Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל ספרי התאוריה, ובכל ציטוט של חוקי התעבורה שיצא לי לראות בנושא (והלהבתם אותי לחפש כאלה כרגע), כתוב בלשון הבאה:

פנית פרסה מותרת ב2 תנאים:
אם ישנה פניה שמאלה
אם אין תמרור האוסר על כך

משמע: צריך שגם תהיה פניה שמאלה, חוקית ומותרת, וגם לא יהיה שלט אוסר על פנית פרסה.

לכן, שלט איסור על פרסה יוצב אך ורק היכן שיש פניה שמאלה, מכיוון שהיכן שאין פניה שמאלה אמור להיות ברור מאילו שהפרסה אסורה !!

וכדי להוכיח טענה זו לוגית אביא דוגמה פשוטה, בצורת ציור שאני מצרף.

בצומת הנ"ל למכוניות שבאות משמאל לימין לא יהיה שלט שאוסר פרסה מכיוון שאין פניה שמאלה, החתך באי התנועה נועד אך ורק למכוניות שבאות מהרחוב שבתחתית הציור לפנות שמאלה. האם נראה לכם הגיוני, שבגלל שאין שם שלט האוסר על פרסה רכבים יעשו פרסה בחתך הזה ? מתכון וודאי לגרימת תאונה, עם אלו שבאים מהרחוב להם החתך מיועד לכל הפחות, בנוסף לכך שנסיון לבצע פרסה במקום זה ידרוש עצירה שתחסום את הנתיב השמאלי בכביש זה שהוא דו נתיבי. לא הגיוני בעליל ואכן נהגים נקנסו על ביצוע פרסה במקום זה !

parsa.JPG

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
כל ספרי התאוריה, ובכל ציטוט של חוקי התעבורה שיצא לי לראות בנושא (והלהבתם אותי לחפש כאלה כרגע), כתוב בלשון הבאה:

חפש תקנה 44(ב)

זו התקנה שיוצרת בלבול לא קטן.

בכל מקרה, יש הרשעות על אי ציות לתמרור למי שביצע פרסה בניגוד לחץ ישר.

זה גם לוגי.

הרי בצומת כזו גם לא מצויין תמיד שאסורה פנייה שמאלה, אז מותר לפנות שמאלה כשהחץ מורה ישר?

לא.

יש זיכוי אחד בעניין שאני מכיר, שלמעשה זיכה את הנאשם מחמת הספק והבלבול שיוצר נוסח החוק.

מי שיש לו זמן להתעסק בזה שיפרסס היכן שהחץ פונה ישר ויקווה לעו"ד טוב.

השאר מוטב שיישמרו.

וכדי להוכיח טענה זו לוגית אביא דוגמה פשוטה, בצורת ציור שאני מצרף.

בצומת הנ"ל למכוניות שבאות משמאל לימין לא יהיה שלט שאוסר פרסה מכיוון שאין פניה שמאלה, החתך באי התנועה נועד אך ורק למכוניות שבאות מהרחוב שבתחתית הציור לפנות שמאלה. האם נראה לכם הגיוני, שבגלל שאין שם שלט האוסר על פרסה רכבים יעשו פרסה בחתך הזה ? מתכון וודאי לגרימת תאונה, עם אלו שבאים מהרחוב להם החתך מיועד לכל הפחות, בנוסף לכך שנסיון לבצע פרסה במקום זה ידרוש עצירה שתחסום את הנתיב השמאלי בכביש זה שהוא דו נתיבי. לא הגיוני בעליל ואכן נהגים נקנסו על ביצוע פרסה במקום זה !

ואם הגעתי לצומת בשתיים בלילה ואין אף רכב?

בכל מקרה מוגדר בחוק בפירוש שאין לבצע פרסה אם זה מפריע לתנועה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חלק מהמגיבים פה הדהימו אותי בחוסר הידע שלהם, כמה שזה עצוב - כדאי שתקראו את ספר התיאוריה מחדש.

אנחנו מדברים על צומת כ"כ מרכזית ומפורסמת, שכ"כ הרבה אנשים עשו שם תאונות ונהרגו (אני אישית הכרתי), ואני מאמין שרובו המוחלט של משתמשי הפורום יודעים על היכן מדובר.

נסעתי שם אתמול וברור היה לי שאסורה פניית פרסה, הרי אין דבר יותר פשוט מזה - ברגע שאין פניה שמאלה אסורה הפרסה, וברגע שיש פניה שמאלה ולא מצוין שבאותה השעה/לאותו סוג הרכב/לכולם אסורה פניית הפרסה אז היא מותרת - וגם אז : כחוק. הסוזוקי ביצעה את פניית הפרסה שלא כחוק, לא צמוד למדרכה, אלא בצורה שחתכה את כל הכביש, בתחילה ימינה ואז שמאלה, כאילו הוא מחפש לפגוע בי (וזה מבלי להתחשב בכך שהוא פנה באור אדום, ובעצם נגד כיוון התנועה של כביש החוף לכיוון צפון). במקרה הזה די היה להפעיל את ההגיון הפשוט, ולראות שבנתיב המקביל אליו התנועה סואנת, אך למה שילדון שעובר באור אדום באמצע הלילה יפעיל את ההגיון שאין לו?

ברור מאליו שם שחייבים להמשיך ישר (כשיש רמזור ירוק), והפניה שמאלה היא רק בצומת שאחרי, לכיוון דרום על כביש החוף (גלילות וכו').

אני אעדכן פה מה נסגר בקשר לתאונה, אבל עשו טובה ואל תדברו שטויות, כי עם כל הנהגים המטורפים שיש לנו במדינה, בפורום הזה בכלל לא אמור להיות דיון האם מותרת/אסורה פרסה.

פורסם

בצומת המדובר אמור להיות תמרור שאוסר פרסה יחד עם תמרור שאוסר פניה שמאלה, זה נראה לי מחדל שאין שם תמרור כזה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

חברים

הבחור הפוגע עבר באדום

מה זה משנה אם יש או אין פניה שמאלה

מה זה משנה אם יש או אין פניית פרסה

הוא אשם. נקודה. סוף פסוק !

בכל מקרה, אני מכיר את המקום, יש איסור בפניה שמאלה או פרסה כי יש תנועה חוצה בנתיבים שהנהג הפוגע נכנס אליהם

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

כולם מסכימים שהבחור שעבר באדום אשם. הויכוח התחיל לגבי פניית הפרסה.

פורסם

הגיון בריא אומר שאם אסור לפרסס, יש שלט עגול שאוסר זאת. מה הקשר לפניה שמאלה ופרסה? אתה לא פונה 90 מעלות, אתה מסתובב 180 מעלות.

פורסם
איך אתם מסתבכים עם זה! הגיון בריא אומר שאם אין פנייה שמאלה אז אסור לפרסס.

למה שלא תקרא את כל מה שנכתב לפניך לפני שאתה מגיב?

יש מקרים כאשר אסור לפנות שמאלה, כי הרחוב אליו אמורים לפנות אסורה אליו הכניסה, ויש שלט האוסר זאת, אבל פרסה כן מותרת.

גם החוק לא מגביל את הפרסה להיכן שיש פנייה שמאלה בלבד.

אז כנראה שההגיון שלך צריך אקמול, כי הוא לא בריא...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...