Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אריה

הבעייה בכל העסק הזה של הספרינט מכיוון שזהו ספורט דיי עממי, מעניין יהיה לראות איך יעבוד מנגנון האכיפה של

הוועדה הטכנית,

ישנה תלונה כנגד רכב מסויים,מי ישלם על פתיחת מנוע,כמה קנס,כמה עולה הגשת תלונה,אם התוצאה חיובית מה מנגנון הענישה,

אם התלונה נמצאה לא נכונה איך ומי משלם למוסך עבור עבודתו,

בברכה

דני לוי

דני

מדוע אתה רואה בזה בעיה ייחודית של תחרויות הספרינט בלבד ?

הבעיה לא זהה בראלי ? אולי תסביר !! אני לא רואה שום הבדל בניהם !

מישל

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קובי

יש רכבים שפסולים להשתתף בראלי ספרינט ? גרופ N או באגים ?

או שכל רכב (כמובן עם רשיון כלי תחרותי ) יכול להשתתף ובתנאי שיהיה בקטגוריה שלו ?

שלום אריה ידידי,

כמובן שכל רכב יוכל להשתתף בקטגוריה שלו ...אני אפילו אשמח,אבל השאיפה שלי לקדם את הקטגוריות הזולות ומין הסתם

הם יהיו כי פופולרים כמו שציינתי בהודעה למעלה להתחלה, ממש להיכנס לתחום ולהרגיש תחרות/רכב מרוץ יש את קטגוריה עד

1600 סמ"ק 4x2 זו התחלה טובה והוגנת לכולם רק אביזרי בטיחות בולמים וזהו!!! בין 30.000 ל 50,000 ש"ח בלבד

ולמי שרוצה להתקדם תהיה קטגוריה נוספת כאמור,(קאפ) 4x4 טורבו אביזרי בטיחות בולמים וזהו!!!

בין 70,000 ל 100000 ש"ח בלבד אני מצפה מחברה שרוצים להכין רכב כזה(4x4 טורבו לקטגורית קאפ) בעתיד הקרוב או

הרחוק ואו חברה וותיקים שרוצים לישר קו,גבי,מישל,אהוד,נתן,זאקי מה עם המזדה? :-D ג'בר אתה בקו הירוק?:-P רמי איוו 1

אם שכחתי מישהו תזכירו לי...

צרו קשר איתי לפרטי או לנייד 0522-594054 ,אולי שווה לקיים פגישה בנושא???

אני יודע שגם מלמד מכין כאלו רכבים אני בטוח שהוא ישמח לעזור לתת לי בראש :wink:

בברכה

קובי כהן

פורסם
קובי

יש רכבים שפסולים להשתתף בראלי ספרינט ? גרופ N או באגים ?

או שכל רכב (כמובן עם רשיון כלי תחרותי ) יכול להשתתף ובתנאי שיהיה בקטגוריה שלו ?

אריה

כל הרכבים כשרים להשתתף- מכוניות,ג'יפים,טרקטורונים,באגים ואופנועים !

ברוב הספרינטים שארגנתי בעבר ,השתתפו כל סוגי הרכב הנ"ל,צברו ניקוד בכל מירוץ,וכך היה עניין לכל הסדרה

במשך השנה !

רק חבל שלא כולם הסכימו להתחרות באותה תחרות מעורבת, לדעתי זה היה מאוד צבעוני לראות באותו אירוע

מגוון רחב של כלים שונים, אני מקווה שבעתיד הקרוב אירועים אלו יחזרו להתקיים,מכיוון שזו תחרות זולה לכל הגורמים,

משתתפים ואירגון ,כשעל כל כלי 2 נהגים יכולים להשתתף !

מישל

פורסם

מישל

התשובה ניתנה לך בעקיפין ע"י קובי

פתיחת מנוע למשל עולה כמה אלפים טובים, בראלי איך נאמר בעדינות ולא לפגוע? בעלי הרכבים קצת יותר עם אפשרויות כספיות?

