Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

אני נואש כבר, שאלתי שאלה זו בקישור אחר ולא נענתי ולכן אני מבקש ממי שיודע ויוכל לעזור לי להבין באיזה מים אני יכול להשתמש ע"מ לערבב נוזל קירור לרכב (הנוזל הוא מסוג G12+ של VW אם זה עקרוני)

 

אין לי מאיפה להשיג מי מזגן.

המים המזוקקים שנמכרים באוטו-דיפו וכו' אינם מתאימים לפי תגובות בשרשורים אחרים, אז האם יש למישהו מושג מאיפה אני יכול לרכוש מים מזוקקים לאוטו?!?!

 

תודה.

פורסם

אל תתייאש !

40 אחוז נוזל קירור G12 PLUS

קנה מים מזוקקים של סנו למגהצים ותערבב אותם עם מי-ברז לשתייה 50/50.

תערבב הכול יחד ותקבל נוסחה מנצחת.

איזה כייף לי :)

פורסם

תסבירו לי בבקשה מה זה מים מזוקקים איכותיים ומה זה מים מזוקקים לא איכותיים.

 

כי לפי מה שאני מבין מים מזוקקים אלו אדי מים שנאספים ממים רותחים, תוך כדי כך מקררים את האדים והם הופכים מצב צבירה חזרה לנוזל- כאן מקבלים מים ללא מלח/לוכלוך וכו'.

עד כאן נכון?

 

אז מזה מים מזוקקים לא איכותיים?

פורסם
ניתן להשתמש בגם מים מזוקקים מהמזגן הביתי?
לא!

 

בפעם העשרים מיליון, מי עיבוי של מזגן אינם מים מזוקקים!

 

ראית פעם את הג'יפה שמצטברת על המאדה של המזגן (עליו מתעבה הלחות שבאויר לכדי מים)? יש לך מושג כמה מזהמים חומציים כלואים בלחות שבאויר?

פורסם
תסבירו לי בבקשה מה זה מים מזוקקים איכותיים ומה זה מים מזוקקים לא איכותיים.

 

כי לפי מה שאני מבין מים מזוקקים אלו אדי מים שנאספים ממים רותחים, תוך כדי כך מקררים את האדים והם הופכים מצב צבירה חזרה לנוזל- כאן מקבלים מים ללא מלח/לוכלוך וכו'.

עד כאן נכון?

 

אז מזה מים מזוקקים לא איכותיים?

בתהליך שתיארת אתה מקבל מים טהורים H2O וזה מצויין לשימוש ברדיאטור.

איזה כייף לי :)

פורסם

נראה לי ששיעור קטן בכימיה יעזור-

 

קודם כל נתחיל מזה שהמלצת וולקסווגן היא לערבב את נוזלי הקירור שלהם עם מי ברז! אם הם צודקים או לא קשה לי להגיד. אני יכול להגיד שלפעמים ערבבתי עם מי ברז ולפעמים עם מזוקקים.

 

לגבי הבעיה עם מים מזוקקים שכביכול אינם איכותיים- מיטב ידיעתי הדבר נובע מבעיית חומציות-

הבעיה התחילה ממגהצים שהיצרן המליץ להשתמש במים מזוקקים, אנשים שמו והמגהץ נאכל מבפנים ואנשים לא הבינו למה. מכון התקנים הסביר את הבעיה, אני מניח שאותו הדבר קורה ברכב:

 

למי שלא יודע- מים מזוקקים בהגדרתם הם מים נטולי מלחים. אין הגדרה זו נוגעת לסטריליות, חומציות וכיו"ב.

 

מים מזוקקים רגילים שקונים (נניח בבית מרקחת) מיוצרים באופן כימי. למי שראה יש מתקן דמויי צינור גדול דרכו עוברים המיים בתוך פילטרים מיוחדים. נדמה לי שבשפת בתי המרקחת הם קוראים לזה קולונה. למה לזקק ככה? כי זה יותר מהיר וזול לזקק ככה מים.

הבעיה עם זיקוק באופן כזה הוא שהמים המזוקקים המתקבלים הינם בעלי חומציות גבוהה מזו של מי ברז(נמדדת ב- PH). ולכן כאשר משתמשים בהם במערכות מתכתיות- במיוחד אלומניום, החומצה תוקפת את המתכת.

 

לעומת זאת ניתן לזקק מים במהליך פיזיקלי- אידוי המים ועיבויים אל תוך מיכל במערכת סגורה שעשוייה מזכוכית. למיטב ידיעתי ניתן גם לקנות מים כאלה בבתי מרקחת אלא שזה הולך בכמויות קטנות ומאד יקר... הייתרון- מים אלו הינם בעלי חומציות נמוכה יותר.

 

לגבי מי מזגן שתי בעיות:

  1. היות והם מתעבים על גוף קירור מאלומיניום וצינורות נחושת הם בהגדרתם אינם מזוקקים כיוון שנגעו במתכת וקיבלו ממה מלחים (תיאורטית).
  2. מבדיקה שערכתי גם בהם דרגת החומציות גבוהה מזו של מי ברז ולכן לא מומלצים למערכת קירור (אני אוסף אותם אגב לשימוש בשפריצרים של הוישר... לשם הם מעולים)

לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא מה שמרק הציע. כנראה שהמיים של סנו הם בעלי חומציות של מי ברז (ניתן לבדוק בקלות ע"י סרט אינדיקטור לחומציות או סטיק). בנוסף גם לערבב חצי עם מי ברז ככה שגם אם הם אינם בעלי חומציות נמוכה אתה מכוסה...

פורסם

בגלל קשיות מי הברז בארצינו ! מהילת מי ברז במים מזוקקים מווסתת את רמת הקשיות של המים, התוצאה היא מים באיכות גבוהה לשימוש ברדיאטור.

איזה כייף לי :)

×
×
  • תוכן חדש...