Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיא יקירי , מה ציפית שיהיה ?

שייקחו תלמידים ברימון למכור דיסקים ?

לוקחים חברה שמכירים הרבה להקות וזמרים לעבוד שם .. אם יש לך חבר שעובד שם ויש לך ידע בלהקות ניו-אייג' אתה תוכל לעבוד בTR .

מה קונים שם ? דיסקים של שרית חדד וכאלה..זה לא שמישהוא נכנס בקריון לטאואר ואומר : "שלום אני מחפש DVD AUDIO של סטינג" , או לחילופין "באתי לקנות DUALDISC של דיאנה קראל" .

רוב האנשים ישאלו על הדיסק החדש של ה"גיים-בוייז" או "השיר שלנו" , בשביל זה לא זקוקים למומחים בסאונד .

בשני סניפים בארץ יש לTR מומחים או יותר נכון "מבינים" בתחומם :

סניף מגדלי האופרה מחזיק אנשי ג'אז וקלאסי במחלקה שלהם והם בדר"כ בעלי ידע מקיף יותר במוסיקה וסאונד - גם לא מומחים אבל רמתם גבוהה יותר מחבריהם.

אותו דבר הייה בעבר גם בסניף עזריאלי החדר המוסיקה הקלאסית שלהם , שם הייה איזה תותח שידע לענות על שאלות שהן יותר מ"כמה זה עולה"

אין הצדקה להחזיק חבר'ה כאלה בחנויות - המכירות של דיסקים מקוריים בארץ בשילוב עם השכר השעתי שמשלמים בTR לא יניב כלום - לחברה זה בזבוז על מוכר שמכוון לז'אנר ספציפי (פשוט כי ככה הם עובדים) ולאנשים שמבינים בסאונד יהייה עדיף ללכת לעבוד באולפן או חנות לכלי נגינה (דוגמת "כלי-זמר" או "DR. DRUM" ) ולהרויח כפול...

זה פחות או יותר מסכם את המצב העגום שלנו .

יחד עם זאת זה לא אומר שאפסיק לקנות דיסקים מקוריים - אני אמשיך להזמין מחו"ל וזה ייתן לי דיסקים שמוקלטים נורמלי ברוב המקרים ומחיר זול יותר שלא לדבר על שפע של גירסאות מיוחדות ו-LIMITED EDITIONS למכביר.

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את התקליטים שלי העברתי לפורמט דיגיטלי ותיקנתי רעשים עם SOUNDFORGE. אבל, אני לא קונה את הסיפור של תקליט נשמע יותר טוב. תקליט אכן נשמע אחרת אבל לפי דעתי פורמט דיגיטלי שהוקלט באופן מקצועי עדיף בהרבה. יש לי תקליטים מקוריים ישנים של "HAIR", לד זפלין, סימון וגרפונקל ועוד ופשוט לא עדיף לשמור אותם כמוצג אספני ולשמוע מפורמט דיגיטלי.

היו ניסיונות להתאים פטיפונים לרכב (בעידן ה"45") אבל זה לא מעשי. חשב שאנשים יהיו מודעים למה שקיים בחנויות ולא לזנק ולרכוש דיסקים מבלי להבין "מי נגד מי ולמה". קימות המון "גרסאות יפניות" לדיסקים מיינסטרימיים שעברות עיבד אחר והם טובות מהגרסאות האריקאיות.

מי שחשובה לו איכות חומר המקור כדאי שיבדוק אם קיים לדיסק שהוא מחפש גרסה איכותית יותר שבדרך כלל תהיה מלייבל יעודי או שיהיה רשום עליה XRCD, HDCD, ULTRADISC, 24BIT REMASTERD, DDD או משהו בסגנון.

אני מניח (לא בדקתי סטטיסטית) שחלק לא מבוטל, לפחות שליש, משוכני הפורום מעוניינים שהמערכת שלהם תעשה יותר "רעש" ותמשוך יותר צומת לב במהתנה לרמזור הירוק מאשר הדאגה אודות האיזון הטונאלי, הדינמיות והנאמנות למקור.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

ג'וקר ידידי, מפגש סאונד מאורגן הבא (או שאפשר לארגן מפגש קטן לבד) נדאג לכך שיגיעו אנשים עם מערכות ב3 אלף ב10 אלף וב30 אלף נביא דיסקים מכל סוג שהוא hdcd ,סי די רגיל,סי די עם קליפינג,לוסלס,320,192 ונערוך מבחנים עוורים לאנשים (בדגש על עוורים) ואז נראה על מה כל המהומה.

