Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

הבוקר עזרתי לאבי להניע את רכבו בעזרת כבלים. במהלך הנסיונות להטעין את המצבר שלו , תוך כדי לחיצה קבועה על הגז ושמירה על טורים בינוניים - הרכב שלי נכבה בפתאומיות.

בהתחלה חשבנו שאולי חיברנו את הכבלים לא נכון , אך המכונאי שהגיע אלינו טוען שרצועת הטיימינג ברכב שלי נקרעה.

לפני שהגיע המכונאי עוד ניסינו כמה וכמה פעמים להניע את הרכב שלי.

מה הסיכויים שדבר כזה יקרה? (שאלת רשות)

כמה נזק נעשה עקב נסיונות ההנעה ?

* הרכב : פיאט אונו 95 , 1.4

GOT סחוג?

פורסם

לכאורה, אין קשר בין חיבור כבלים לצבר, לרצועת טיימינג.

יכול להיות שאחד הכבלים נגע פיזית ברצועה, או דחף חוט חשמל / משהו אחר לרצועה? האם

המכסה המגן על הרצועה נמצא במקומו?

:turn-l:
פורסם

מלהתניע עם כבלים, לא נקרעת רצועת טיימינג, יכול להיות שפשוט הגיע זמנה.

מתי היא הוחלפה לאחרונה?

בא רק נקוה שלא עשית נזק בנסיונות ההתנעה החוזרים ונשנים עם טיימינג קרוע.

אין שום ברירה חוץ מאשר לגרור את הרכב למוסך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן אני מודע לזה שאין קשר , עדיין זה צירוף מקרים משעשע (טוב בבוקר זה לא היה כל כך משעשע).

עשיתי כמה וכמה נסיונות הנעה לפני שנאמר לי שהרצועה נקרעה.

אני מאמין שעשיתי נזק , אני רק עוד לא יודע כמה.

הרכב יגרר למוסך מן הסתם היום או מחר.

GOT סחוג?

פורסם

מי שמיומן שומע מייד בנסיון ההתנעה שהמנוע מסתובב מהר יותר בגלל רצועת תזמון (טיימינג) קרועה.

כמובן שלאחר פרוק הכיסוי מוודאים בעין שאכן זאת הבעיה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ברוב המכוניות לא צריך לפרק כיסוי. דרך פקק מילוי השמן ניתן לרוב לראות את גל הזיזים ורואים שהוא לא מסתובב כשנותנים סטרטר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ד"א - מה ניזוק במנוע במקרה של רצועת טיימינג שנקרעת תוך כדי?

אני מניח שמאבדים את הסינכרון בין קאמשאפטים וקראנקשאפט - אבל האם משהו נשבר ונפגע בפנים?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ברוב המנועים יתכן מגע בין הבוכנה לשסתומים כאשר התזמון מתקלקל. פגיעה של הבוכנה בשסתומים תגרום לעיקומם ואוליי גם לנזק לבוכנה, לראש ואף לבלוק. בקיצור מנוע חדש. יש לבדוק מה מידת הנזק במידה ונגרם מגע כזה במקרה הנ"ל.

כמובן שאת כל התשובות היה ניתן למצוא בחיפוש בפורום.

התנעה עם כבלים לא הייתה אמורה לגרום לקריעת טיימינג. כנראה שהחגורה לא הוחלפה במועדה, אני לא מוצא את הצירוף מקרים משעשע כלל.

פורסם

השסתומים ניזוקים, כתוצאה ממפגש של הבוכנה.

מכיוון שכפי כתבתה אין סינכרון ושסתומים נשארים במצב פתוח מה שיגרום להתנגשות עם הבוכנה.

זה מה שיקרה ברוב הרכבים.

אבל יש מכוניות מסויימות שקריעת הרצועה לא תיזוק את המנוע.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

קודם כל, אם כבר מנעים עם כבלים, וה"תורם" הוא רכב עם בעל מחשב ניהול מנוע, אז המנוע שלו צריך להיות כבוי. מנוע מונע לא יעזור בכלום, וסבירות לשריפת רכיבים אלקטרוניים גודלת פי כמה.

שנית, מנוע 1.4 של פיאט הוא מאלה, שניזוקים בעת קריעת רצועת תיזמון.

הנזק נגרם כנראה כבר ברגע שהמנוע נכבה (והוא פעל, לדבריך בסל"ד ביניים). האם כיבוי המנוע היה מלווה ברעש כלשהו ?

ניסיונות התנעה רק הגדילו את הנזק.

סיכוי, שנגרם נזק = 99%, במידה והרצוע באמת נקרעה.

צפה לשיפוץ ראש והחלפת כל השסתומים.

פורסם

אצלי בברלינגו נשבר גל הזיזים ל 4 חלקים וזה נחשב למזל כי אף שסתום לא התעקם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מי שמיומן שומע מייד בנסיון ההתנעה שהמנוע מסתובב מהר יותר בגלל רצועת תזמון (טיימינג) קרועה.

בדיוק , ברגע שהמכונאי שמע את הצליל הגבוה כשנסיתי להניע הוא צעק "עצור עצור , נקרעה לך רצועת טיימינג"

האם כיבוי המנוע היה מלווה ברעש כלשהו ?

ניסיונות התנעה רק הגדילו את הנזק.

סיכוי, שנגרם נזק = 99%, במידה והרצוע באמת נקרעה.

צפה לשיפוץ ראש והחלפת כל השסתומים.

לא היה רעש יוצא דופן בזמן שהתכבה המנוע , הרכב פשוט הפסיק לעבוד וצליל ההנעה כאמור השתנה.

אני מאמין שחירטשתי שם את כל העסק , ממש לא חשבתי בכיוון של רצועת טיימינג קרועה בהתחלה.

הרכב נקנה לפני 4 חודשים בערך , הבעלים טען שהחליף רצועה לפני שנה יחד עם עוד כמה דברים.

ממש חבל כי המנוע היה במצב מעולה.

GOT סחוג?

פורסם

בגלל סיפור דומה, כשהסתבר לי שהרכב שקניתי שטופל בקנאות אצל היבואן לא עשה טיפול אחרון למרות שנאמר לי שכן,

ואני לא שמתי לב לכך בהסטורית הטיפולים, החלטתי שמהיום חודש אחרי קניית רכב עושים טלפון לבעלים הקודמים ומבררים

באמתמה מצב הטיפולים ברכב.

פורסם

עדיף שתחליט שמהיום אם קונים רכב ואין היסטוריה מוכחת של הטיפול האחרון, עושים מיד טיפול!

כנ"ל לגבי טיימינג.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...