Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ריח הקפה המהביל חודר לנחיריי, בעוצמות של בוקר, בשעה שאני מחזיק את הכוס בשתי הידיים ומקרב אותה לאפי.

חול המועד, ואני יושב על מדרגות מפתן ביתי ומחכה לגיסי שיופיע. בטוח שהוא יגיע בזמן, אני מהרהר לעצמי, הדוקטור הזה דייקן כמו שעון אינטרנט.

רעש מנוע הדיזל הטורדני הפריע את מנוחת הרחוב, שעה שברוך עצר את רכבו ממש לידי.

"מה קרה, כל המשפחה הגיע?" שאלתי שעל פני נמרח חיוך, חמודים לאללה הילדים שלו "אשתי שמעה מאישתך שאני מגיע לכאן, והנה כולנו כאן לצו 8!" ענה ברוך בחיוך עוד יותר רחב, "עזוב עכשיו הם נכנסים אליך הביתה ואתה בוא כנס תעשה סיבוב!" צווה ברוך. נשקתי לילדים על לחיים בדרכם החוצה וברכתי בלבביות את אישתו מלכה והתיישבתי בזריזות במושב הנוסע.

"המנורה דולקת עכשיו". ציינתי " כן" ענה ברוך "עכשיו בדיוק בסיבוב לרחוב שלך היא נדלקה, הטורים נתפסו על 1500", "הדוושה מגיבה?" שאלתי "לא" ענה ברוך.

היה באמת ברור לי שיש בעיה בדוושה גז, יותר נכון בחיישן של הדוושה . "ברוך, אין צורך לעשות סיבוב, כנס הביתה אם בא לך לשתות קפה, אני אבדוק כמה דברים". "צריך עזרה?" הציע ברוך, "בנתיים לא, אני אקרא לך אם אני אצטרך". ציינתי בזמן שדוממתי מנוע.

לגמתי את השלוק האחרון של הקפה. וניגשתי לרכב מצויד ברב מודד.

פתחתי את המכסה מנוע והתבוננתי במנוע הדיזל הדומם, כיסוי פלסטיק אפור כיסה את מרבית תא המנוע. אני ממש לא מכיר את הרכבים האלו, חשבתי לעצמי, איפה המחשב ואיפה לעזאזל החיישן דוושה. רק סיימתי להרהר בכך שהבחנתי בקופסה דקה ושחורה שיוצאת ממנה חבילה של חוטי חשמל עבה במיוחד, יושבת על דופן הכנף מאחורי הפנס הראשי בצד ימין. אוקיי, מחשב יש! עכשיו לדוושה. כו**אמק, פלטתי מפי קללה קלה, יש פה כבל גז! לא מבין..יש פה משאבת הזרקה מכאנית? שאלתי את עצמי בשעה שנאנחתי בנסיון ההתיישרות המוצלח ממצב שכיבה מתחת לדש-בורד.

לא הסתדרו לי העיניינים, הרי ברוך ציין שהיה קוד תקלה של חיישן דוושה.

ניגשתי שוב למכסה מנוע, והבנתי שכיסוי הפלסטיק חייב לעוף.

חזרתי לרכב עם ארגז כלי העבודה שלי, הוצאתי בוקסה, מאריך וראצ'ט והתחלתי לפרק.

אין כבל ואין בטיח. משאבת ההזרקה מורכבת בקדמת המנוע, גלויה לחלוטין ושום כבל גז לא היה מחובר אליך, רק צמת חשמל יצאה מחלקה העליון. ניגשתי לקיר האש וחיפשתי את הכבל המזורגג, ולאחר שמצאתי אותו עקבתי אחריו. הכבל היה די קצר ונגמר במעיין קופסה דקה בצורת חילזון, ולחילזון הזה היה מחובר מחבר חשמלי. נמצאה האבדה! השתאיתי למה בחרו מהנדסי רנו לתקוע את חיישן הדוושה בתא המנוע ולהרכיב דוושת מצערת פשוטה עם כבל גז. ברוב רכבי הדיזל שהכרתי החיישן היה ממוקם על דוושת המצערת, כחלק אינטגרלי מהדוושה.

