Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיאטה NB מול מיאטה NC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכאן נכנס גם עניין הקטגוריות. בחלק לא קטן מהג'ימקאנות המאורגנות, ובמיוחד בתחרותית ביותר שניב משתתף בה, המיאטה שייכת לקבוצת עד 2000 סמ"ק, בה למיאטה יחס משקל-הספק טוב מאוד. 328, מצד שני, כבר צריכה להתמודד עם STI ו-EVO, וזה כבר יותר מסובך.

אבל כל זה בצד. כמו שמוטי אמר - מה?!?!

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נהגתי מספיק על מנועי ה-2.8L של BMW כדי לדעת את כוחם, ולמרות זאת לא הייתי טורח אפילו לחשוב על 328 קבריו כרכב ג'ימקאנות, המשקל הרבה יותר משמעותי מהכוח בשינויי הכיוון המהירים שהרכב אמור לעמוד בהם.

חוץ מזה, מיאטה היא אחת המכוניות היותר טובות בעולם לג'ימקאנות בלי שום קשר לבימר.

מוטי

ולדריפטים? הכוח לא מפצה על המשקל?

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

לא, מה גם שיותר חשוב מכוח נטו יחס ההספק-משקל, ובזה אני ממש לא בטוח שהבימר באמת יותר טובה.

אגב, הבימר מגיעה עם דיפרנציאל מוגבל החלקה או פתוח?

המיאטות שנמכרות בארץ מגיעות עם מוגבל החלקה שבהחלט נותן להן יתרון בג'ימקאנות ובדריפטים.

מוטי

פורסם

אגב, הבימר מגיעה עם דיפרנציאל מוגבל החלקה או פתוח?

המיאטות שנמכרות בארץ מגיעות עם מוגבל החלקה שבהחלט נותן להן יתרון בג'ימקאנות ובדריפטים.

מוטי

למה זה נותן יתרון?

מה זה דפרנציאל פתוח?

תודה:).

Back to the original - NC again.

פורסם

זה ברמה התיאורטית

http://www.houseofthud.com/differentials.htm#_top

על האספלט בפועל ,במקום שאני יצא טיפש וינסה להסביר את ההבדל,אני יתן למאסטר מוטי להסביר שבטוח יש לו הרבה יותר ניסיון ממני עם מכוניות עם דפרנציאל מוגבל החלקה

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

הסבר בפשטות גמורה -

נגיד ולרכב שלך יש דיפרנציאל פתוח, נכנסת לסיבוב שמאלה ואתה סוחט את דוושת התאוצה כדי להאיץ במהירות מהסיבוב, רק שכאן נכנסת לתמונה העברת המשקל ימינה והגלגל הפנימי מאבד אחיזה, במידה והרכב הוא בעל הנעה אחורית יהיה זה הגלגל האחורי-שמאלי ובמידה והרכב הוא הנעה קדמית כמובן שהכוונה תהיה לקדמי-שמאלי רק שכאן המצב עוד יותר גרוע כי בזמן תאוצה המשקל נוטה לאחורי הרכב והגלגל מאבד אחיזה עוד יותר מהר.

ואז מה בעצם קורה?

מכיוון שלדיפרנציאל פתוח אין יכולת חלוקת מומנט הוא שולח את המומנט לאיפה שיותר קל לו לשלוח - לגלגל המסתחרר כמובן, שעכשיו כבר באמת מעלה עשן באין אונים.. בינתיים, כמובן שהתוכנית המקורית שלך להאיץ החוצה מהסיבוב כבר לא תצא לפועל.

אותה הסיטואציה עם דיפרנציאל מוגבל החלקה (שוב, בפשטות גמורה) -

נכנסת לסיבוב שמאלה, המשקל עובר ימינה, לחצת על דוושת התאוצה והגלגל הפנימי מתחיל לאבד אחיזה **אבל** כאן הדיפרנציאל נכנס לפעולה ותוך כמה חלקיקי שניה מגביל בעזרת המכאניזם שלו (יש כמה סוגים) את הפרשי המהירויות בין הגלגלים ככה שהגלגל הפנימי לא ייקבל את מרבית הכוח אלא חצי ממנו (נגיד, במציאות זה לא מדויק) וחצי ש"שייך" לגלג החיצוני נשמר אצלו ועובר לכביש.

