Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. הרכב של אחי עבר תאונה מאחור. היו שם פיוניר 6X9 360W , מקוריים.

במבט חיצוני- לא קרה להם כלום.

כשלוחצים על המיברנה,ישנם רעשי חיכוך, כתוצאה מזכוכיות שנכנסו פנימה,או "גרגירי" זכוכית (החלון האחורי התפוצף,הרמקולים יצאו מהמקום,וכך גם הגריל,בגלל זה נכנס לשם זכוכיות).

שאלתי - מה אפשר לעשות ע"מ להומיא משם את הגרגירים האלו?

(ישנם רעשי "פרר ,פרר" שהרמקול עובד...).

יש למישהו רעיון להציל את הרמקולים?

I30 CW

פורסם

נסה פתיחה של הגרלים שלהם וניקוי בעזרת לחץ אוויר מבוקר..

לא אלה של המוסכים ותחנות הדלק החזקיםש יעיפו לך את המברנה, אלה את הסוג שנמכר כתרסיס לניקוי אבק בלחץ אויר לחלקי מחשב ואלקטרוניקה - שוב, בעזרת שימוש מבוקר, גם הלחץ הזה יכול לעשות נזק.

פורסם

לא נראה לי שזה יעזור...

אי אפשר להגיע לשם, אז ניסיתי ניעור קל, ושואב אבק...

בצלחתי להוציא גרגגיר או שניים, אך עדיין יש רעש. (המברנה שלמה לחלוטין)

רעיון מקורי למישהו?

I30 CW

פורסם

כמו מה למשל ?

איזה נזקים יכולים להיגרם לו כתוצאה מ"הדף" ? (נכנסו בי מאחור,הבגז נעלם).

צירפתי תמונה עם חץ. בין המברנה ל"חלק שיוצא החוצה" ישנו ספוג, לשם כנראה נכנסו הזכוכיות.

חבל לי לזרוק אותם לפח, הם חדשים (וגם טובים מאוד)...

מבקש את עזרתכם להצלת הרמקול...

360.jpg

I30 CW

פורסם

תפנה לביטוח שיביאו לך חדשים.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

ההשתתפות עצמית לא שווה במיוחד....עדיף להביא חדשים מחו"ל...

אם אתם מכירים, ישנו מתחת למברנה בד כתום, בצורת גלים.

אם אני יפתח אותו זה יהרוס את הרמקול?

(לפי מבט וויזואלי,הוא לא קשור למברנה,ולא לחשמל...)

I30 CW

פורסם
ההשתתפות עצמית לא שווה במיוחד....עדיף להביא חדשים מחו"ל...

אם אתם מכירים, ישנו מתחת למברנה בד כתום, בצורת גלים.

אם אני יפתח אותו זה יהרוס את הרמקול?

(לפי מבט וויזואלי,הוא לא קשור למברנה,ולא לחשמל...)

יש חנויות שמתעסקות עם תיקון רמקולים.... אתה תמיד יכול לקחת הצעת מחיר ולראות אם זה משתלם לך....

פורסם

מה שאתה קרוב לוודאי שומע זה הצליל של הקויל מתחכך בדפנות הפנימיות של המגנט...

אני לא חושב שזכוכיות או חול או וואטאבר יכלו להכנס לך למרווח הזה מכיוון שבדיוק לשם כך (וגם לשם ריסון תנודות והחזרה ומרכוז של הממברנה) יש את הבד ה"גלי-הכתום" הזה..

מה שמאוד יכול להיות שקרה הוא שבגלל המכה והתזוזה המאוד מהירה של הרמקול בגלל המכה יכול להיות ש...:

חלקים קטנים מהמגנט נשברו בפנים והם עכשיו מתחככים בין הסליל (קויל) של הרמקול לדפנות של המגנט וזה עושה רעש.

יכול להיות שהלוחיות שנמצאת במכרז הרמקול זזה (מה שנראה לי מאוד סביר) והיא לא ממורכזת - -היא לוחצת את אחת הדפנות של הסליל\קויל לאחת הדפנות של הרמקול.

