורסם
הזרם DC הנמדד אומר מספיק, האם הסליל הצתה מתאים לרכב.

בשביל זה אתה יכול לקחת גם אוהם-מטר ולמדוד את התנגדות הסליל הראשוני- אפילו עדיף כדי לדעת האם סליל תואם או שלא. שמדידת זרם תלויה גם בנגד טורי במידה וקיים, פלטינות לא תקינות וכו'.

פורסם

מתעלק על השרשור במקום לפתוח חדש. יש לי את אותה הבעיה בגיפ' ניבה 1.6 קרבורטור.

כל יומיים נשרפים הפלטינות. על הקוייל מותקן נגד, במדידה עליו כאשר הוא מנותק קיבלתי התנגדות 2 אום.

על הקוייל יש את האות R, לעניות דעתי זה מצביע על רזיסטור ז.א. הצתה אלקטרונית. מי יודע כמה התנגדות אני אמור לקבל בראשוני ובמשני של קוייל אלקטרוני וקוייל פלטינות ?. בראשוני של הקוייל יש 2.2 אום, במשני 8.8 אום.

מאחר שהפלטינות שוב נשרפו חיברי את הזרם שמגיע אליהם לפלוס של הוולטמטר, ואת המינוס לגוף הרכב, בבדיקה קיבלתי 6.20 אמפר. הקוייל מקבל זרם דרך ממסר.

ובכן חברי המומחים בחשמל ואלקטרוניקה וגם אתה בני ל,מה לעשות עם הנתונים שקיבלתי?.

בברכה דוד.

פורסם

קבל לא יגרום לשריפת פלטינה גם אם הוא בערך שונה במקצת. התכה של פלטינה אומרת התחממות, התחממות נובעת מזרם גבוה מדי, זרם גבוה נובע ממתח גבוה, מה שקובע את המתח זה קודם כל הסליל, ראה אם הדגם של הסליל מתאים בכלל לרכב, ואח"כ אם יש נגד, תפקידו להוריד את המתח שמגיע לפלטינה.

גש לחשמלאי שיבדוק לך מה ערך הנגד שצריך אם קיים, ואם דגם הסליל שלך מתאים לרכב.

פורסם
חיברי את הזרם שמגיע אליהם לפלוס של הוולטמטר, ואת המינוס לגוף הרכב, בבדיקה קיבלתי 6.20 אמפר.ההתנגדות על הנגד היא 2 אום.

ובכן חברי המומחים בחשמל ואלקטרוניקה,מה לעשות עם הנתונים שקיבלתי?.

בברכה דוד.

דוד אם אני מבין נכון את הבדיקה שעשית- היא בסה"כ מדידת הזרם במעגל ללא הסליל. התוצאה שקיבלת מראה שאכן יש נגד בערך הקרוב לשני אוהם- 12V/2=6A (אם לא היה הנגד היית שורף את הפיוז ברב-המודד ואפילו את המודד עצמו אם הוא פשוט). הבדיקה הזאת לא אומרת הרבה מלבד שהנגד כנראה תקין.

מה שצריך לעשות בנוסף הוא לנתק את הפלוס מהסליל ולחבר אותו לרב המודד, את הצד השני של רב המודד חבר לסליל (היכן שהפלוס היה מחובר) ואז תוכל למדוד את הזרם האמיתי שעובר במעגל שכולל גם את הסליל.

לא הבנתי איך אתה אומר הצתה אלקטרונית אם יש פלטינות?

פורסם

אביב, לא אמרתי הצתה אלקטרונית.התכוונתי אולי מורכב באוטו קוייל של הצתה אלקטרונית.

ביצעתי את הבדיקה שאמרת,וגם כאן קיבלתי 6.2 A. מה הלאה לעשות הלאה .

ninyo כתב: "זרם מעל 3 אמפר זה לא תקין." ולפי החישוב שלך אני צריך נגד 4 אום כדי לקבל זרם 3A.

12V/4=3A. נכון ?. אבל השאלה הנשאלת אם הקוייל לא גורם לזרם הגבוה 6.2A ?.

דוד.

פורסם

דוד קראתי שוב והבנתי שהשני אוהם שדיבת עליהם מלכתחילה הם בסליל הראשוני ולא במקום אחר במעגל. זה מסביר את התוצאה של המדידה השניה אבל לא של הראשונה. משהו לא מסתדר לי עם הבדיקה הראשונה שכן אם היה גם נגד חיצוני התוצאה בבדירה השניה הייתה אמורה להיות 3A.

יכול להיות שאכן חסר נגד חיצוני. אין ב- AutodataCD את השרטוטים?

פורסם

חזרתי עכשיו מהחשמלאי שלא מצא את הבעיה.למה כל הבעיות הקשות נופלות עלי .?

צילצלתי לחבר מהנדס אלקטרוניקה מנהל מח' חשמל במגה רחובות, אמר לי שהמעגל הראשוני בקוייל נותן 2 אום התנגדות אבל בשעת פעולה הוא כנראה מקוצר חלקית ומגדיל את הזרם במעגל, אשר שורף את הפלטינות.עוד אמר ששני נגדים בטור יתנו במעגל את סכום ההתנגדות של שניהם.ואם אני מקבל זרם של 6.2A סימן שאחד הרכיבים קוייל/נגד מקצר בזמן זרימת זרם במעגל.

אי לכך קניתי נגד חדש (בתמונה) עליו כתוב 1.6 אום. החלפתי את הקוייל במשומש (אין חדש בחנות)שההתנגדות בראשוני שלו

היא 3 אום, קיבלתי במוצא זרם של 2.4A.לפי הנתון ש-ninyo כתב," אם הזרם מעל 3 אמפר זה לא תקין וצריך לבדוק את הסיבה ." האמת שללא הנתון שכתב ninyo (זרם עד 3A )לא הייתי גומר את הבעיה.לא היה לי נתון למה לייחס את הזרם.

ימים יגידו אם הבעיה נפתרה.

בברכה דוד.

• תוכן חדש...