תוצאה -

הרכב שלך מאיץ החוצה מהסיבוב במינימום אובדן כוח.

מהן ההשלכות בנהיגה ספורטיבית?

1. הכי חשוב - השליטה ברכב משתפרת פלאים כי יכולת המשיכה שלו נשארת טובה גם במהלך סיבובים, מה שמשליך לטובה על היציבות ומשדר לנהג יותר בטחון. נהג שחש בטחון יכול להוציא מהאוטו שלו יותר.
  2. אתה מאיץ בשיעור גבוה יותר למרות העברות המשקל.
  3. מהר יותר = זמנים טובים יותר.

מהן ההשלכות בנהיגת פעלולים, דהיינו - דריפטינג?

1. ראה סעיף 1 למעלה.
  2. יכולת המשיכה של הרכב נשארת זהה כל הזמן ששני הגלגלים האחוריים מחליקים וכמה שזה אולי נשמע מוזר הרכב יותר נשלט בזמן החלקה כשאין למומנט נטיות מוזרות מצד לצד.

יש מבין?

מוטי

פורסם

מוטי שאלה בעניין,

רכב הנעה אחורית, לצורך העניין טנדר, בכביש יבש, לחיצה חזקה בסיבוב, והגלגל הפנימי האחורי מסתובב לבד, ברור מאליו, אבל - בכביש רטוב, באותו מצב, הרכב מחליק באלגנטיות, למה במצב של כביש רטוב הכח כן מתחלק בצורה יפה למרות שהדיפרנציאל "פתוח"?

פורסם

ראיתי ביד שנייה Z3 2.8 ידנית למכירה, לא יודע אם זה מה שאתה מחפש או בכלל אבל הרכב הזה נדיר (ידני ובנפח הזה ) היתה אחת במועדון הרודסטרים ועברה תאונה בטיול לפני כשנה כפי שזכור לי .

שווה לבדוק

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

להציע אני מרשה תמיד :-)

אני מעדיף את המיאטה בשל העובדה שהיא קודם כל נפוצה - כלומר יש לה הרבה אפשרויות שיפור ותוספות לעומת האחרות.

שנית עם הניסיון שלי עיתה גיליתי כמה שהיא אמינה ומבצעת את העבודה.

ה Z3 אני אוכל לקנות משנתון מוקדם הרבה יותר (רק את ה 2.8 הלא נפוצה, השאר עגלות) והוצאות האחזקה שלה יהיו כנראה יקרות מאוד. כמו כן היא גם כבדה יחסית (1300 ק"ג) למרות שיש לה יותר כוח (192 סוסים)

ה MR2 מאוד נדירה והבנתי שהטיפולים בא בעייתיים בשל המנוע המרכזי. עדיין אני אוכל לקנות רק רכב מיושן יותר.

בתקציב שלי אני יכול לקנות מיאטה שנת 2005. עם אחריות חברה לעוד שנה וחצי, עם עזרה של מוטי, עם חלקים ספייר שישארו לי (בתקווה) מהמיאטה הקודמת וכמובן האמינות והביצועים המוכחים.

מקווה שעוד שנתיים אני אוכל באמת להשתדרג ולהחליף למשהו ראוי להחלפה, S2000. שאר הדגמים בשוק פשוט אינם שיפור מצב קיים.

פורסם

מוטי, במקרה כזה לא עדיף דיפרנציאל נעול לדריפטים? כלומר אחד שמעביר את הכח שווה בשווה לשני הגלגלים?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

במקרה כזה אי אפשר יהיה להסתובב בצורה בטוחה או בלי לפצח את הדיפרנציאל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...