Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לא הבנת ? סיפרתי לו (לבעל המכון) את מה שדניאל כתב, וזה מה שאמר לי.

איך דניאל מציע לו(לבעל המכון)לבדוק אוטו של לקוח שיכנס אליו ויתלונן על צריכת דלק גבוהה ?.

שלל בדיקה ללא מכשיר 4 גזים.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תוצאות הבדיקה של 4 הגזים הם

CO 0

HC 8

CO2 15.1

LAMBDA 1.008

האם יש בתוצאות האלה משהו שיכול לגרום לתצרוכת דלק גבוהה

חסר כאן ערך חשוב מאוד של חמצן (O2).

באיזה סל"ד בוצעה הבדיקה ? עקרונית, הערכים שהצגת כאן מצביעים על תוצאות תקינות, אולם ערך החמצן החסר יכול להצביע על דליפות אוויר, או על בעיות בהצתה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אל תחפש את הנתון של O2 .

הלמבדה תקינה והיא נגזרת גם של נתון זה.

לפי הלמבדה ה O2 תקין. נקודה.

אין סיבה לצריכת דלק גבוה מהרגיל , בהסתייגות, שכן הרכב לא נבדק בעומס, אלא בסרק ו/או בסלד "גבוה". נתונים אלה אינם בהכרח מצביעים על מצב האצה תקין, שמצב זה עלול לגרום לעלייה בתצרוכת הדלק.

האם הנסיעות כוללות האצות חזקות, או שהנסיעה רגועה מאוד?

בכלל, תבחן את השימוש ברכב, אולי אתה יוצא עכשיו כשיש יותר פקקים, או משתמש במזגן יותר מפעמים קודמות, או שהמזגן עבר תיקון, היה חסר גז, ועכשיו יש עומס גדול יותר על המנוע כאשר הוא מופעל.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
O2 .

לפי הלמבדה ה O2 תקין. נקודה.

דני -

לשם הדיון בלבד:

הרכב עובד בתערובת עשירה וישנו חור באגזוז

האם לא יתכנו תוצאות דומות?

פורסם

בעקרון אני נוהג מאד מתון והאצות פראיות הם מחוץ לתחום בשבילי.

בעניין הלמבדה שהיא במקרה שלי 1 , זה אומנם בסדר כמו שכתבת אבל צריך לזכור שהנתון הזה הוא תוצאה של חישוב ולא תוצאה נמדדת. האמת ששכחתי את עניין השימוש במזגן בעיקר בקיץ הנוכחי שהוא לא נותן הנחות , לא בטמפרטורות ובעיקר לא בלחות וכמובן מבקש דלק בשביל לצנן אותנו.

בשבוע הבא אעשה טיולון של 200 קמ בשעות שהכבישים יחסית לא עמוסים ונראה מה יהיו התוצאות.

על פי התוצאות נראה מה עושים בהמשך.

המון תודות לכל המשיבים

פורסם

אני אחדד את דברי.

מכשיר 4 גזים היא כלי נחוץ לאיתור בעיות הגורמות לתצרוכת דלק גבוהה אך בהרבה מקרים לא די בכך.

תוצאות תקינות לא מעידות על תקינות אבסולוטית של מערכת ההזרקה, ובהרבה מקרים גורם הבעיה לא במנוע כלל או במערכותיו.

בעלי מיקצוע רבים ברגע שרואים תוצאות 4 גזים תקינות קובעים, ולא בצדק, שהכל תקין.

פורסם

דניאל כל הכבוד,עכשיו תגובתך מתיישרת עם מה שאמר בעל המכון.

בברכה דוד.

פורסם

בדיקת 4 גזים זה אכן מכשיר מצויין אבל עדיף להשלים את הבדיקה עם סורק תקלות, ישנם שני נתונים שנקראים:long trim,short trim

כאשר יכול להיות מצב שבו הייתה בעייה, למשל מסנן דלק סתום או תקלה בחיישן כמות אוויר שתגרום לתערובת עניה אז המחשב בהתחלה נותן תיקונים במיידי שזה הshort trim ובמקרא והבעייה חוזרת על עצמה הוא פשוט עושה מיפוי מחדש ומתחיל לעבוד בצורה החדשה שזה נרשם בlong trim ויוצא מצב שהתערובת תקינה לכאורה כי כמו שראינו הלבדה שואף לאחד אבל הנהג טוען שצריכת הדלק גבוה.

מה שאני מציא זה לבדוק את צריכת הדלק כמו שצריך מבלי להסתמך על השעון, למלא מיכל מלא עד שמשאבה קופצת פעם אחת, לאפס את מד המרחק ולאחר שהמיכל נגמר למלא שוב עד שהמשאבה קופצת ורק אז לעשות את החלוקה ולראות מה התצרוכת.

