Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זהב המשמש לתכשיטים (לרוב 14K) הינו סגסוגת שבערך מחצית ממנה בלבד הינו זהב טהור. כל השאר חומרים לטובת חוזק מכאני וגוון. זהב לבן מעורבב בין השאר עם ניקל ומכאן הצבע. בשום מקרה לא מדובר בציפוי.

יפה, אך לא מדויק במאה אחוז...

לצורך העיניין... הזהב הלבן כמו שתיאר avivz אכן מיוצר עם חומרים שנותנים לו גוון לבן, אך אחוז החומר הלבן אינו גבוה מה שמקנה לסגסוגת מעין לבן עם גוון צהוב (הסתכלו פעם על טבעות מזהב לבן לדוגמא שהשתפשפו כבר ותבחינו שבאור יש גוון צהוב לסגסוגת). מה שעושים זה לטבול את התכשיט בחומר כימי ולחבר לחשמל, פעולה זו יוצרת ציפוי לבן על התכשיט וזה הציפוי שאתם מדברים עליו. מחזיק הרבה זמן אלא אם כן משפשפים או משהו כזה.

בעיקרון, יש כל מיני סוגים ודרכים לייצור את הסגסוגת הלבנה... כל אחד ושיטותיו הוא...

ולפותח השרשור:

בתור אחד שעוסק בתחום וגם חבר בפורום, אם תרצה עזרה, אשמח לשמוע ולעזור. אם אוכל לעזור, בשמחה, אם לא אז מקסימום נכווין אותך לאדם שמתאים לעבודה.

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

לא אמרתי שאחוז החומר המלבין גבוה, תקרא שוב את מה שכתבתי. בכל מקרה אם בדקדוקי עניות עסקינן אז:

1. זהב 14k- מסומן גם כ-585 (אלפיות) מה שאומר שרק 58.5 אחוזים ממנו הינו זהב טהור.
  2. לא אמרתי שהחצי השני הוא המתכת המלבינה. אמרתי שמדובר במתכות אחרות שמטרתן לשנות את תכונות הסגסוגת, בעיקר למטרות של גוון ותכונות מכאניות (גם הוזלת המחיר).
  3. זהב לבן יוצרים ע"י הוספת ניקל, כסף או פלדיום, כאשר סגסוגות המכילות ניקל יוצרות גירוי אצל חלק לא מבוטל מהאנשים.
  4. התהליך החשמלי שאתה מתאר הינו אלקטרוליזה. לא יודע לי על תכשיטי זהב המצופים כך לשם הגוון. אני לא רואה שום טעם לצפות זהב צהוב, כל הרעיון בתכשיטי זהב שהם לא סובלים מבעיות של התחמצנות, ירידת ציפוי וכו'. מה שכן יכול להיות הוא שציפוי כסף למתכות זולות (בתכשיטים פושטים) עושים באלקטרוליזה. בכל מקרה אני לא יודע בוודאות ולכן אני לא שולל לחלוטין.

פורסם
לא אמרתי שאחוז החומר המלבין גבוה, תקרא שוב את מה שכתבתי. בכל מקרה אם בדקדוקי עניות עסקינן אז:
  1. זהב 14k- מסומן גם כ-585 (אלפיות) מה שאומר שרק 58.5 אחוזים ממנו הינו זהב טהור.
  2. לא אמרתי שהחצי השני הוא המתכת המלבינה. אמרתי שמדובר במתכות אחרות שמטרתן לשנות את תכונות הסגסוגת, בעיקר למטרות של גוון ותכונות מכאניות (גם הוזלת המחיר).
  3. זהב לבן יוצרים ע"י הוספת ניקל, כסף או פלדיום, כאשר סגסוגות המכילות ניקל יוצרות גירוי אצל חלק לא מבוטל מהאנשים.
  4. התהליך החשמלי שאתה מתאר הינו אלקטרוליזה. לא יודע לי על תכשיטי זהב המצופים כך לשם הגוון. אני לא רואה שום טעם לצפות זהב צהוב, כל הרעיון בתכשיטי זהב שהם לא סובלים מבעיות של התחמצנות, ירידת ציפוי וכו'. מה שכן יכול להיות הוא שציפוי כסף למתכות זולות (בתכשיטים פושטים) עושים באלקטרוליזה. בכל מקרה אני לא יודע בוודאות ולכן אני לא שולל לחלוטין.

1. נכון, למרות שבפועל אחוז הזהב בסגסוגת קצת גבוה יותר (למנוע בעיות בהחתמת הפריט בתקן 14K במכון התקנים)

2. מדובר במתכות שלא על מנת להוזיל (למרות שזה תופעת לוואי משנית של העניין) אלא בעיקר בשביל להקשיח את המתכת ושתהיה טובה יותר לעיבוד ולהיות תכשיט (עמידות וחוזק)

3. נכון

4. בדיוק, אלקטרוליזה, רק שלא כולם מכירים את זה כך. על רוב תכשיטי הזהב הלבן יש ציפוי. ותמיד זה נעשה לצורך יופי ומראה. לא לצורך אחר. יש לעומת זאת אנשים שמעדיפים תכשיטים ללא רודיום (הציפוי הלבן של התכשיט).

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
.לא אמרתי שהחצי השני הוא המתכת המלבינה. אמרתי שמדובר במתכות אחרות שמטרתן לשנות את תכונות הסגסוגת, בעיקר למטרות של גוון ותכונות מכאניות (גם הוזלת המחיר).

1. 2. מדובר במתכות שלא על מנת להוזיל (למרות שזה תופעת לוואי משנית של העניין) אלא בעיקר בשביל להקשיח את המתכת ושתהיה טובה יותר לעיבוד ולהיות תכשיט (עמידות וחוזק)

רמי

עכשיו עברנו ליתירות אופקית?!

• תוכן חדש...