(רק ציינתי עובדה, נא לא להתחיל לירות:2gunfire: )

מירוצי מכוניות

פורסם
מישל

פתיחת מנוע למשל עולה כמה אלפים טובים, בראלי איך נאמר בעדינות ולא לפגוע? בעלי הרכבים קצת יותר עם אפשרויות כספיות?

דני בשביל הדברים האלו תהיה ליגה מסודרת שיהיה למי להתלונן ואם כמה נהגים חושדים ברכב מסוים שהוא עובר משודרג

הם ישלמו ביחד לפרוק והרכבה או העמותה ואם אותו נהג ימצא אשם העליות יפלו עליו והוא יפסל למרוץ או שניים והלכה העונה!!!

ואם הוא לא ישלם הוא יהיה פסול לכל העונה!!!אני מקווה שלא יהיו דברים כאלו...

קובי

פורסם

שלום לכולם, דני קובי אריה מישל חברי, החוק הוא כזה, בראלי לפחות, במידה וקבוצה התלוננה עליך למארגן התחרות שישנו חשד כלשהו בקשר לרכב שלך, הצות התכני בתחרות עושה את הבדיקה, במידה ומצאו שהרכב שלך תקין, אלו שהתלוננו משלמים נקודה. ובמידה ומצאו שאתה כן אשם, אתה זה שמשלם את ההוצאות. ועונש נוסף. היה לנו מקרה כזה שאנו הגענו בסוף יומים תחרות במקום השלישי הכולל, ולקבוצה אחת כאב והם התלוננו עלינו. לקח למכונאים 4 שעות לעבור על האוטו שלנו והוא נמצא תקין. החברה שהתלוננו שילמו. כל טוב ולילה טוב

והמשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם
מישל

דני

אף אחד לא יורה, ולא התכוון לירות חלילה , פשוט מדבריך הבנתי שיש בעיה שונה בביצוע הבדיקה הנ"ל בספרינטים !

לא חשבתי לרגע שאתה מתכוון שהבעיה היא גובה הסכום של עלות הבדיקה ! אני בטוח שאם משהו חושד בוודאות, במתחרה אחר

ומבקש בדיקה ,אין לי ספק שהוא ימצא את המימון הדרוש, כי זו עבירה בלתי ספורטיבית ממדרגה ראשונה שיכולה להטריף את

אלה שנוהגים ביושר ובהתאם לתקנון !!

אם אתה לא יודע,במקרים כאלה הכסף ימצא למטרה הזו !

מישל

פורסם

אני חושב שלפני שרצים ובונים מכוניות וכו' יותר חשוב להגדיר תקנון מסודר לפרטי פרטים , ממש כמו בחו"ל .

מה מותר ומה אסור .

לבוא ולהפציץ קטגורייה זולה כזו או אחרת או לחילופין 1.6 או 2 ליטר וכו' זה יפה בהגדרה אבל מה מותר ומה אסור לשפר בכל קטגורייה , מה לגבי אלו שיש להם כלי-רכב "ישנים" שכבר הורד מהם משקל למשל וכיום על פי תקנון הראלי זה אסור וכו' .

ועוד לפני כל זה - מה עם תקנון לאיך בכלל צריך להתקיים ארוע כזה .

מחר עובר החוק ותקנותיו ובכדי לקיים ארוע יעמידו פני מארגן כזה או אחר רשימת דרישות לקיום ארוע שיהיה לו קשה לעמוד בה , צריך לחשוב גם על זה קודם שבאים ומצהירים על אליפות כזו או אחרת .

ותחשבו על זה .

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

מישל

מכיוון שהשתתפתי הרבה שנים בספרינטים בקפריסין (אתה בודאי זוכר כי בילינו הרבה ביחד)

והצד הטכני בנושא לא זר לי, אני מתכוון לכך שהספרינטים בכללי זה סוג של ספורט הכי עממי שקיים ומתאים לכל כיס.

לכן אני צופה מנסיון שבארץ לא ימצא סכום של כסף לפתיחת מנוע מירוץ לבדיקה, לפחות לא ברמה החובבנית הראשונה.

ומכיוון שזו היתה כוונתי, תהיתי בקול רם איך ינהלו את מערך התלונות ומי יישא בתוצאות,ואיך יחוייב המתלונן במידה וטעה על תשלום ביצוע העבודה ע"י המוסך.