ולהמשיך משם להתחבר לסורק טוב ולעבור על כל הנתונים שרשומים במערכת ניהול המנוע לאיתור התקלה.

פורסם
דני -

לשם הדיון בלבד:

הרכב עובד בתערובת עשירה וישנו חור באגזוז

האם לא יתכנו תוצאות דומות?

לא, הCO לא יהיה תקין. הרכב לא עובר טסט, ואף לא ביקורת של איש מקצוע.

התייחסתי לנתונים הבאים שרשם:

CO 0

HC 8

CO2 15.1

LAMBDA 1.008

לפי נתונים אלה, נתון ה O2 במקרה פרטני זה, יהיה תקין לחלוטין.

לצורך הדיון, אם CO גבוה, ויש חור באגזוז, אכן נתון הלמבדה באופן תיאורטי (ואף מעשי) יכול להכנס לתחום התקני, נתון הO2 הופך מייד למהותי! אבל, הCO מצביע מייד על תקלה, וזה לא מה שקורה כאן, כאן ה CO תקין בהחלט.

1.בהתייחס לשאר התגובות, מדובר ב C15 , אין לו LONG או SHORT TERM .

2. אם הברקסים תפוסים מה, והוא נוהג, אז כן הרכב אוכל יותר דלק, ונשחקים הברקסים.

3. אם הקלאץ מחליק , אז כן, הוא לוחץ יותר גז כדי לנסוע והאוטו לא נוסע...

ויש עוד ועוד דוגמאות,

4. לבדוק תפקוד ותקע מחובר ל"חיישן" (ככל שניתן לקרוא לו כך)

" ignition timing vacum control valve", שמחובר בצינורית ואקום (ולפי התוצאות אין בעיה בצינורית) אליו, על החלק הפנימי של המנוע במקביל לבולם זעזועים בצד הנהג, יש לו תקע 2 חוטים)

5. לבדוק שהמפלג הקיים ברכב (במנוע KDY בלבד) תקין , שאין חופשים בציר (לא נראה שיש ) ולבדוק תפקוד של כל קידומי ההצתה .

6. ניתן לבדוק גם את מצב המנוע (בלי פתיחתו) ותפקודים שונים עם שעון ואקום, האצת המנוע, וקריאה נכונה של השעון למי שמכיר.

עוד אפשרויות?

א' -לבדוק קומפרסיה ולחץ הפוך,

ב' -לבדוק שנשם מחובר למקום, שאם לא כן, קריאת הCO אינה נכונה, ואם הנשם מוציא

אדי שמן לאוויר החופשי (אם מישהו ניתק אותו) הרי שמנוע אינו במיטבו

ג'- קומפרסיה אם תקינה, יתכן ואינה תקינה כראוי, ואילו הפיח שאולי נמצא בראש

המנוע, הוא זה שמעלה אותה כביכול לסטנדרט הנורמלי,

ועוד, זהו , מספיק לעכשיו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לכול אורך השישרשור לא נלקח בחשבון נתון נוסף. גיל הרכב אשר עם ההזדקנות מופיעים תופעות של החלקות קלות בגיר והנהג מבלי לשים לב לכך לוחץ קצת יותר גז והתצרוכת עולה. כמובן שגם הקומפרסיה חלשה יותר של המנוע מוסיף מעט, כאשר רוצים להגיע למהירות מסוימת והמנוע חלש קצת נותנים באופן אוטומטי יותר גז והתוצאה הסופית 4 גזים תקין לחלוטין ותיצאוכת דלק גבוהה יותר.

שבת שלטם יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי אני יודע שכבר הלכת לישון.מה שכתבת לא קשור ללנטיס מודל 97 1800.

יש לחבר שלי מודל 96 יד ראשונה עם 90K ק"מ.

היא עדיין לא הגיעה "לגיל ההזדקנות" ואינה מכונית מיושנת.

בברכה דוד.

פורסם

נתון ה hc כמות הדלק בppm נראה לי שגוי מראה על תערובת ענייה מאוד, הנתון אמור לעמוד על סביבות ה100 האם אתה בטוח?, והוצא את נתון הo2

יגאל

פורסם

יגאל - נתון הHC נראה תקין לחלוטין לרכב שהממיר קטליטי שלו מתפקד מצוין, לראייה ה CO הנמוך והCO2 הגבוה.

דוד- תודה על אישור מהמכון שלך, אחרת באמת לא הייתי בטוח שאני יודע על מה אני נדבר..

• תוכן חדש...