Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחליף לפלאשינג ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניקוי של הקרטר ומכסה השסתומים בצורה יסודית (עד לניקיון מוחלט) יכולה לתרום לפעולת המנוע?

אם פירקתי קרטר ומכסה שסתומים . אני שם כלי קיבול מתחת למנוע, ושופך שמן מינרלי זול על השסתומים מלמעלה תוך כדי שהשמן נוזל כלפי מטה דרך המכלולים לתוך כלי הקיבול שתחת המנוע

האם הליך זה יכול לעזור לניקוי כל שהוא של מכלולי המנוע?

האם יש חומר אחר חוץ משמן שאפשר לשפוך באותה הצורה שיתן תוצאה טובה מבלי לפגוע במכלולי המנוע

אני מחפש דרך תחליפית לניקוי מכלולי מנוע מבלי לפרק את "כל החבילה" או לבצע פלושינג שיכול להזיק יותר מאשר להועיל למנוע

אשמח לקבל דעות / עובדות / אינפורמציה

בתודה וחג שמח

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

anyeone?

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

בוקר,

התהליך שרשמת מומלץ למנוע שעשה הרבה קילומטרא'ז והצטברה בו בוצה רבה אשר מסכנת את חיי המנוע.

אני אישית הייתי ממלא שמן סינטטי מלאבדרגת צמיגות נמוכה 0W20 או 0W30 ונותן לרכב לעבוד כ-15 דקות ולאחר מכן מבצע את התהליך שרשמת.

במידה ואתה מחליט לפרק מכסה שסתומים מומלץ לגרד את הבוצה שהצטברה ולנקות היטב עם נפט או בנזין לבן את האיזורים שבהם הצטברה הבוצה ולנגב היטב.

הניקוי יכול למנוע בעיות עתידיות ברכבים שהצטברה בהם בוצה,שיפור בהספק המנוע או בסחיבה לא תרגיש, אולי המנוע יעבוד חלק יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על האינפורמיצה!

ואחרי שאני מסיים....מומלץ להחליף את האטם של מכסה השסתומים והקרטר לחדש?

(אני יודע שיש אטמים כאלה חד פעמיים שברגע שפותחים את החלק המסויים לא מומלץ לסגור חזרה עם אטם משומש כיוון שהאטימה לא תהייה טובה)

או שאפשר לסגור חזרה עם האטמים הקיימים?

כשאני מדבר על ניקוי שכזה אני מתכוון כמו שאמרת, למנוע שעשה "הרבה" בחיים שלו :)

בתודה

דביר

פורסם

הביעה בפלאשינג היא שהוא "מזיז" פיח ושמן שרוף שנידבקו במקומות שנוצרו הבם רווחים ועקב כך הם יצרו אטימה כל שהיא באותה נקודה, ברגע שאתה עושה פלאשינג אתה מסיר את האטימה הטיבעית הזו ונוצרים מעברים חדשים וזליגות...

עוד בעיה היא ששמן ישן נוטה להידבק למקומות מסוימים וכאשר אתה עושה פלאשינג אתה מזיז את ה"זפת" הזו לכיוון הפילטר הראשוני, שנימצא לרוב בפתח היניקה של השמן, זה ניראה כמו חצוצרה עם רשת, הרשת ניסתמת ואפקת השמן מישתבשת...

אם אתה מפרק את הקארטר ואת המיכסה שסתומים, ואתה כן אותה לנקות את האזור, אפשר לעשות את זה ע"י סולר מעורבב עם שמן זול למשל...

את המיכסים אתה שוטף ע"י סולר בלבד...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תודה מרק...ככה חשבתי

ובנוגע לניקוי שהוצע עם סולר ושמן

אם אני שופך לתוך המנוע כמו שהצעת (לאחר הסרת קרטר ומכסה שסתומים) שמן מהול בסולר /

בנזין זה לא יכול ליצור לי בעיות אחר כך? (שאריות של דלק מהול בשמן ישארו בתוך המנוע לאחר ההרכבה מחדש ויגרמו לנזק אחרי הפעלת המנוע)

האם זה יעזור למכלולי המנוע להתנקות יחסית טוב?