הדבר מאוד מאוד מאוד נפוץ כבעיה ברמקולים - גם של אודיו ביתי - כי מאוד קל לה יחסית לזוז ולצאת ממרכוז (לרוב ברמקולים של רכב משאירים מקום רב יותר כדי להיות מסוגלים לעמוד בתזוזות מעין אלה - אבל שוב - - לכל דבר יש גבול) בעיקר כתוצאה מנפילות אגב (ולפעמים גם מסתם נשיקה שאתה מקבל מאיזה חמודה בטויוטה שלא שמה לב שאדום...)

בכל מקרה, זה מאוד נפוץ ברמקולים של רכב, בעיקר כי הטוויטרים מחוברים למרכז במעין "עמוד" שמחובר בבורג לבסיס של הרמקול - זה שזז ועושה רעש.

מה שמביא אותי כנראה למה שגורם לך לרעש הזה באמת:

קח מברג פיליפס, תקרע את הכיתוב "PIONEER " שמאחורי הרמקול, ותפתח את הבורג שיושב שם ומחזיק את הטוויטרים... עכשיו תוציא לאט לאט ובעדינות את הטוויטרים - כדי לא לקרוע את החוט שמחבר אותם (הוא יוצא מהממברנה לטוויטרים) עכשיו תנקה טוב טוב טוב טוב את הפיר בו יושב העמוד הזה... (הוא אמור להיות מלא לכלוך)

עכשיו תחזיר הכל למקום.

זהו

הם אמורים לעבוד עכשיו.

הפתרון פשוט צף ועלה לי תוך כדי כתיבה של התשובה.

אני מאוד מקווה שהוא יעזור.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בואנה, אתה באמת נסיך !!! (תגדל תיהיה מלך...).

קודם כל אף פעם לא ידעתי שהחלק הזה מתפרק. פירקתי.

בפנים- יש קצת אבק, לא משהו רציני (הם חדשים), וזהו.

אך הרעש בא מקור אחר :

עכשיו כשהמגדל של הטוויטרים בחוץ- אני מזיז את המברנה ,ויש את אותו רעש חיכוך...

אך רק בצד אחד. (בשני הרמקולים יש בצד אחד, ימין).

צדקת, הרעש בא מהסליל שמסביב למגנט.

מה יכול להיכנס לשם. אני מנסה לשאוב, אך לא יוצא משם כלום.

אני מנסה להרים עד כמה שאני יכול ולא רואה כלום.

יש אפשרות להוציא את הסליל (ואת המברנה) מבלי להרוס את הרמקול?

אני כל כך קרוב , תן לי פתרון....

תודה לך ויום טוב :)

I30 CW

פורסם

אם זה לא לכלוך בפיר של הטוויטרים, מאוד יכול להיות שמדובר באמת בשברים של מגנט כתוצאה מהמכה שפשוט יושבים לך שם - בחלל של הסליל...

או אולי איזה עיוות ממש קל בסליל שקשה להבחין בו ומשמיע את הרעש הזה...

לצערי עוד הצעות אין לי כל כך.

אבל חפיף. זה מה שקורה בדרך כלל שכאלה מקרים. אגב. לך דבר עם זה שנכנס בך - הוא אמור לשלם לך עבור רמקולים חדשים (אני לא הייתי טורח בכלל לתקן....), זה מה שאני עשיתי בזמנו כשהחמודה בטויוטה נכנסה בי, פשוט לקחתי פרטים ואמרתי לה שבטווח של חודש, אם איזה רכיב במערכת יתקלקל לי אני אפנה אליה ולתיקון. זה רק הוגן, בייחוד כשנכנסים בך מאחור.

אגב, סתם לשם הבדיקה, תנסה להפעיל את הרמקול כשאתה מחזיק אותו ביד, תראה אם בהטיה מסויימת הרעש משתנה או נפסק או מתגבר... זה יכול לתת כיוון בקשר ל"מה גורם לו להשמע כך"....

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בקשר לביטוח- אני יודע,הוא משלם לי על הרמקולים ועל הצנגר (הוא נמחץ לגמרי).

פשוט את הרמקולים האלה אני רוצה לשים האוטו השני... שם יש קנווד שנגמרו כבר...

בכל מקרה, אני ינסה לעשות מה שאני יכול , ולשאוב את זה עם צינורית דקה, כדי שיהיה שאיבה חזקה יותר... ואז לחבר אותם לאוטו, ונראה אם הם טובים.

אני יעדכן בהמשך..

I30 CW

• תוכן חדש...