התשובה של קובי :יתארגנו ביחד, מוכיחה לי כי קיימת נאיביות ב"חברותא", במירוצים אין חברים!!!

עזרה מקצועית כן ,בתלונות? שכח מזה

בראלי הדבר פשוט מאורגן יותר בגלל שמצבם הכלכלי של המתחרים גבוה יותר, (לא לירות)

דני

מירוצי מכוניות

פורסם
אני חושב שלפני שרצים ובונים מכוניות וכו' יותר חשוב להגדיר תקנון מסודר לפרטי פרטים , ממש כמו בחו"ל .תקנון כבר יש והוא גם נורה פשוט, רכב סטנדרטי בלי שינויים כמו שיצא מהיצרן במקרה אחד עד 1600 4X2 ללא טורבו

במקרה השני 2000 סמ"ק 4x4 טורבו סטנדרטי כמו שיצא מהיצרן

מה מותר ומה אסור .חובה איביזרי בטיחות צמיגי ראלי בולמי עפר!!!אסור מה שלא מוזכר שמותר...כל השאר קטגוריה פתוחה

לבוא ולהפציץ קטגורייה זולה כזו או אחרת או לחילופין 1.6 או 2 ליטר וכו' זה יפה בהגדרה אבל מה מותר ומה אסור לשפר בכל קטגורייה , מה לגבי אלו שיש להם כלי-רכב "ישנים" שכבר הורד מהם משקל למשל וכיום על פי תקנון הראלי זה אסור וכו' .תעשה חישובים זה הכי זול אלה אם כן אתה רוצה קטגוריה של פיאט 600 ,אין בעיה עם כליי רכב ישנים אם הם נכנסים במשבצת של אחת מהקטגוריות על תשכח אנחנו לא באליפות העולם אבל שיוויון בין רמות הרכבים צריך להיות ושהכסף ידבר פחות...

רכב שלא עומד באחד מהקטגוריות עובר לפתוחה אוטומטית!!!

ועוד לפני כל זה - מה עם תקנון לאיך בכלל צריך להתקיים ארוע כזה .מי כמוך יודע יש את ה FIA ויש תקנון של העמותה

מחר עובר החוק ותקנותיו ובכדי לקיים ארוע יעמידו פני מארגן כזה או אחר רשימת דרישות לקיום ארוע שיהיה לו קשה לעמוד בה , צריך לחשוב גם על זה קודם שבאים ומצהירים על אליפות כזו או אחרת .נגיע לגשר נעבור אותו העיקר שנגיע לשם איך שהוא

ותחשבו על זה .אני כבר חשבתי על זה, תמיד יהיו בעיות אם לא נעשה לא נתקדם

פורסם

קובי

לבוא ולהגיד יש תקנון FIA ותקנון עמותה זה יפה .

השאלה היא באם יש תקנון ספרינט כתוב ומוגדר בעיברית , למען אלו שלא מסתדרים עם אנגלית ?

לגבי כלי רכב ולחדד את מה שדני העלה , איך יבדק באם רכב מסויים חדש ככל שיהיה עבר שינוי כזה או אחר לאחר שיצא מהחברה ?

אין לך ניירות הומוליגציה שתוכל לדעת מה מותר ומה אסור ...

פורסם
מישל

מכיוון שהשתתפתי הרבה שנים בספרינטים בקפריסין (אתה בודאי זוכר כי בילינו הרבה ביחד)

והצד הטכני בנושא לא זר לי, אני מתכוון לכך שהספרינטים בכללי זה סוג של ספורט הכי עממי שקיים ומתאים לכל כיס.

לכן אני צופה מנסיון שבארץ לא ימצא סכום של כסף לפתיחת מנוע מירוץ לבדיקה, לפחות לא ברמה החובבנית הראשונה.

ומכיוון שזו היתה כוונתי, תהיתי בקול רם איך ינהלו את מערך התלונות ומי יישא בתוצאות,ואיך יחוייב המתלונן במידה וטעה על תשלום ביצוע העבודה ע"י המוסך.

