Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אשמח לקבל הסבר על האקווליזר הפרמטרי באלפיין הנ"ל,כלומר על איזה תחום תדרים כדי לשים בכל אחד ואחד מה BAND? ולאיזה תחום לא מומלץ שהרמקול יגיע?

כמו כן אשמח לקבל הסבר על הפרבולה הקטנה שיש בצד ימין של המסך,מה התפקיד שלה וכיצד היא בא ליידי ביטוי על תווך התדרים שהרמקול ינגן? כמו כן מה משתנה כשאני משנה את עווי הפרבולה?

נ.ב: הרמקולים הם MOREL HYBRID OVATION,אם צריך אני גם אלך לראות מהו תווך התדרים בכל BAND באקווליזר וארשום כאן.

תודה מראש לכל העונים!

סלבה.

11102006(015).jpg

11102006(016).jpg

11102006(017).jpg

11102006(018).jpg

11102006(019).jpg

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

סלבה,

אין כללים מדוייקים לאיזה תדר לכוון כל תחום של האיקולייזר הפרמטרי. אני ממליץ לך שתקרא את השירשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=101196&highlight=%E0%E9%F7%E5%EC%E9%E9%E6%F8+%F4%F8%EE%E8%F8%E9

אני מקווה להגיע ביום שישי פעם ראשונה למפגש צפון. אם אני אכן אגיע למפגש הנ"ל, אני אשמח להסביר לך ולהדגים לך איך מכוונים את האיקולייזר הזה.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

שלו תודה רבה לך על הקישור שנתת לי,פחות או יותר מובן לי.

יש לי עוד שאלה:

ראיתי שבאלפיין הנ"ל יש חלוקה כזו בקרוסאוור הפנימי של המכשיר-

LOW(subwoofer),MID-LOW(Morel hybrid woofer),MID-HIGH(Morel hybrid woofer),HIGH(tweeters MT-22) I

חשוב לציין שהכל מחובר בשיטת ה 3WAY דרך המכשיר(BAMPING).

עכשיו כפי שאני מבין באקווליזר הפרמטרי כל BNAD מתייחס לאחד מהחלוקות שציינתי למעלה,נכון?

אם כן אז אשמח לדעת לאיזה תחום בידיוק שייך כל BAND באקווליזר,באקווליזר הנ"ל יש 5 בנדים אם צריך אני אלך לראות מהו התווך של כל BAND על מנת שיהיה יותר קל לשייך.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

LOW(subwoofer),MID-LOW(Morel hybrid woofer),MID-HIGH(Morel hybrid woofer),HIGH(tweeters MT-22) I

QUOTE]

אמנם לא עבדתי בשיטת בי אמפינג אך לפי ההיגיון, לא כל BAND הוא רמקול.

אלא מכלול של האלמנטים. האקולזייר לא תוחם תדרים לפריט ספציפי כמו הקרוס.

בקרוס אובר, במקום שיהיה סאב ריר ופרונט, יהיה לך סאב, מיד לואו מיד היי, אני אומר את זה לפי ההגיון.

ניב

לא חותם

פורסם

תשמע אני מבין שלא כל BAND הוא אלמנט(אני לא עד כדי כך דפוק) אבל אני בטוח שכל BAND "מתייחס" לאחד האלמנטים,כמו לדוגמא BAND1 במכשיר הנ"ל לא יתייחס נגיד ל טוויטרים כי תווך התדרים שם ביכלל לא קרוב לתווך תדרים שטוויטר אמור לעבוד בו.

פורסם

סלבה,

כל BAND מתיחס לתדר שקבעת. ככל שהפעמון/פרבולה/SLOPE יהיה יותר צר, כך ההשפעה תהיה יותר ספציפית לתדר הנבחר. ככל שהפעמון/פרבולה/SLOPE יהיה יותר רחב, כך תהיה השפעה גדולה יותר גם על תדרים סמוכים לתדר שנבחר.

שלו.

פורסם

כמו ששלו אמר

בעזרת "הפעמון" בצד ימין את קובע נגיד, אם תגביר את תדר 16KHZ זה לא יגביר לך רק את ה16KHZ אלא גם את ה15 ואולי גם קצת מה14 ומצד שני גם את ה17 וקצת את ה18KHZ ככל שתקטין את שטח הפעמון, ההגברה של התדרים מסביב לתדר הרצוי תקטן... אתה בעצם יכול להסתכל על זה כך...

