Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בראשון, בשכונה די ותיקה (שכונת רמז למי שמכיר) בבניין ממוצע של 4 קומות שנבנה בסוף שנות ה 60 או תחילת שנות ה 70.

בזמן האחרון , תוך כדי עידוד מצד העיריה התחילו כל מיני קבלנים לפרסם בביניינים פה באיזור על התקנת מעלית+ שיפוץ מקיף לחדר מדרגות+ שיפוץ חיצוני לבניין +חיזוק יסודות הבניין. לפי הפרסומות יש חובה על כל הבניינים באיזור לחזק את היסודות מכיוון שהם לא עומדים בתקן של רעידות אדמה (או משהו בסגנון). התמורה מבחינת הקבלנים שמבצעים את השיפוץ היא שהם מקבלים את גג הבניין לרשותם ובונים 3 יחידות דיור (פנטהאוזים לצורך העניין).

בבניין ליד כבר התחילו לשפץ, וההרגשה היא שאצלנו זה הולך לקרות בקרוב.

רוב הדיירים פה בבניין בעד השיפוץ. כולם רוצים מעלית. אותי ואת ההורים שלי לא מעניין מעלית. אנחנו גרים בקומה ה-2. אנחנו גם לא רוצים לגור באתר בנייה למשך שנה (הזמן המוערך לשיפוץ) ולטפס על סולמות ולסבול מהרעש ,מהאבק וכו'. גם ככה יש פה באיזור בעיות חנייה ואני לא מעוניין בשכנים חדשים. אני גם לא מוכן לוותר על השטח שלי בגג.

יש פה מישהו שמתמצא בחוקים של רכוש משותף ויודע האם ניתן לכפות עלינו את השיפוץ או האם יש צורך בהסכמה של כל הדיירים? יש מישהו שהתנסה בשיפוץ דומה? אני יודע שגם בתל אביב הקבלנים חוגגים.

אסף

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חפש ברשת מידע על ת.מ.א. 38.

זו תוכנית מתאר ארצית המאפשר הוספת יחידות דיור בבניינים קיימים.

היזם מעוניין לקבל את אחוזי הבניה האלו על הגג, תמורת שיפוץ הבנין, הוספת מעלית, פיתוח שטח וכו'.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חפש ברשת ואל תקשיב לשמר. הוא גר בבית פרטי ואפילו שם הודח מתפקיד ועד הבית (בגלל שחומוס נמנע בהצבעה).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אל תאמין לו,זה הכל קונספירציה של הדיירים. וזה בגלל שעמדתי על עקרונותיי ולא הסכמתי למכור את הצרפתייה המתפרקת.

את חומוס קניתי עם שקית בונזו , עכשיו נשאר לי לשכנע עוד שניים , ואני מסודר.

אם אתה עדיין מאמין לרז - קרא כאן :

http://www.tarbut-hadiur.gov.il/elevator.html#Install

פורסם

אל תערב בין 2 מקרים שונים.

המקרה הראשון - התקנת מעלית בבנין קיים, והלינק שנתן שמר רלוונטי לגביו.

המקרה השני - ת.מ.א. 38, כלומר העברת זכויות הבניה המשותפות בגג לצד שלישי. המעלית היא רק חלק מהענין, ולגבי העברת הזכויות המשותפות בגג, הלינק ששמר נתן אינו רלוונטי.

בוא נמתין בינתיים. ניתן לשמר למצוא את הלינק הרלוונטי.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

תודה לשניכם וגם לחומוס.

אז מעלית אפשר לכפות ברוב של שני שליש. אבל מה לגבי בניית קומה נוספת על הגג? (רז כרגיל הקדים אותי)

פורסם

אני מהזרם הרפורמי, אין לי בעייה עם עירוב.

להלן לינק יותר רלוונטי, אבל עדיין נדרש רוב של שני שליש בלבד.

http://www.tama38.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=256919&depart_id=32931

בעמ' 4 יש אזכור של עניין הרוב של 2/3 כדי להחליט על השיפוץ.

קרא באתר כולו כדי לקבל יותר מידע.

פורסם

נפל בטוב שזה חם חם, לבת דודה שלי שגרה בשכירות עכשיו עושים את החירטוט הזה בביניין, בכל מקרה שם 2 דיירים ממש התמרדו והלכו עם 2 עורכי דין בעיניין ומה שלא יהיה ובלאגן ושורה תחתונה מה ששמר אמר נכון - 2 שליש דייירים צריכים לחתום שהם מאשרים תמורת שיפוץ הביניין ובלה בלה בלה לתת את הגג לקבלן המשפץ,

אם רוב הדיירים מסכימים לדעתי זה טימטום להתנגד כי זה יקרה עדיף כבר להיות מעורב ודומיננטי ולהפיק את המיירב מהעסק הזה, לדוגמא בביניין שבת דודה שלי מתגוררת בו הם הוציאו מהקבלן צביעה פנימית לכל הבתים של הדיירים שזה סבבה לגמרי, במסגרת השיפוץ כאילו, ושוב אפשר להתווכח סך הכל הקבלן עושה כסף טוב וישר הרבה בשר למשחק בעיניין, לדוגמא אפשר להוציא סוג ריצוף לכל הביניין טוב יותר....נגיד שיש במקום בלטות (במידה ובחוזה רשום בלטות) וכו' וכו', שוב כמו שאמרתי - אם רוב הדיירים (2\3 עלפי חוק) מעוניינים אז זה יצא לפועל אז במקום לשבת על הגדר ולזעוק לשמיים זה הזמן למהפך, פתאום להיות בעד העיניין ולסחוף אותו למחוזות שרצויים לך - זה המעט !

פורסם

אם כבר - אז לא לתת את הפרוייקט ליזם חיצוני אלא שהדיירים עצמם יהיו היזם.

במקום למכור לקבלן את אחוזי הבניה על הגג, ששוויים מאות אלפי דולרים, תמורת מעלית שעולה בסה"כ 100 אלף דולר, 2 דליים של צבע וכמה בלטות - שיעשו בעצמם את הבניה על הגג.

ידאגו לתוכניות, יוציאו מכרז לקבלנים ויממנו את הבניה במימון הבנק עד למכירת הדירות.

הם יחלקו את הרווח של מכירת הדירות, וישארו עם רווח גדול בהרבה, גם לאחר הוצאות הבניה, והמעלית.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

התמימות התמימות

חביבי לצערי הרבה הכל מושחט מהשורש, ומבנה שקבלן פרס עליו את חסותו לא יקבל אישור בניה גם עוד 500 שנה אלא אם הקבלן בתמונה

פורסם

רגע, אז אם למשל יש לי דירה בבניין 3 קומות (בניין קומות) והשטח של הגג שייך לי בטאבו, וקבלן כלשהו מציע לשפץ את הבית בתמורה לגג, מספיק 2/3 הסכמה על מנת לקחת ממני את הגג שמגיע לי לפי ההסכם ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

לא כל גג יכול לאכלס יחידות דיור, שיביאו מהנדס קודם שיבדוק את הבניין

בעניין המעלית אני לא מכיר את המקרה שלך אבל הוא שונה משלי, אצלי כל הדיירים רצו לשים מעלית בתשלום מלא, מכיוון שהדירה שלי היא מספר 1 בבניין, אין לי צורך במעלית.

הם אמרו שאם אני לא אשתתף אני גם לא אקבל מפתח למעלית. מבחינתי אין לי בעיה

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...