Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

רכשתי היום בTOWER RECORDS שני דיסקים מקוריים של MADONA וGUNS N ROSES.

הבעיה שבכמעט כל שיר אני מבחין בתופעת הקליפינג בגרף של הבמדיה פלייר.

האם להחזיר או להחליף את הדיסקים הנ"ל?

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק מה שהייה לי עם הדיסק של RED HOT CHILLI PEPPERS במערכת שלי, והדיסק שלי הוא תוצרת חוץ כך שהסיכוי שהוא יהיה פגום נמוך יותר.

אין לי כאן הסבר הגיוני - בדקתי מאז עשרות דיסקים מקוריים (ותאמין לי שיש לי יותר מעשרות..) בכל סגנון מוסיקה שתרצה ולא נתקלתי בזה שוב.

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לצערי מרבית הדיסקים מלייבלים מה - "מיין סטרים" מעובדים באיכות ששם התואר "זבל" הוא אנדרסטייטמנט מטורף לגביה.

המוסיקה היום מוקלטת באופן בו היא תישמע חזק ו"טוב" באוזנית 10 שקל שבאות עם נגני MP3.

מי שרוצה מוזיקה שמוקלטת באופן טוב נאלץ לרכוש דיסקים מלייבלים "אודיופיליים", לא מפתיע שיש צמיחה חזקה בתחום.

עוד לא נתקלתי בדיסקים שהוקלטו באופן חובבני מהלייבלים צ'סקי, נאיים, XRCD, ULTRADISC וכל דיסק שקודד בHDCD.

יש עצומה לתיקון הדיסקים של הצ'ילי פפרס

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=103702

כדי להבין "מי נגד מי ולמה" תעבור על

http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war

ועל

http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_compression

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

בניסוי לא הכי מדעי של צריבת דיסק (אחד) עם אופציית הנירמול ובדיקתו בSOUNDFORGE לא היה שינוי משמעותי בקליפינג.

הכלי הזה מיועד להשוות עוצמות ממוצעות בין קבצי אודיו ממקורות שונים. בפועל, הוא אכן משווה עוצמה ממוצעת אך עושה זאת דרך "הגברת" הקבצים החלשים יותר. הפונקציה הזאת מעוותת את המבנה הדינמי המקורי של הקבצים.

בהנחה שקובצי המקור שלך הם MP3ים שהורדתה בEMULE אז זה לא ישנה הרבה לכאן או לכאן.

אם אתה משתמש בקבצי לוסלס ממקור טוב אז עדיף שלא תריץ עליהם שום עיבוד ותצרוב אותם ישירות.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם
ערב טוב.

רכשתי היום בTOWER RECORDS שני דיסקים מקוריים של MADONA וGUNS N ROSES.

הבעיה שבכמעט כל שיר אני מבחין בתופעת הקליפינג בגרף של הבמדיה פלייר.

האם להחזיר או להחליף את הדיסקים הנ"ל?

אני מבקש תשובה

תודה

פורסם

אם אתה חושב שיש לך במה להחליפם , ואם אתה בכלל מאמין שמישהו יסכים להחליף לך אותם.

תחליף.

אני אישית לא חושב שיש סיבה.

פורסם

קורווין, בוקר טוב.

אתה רוצה להגיד לי שאנשים צריכים לשלם ממיטב כספם הן על הדיסקים והן על מערכת השמע, ובסופו של דבר לקבל תופת קליפינג שבהחלט לא מועילה לרמקול ולאיכות השמיעה!

למה בדיוק אתה חותר, לזה שכל הדיסקים ברשת כמו TOWER RECORDS פגומים וכי זאת לא תקלה אלה בעצם נורמה תקינה לחלוטין!

פורסם

למזלי הסירה נשארה בבית ,אבל אני לא חותר לשום מקום ולשום דבר.

כנראה שלא ניסחתי את עצמי טוב.

