Jump to content

_ליאור_

  • הודעות

    34
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי _ליאור_

  1. השוטרים שעליהם דיברת עומדים שם כל יום שישי, ומסוגלים לעצור אותך פעמיים לבדיקת אלכוהול בכניסה ופעם אחת ביציאה, אבל חוץ מזה לא אכפת להם מכלום. ביום שישי האחרון גם אני הייתי באיזור, וכמות כזו של תאונות לא ראיתי בחיים, הרס והרבה פח שנמעך..גם אחרי הפניה שמאלה מכונית משטרה חסמה את הנתיב עם הפנים נגד כיוון התנועה, אחרי שברלינגו הרוסה לגמרי חסמה את הנתיב (השוטר עוד הספיק לצעוק עלי כשהיססתי לעקוף את הניידת שלו דרך הפס הלבן כשהוא סינוור אותי). אין מה לומר, עליך להיות עירני בכל רגע, כי משוגעים יש בכל מקום. אגב הצומת הזאת מסוכנת מאוד, אני יודע על מספר תאונות שרשרת שהתרחשו שם בחודשים האחרונים ועל השבתת כמה וכמה רכבים שלא שמרו מרחק..
  2. חלק מהמגיבים פה הדהימו אותי בחוסר הידע שלהם, כמה שזה עצוב - כדאי שתקראו את ספר התיאוריה מחדש. אנחנו מדברים על צומת כ"כ מרכזית ומפורסמת, שכ"כ הרבה אנשים עשו שם תאונות ונהרגו (אני אישית הכרתי), ואני מאמין שרובו המוחלט של משתמשי הפורום יודעים על היכן מדובר. נסעתי שם אתמול וברור היה לי שאסורה פניית פרסה, הרי אין דבר יותר פשוט מזה - ברגע שאין פניה שמאלה אסורה הפרסה, וברגע שיש פניה שמאלה ולא מצוין שבאותה השעה/לאותו סוג הרכב/לכולם אסורה פניית הפרסה אז היא מותרת - וגם אז : כחוק. הסוזוקי ביצעה את פניית הפרסה שלא כחוק, לא צמוד למדרכה, אלא בצורה שחתכה את כל הכביש, בתחילה ימינה ואז שמאלה, כאילו הוא מחפש לפגוע בי (וזה מבלי להתחשב בכך שהוא פנה באור אדום, ובעצם נגד כיוון התנועה של כביש החוף לכיוון צפון). במקרה הזה די היה להפעיל את ההגיון הפשוט, ולראות שבנתיב המקביל אליו התנועה סואנת, אך למה שילדון שעובר באור אדום באמצע הלילה יפעיל את ההגיון שאין לו? ברור מאליו שם שחייבים להמשיך ישר (כשיש רמזור ירוק), והפניה שמאלה היא רק בצומת שאחרי, לכיוון דרום על כביש החוף (גלילות וכו'). אני אעדכן פה מה נסגר בקשר לתאונה, אבל עשו טובה ואל תדברו שטויות, כי עם כל הנהגים המטורפים שיש לנו במדינה, בפורום הזה בכלל לא אמור להיות דיון האם מותרת/אסורה פרסה.
  3. טוב אז תודה לקונדסון על העצה, היום בבוקר נסעתי למוסך להוציא הצעת מחיר לתיקון, מסתבר שהוא פגע לי גם בדלת אחורית בצד ימין ובכנף האחורית, שיצטרכו יישור, ביחד עם התיקון של המגן האחורי, הפחחות והצבע, העבודה תגיע ל2,000 ש"ח.. שכחתי להזכיר, שהטמבל הזה אמר לי לפני שהוא נסע, ש'הרבה אנשים לא היו עוצרים בצד'.. כנראה שעשיתי טעות ולא הזמנתי משטרה, יכול להיות שעכשיו הוא היה צריך להסתכל על הרכב שלו (של אמא שלו), מבעד לסורגים במגרש ההחרמה ולומר ביי ביי לרשיון.