החיישן דוושה היה ממקום במקום לא נוח ועם גישה מוגבלת למחבר החשמלי, מאחורי המצבר מתחת למשאבת הבלם המרכזית. הייתי חייב לפרק את החיישן כדי לבצע בדיקות.

ניגשתי למשימה.

לאחר כ 5 דקות הגבהתי את החיישן לגובה המצבר, ניתקתי את המחבר החשמלי ופתחתי את תפסי הפלסטיק מסביב לקופסה והיא נפתחה כמו קופסת תכשיטים. שחרור קל של הכבל גז מהתוף הקפיצי והחיישן היה בידי.

הקופסה הכילה תוף עם קפיץ שעליו התלפף כבל הגז, ובצד החיצוני של קופסה היה מחובר ציר התוף לחיישן בעל מחבר חשמלי של 5 חוטים.

למה חמישה חוטים? שאלתי את עצמי, לרוב, חיישן דוושה מכיל שני חיישנים מקבילים מסוג פוטנציאומטר, כל אחד 3 חוטים וכך יש לחיישן 6 חוטים, לזה היה 5, אז מה תפקיד של כל חוט?

שוב שאלתי את העצמי וידעתי שזה בדיוק הסיבה למה לא רציתי להתעסק עם זה מלכתחילה, אין לי ספרות ושרטוטי חשמל לרנו סניק טורבו דיזל. מה עושים?

רב-מודד – החלטתי שאני אמדוד איזה מתח יש בכל חוט וכך אקבע את תפקיד חווט החיישן.

שיערתי לעצמי שכנראה יש שני חיישנים בפנים עם הארקה משותפת או הזנה משותפת, ניגשתי למשימה החדשה.

בדקתי את המתח כאשר החיישן מחובר ומתג ההצתה דולק, רב מודד חוט שחור למינוס מצבר ובחוט אדום קבלתי את הערכים הבאים:

פין מס' 1 0.08V הארקה.

פיו מס 2 0.1V מתג?, סיבוב התוף במעט והמתח עלה ל 8V .

פין מס' 3 0.1V הארקה.

פין מס 4 0.4V סיגנל. סיבוב התוף המתח עלה בהדרגה ל 4V.

פין מס' 5 5.2V הזנה לחיישן, מתח יחוס.

מוזר, מה עכשיו? לאן ניגשים? האם הערכים שבדקתי תקינים? מה לגבי המתג, זה בכלל מתג?

התשובות לשאלות ועוד הפתעות בחלק הבא...

פורסם

כתיבה יפה.

אני במתח!

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

"לאן אתה הולך?" הדהד קולו של ג'ון בכל הכיתה "אני הולך לאוטו לבדוק כמה דברים" עניתי בחוסר בטחון מוחלט "לא אתה לא" השיב ג'ון בטון שקט ובטוח "אתה לא ניגש לרכב עד שאתה לא לומד את השרטוט החשמלי בע"פ" ג'ון הביט אלי וקרץ "אני אחזור ואגיד לך את זה עד שזה יהיה טבע שני שלך, לא ניגשים לתקלה ברכב לפני שלומדים את המערכת על בורייה". אני חוזר על עקבותיי נעלב, למרות שאני יודע כמה הוא צודק, וחוזר לשבת לשולחן מול הספר ומתחיל לדפדף בזריזות למצוא את השרטוט החשמלי.

אני מקיץ מהחלום, ג'ון היה אחד המורים הראשונים שלי לפני הרבה שנים, שמערכות הזרקה נשמעו לבעלי המקצוע כמו קללה ארורה.

איזה תותח הוא היה, אני ממשיך להיזכר באיש הענק הזה בעל הראש האנליטי הכי טוב שהכרתי. מעניין מה הוא היה חושב אם היה רואה אותי עכשיו ככה, מגשש באפלה בלי שרטוט, בלי מושג, ואולי רק עם טיפת מזל.