פורסם
ג'וקר ידידי, מפגש סאונד מאורגן הבא (או שאפשר לארגן מפגש קטן לבד) נדאג לכך שיגיעו אנשים עם מערכות ב3 אלף ב10 אלף וב30 אלף נביא דיסקים מכל סוג שהוא hdcd ,סי די רגיל,סי די עם קליפינג,לוסלס,320,192 ונערוך מבחנים עוורים לאנשים (בדגש על עוורים) ואז נראה על מה כל המהומה.
תגיד אתה רציני או שאתה סתם זורק שטויות לאוויר?

אתה מבין ברכיבים הקיימים היום בשוק?

פורסם

אתה מכיר מישהו עם HX-D1, מקיטוש MX 5000 או MDA 5000 או אולי אלפיין PXA-H900 או מכשיר אחר שמכיל מפענח HDCD לרכב?

מה תעזור לך השוואה בין מערכת ב3K, 10K ל-30K?

ממתי מודדים איכות מערכת לפי עלותה?

כל מטרת הדיון היא שאנשים לא תמיד מודעים מה בדיוק הם מורידים מהרשת ומה בדיוק הם מקבלים שהם קונים דיסק. צרכנים צריכים סימטריה במידע וזכותם לדעת אם עשו כל מיני פוילישטיקים למידע בדיסק וכל עוד לא מביאים לידעתו של הצרכן את מה בדיוק עשו למוזיקה המקורית אז יש פה בעיה.

אתה צריך לצפות שיצגו בפניך מצג מהימן לגבי מה אתה בעצם רוכש.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

לOOGEE לא חשבתי על פטיפון לרכב , זה בלתי אפשרי פשוט חשבתי שאם המצב בחנויות הוא כזה אולי כדאי , היות ויש לי פטיפון בבית ללרכוש תקליטים ולצרוב אותם לדיגיטלי לרכב .

לפרזיק , אם תביא לי RD של מקינטוש ומגבר מנורות טוב ותשים נגדו כול מערכת אחרת אזי במכונית עם הגקנה מרעשים דהיינו שנעשתה שקטה מבחינה אקוסטית אני אוכל לעמוד במבחן עיוור .

או לחילופין אתה יכול להביא איזה מגבר הספק שתרצה ועים פטיפון טוב ווהקדם מגבר שיש לי , אוכל להבחין מה המערכת על עיוור

לגבי מפגשים היות ובד"כ הם נעשים בשבת או בשישי אחה"ץ ורחוק ממני לא שייך בכלל שאוכל לבוא (אני שומר שבת)

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לגיא,מה בדיוק כוונתך? אני לא חושב שאמרתי משהו יוצא דופן. בכל מפגש יש מערכות ברמות שונות מה שנשאר זה להביא דיסקים.

לג'וקר,אני לא מביא שום דבר חוץ מהאוטו שלי + כמה דיסקים + ורצון לבדוק עד כמה ההבדל משמעותי. :)

קצת לא קשור אבל הלכתי לפני כמה חודשים לקנות גיטרה אקוסטית, ניגנתי בכמה וכמה גיטרות החל מ600 ש"ח והגיטרה היקרה ביותר עלתה 10000 ש"ח. בסוף קניתי גיטרה שעולה 1000 ש"ח. מיותר לציין שהגיטרה של ה 10K נשמעה הכי טוב מכולם אבל האם ההבדל ששמעתי היה שווה 9000 ש"ח לדעתי לא.

אני כולי תקווה שתבינו מה אני מנסה לומר פה.

ולגבי מפגשים אני זוכר שהיו גם ביום שישי מ12 (שזאת שעה סבירה לדעתי ). אגב מאיפה אתה?

פורסם

פרזיק אני מסכים שכול אחד מחליט מה הגבול שלו באודיו , כי מגיע הזמן שבו ההבדלים באיכות קטנים לעומת ההבדלים במחיר . הקדם מגבר במדרגה הבאה עולה לפחות פי 2 וההבדל לא היה אז בהישג ידי , וגם אם כן לא בטוח שהייתי מחליט לרכוש .

לרכב לעולם לא ארכוש מערכות בהרבה כסף כי אני חושב שאי אפשרי לשמוע מספיק טוב ומעל רמה מסוימת הכסף מבוזבז . ולכן לבצע מבחנים עיוורים ברכב זה דבר גבולי מאוד .