  4. תאריך: 26.2.07 שעת התאונה: 1:00 בלילה תיאור המקרה: עמדתי ברמזור צומת הסירה לכיוון מזרח (הרצליה ורמה"ש), כאשר התחלף הרמזור התחלתי לנוע אל עבר הנתיב השני מימין, כאשר לפתע הגיחה סוזוקי בלנו שניסתה לעשות פרסה במקום שבו אסורה הפניה שמאלה ע"פ החוק! (בעצם הוא פנה לכיוון כביש החוף – נגד כיוון התנועה). מיותר לציין שהפניה נעשתה באור אדום, כאשר הרמזור שמורה ישר בלבד היה לפחות 5-6 שניות על הצבע האדום. פניה זו אף יכלה לפגוע במישהו שהיה פונה שמאלה באותה העת. ראיתי שהוא עושה את הפרסה האסורה והמסוכנת כשהוא בא להכנס לנתיב הימני, אך לפתע סטה שמאלה לכיוון הנתיב שלי, לאחר שכבר כמעט הספקתי לברוח ממנו (כפי שאראה בציור שאעלה לפה מחר) , הוא פגע בפגוש האחורי שלי מצד ימין, כשאצלו נעשתה דפיקה בצד שמאל של האוטו מקדימה. עצרנו בצד, אני ראיתי ערס קטן וטיפש יוצא מהאוטו שלו, החלפנו פרטים, וכששאלתי לפשר הפניה שמאלה באור אדום, במקום שבו אסורה הפניה שמאלה ובטח שפרסה, הסביר לי הילד כי הוא 'לא מהאיזור', וכי בחיים לא נסע בכביש הזה. אז סלח לי אדוני, אני כבר הספקתי לנסוע בכל הארץ מבלי להכיר את הכבישים בהם אני נוסע – יש חוקי נהיגה בסיסיים שאותם חייב הנהג לדעת, ובטח שלא לפנות שמאלה במקום שבו מותרת הנסיעה ישר בלבד, במיוחד כאשר הרמזור על הצבע האדום. לסיכום – יצאתי במזל, מקדימה ישבה ידידה ומאחורה חבר, שניהם מצד ימין, והאוטו שלו שלפתע החליט לעשות 220 מעלות ולפגוע בי, פספס אותם במזל רב. מה אתם ממליצים לי לעשות עכשיו? לסגור את העניין דרך פוליסת הביטוח? לדבר איתו ולסגור את זה בינינו? הסברתי לו את העניין שיכלו ועדיין יכולים לשלול לו את הרשיון ולהחרים את הרכב (ויש לי שני עדים לתאונה). מצד שני אין לי כח להתעסק בזה, בחיים לא עשיתי תאונה, ויכול להיות שלא ישתלם לי ליקר את פוליסת הביטוח שלי, ואני אשלם את הנזקים בעצמי. מחר אני מבטיח להעלות ציור בשביל להמחיש את המקרה.
  5. טוב אז אני נאלץ להקפיץ את הנושא, לאף אחד אין מידע שיכול לעזור לי? בעלי A3 אנא התעוררו, ואם מישהו מתבייש לרשום כאן אנא פנו אלי בה.פ.
  6. שלום, אלו שמכירים אותי מהפורום יודעים שאני מחפש כבר תקופה ארוכה רכב, והייתי קורא בלבד בפורום, עד שלפני כשנה וחצי הצטרפתי לפורום ופתחתי שרשור - שהוביל אותי למסקנה שכדאי להשאר עם המאזדה ולוותר על חלום האודי לעת עתה. קישור לנושא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=95919&highlight=_%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8_ אבל בואו לא נתעסק ברכב הקיים ברשותי (לאנטיס GLX 1.8 2000), אותו באמת שלא תהיה לי בעיה למכור בסביבות המחירון שהוא 50K+- (כל שני וחמישי שמים לי פתק על השמשה), להם אוסיף בין 40K ל-50K או אף מעט יותר אם אצטרך, ואם יהיה במה להשקיע. אציין שהשנתונים המדוברים הם 02-03. ובכן, כעת אני סגור שאני רוצה לרכוש את הA3 (למרות שיכול להיות נחמד אם תעלו רעיונות לתחליפים בתקציב הנ"ל), והייעוץ לו אני זקוק הוא בדברים שעלי לבדוק פעמיים לפני הרכישה, להזהר מהם, וסתם טיפים לקניה (גם הטיפים הנפוצים של 'אל תקנה' ילקחו בחשבון). תודה.