יש לך את הפעמון... הנקודת מקסימום שלו זה התדר שאתה נמצע בו... והצדדים של הפעמון, אלו התדרים שמשני צדדיו של התדר הנבחר ככל שתקטין את הפעמון תראה שההגבר של התדרים מסביב לתדר הנבחר קטן.

וסתם הערה אישית על האקולייזר הזה...

לכוון את המכשיר הזה צריך יום שלם מהבוקר עד הערב רק לשבת עליו... זה נוראי...

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

מידן,

חבל שהגישה שלך היא כמו של בת יענה, לטמון את הראש באדמה.

שלו.

פורסם

אישית אם לי היה את המכשיר הזה ,הייתי לומד אותו מא' עד ת' אחרת למה לקנות כזה מכשיר מעולה (ויקר מעט ) ?

בקשר לפעמונים - מה שאתה רואה זה בתכל'ס תמונת ספקטרום מתדר עד תדר וככול שאתה מעלה את הנק של הפעמון התדר מתחזק

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

הקשר לקרוס,הוא כן שולט על כל אלמנט בנפרד (זה ברור לא?).

LOW-LOW PASS לסאב

MID LOW-HIGH PASS למיד

MID HIGH-LOW PASS למיד

HIGH-HIGH PASS לטוויטר

בצורה הכי פשוטה והכי מובנת,בקשר לסלופים אני מאמין שאתה כבר יודע מה המשמעות.

לא מסובך כמו שחושבים.

בקשר לאקולייזר,ם כשאתה מגביה\מוריד תדר מסויים והפעמון צר\רחב זה לא משנה,זה משפיע על כל הגרף! ובגלל זה די מסובך לכוון את האקולייזר הזה,אפשר להגיע לתוצאה גבוהה בגלל בגמישות שלו אבל זה יכול לשגע אותך.

דרך אגב,שים לב שהמכשיר אף פעם לא נכנס לקליפינג,אם יש מצב שזה קורה תוך כדי כיוון הוא מנמיך את העוצמה במידת הצורך (וכמובן זה נשאר ככה,כמו חלק מהכיוון).

פורסם
שלום!

אשמח לקבל הסבר על האקווליזר הפרמטרי באלפיין הנ"ל,כלומר על איזה תחום תדרים כדי לשים בכל אחד ואחד מה BAND? ולאיזה תחום לא מומלץ שהרמקול יגיע?

אין תדר מומלץ באוקלייזר. כל רכב שונה וכל התקנה שונה לכן צריך להתאים את הכיוון לרכב, להתקנה ולטעמי המאזין.

הרעיון מאחורי אקולייזר פרמטרי הוא היותו "פרמטרי". המשתמש יכול לשלוט במספר פרמטרים כדי להתאים את האקולייזר לסיטואציה המסויימת שלו.

אקולייזר גרפי מאפשר למשתמ להגביר/להחליש טווח תדרים שנקבע מראש וברוחב תדרים שנקבע מראש ולכן טווח המשחק שבו מוגבל. באמצעות אקולייזר פרמטרי אפשר לדוגמא, "להינעל" על תדר באס ספציפי שגורם לרזוננסים ומעיר את כל הפלסטיקים ברכב (או בבית, את הכוסות בויטרינות של הסלון).

במקרה הספציפי של האלפיין אם ההגברה היא אקטיבית אז יש לך מראש שליטה על התדרים שיופנו לכל אחד מהדרייברים ולכן אין לך סיבה לדאוג איזה תחום תדרים יגיע לאיזה דרייבר - בהנחה שהכיול הראשוני היה נכון.

אתה יכול לשלוט בתדר, בעוצמת ההגברה/החלשה וב-Q (רוחב טווח הדרים שיופעל עליו האקולייזר).

כדי לזעת יותר טוב מה התדר בו נשמע כל כלי אפשר להיעזר ב:

2024_FreqGraph.gif

הדרך הכי טובה (לפי דעתי) לכוון אקולייזר הוא בעזרת מוזיקה אקוסטית/קלאסית/ג'אז שהוקלטה באופן אמין למציאות ללא קומפרסורים וDSPיים. מומלצים לייבלים כמו צ'סקיף שפילד וXRCD. באמצעות מוזיקה כזו יהיה כל יותר לזהות חוסר איזונים בתגובת התדר.

שימוש נכון באקולייזר הוא להנמיך את ה"פיקים" ולא בהכרח להגביר את ה"חורים". כל הגברה של 3DB מכפילה את העוצמה הנשלחת אל הדרייבר וגורמת לעומס עליו ולירידה בDYNAMIC HEADROOM של קדם המגבר ומגבר הכוח עצמו.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...