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

OOGEE, ככה סתם על הדרך מתי קלריון מוציאים מכשיר שבין היתר קורא SACD וDVD-A?

(בתערוכה שהייתה לא מזמן בכפר המכבייה יבואן כולשהו שמביא ציוד חבל"זי:wink: אמר שהכיוון היום למוזיקה רב ערוצית היית מאמין הוא שם DVD-A של בלו מן גרופ וזה היה ז-ו-ו-ע-ה).

לא מזמן קניתי 2 דיסקים אחד של שון פול די מפתיע באיכותו והשני של שאקירה איכס זוועה לא ניתן לשמוע אותו וגם כנ"ל לגבי עוד דיסקים "עכשוויים" שהם לא מליבלים יוקרתיים והבעייה בלייבלים היוקרתיים הם המחירים...

ולPERZIK מאוד מאוד ממולץ לא להסתפק בMP בטח לא שיש לך מערכת טובה ויש מערכות "SQ" בפחות מ30 אלף ואפשר כמובן כמו שOOGEE רשם "אפשר להסתפק בבינוניות או לשאוף למצוינות" אני בזמן האחרון לא יכול לשמוע דיסקים שהם לא "אודיופיליים" (FIM, ציסקי וכ"ו).

פורסם

הבעיה שיש מעט מאוד חומר בדיסקים אודיופילים והרבה מאוד מזה זה מוסיקת מעליות. אם הבחירה היא בין לשמוע מוסיקת מעליות באיכות מעולה לבין מוסיקה שאני אוהב באיכות פחות טובה אני תמיד אבחר באופציה השניה.

פורסם
הבעיה שיש מעט מאוד חומר בדיסקים אודיופילים והרבה מאוד מזה זה מוסיקת מעליות. אם הבחירה היא בין לשמוע מוסיקת מעליות באיכות מעולה לבין מוסיקה שאני אוהב באיכות פחות טובה אני תמיד אבחר באופציה השניה.

וכל זה, כי העם רוצה זול.. אז זה מה מקבלים. עסק, ולא משנה איזה הוא קודם כל כלכלי וצריך להרוויח.

לי, גם HDCD מוקלט כמו שצריך, היה מספיק...

שמעתי SACD בסטראו, נשמע טוב ומכיל המון המון פרטים. אין מה להשוות בכלל להקלטה של מוזיקה עכשווית. ודווקא עם מערכת שלא כזאת יעודית לסטראו.. 3806 (דנון) 6400 (DVD מרנץ) ופרואק ריספונס 2.5 (רמקולים)

איל, בשביל הג'אז שלך, סוכריה..

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
את התקליטים שלי העברתי לפורמט דיגיטלי ותיקנתי רעשים עם SOUNDFORGE. אבל, אני לא קונה את הסיפור של תקליט נשמע יותר טוב. תקליט אכן נשמע אחרת אבל לפי דעתי פורמט דיגיטלי שהוקלט באופן מקצועי עדיף בהרבה. יש לי תקליטים מקוריים ישנים של "HAIR", לד זפלין, סימון וגרפונקל ועוד ופשוט לא עדיף לשמור אותם כמוצג אספני ולשמוע מפורמט דיגיטלי.

היו ניסיונות להתאים פטיפונים לרכב (בעידן ה"45") אבל זה לא מעשי. חשב שאנשים יהיו מודעים למה שקיים בחנויות ולא לזנק ולרכוש דיסקים מבלי להבין "מי נגד מי ולמה". קימות המון "גרסאות יפניות" לדיסקים מיינסטרימיים שעברות עיבד אחר והם טובות מהגרסאות האריקאיות.

מי שחשובה לו איכות חומר המקור כדאי שיבדוק אם קיים לדיסק שהוא מחפש גרסה איכותית יותר שבדרך כלל תהיה מלייבל יעודי או שיהיה רשום עליה XRCD, HDCD, ULTRADISC, 24BIT REMASTERD, DDD או משהו בסגנון.

אם יש לך מע' ק"ב, אפשר יהיה להוכיח לך...

חבר DVD בחיבור דיגיטלי (קואקס או אופטי)

ומולו נגן תקליטורים רגיל בחיבור אנלוגי, או הפטיפון שלך.

נגן את שניהם בו זמנית, ומתג בין המקורות תוך כדי שמיעה ותראה מה יצא...