  7. מצטרף לביקורת של עמית בנוגע לחובבנות של עורכי, צלמי ומפיקי התוכנית (וזה בשביל שלא אאשים את קיגלר 'בלי סיבה'), זה טוב ויפה שמראים אכפתיות לנושא המוטורי בארץ, ומשדרים תוכנית כזו שברור שיש לה קהל יעד גדול, אבל קצת מקצוענות, אי אפשר לזלזל באלו שרוצים לקנות רכב יד שניה ב40K ולומר להם על הפיאט פונטו ש'האוטו נוח, אמין, ואם אני נכנס בתוכו - גם לכם לא תהיה בעיה' *לדעתי המבחן ללאון נעשה בתור פרסומת נטו, כך יהיה גם עם הפולו GTI בשבוע הבא וזה המקסימום שהם יכולים להציג כרגע (לתת לנו את ההרגשה כאילו אנחנו בסרט ספרדי ולא בתוכנית המתמחה בסיקור מכוניות ספורט).
  8. המגבונים הלחים האלה מזכירים לי את הבובות הטפשיות שחילקו/התכוונו לחלק לנהגים, או כמו שכמה פה קראו להם 'בובות וודו' אבל שיוציאו על זה כסף, בכיף, ואז ימציאו עוד טריק בשביל שאנחנו נממן להם כלים לשטיפת השמשה הקדמית שלנו לפני שהם רושמים דו"ח, כחלק משיפור השירות לאזרחים של אגף התנועה
  9. אני מקווה שצחקת, ואם לא: גודש תחבורה, גודש תנועה מצב שבו מספר כלי הרכב הנעים בכביש קרוב לסף היכולת של הכביש להכיל אותם. גודש תחבורה אופייני לערים הגדולות ובעיקר לערים מטרופוליניות, והוא גורם לפקקי תנועה. ולדעתי זה יוסיף בגדול לעומס באיילון, תבדקו באמת בתקופה הקרובה - כמה פעמים יוצא לכם לנסוע באיילון צפון/דרום בלי שאתם נתקלים בעומס/פקק? אני אישית לא זוכר הרבה פעמים שנסעתי בשעות הבוקר המוקדמות (הגעה לעבודה)/שעות אחרה"צ עד הערב (חזרה מהעבודה), שלא עמדתי בפקק באחד מהכבישים העמוסים במדינה, אם לא העמוס שבהם.
  10. טוב, אז לא רציתי לפתוח נושא חדש. אבל בהמשך להודעה הקודמת שלי בשרשור זה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3280347,00.html
  11. לצערי רוכבים לא מנוסים מאבדים שליטה על הרכב בקלות יחסית, מתזוזות פתאומיות של הרכבים, וכן קשה להם בהרבה לבלום כפי שאנו בולמים כשמשהו לא מתוכנן קורה על הכביש.חלק גדול מתאונות האופנועים מתרחשות דווקא כאשר נהגים לא מסתכלים במראה לפני פניה/פונים ברגע האחרון ליציאה מהכביש המהיר (לא יקרה כלום אם מי שמתבלבל ימשיך קדימה ויסתובב ביציאה הקרובה - הרי זה לא שווה חיים של אדם), רק בישראל מצאתי את הנהיגה הלא מתחשבת והכ"כ מסוכנת הזאת. רק כרגע חזרתי לביתי מכיוון הרצליה פיתוח (צומת הסירה), פניתי לאיילון צפון לכיוון ת"א, ולא האמנתי למראה עיני : מספר ניידות ואמבולנסים, זק"א (שבאמת אין לי מושג מה עשו שם), ומספר אנשים מכניסים את הגופה לתוך השקית השחורה המפורסמת. המשכתי, וראיתי את הכלי של הרוכב, האופנוע שלו שכב שם באותה הפוזה בה נחת לפני דקות אחדות, פשוט מצמרר. ובדיוק כאשר עמדתי ברמזור של צומת הסירה, חשבתי על רוכב חבר של המשפחה שנהרג באותה הצומת לפני כ-7 שנים. יש מצבים שגם רוכבים ותיקים לא יכולים לצאת מהם,שמרו על עצמכם. *עריכה - לגבי התהייה שלי ממקודם, בדקתי ומצאתי שזק"א מגיעים לזירת התאונה כאשר יש הרוגים (לא צריך להרחיב בתיאורים מדוע).