בדיקת רציפות, אני מחליט, וניגש למחשב ההזרקה לפתוח את המחבר החשמלי המסיבי. רגע, אני חושב לעצמי, רציפות לאן?

טוב, אני מחליט שאני בודק בשיטה הישנה של החשמלאים של פעם, לבדוק חוט חוט עד שאני אמצא. אבל מה הבעיה האמיתית בשיטה הזו, זה שאם יש נתק, איך תדע? לא תהיה רציפות לאף חוט, אז איזה מעגל חשמלי תתחיל לבדוק? לפתוח את כל הרתמת חשמל ממש לא היה בא בחשבון בתנאים הביתיים שעבדתי, אבל החלטתי שאני ימשיך בבדיקות ואחליט אחר כך.

אני מסובב את בורר המצבים ברב-מודד לבדיקת דיודות, כך כאשר תהיה רציפות , הרב-מודד יצפצף. אני מנתק את המחבר מהחיישן ומחבר את החוט השחור לפין מס' 1 ואת החוט האדום של הרב-מודד אני מתחיל לעבור פין פין במחבר המחשב וממתין לצפצוף המיוחל.

"ביפ" קלוש עולה מהרב-מודד, אוקיי מצאתי את הראשון, המשכתי לבדוק עוד כמה פינים במחשב.

"ביפ" נוסף נשמע...ועוד אחד...מה קורה פה? קצר כללי? אני מתחיל להזיע.

לאחר דקה של גירוד ראש, האסימון נפל, כמובן..הארקה!

זה כנראה הארקה שמגיעה למחשב וגם מגיעה למתג בחיישן, עכשיו כבר הייתי די משוכנע שבחיישן יש מתג, כי לחיישן לעולם לא יגיע הארקה מהגוף, תמיד מהמחשב. רגע, אני עוצר את קו המחשבה אחרון שלי, יתכן שיש הארקה משותפת לכמה חיישנים, נתקלתי בזה בכמה דגמים של רכבים. התאורייה הראשונה של המתג מתפוגגת. אני חייב לוודא את זה עד הסוף. שיט! בלי שרטוט אני ממש כמו סומא בערפל.

אני מחליט ברגע של הברקה לבדוק את חוט מהחיישן בפין מס' 1 רציפות לגוף, וכך גם את שאר החוטים שצפצפו. זה סגר את הנושא, לא מדובר בהארקה משותפת לחיישנים כי אם חווט הארקה גם למחשב וגם לחיישן. לכן מדובר במתג שמותקן בתוך החיישן.

יופי, אני מתקדם טוב, שאר החווט היה תקין, מצאתי לכל חוט ממחבר החיישן כתובת תואמת במחבר המחשב. כל שנותר לי לבדוק זה רק רציפות לגוף ורציפות למתח. חוט שנמצא תקין בבדיקת רציפות עדיין יכול להיות מקוצר לגוף או לקו מתח. הבדיקות הבאות יצאו שליליות, אין רציפות להארקה ולהדק החיובי של המצבר. אני חוזר על כל הבדיקות שוב, הפעם עם רב המודד מכוון לבדיקת רציפות מלאה, זו בדיקה יותר מדויקת לרציפות, כי חשוב לבדוק שאין התנגדות כלל לחווט, בדיקת דיודות לא תתריע על מחבר רופף או מלוכלך שההתנגדות תהיה גבוהה מעט.

הבדיקות יוצאות תקינות, ההתנגדות שואפת ל 0V ובבדיקת הרציפות לגוף והמתח הרב-מודד מציג נתק מוחלט. מצוין.

לעזאזל! מה מצוין? אז איפה התקלה? חווט תקין, מחשב וחיישן חדשים וכנראה תקינים, מה הלאה? אני במבוי סתום.

אני מחליט להיכנס הביתה להכין כוס קפה חדש ולחשוב על המקרה.

בחלק הבא: המחשבות על כוס הקפה ושיחה עם ברוך מולידות כוון חדש ולא צפוי..סבלנות.

פורסם

ניב, יום כיפור - אסור להתגלץ' באינטרטרנט.

תבקש סליחה!