כמה דגשים: הקשב לנפח הסאונד, גודל ועומק התמונה, ומיקום הכלים על הבמה.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אייל זה בדיוק כמו באוכל, יש אוכל בריא לצורך העניין לייבלים יוקרתיים ויש ג'אנק שאר לייבלי הזבלות אז נכון שהג'אנק יותר מהנה אבל אין על הבריא...

שמע תמיד אהבתי פופ ואלקטרוני לסוגיו עד PSY שברור שבמוזיקה הזו בקושי יש כלים מוזיקלים והיום אני מנסה לשמוע דיסקים עכשוויים לצורך העניין נלי פורטדו שאקירה ג'סטין היפ הופ RNB ועוד כול מה שלוהט במצעדים ואם קצב מטורף, אבל זה הפך כבר לבלתי אפשרי איכויות הדיסקים ז-ו-ו-ע-ה למה האומנים לא מוציאים היום דיסקים בפורמטים החדשים יחסית כגון DVD-A\SACD ואז נהנה מאיכות, כול סוגי הדיסקים/מוזיקה שפירטתי עד עכשיו טובים רק למי שאוהב מערכות SPL למה מה שמתקבל מהם זה רק רעש!.

נסה להוריד (אה, סליחה לקנות!) את מה שאתה מכנה "מוזיקת מעליות" (אצלי מוזיקת מעליות זה קלאסי וזו המוסיקה האודיופילית האמיתית שהרבה רמקולים מעולים נופלים בה!, אבל בזה כבר אין מצב שאני אגע, או שבעצם לעולם אל תאמר לעולם:wink: )גם אני חשבתי את זה פעם והופתעתי לטובה תאמין לי שעם מוזיקה (לדוגמא)כמו של DAVE WECKL אפשר להוציא אנשים למרפסות:lol:.

פורסם

כמה דברים :

1- ברור שעם דייב ווקל אפשר להוציא אנשים למרפסות , הוא אחד המתופפים הטובים בעולם אם לא הטוב שבהם , אני מסוגל לשמוע אותו כמה שעות רצוף בכייף , כל יום .

2- מהפופ שהזכרת , דוקא הדיסק של ג'אסטין טימברלייק מוקלט מצויין , טוב נו , אחרי הכל טיבלנד הוא המפיק .. לגבי שאקירה .. ידוע שאיכות ההקלטה שלה רעה , זה לא חדש .

3- רוצה מוסיקת מעליות ? תקנה לך את הדיסק האחרון של THIEVERY CORPORATION ותרגיש מה זה אלקטרוניקה איכותית לפנים. זה הרכב שנחשב בעל סגנון מיוחד ומוביל בתחום האלקטרוני-דאב.

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אם אתה משווה לאוכל אז אוכל בריא הוא דל קלוריות, אני עדיין מעדיף סטייק על חסה. אבל זו לא ממש השוואה נכונה כי אין משהו לא בריא בהקלטה פחות טובה.

יכול להיות שעליי זה פחות משפיע שהדיסקים הם לא של לייבל אודיופילי כי אני לא שומע פופ ואלקטרוני. כמו שאמרתי ישנם גם דיסקים רגילים עם הקלטות טובות.

מבחינתי אין הגדרה כזו "ז'אנר אודיופילי" וגם אם היתה זה ממש לא מעניין אותי. אם אתה שומע ז'אנר מסויים בעיקר בגלל שהוא נשמע טוב במערכת שלך ומוותר על אחר כי הוא נשמע בה פחות טוב (גם אם אתה אוהב אותו יותר) לדעתי זו התמכרות לתחביב והתרחקות מהמוסיקה.

יש לי 10 דיסקים של שפילד ועוד כמה פה ושם של חברות אחרות. אני שומע גם מוסיקה קלאסית ואת זו שיש לי על הדיסקים הללו אני לא יכול לשמוע, זה פשוט משעמם (ולזה אני קורא מוסיקת מעליות). הלייבלים האלו קטנים ואין להם מספיק אמנים (ואמנים מעניינים עוד פחות) בשביל שאוכל להתבסס עליהם. אני לא אגביל את הבחירה שלי לשבריר אחוז מכלל המוסיקה שיש רק כי זה מוקלט טוב יותר.

הסיפור בSACD הוא קצת שונה מכיוון שמדובר בפורמט ולא באיזה לייבל אודיופילי קטן וניתן למצוא בו דברים מעניינים יותר אבל עדיין המבחר מאוד מצומצם.

• תוכן חדש...