  12. פשוט מזעזע. מיכאל תהיה חזק. רפואה שלמה לכל פצועי אח"י חנית
  13. היה מתבקש, ומצוין שכעת (עם דגש על 'בינתיים') ישנה גם אופציית הבד (ואולי נראה יותר מיאטות על הכביש?). אחרי המכירות של הפיז'וCC בארץ, שנמכרה בכמות גדולה ביחס לארצנו הקטנטונת והלא חובבת מוטוריקה במיוחד (בשונה מארצות אחרות), יהיה מעניין לראות האם הצרכן הישראלי שנמנע מלרכוש רודסטאר עם גג מבד בעבר, יקפוץ על היפיפייה הזאת (ולא ירתע מהמחיר). המינוס היחיד מכל העניין (חוץ מתוספת ה50K והמסים), הוא שבעתיד הקרוב מאוד (מספר שנות יצור), יעלמו להן המיאטות החדשות עם הגג מבד, וקצב מחירתן לא ישנה את העובדה שלא ייצרו יותר כאלו.
  14. _ליאור_

    חדשות רכב.

    וואו באמת שאלפא שיחקו אותה עם הספיידר החדשה הנה תמונה עם הגג כשהוא סגור (ולא להמחשה הפעם):
  15. Gargoyle אם היית קורא את ההודעה של Discover בעמ' הקודם (שאני מאמין שמכולם הייתה מכוונת דווקא אליך), היית נכנס ללינק המצורף Ultimate Supercar Experience , ומוצא תשובות לשאלות שלך. הינה הלינק בשביל שלא תצטרך להתאמץ ולחזור לעמ' הקודם: http://www.thruxtonracing.co.uk/ultimatesupercar.html
  16. יש בארץ בעיה בחוקיות של לחנות עם תו חניה של נכה, גם כאשר הנכה עצמו לא נמצא ברכב. בארה"ב למשל, ידוע לי שאין שום איסור על חניה גם כאשר המוגבל פיזית לא נמצא ברכב, אני אישית הסתובבתי עם הג'יפ של דודה שלי בלוס אנג'לס ויכולתי להשתמש בזה מספר פעמים, בסוף השתמשתי רק פעם אחת בחניה לנכים, וגם לזמן קצר (לי אישית אין ממש בעיה ללכת עוד 20 מטר), אבל אני יודע שמשתמשים בזה הרבה. המודעות לנכים בארה"ב שונה מבארץ, יש הרבה יותר שבילי גישה, חניה צבועה בכחול לנכים ואף במקומות מסוימים צבועה בורוד לנשים בהריון, וגם צבועה באפור למכוניות המונעות בצורה מכנית. אבל שם כל אישה בהריון (כמו דודה שלי) מקבלת תו חניה של נכה, ככה שאתם מתארים לעצמכם שהסיפור שונה ועוד משהו שלא ממש קשור לנושא, במקומות כמו דיסנילנד שיש תורים של עד 2-3 שעות בקיץ, כל אישה בהריון מסוגלת לקבל תו לכל המשפחה שלה להכנס בלי תור לכל הרכבות הרים (ואתם מתארים לעצמכם שהיא לא ממש יכולה לעשות לופים ברכבת, אולי זה בשביל שתחכה פחות), ואני מוכן להעיד שמצד אחד היה ממש כיף להוציא בחורות אמריקאיות מהתור ולהציע להם לעקוף תור של שעתיים וחצי - מדהים איך הן מתלהבות מכאלה דברים (מישהו חכם גם היה עושה מזה כסף), אבל מצד שני זה לא היה נעים לעקוף את התור למתקנים ה'קלים' כשלידי ילד מונשם על כיסא גלגלים, שבאמת מגיע לו לעקוף את כל התור. אבל ככה זה הקומבינות של ישראלים בארה"ב (ויש הרבה מזה, שפשוט לא נעים לי לספר, וגם ממש לא יתאים לנושא, אז נשאיר אתכם במתח).