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

באמצע הכוס קפה השני אני מבין שהיא הייתה מיותרת. אני יושב עם ברוך במטבח ומנהל אתו דוח שיח שקט במיוחד של הנהוניי ראש וקולות של שאיפת קפה, זה השיחות הכי טובות שיש לי עם חברים וקרובים. ברקע נשמעים קולות הילדים שפתחו לונה פארק מקומי מהספות בסלון.

ברוך שובר את הרצף ראשון, "יש התקדמות?", שאלתו הייתה צפוייה, "להפך, הגעתי למבוי סתום ואני לא בטוח שהבדיקות שביצעתי מרמזות על בעיה אפשרית" עניתי, "א-הא" מהנהן ברוך בראשו כמבין, "עזוב, נראה לי שאגש למוסך המרכזי בתום החג", "רגע, אל תמהר לסגור עניינים" אני קופץ ומנסה להגן על כבודי האבוד. "תעזור לי אולי" , "מה אתה צריך?" התעניין ברוך.

הייתי צריך רקע, מתי זה קורה, מתי זה התחיל, ועוד פרטים שיכוונו אותי, אולי, לפתרון התקלה.

"ברוך, יש איזה מצב מסוים שזה קורה לך יותר? למשל בלילה או שהמנוע קר?" אני שואל שאלה מכוונת. "לא חושב, הנה עכשיו זה קרה לי בדרך אליך פעמיים, פעם אחת שיצאתי לרחוב הראשי מהבית שלי ופעם שנייה שהגעתי אליך בסיבוב אצלך לרחוב.....לא יודע למה אבל עכשיו אני שם לב שזה קורה בעיקר בסיבובים! למרות שזה יכול להופיע סתם גם בעמידה. זוכר שספרתי לך על הפריצה ברמזור אדום?" הרגשתי שעלינו על משהו. "בוא ברוך, עכשיו נעשה סיבוב ביחד" הכרזתי חגיגית.

החזרתי את כל החלקים שפרקתי למקום, חיברתי חוט חשמל ארוך לחוט הסיגנל בפין 4 של החיישן ואת קצהו השני הכנסתי לרכב לכוון מושב הנוסע. התיישבתי במושב וחיברתי רב-מודד לחוט. "סע" פקדתי על ברוך. וברוך יצא לדרך עם צווחת צמיגים קלה. ברמזור הראשן שעצרנו החלה הבעיה להופיע, הסל"ד עלה מעט ל כ-1000 סיבובים לדקה. ברוך ישב דרוך על ההגה ואמר לי בלי להוריד את מבטו מהכביש "הטורים עולים, ואני מחזיק את הברקס מאוד חזק". התבוננתי ברב-מודד מתח הסיגנל היה עכשיו 0.7V . "ברוך אל תיגע בגז, אחרי שהרמזור יהיה ירוק תעצור אחרי הצומת בצד" בקשתי בקול חלש, פחדתי שאם אצעק התקלה תחלוף וזה בדיוק מה שלא רציתי שיקרה.

ברוך הרפה מעט מדוושת הבלם והרכב התקדם ועצר אחרי הצומת בתחנת האוטובוס.

המתח ברב-מודד החל להשתגע בין 0.4V- 1V ויחד אתו סיבובי המנוע. "שם ניוטרל" הנחתי את ברוך. סיבובי המנוע עלו עוד יותר ואז נרגעו לחלוטין. המתח ירד ל 0.4V . ,"שיט!" פלטתי ויצאתי מהרכב בזריזות תוך צעקה לברוך שישחרר את מכסה המנוע. הרמתי את המכסה והתחלתי לנער בכוח את רתמת החשמל מכוון המחשב הזרקה לכוון החיישן.

כלום לא קרה, סיבובי המנוע נשארו כמו שהם. סגרתי את מכסה המנוע בעצבים, נכנסתי לרכב ונסענו חזרה לכוון ביתי.

הראש התפוצץ לי מראש מחשבות.

