Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אויר קר יותר יעזור לך במעט.

בנוסף, ככל שנמצאים גבוה יותר מעל פני הים, הביצועים גם כן גרועים יותר.

אלו חישובים שעושים לפני כל טיסה, בכל מטוס.

כלומר, את התוצאה הטובה ביותר ניתן להשיג בליל חורף קר בים המלח.

Passt scho...

פורסם
חברה', תבינו, שום בדיקה סטטית (במעבדה) לא יכולה לתת שום אינדיקציה לגבי תאוצת הרכב בפועל, כי היא לא לוקחת בחשבון התנגדות האוויר.

במעבדה אכן בודקים הספק ומומנט.

זו בדיוק הנקודה שלי.

כמו כנתוני צריכת הדלק לא לוקחים את הנתונים הללו ואתה יודע מה? בצדק.

מכיון שהנתונים החיצונים משפיעים על הנתונים, לעולם לא לוכל למדוד שני כלי רכב באותו מצב סביבתי זהה-כמו מהירות וכיון רוח ספציפית (סתם כדוגמא). לעומת זאת, בבדיקות מעבדה אתה מקבל נתון בסיסי עובדתי, זהה שגורם לכל הרכבים לקבל נתונים עפ"י בדיקה נתונה. כך שגם באם יש סטייה היא נכונה לכל הרכבים בעולם (בדיוק כמו שנתוני הדלק תמיד יהיו אופטימים מהנתונים בפועל) ואתה מקבל אומדן אמיתי לגבי יכולת האצה של רכב א למול רכב ב.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

לצערי הרב אתה לא יודע לקרוא. או שאני לא יודע להסביר כמו שצריך.

אני אנסה שוב, אולי אני אצליח הפעם.

נתוני צריכת דלק ותאוצה 0 ל 100, 60 ל 120, מעמידה לקילומטר ואחרים כן נמדדים בשטח, במסלול ניסויים של היצרן.

קיימות הגדרות ברורות מאוד מה זה נסיעה עירונית, בינעירונית ומשולבת, ואיך מודדים 0 ל 100.

בבדיקות אלו נעשה הכל, על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר האפשרית, אבל הן נעשות בשטח ולא במעבדה.

ברכב חדש, נהוג בידי נהג מיומן, שעושה הכל כדי לחסיך בדלק, כלומר מאיץ לאט לא בולם ללא צורך, שומר על מהירות ועל מצערת קבועה, אין בעייה לאמת את נתוני היצרן. בחיים האמיתיים וככל שהרכב הולך ונשחק, ברור שהתוצאות יהיה גרועות יותר.

רק הספק מנוע ומומנט נמדדים בדינמומטר במעבדה.

אין דרך לחשב צריכת דלק ותאוצה במכונית עומדת במעבדה.

פורסם

צריכת דלק עירונית נמדדת על דינמומטר שיודע להתנגד לגלגלי הרכב בצורה משתנה, לפי מסלול שמתוכנת למחשב. וכמובן- כל היצרנים משתמשים באותו מסלול עירוני, שמדמה קטעים עם נסיעה מהירה , איטית, עצירות, וכו'. אני לא יודע אם מכניסים התנגדות אוויר למשוואה שאומרת מה התנגדות של הדינוממטר, אבל במהירויות של 40 קמ"ש, ובהילוך נמוך יחסית היא זניחה כמעט לחלוטין.

לגבי האצה אני לא מאמין ששמים משקל של שני נוסעים ברכב. לדעתי הנתון הוא תאוצה מרבית, ולכן יהיה רק נהג ברכב, ואולי דלק בכמות מסוימת לפי איזה תקן.

כשאתה מודד תאוצה אתה מסתמך על השעון שהוא ממש לא מדויק, ואם ב 95 הוא מראה 100 תקבל תוצאות טובות יותר. האצה מ 95 ל 100 יכולה לקחת שניה שלמה ברכב משפחתי.

מצד שני יתכן גם עיכוב, דיליי, בין מהירות הגלגלים לעליה של המחוג בשעון.

לגבי מאיות שניה במדידה, לא ראיתי שמפרסמים, וכמו שאמרו פה כל גורם קטן כמו לחות, טמפ צמיגים ועוד שטויות יכולות להשפיע אם נכנסים לדיוקים של מאיות שניה.

יש תוכנות שעושות חישובים כאלה, ונותנות תוצאות קרובות למציאות, בעיקר אם אתה יודע את המסה והאינרציה של הגלגלים והגל ארכובה במנוע וכו'- סביר להניח שיצרן שמתכנן רכב יודע כבר בשלב התכנון (על פי התוכנה), מה יהיו ביצועי הרכב. דבר זה הכרחי כדי לדעת איך הרכב יהיה יחסית לחברות המתחרות, ואיזה מנוע צריך לשים לו מתוך הגדלים השונים שיש במלאי.

• תוכן חדש...