אני גם בדעה שפלושינג מנוע זה דבר שיכול להזיק ובגלל זה אני רוצה לדעת על שיטות חלופיות שיכולות גם לעזור בניקיו מכלולי המנוע בחומרים "ידידותיים למנוע"

אודה לכל מידע נוסף

חג שמח!

דביר

פורסם

האם קיים חומר / סוג שמן שמומלץ לשפוך למנוע לשם תהליך ניקוי מכלולים שהוא לא בנזין או סולר?

אולי שמן מסוים עם מרכיבים מובנים העוזרים ללכלוך ולפיח לרדת משמועתית?

דביר

פורסם

שמן סינטטי מלא כפי שהצעתי קודם, מכיל יותר חומרי ניקוי מאשר שמן מינרלי, כפי שכתבתי תחילה רוקן את השמן הקיים ותמלא שמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות נמוכה ותניע את הרכב למשך רבע שעה מבלי לנסוע.

כמו כן קיימים בשוק חומרים ייעודים לניקוי המנוע של חברת STP וגם HOLTS, גש לאוטודיפו או לצנטרל בתל-אביב ושאל אותם מה מומלץ.

כמו כן תמיד יש לקרוא את ההוראות של החומר שאתה קונה ולא לסמוך על המוכר בלבד.

פורסם

תודה מרק על הייעוץ!

חשבתי על תהליך כזה:

1. לרוקן שמן מנוע ולשפוך שמן חדש סינטטי מלא

2. לתת למנוע קצת לעבוד 15-20 דקות

3. לפתוח קרטר + מכסה שסתומים

4. תוך כדי פתיחת הקרטר ישפך השמן ששמתי אחרי שהוא "התערבל" במכלולי המנוע ואולי הסיר חלק מהלכלוך והמשקעים בחלקים ה"פנימיים"

5. ניקוי יסודי של הקרטר ומכסה השסתומים עד לניקוי מוחלט שלהם ממשקעים לחלוטין

6. הרכבה מחדש של הקרטר ומכסה השסתומים כולל אטמים חדשים

7. מילוי שמן מנוע סינטטי מלא חדש למנוע והקפדה על החלפת כל השמן כל 5-6 חודשים

מה ניראה לך מרק?

זה תהליך כדאי?

דביר

פורסם

התהליך נשמע מצויין וללא לקיחת סיכונים מיותרים של שפיכת סולר וחומרים שעלולים לגרום נזק בלבד.

אני הייתי מציע לך לבצע החלפת שמן ראשונה לאחר נסיעה של 1000 קילומטרים ראשונים לאחר ביצוע התהליך.

בהצלחה.

פורסם

הבנתי

תודה רבה כל האינפו!

אני אנסה את זה בקרוב ואעדכן

דביר

פורסם
אם הייתה עושה חיפוש בטח שהיית מוצא את זה ואת זה והיית שואל הרבה פחות שאלות.

אגב פלושינג=פלאשינג=שטיפת מנוע פנימית.

דניאל

חרשתי את החיפוש ומצאתי תשובות כלליות למה שרציתי. אבל לא עניניות כמו שקיבלתי כששאלתי בעצמי בצורה ממוקדת

צא מנקודת הנחה שאני תמיד מחפש לפני שאני שואל..ו אם אני שואל על משהו שניראה שקיים בפורום אז יש לי סיבה מיוחדת לזה

אני כולה בן 22 וחצי. ואני משוטט באינטרנט מגיל 12 בערך. הייתי בלא מעט פורומים מאז (גם פורומים שהיו מאוד נחשבים ובנושאים שונים) ואני מכיר טוב טוב כמה שזה מעצבן כשאנשים סתם שואלים מבלי לחפש

תודה על תיקוני הלשון :)

סליחה שאני כותב בעיברית את המילה במבטא שהיא אמורה להישמע כשם שכאילו הוצאתי אותה מהפה

חג שמח

דביר

• תוכן חדש...