  17. נראתה היום בהרצליה פיתוח, מחכה לבוא ולאסוף את הנוסע שלה. אני אישית לא התרגשתי מהרולס רויס בארץ, והמשכתי לנהוג כאילו ראיתי עוד אוטו יוקרה שיש בכמויות כמוהו בפיתוח. אבל אני חייב להודות שכשראיתי את הפרארי ספיידר נוסעת לידי בת"א, עיני יצאו מחוריהן והתרגשתי...בניגוד לר.ר אני לא אומר שהייתי מתנגד לאחת כזאת, רק שהייתי עושה משהו אחר עם הכסף, אולי עוד כמה שנים טובות 'יפול לי האסימון' [: )
  18. #### נערך עקב פונט מעצבן ועבירה על כללי הפורום #### לכאורה העיריה ברמה"ש עושה משהו טוב שהיא חוסכת עומס בכבישים ובונה תוכניות ל'עוקף רמה"ש' וכביש שדרכו נוח יותר להגיע להרצליה פיתוח כמעט בלי רמזורים (דרך נווה ישראל), אבל בכביש המדובר העובר דרך מתחם התעשיה הצבאית הייתה ותהיה סכנה: מלבד ההרגשה הלא נעימה של לנסוע שם בלילה באמצע תע"ש כשהכביש שומם, מתפתל ונראה כאילו הוא מוביל לשומקום, בעוד ששלטים מורים 'האט!' ו30-20קמ"ש מה שבהחלט בלתי אפשרי לנסוע שם במהירות כזאת (למרות שיש לזה הגיון), בנוסף להכל, זהו כביש מסוכן, רעוע, ואיך נאמר, מתפרק. רק לפני חצי שנה צנח לפתע קטע מהכביש לעומק של כמה מטרים (מאז האיזור מגודר). אז זה נוח ויפה שתוך שניה עוקפים את כל התנועה (וגם כיף למדי) , אך לא שווה את כל הסכנה שכרוכה בכך (וקשה להגיד שכבישים כאלו שנבנו בלי אישור ופתוחים בלי אישור מוסמך ובלי פיקוח אלא עם קומבינות, הם כבישים שאין בהם כל סכנה). רק בישראל.
  19. פשוט נורא, איך שההולך רגל רואה את המוות בעיניים ומנסה לברוח בריצה אך לא מספיק לזוז ותוך מאית שניה מהרגע שהבחין במכונית הוא נעלם. אני מצדיק את יוסי (חלקית), לדעתי כדאי פשוט להרגע עם הלינקים ולפרסם פעם ב...לא על בסיס יומיומי. לי אישית לא מזיק לראות מדי פעם כזה סרטון כשמתפרסם פה לינק, בכל אופן לא אחפש אותם לבד. אחרי שראיתי את התמונה של ז'קלין כבר נהייתי שבע מכל התאונות המחרידות.
  20. http://wavsource.easycgi.com/snds_2006-03-04_17219548123210/sfx/car_crash.wav http://wavsource.easycgi.com/snds_2006-03-04_17219548123210/sfx/car_crash2.wav מקווה שעזרתי .
  21. התכוונתי לטכנולוגיה בה הרובוטים נוהגים במכוניות שלנו, ולא אנחנו, גם נהיגה עירונית וגם בין עירונית (כבר יש ואני בטוח שכל הפורום ראה כזה דבר בטלוויזיה), מצטער אם לא ניסחתי את עצמי נכון, אבל חתרתי לכך שהטכנולוגיה תנהג לנו ברכב בסופו של דבר, לגבי הג'אג'טים למיניהם, והפינוקים, בכיף ..
  22. נקווה שעד שנת 2010 זה יהיה גם ברוב המכוניות החדשות (נראה כי זה הולך לייקר משמעותית את עלות הייצור). והחיישנים החכמים האלה זה רק ההתחלה , אחרי המגבים, האורות, הגג הנסגר אוטומטית ועוד חידושים. בסופו של דבר לכולנו יהיה את זה , מי האמין פעם שיהיה גיר אוטומטי? נקווה שלא יקחו לנו את הנאת הנהיגה הרובוטים האלה
  23. לחיצה ארוכה על השלט כשאתה עומד מול המכסה מנוע, עד שאתה שומע שלושה צפצופים ארוכים. תבדוק שהשלט גם קולט מרחוק..
  24. מעניין למה, אולי בגלל שיש לך כמה כאלה בחניה של התיכון? גם קורבטים והאמרים לא בעיה לראות באיזור רמת-אביב, פיתוח ורמה"ש.
  25. אני גם בעד...וזאת לא צריכה להיות עבודה של איש אחד (כי בכל זאת, המון עבודה), אפשר לפתוח נושא וללכת לפי הא'-ב' ולעשות של ה10 שנים האחרונות למשל..ואנשים יחפשו תמונות ויביאו..וגם יצלמו את המכוניות שלהם אם יהיה צורך..הבעיה היחידה היא מקום האחסון...נושא למחשבה.
×
×
  • תוכן חדש...