התכוונתי לכך שאני לא חושה שמישהו יחליך לך אותם שם. לזה התכוונתי . לדעתי אם תבוא ותגיד להם שמצאת בעיות קליפיניג , הפריק עם הפירסינג יסתכל עלייך , יגיד לך "פתחת את העטיפה" וישלח אותך לשירות הלקוחות.

לכן אני חושב כך. אני לא חושב שזה קשור ל TW.RE אלא לחברת המייצרות עצמן.

לצערנו כמו שעוגי כותב ככה מוקלטים היום הדיסקים .

איך אמר בוב דילן לפני כמה זמן:"כבר מעל ל 20 שנה לא הקשבתי למוזיקה כי אין אף דיסק שמוקלט טוב".

רק שלא יקראו לך שם בטעות פלוטין :lol: .

פורסם

קורווין, יש לי דיסקים מקוריים בני 8-10 שנים, וקיבינימט אין בהם שום קליפינג.

בנוגע לטאוור רקורדס, אני בטוח כי הם לא ישמחו לגלות לציבור הרוכשים כי הדיסקים שהם מוכרים פגומים!

אם אפשר בבקשה תוכנה שניתן להוריד לשם איתור תופעת הקליפינג בדיסק.

פורסם

תשמע אתה צודק מה אני אגיד לך.

לא אמרתי שלא, אני שומע דיסקים של הסמיתס וואלה במערכת הרמקול לא מחרחר ואין חררר בטוויטרים ואני שומע דיסקים של היום (במיוחד מה שמוקלט בארץ) ובא לי למות.

פורסם

זה לא מדוייק אבל קרוב לזה , ישנם גם בארץ דיסקים שמוקלטים טוב ואפילו מצויין .

למשל : הראשון של היהודים , ההופעה של עיברי לידר ..

לעומתם כמעט כל דיסק של הדג נחש (חוץ מהאחרון שמוקלט סביר) הוא פשוט זוועה, לא משנה איזה שיר יהייה שם איזה פיצפוץ אחד לפחות .

אז אני מסכים שאין לגיא CASE מול TR פשוט כי זה לא מעניין אותם , אבל הוא בהחלט יכול להרגיש בעסה .

תומר.

פורסם

תומר ה160 ש"ח האלה לא יהרגו אותי.

אבל לדעתי מאד חשוב להביא לידיעת ציבור הרוכשים את המידע בנוגע לתופעת הCLIPPING הקיימת בדיסקים המקוריים שנמכרים ברשת שמתיימרת להיות טובה ואיכותית.

פורסם

ברור אחי :neutral:

אבל זה עדיין בעסה , תאמין לי שאני מבין אותך :???: אני קונה דיי הרבה דיסקים מקוריים וזה מעצבן לקנות משהוא חדש ולא להינות ממנו ברכב (במיוחד עם מערכת מטורפת כמו שלך..)

גיא זה לא קשור לTR או כל מקום אחר , זה מה שיש פה בגלל זה אני מזמין את רוב הדיסקים מחו"ל אפילו שיש אותם פה (אלא אם כן זה דיסק עברי שאני קונה פה ושם) , ככה אני יודע שטווח הטעויות קטן יותר.

תומר

פורסם

טאואור רקורד לא אשמים. הנורמה בהפקת הדיסקים המודרנית - היא אשמה.

זו תופעה מבאסת לחלוטין כי מרבית הרוכשים לא שמים לב לזה ורובם בעצם מרוצים מ"הגברת הווליום" בדיסקים.

אינדיקטור טוב לאיכות מערכת הוא היכולת להבדיל באיכות המקור. לכל מי שיש מערכת מספיק איכותית והוא מתחיל להתעצבן מאיכויות חומרי המקור שלו, לא נותרת לו ברירה. הפיתרון היחיד הוא לרכוש דיסיקים "אודיופיליים" או להוריד גרסאות לולסלס של אותם דיסקים.

אם תביט בלינקים שצירפתי קודם תראה שזו בעיה מוכרת וכבר הגיעה לרמה של עצומות ברשת.

• תוכן חדש...