"פתח שוב את המכסה מנוע" בקשתי ברגע שחנינו, נימה עצבנית עוד הייתה בקולי. זה ממש מסוג התקלות שמתסכלות אותך, אתה בטוח שיש לך כוון ואז אתה מתבדה.

ברוך לא שמע לבקשתי ובמקום זה לחץ על דוושת המצערת ועזב..והפלא הפלא סיבובי המנוע עלו – ירדו והתייצבו על 1500 סל"ד "עכשיו הנורה דולקת" ציין ברוך מתוך הרכב בעליצות. ניגשתי לרב-מודד שעוד היה מונח על הדש-ברד מחובר , והמתח הראה 4V !

פתחתי את מכסה המנוע וניגשתי מהר לפרק את החיישן דוושה ממקומו.

מקץ רגע או שתיים החיישן שוב היה בידי אך הפעם השארתי אותו מחובר למחבר החשמלי וניגשתי לבדוק את החווט בשנית כאשר המנוע עובד עם נורת תקלה בלוח השעונים.

להלן הממצאים:

פין מס' 1 0.08V הארקה.

פיו מס 2 0.1V .סיבוב קל של החיישן המתח היה 6V.

פין מס' 3 0.1V הארקה.

פין מס 4 0.1V סיגנל. סיבוב קל של החיישן והמתח עלה מיידית ל 4V.

פין מס' 5 5.2V הזנה לחיישן, מתח יחוס.

פין 2 ו4 הראו ערך שגוי כאשר מסובבים את החיישן! מה זה אמור להביע?

אז למה רק שמסובבים את החיישן...?

התמונה החלה להתבהר באיטיות, כמו הציורים הצבעוניים שהיו מוצגים לפני שנים בקניונים, היית מסתכל עליהם דקות ארוכות עד שלפתע דמות הייתה מתגלה.

יש כנראה קצר בין שני החוטים פין 2 ו 4 !.

התחלתי לעבור על הצמה לכל אורכה ביסודיות עד שזיהיתי ליפוף סרט בידוד לא מקורי בצמה סמוך למצבר.

פירקתי את המצבר והתושבת שלו מהרכב לקבל גישה נוחה יותר הרגשתי את הנוכחות של ברוך שרכן מעלי לראות מה שאני עושה ושאלתי אותו, "יש פה תיקון בצמה, מתי עשו לך את זה ולמה?" התיישרתי וחיכיתי למוצא פיו "לפני קצת יותר משנה, הרכב לא הניע והיה בעיה במצבר וחומצה נזלה על הצמה והרסה אותה, המוסך תיקן לי אותה והחליף מצבר, אבל זה התחיל חודש חודשיים אחר כך. יש קשר"? "יכול להיות" עניתי "אני אפתח ואבדוק".

פתחתי את הבידוד וטיפות בודדות של נוזל צורב טפטפו ממנה. הריח של חומצת המצבר החריף לא השאיר מקום להשערות.

הצמה מבפנים הייתה במצב ריקבון מתקדם והחלק התחתון של הבידוד המקורי במקום יותר נמוך מהתיקון היה אכול. המוסך שתיקן בזמנו את הצמה לא עשה עבודה יסודית, היו רק כ 4 חוטים שתוקנו היתר היו תקינים אך הלאה במורד הצמה היה נזק נוסף. כנראה ששטפו את הצמה עם מים והם סחפו את החומצה עמוק לתוך הצמה פנימה לומטה, הרהרתי לעצמי. מצאתי מספר חוטים שהבידוד שלהם היה מפורר מעט, אך לא מצאתי קצר ברור.

שוב, לקח לי זמן להבין, האלקטרוליט הוא מוליך וחדר דרך הבידוד המפורר וגרם לקצר חלקי.

"ברוך, נראה לי שאתה יכול לנסוע הביתה רגוע היום, מבלי להתיישב על דוושת הברקס בכול הכוח," אמרתי בשלווה מהולה בתחושת ניצחון. "רק צריך לבדוק שהבוסטר לא התחיל להשתחרר ממקומו מהלחיצות שלך על הברקס" התבדחתי.

ברוך כמובן לא הבין.

• תוכן חדש...