התשובה של קובי :יתארגנו ביחד, מוכיחה לי כי קיימת נאיביות ב"חברותא", במירוצים אין חברים!!!

עזרה מקצועית כן ,בתלונות? שכח מזה

בראלי הדבר פשוט מאורגן יותר בגלל שמצבם הכלכלי של המתחרים גבוה יותר, (לא לירות)

דני

אתה מרחיק לכת....כמה מקרים כאלו כבר יהיו?כולם מכירים את כולם!!!

נהג עם רכב מסוים וביצועים מסוימים לא יכול יום בהיר אחד להפתעה ואם כן אז ישר יחשדו בו....

נראה לי שאתה שוב מחפש בכוח את הרע....ואני רק בבודדת

נ.ב.

כמו שאמרת זה הכי זול שיש אז זה מה שיש ואת זה אנחנו דלי התקציב מחפשים

פורסם
קובי

לבוא ולהגיד יש תקנון FIA ותקנון עמותה זה יפה .

השאלה היא באם יש תקנון ספרינט כתוב ומוגדר בעיברית , למען אלו שלא מסתדרים עם אנגלית ?יש או היה באתר העמותה ז"ל

חוץ מזה זה לא תורה מסיני אז משהו יתרגם אולי אתה:wink:

לגבי כלי רכב ולחדד את מה שדני העלה , איך יבדק באם רכב מסויים חדש ככל שיהיה עבר שינוי כזה או אחר לאחר שיצא מהחברה ?יש מכונאים ויש בדיקות הספק של דינמומטר...לא מדובר על 106 שהיתה 1.3 והחליפו ל 1.6 זה שטויות,

טורבו רואים ,מנוע אחר לא של היצרן רואים, וחוץ מזה אם רוצים לרמות אפשר תמיד, אבל שמנסים לבדוק כמה שיותר ומגדירים קטגוריות יותר קשה לרמות

אין לך ניירות הומוליגציה שתוכל לדעת מה מותר ומה אסור ...גם ניירת אפשר לזייף

פורסם

כולם מכירים את כולם...אתה בטח לא רציני :lol: .

גם ניירות אפשר לזייף זה נכון אבל לא ניירות הומוליגציה שנמצאים ב-FIA :lol: .

יש שינויים שלא רואים בעין , ואז מה ?

מה שאני מתכוון הוא שחייבים תקנון מוסדר קודם כל ובתור התחלה .

עד כמה שראיתי בחו"ל , לפחות לגבי ספרינטים וקטגוריות יש כמעט מיליון קטגוריות ואתה יכול להתחרות עם כל רכב שתרצה כמעט.

חייבים לפתוח כמה שיותר קטגוריות ולא כמה שפחות . את ההגבלות הגדולות צריך לשמור לראלי ואילו בספרינט לפתוח כמה שיותר ואיש בהתאם ליכולתו יפעל .

פורסם

דני

אין צורך לחזור על אותם הדברים , אני הבנתי מצויין מה היתה כוונתך,ואני חוזר ואומר לך שאתה טועה בגדול כי,

דבר התשלום ידוע מראש ,כך שמי שמבקש בדיקה יודע שהוא מסתכן ויעמוד בהוצאה הדרושה נקודה !!!!

אין שום בעיה ליישם זאת ! אבל אם החשש שלך הוא שהמתלונן לא יעמוד בהתחייבותו לשלם,אז כאן אני מבטיחך שמצב כזה לא

יקרה בהכירי את הנפשות הפועלות -לא מאמין שיתחייבו לשלם ויתחמקו לאחר הבדיקה ! אם יהיו חששות מבוססות אז נצטרך לקחת

משני הצדדים ערבות לתשלום מראש לפני הבדיקה להבטחת התשלום....!!! פשוט וקל מאוד ליישום בקטגורית העניים ! אבל אם

כבר מדברים על מתחמקים מתשלומים ,אז הדבר קרה לא פעם דווקא בקבוצת העשירם,ולא אפרט כדי לא לעורר מתים !!!!!

מישל

• תוכן חדש...