Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

וולבו 940 שנת 97 עם מערכת גפ"מ של לובאטו.

המתקין איננו עוד ואני אובד עצות...

הרכב "שותה" כ2-3 ליטר מיים בשבוע.

החלפתי משאבת מיים ובדקתי נזילות במוסך לפני שבוע בדיוק אך הבעייה ממשיכה.

בדקתי שמן ואין בו סימני מיים.

החשש שלי הוא שבגלל שמערכת הגפ"מ קשורה במערכת המיים ייתכן ואיך שהוא היא מאדה אותם או מעבירה אותם למנוע עם הגז איכשהוא.

למישהוא יש רעיון מה זה יכול להיות והאם זה קשור לגפ"מ או לא?

בדקתי נזילות וטיפטופים אחרי מאמץ ובעמידה והרכב יבש לגמרי - שום טיפה לא נראית ניגרת ממנו - ממש תעלומה....

תודה,

גילעד.

פורסם

יש לוודא שהרכב אינו מתחמם, גם אם השעון מראה לכאורה תקין. אפשרות ראשונה.

אפשרות שנייה הינה של דליפת מיים, או לתוך המנוע (ראש) או מחוץ למנוע, כזו שלמרבית הפלא למרות שחיפשתם, קיימת אך לא אותרה עדיין.

יש לודא שבתוך הרכב השטיחים הקדמיים יבשים ושאין נזילה מהרדיאטור הפנימי, למרות שלפי התיאור שלך, לא סביר שזה קורה, שכן כמות ככ גדולה של מיים / נוזל קירור, היית שם לב אם זה בפנים.

גש למישהו שיודע לאתר דליפות.

לא נראה לי שיש קשר למערכת הגפ"מ, ממש לא, אלא אם הזיזו צנרת, וגם אז, הדליפה אמורה להיות חיצונית.

אני מציע שתתקשר ביום ראשון למרכזי שלהם, ושאל אם אמור להיות קשר, ואם לא , ואני מניח שלא, אז יש לאתר את הדליפה במוסך רגיל, למותר לציין שלמוסך כזה צריכה להיות הסמכה לטפל ברכב מונע בגפ"מ, אחרת אסור לו לנגוע ברכב בכלל, לא רק במערכת הגז.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הקשר היחידי שיש למערכת הגפ"מ ולמערכת הקירור הוא בהתקנה וכנראה שנגרם נזק במהלכה.

כפי שהציע דני בפרוטרוט, גש למוסך למציאת מקור איבוד נוזל הקירור.

פורסם

לחבר שלום

במערכת הגפ"מ על דופן הכנף תראה גוש מתכת (אלומיניום)עגול או מרובע אשר אליו וממנו מתחברים צינורות הגז,לאותה היחידה הנקראית מערבל הגז מתחברים שני צינורות מים אשר שייכים לקו ראדיטור החימום הפנימי של הרכב, תפקיד מערבל הגז הוא לחמם את טמפ' הגז מכיון שגז בתנועה מתקרר ובעקבות טמפ ההתלקחות הנמוכה שלו היחידה הזו קיימת ,יתכן שמתוכה יש נזילה של נוזל קירור ,הוצא את שתי הצינורות ,הכן מבעוד מועד חתיכת צינור מתכת חצי צול, וחבר אותם יחדיו, ובדוק האם אין איבוד מים ,אגב במערכת הגז לא תוכל להשתמש לבינתיים

היחידה מאוד פשוטה ניתן לפרקה בתוכה שני מעגלים מקבילים ,האחד גז והשני נוזל קירור

יגאל

פורסם

תודה רבה,

האוטו לא מתחמם כי אני מוודא מילוי מים טרם כל נסיעה. את המערבל אבדוק באמת מחר בבוקר - עצה טובה!

בתוך ברכב (ומחוצה לו) אין סמני נזילה, האם ישנה דרך פשוטה שבה אוכל לדעת אם יש דליפה לראש המנוע ללא פירוק וללא מוסך?

שוב תודה לכם - אין עליכם!

תודה,

גילעד.

פורסם

כן, זה יכול לקרות וזה קרה לי.

כשהתקנתי מערכת גז אחרי חודש חזרתי לתיקון נזילה, למתקן האידוי של הגז מתחברים צינורות מים שמתפצלים מצינורות רדיאטור החימום הפנימי, החיבורים נזלו.

אז כן, אם אתה משתמש במים ירוקים אתה אמור לראות סימנים על החיבורים של מערכת הגז, נסה לבדוק בעצמך לפני כן האם הבנדים מחוזקים.

פורסם

תודה שוב!

ירדתי לרכב וחיזקתי את הצנרת - אכן מצאתי כמה צינורות שלא היו סגורים חזק כל כך.

נראה לי גם שהחלפת משאבת המיים גרמה להגברת הלחץ בצנרת ואולי לכן חלקם מתיזים מיים שמתאדים (ולכן אינני מוצא סימנים)?!

כנו כן נראה לי שהצינור שיוצא ממיכל העיבוי נוזל ודורש החלפה - ראיתי עליו סימני מיים - למרות שלא נראה לי שזה מסביר כזו כמות של מיים חסרים.

האם יש איזה סימן שאוכל לראות/ךבדוק כדי להיות רגוע ובטוח שאין נזילת מיים בראש המנוע?

אערוך נסיעות היום ואבדוק בערב

תודה,

גילעד.

• תוכן חדש...