Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהנדס או רו"ח ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה תובנות לגבי רו"ח, באדיבות זוגתי שתחיה:

אין דבר כזה תואר בראיית חשבון, עושים תואר במנהל עסקים או כלכלה 3 שנים, מקבלים תואר ועושים עוד שנת השלמה שלאחריה 2 בחינות של המועצה: פיננסית וביקורת. אחוז הנכשלים בהן עצום.

בחינות של רואי חשבון זה סיפור של שעות, וההתכוננות היא סיפור של חודשים - בלי הגזמה.

לעשת סטאז' תוך כדי הלימודים זה מתכון לאיבוד החיים לחלוטין, היא עשתה סטאז' רק אחרי סיום שנת ההשלמה וממליצה בחום לנהוג כך.

ההתמחות, שמשכה שנתיים, היא עבדות שחורה בשכר מינימום ויחס מגעיל. אם תבחר משרד גדול זה טוב ל -CV אבל זוועה מבחינת שעות עבודה ויחס, במשרד קטן לא נחשפים להרבה אבל יותר כיף לעבוד. היא עשתה את שניהם.

לקינוח - היא מציינת שצריך ממש לאהוב כספים, חשבונאות, מיסים וכל זה על מנת לעסוק בכך באופן קבע. היא, ורוב יתר הרו"ח לאחר כמה שנים, עוסקים לא בביקורת נטו אלא בניהול כספים, ביקורת חוץ, ייעוץ, השקעות וכד'.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אנשים, קודם כל תודה על העזרה.

אז ככה, הזמן עובר וההחלטה בלב מלא רק נראית לי קשה יותר ויותר.

אני טוב בפיסיקה ואוהב את המקצוע. מאוד אוהב לחקור ולהבין איך דברים עובדים, עוד מילדותי. מאוד מתחבר לתחום התעופה. מנגד, אני גם טוב בחשבונאות ויש לי ראיה חשובנאית ומנהלית לא רעה בכלל (לאור בעיות כלכליות ביצעתי ייעול של המשק הכלכלי של ביתי - הכל על דעת עצמי ובלמידה עצמית (אם זה ביטוחים, בנקים, משכנתאות וכו').

אני מבין שההתחלה של רו"ח היא קשה מאוד.

ההכנסה בתקופת ההתמחות גרועה (לקבל בגיל 27 משכורת מינימום ולעבוד מקסימום - זו ממש לא השאיפה שלי בחיים). השאלה היא לאן (במספרים) זה מוביל לאחר ההתמחות, ובאיזה קצב מגיעים לשם?

לעומת זאת - מהנדס מתחיל לא רע בכלל (הבנתי שמדובר על לכל הפחות 8K נטו לבוגר תואר וזה עולה משם לעד פי שנים ויותר, תוך מספר שנים. במילים אחרות המשכורת של מהנדס תהיה כפולה מזה של רואה חשבון לכל אורך הדרך, עד לגיל 30.

האמת היא שנוספה עוד אופציה.

להתחיל בעסק קטן. לפתוח חנות.

יש לי את הסכום הדרוש להשקעה הראשונית כדי להעמיד עסק כזה, בגיבוי של ההורים שלי.

עסק כזה יפתח בשותפות. האמת היא שלאחרונה אני בנטיה לכיוון הזה יותר שכן קשה לי לראות את ההשקעה הכספית, ארוכת הטווח - בלימודים, כעדיפה על פתיחת עסק שבהשקעה זהה בכל הפרמטרים לדעתי ייתן תמורה טובה יותר, לבטח במהלך העשור הקרוב. השאלה היא בעצם מה קורה אח"כ. אבל מצד שני, את זה -אף אחד לא יודע...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

קיימת גם האפשרות לפתוח עסק כרו"ח לאחר מספר שנים מסויים של התמחות וצבירת ידע (ולקוחות)

ע"פ הנסיון של האנשים הקרובים אלי ואנשים שיצא לי לפגוש במהלך הלימודים וכו זה עניין דיי משתלם

שוב לא כהכללה אבל יש לי דיי הרבה דוגמאות מחיי הפרטיים...

פורסם

סימון,

אתה מעלה סוגיה נוספת להחלטה שלך,

1. מה אתה מעדיף להיות שכיר או עצמאי? כי אם אתה מחפש להיות עצמאי, והכסף מאוד חשוב לך, ואתה מוכן לעבוד קשה, אז GO FOR IT.

מאחר ואתה ממש מתלבט,

ולפי השיקול הכספי שהוספת למשוואה, אני מציע לך להירשם להנדסה (הממ תמיד תוכל להתחרט אחרי שנה או סמסטר אחד)

החלטה כזאת חשובה, אני לא בטוח שתוכל לדעת אם היא נכונה או לא במיידית. ולכן, הכיוון שאתה פונה אליו הרבה יותר חשוב, מאשר המקצוע שאתה רוצה.

אם אתה פונה ללימודים - זה עשוי (ברוב הפעמים) להוציא אותך אדם אחר, עם אופקים רחבים יותר.

אם אתה פונה לדרך אחרת - תצטרך לשאת בעול שהוא לא פחות קל.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

איפה אתה מתכוון בכלל להתחיל ללמוד?

אוניברסיטה או אחת מהמכללות שפזורות כמו פטריות שאחרי הגשם.

דע לך שתואר הנדסי באוניברסיטה הוא לא פיקניק כלל וכלל, אני אומר לך את זה בתור אחד שמסיים אחד כזה בקרוב (בלי עין הרע)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
איפה אתה מתכוון בכלל להתחיל ללמוד?

אוניברסיטה או אחת מהמכללות שפזורות כמו פטריות שאחרי הגשם.

דע לך שתואר הנדסי באוניברסיטה הוא לא פיקניק כלל וכלל, אני אומר לך את זה בתור אחד שמסיים אחד כזה בקרוב (בלי עין הרע)

אם זה מהנדס, אז בתל -אביב (ממוצע בגרויות 97.5, פסיכומטרי 640. כנראה שאצטרך לשפר פסיכומטרי במועד הקרוב, בהנחה וזו תהיה הבחירה).

אם זה רו"ח - במכללה למינהל מפני שההרשמה גם לשנה הזו.

SPL - 143.6DB

"

פורסם
כמה תובנות לגבי רו"ח, באדיבות זוגתי שתחיה:

אין דבר כזה תואר בראיית חשבון, עושים תואר במנהל עסקים או כלכלה 3 שנים, מקבלים תואר ועושים עוד שנת השלמה שלאחריה 2 בחינות של המועצה: פיננסית וביקורת. אחוז הנכשלים בהן עצום.

בחינות של רואי חשבון זה סיפור של שעות, וההתכוננות היא סיפור של חודשים - בלי הגזמה.

תיקון קטן. יש תואר בחשבונאות (לא בראיית חשבון), למשל באונברסיטה עברית יש מסלול דו חוגי כלכלה וחשבונאות (ניתן לעשות גם חשבונאות + כל דבר אחר למעט מנהל עסקים)

לאחר שלוש שנים מקבלים תאור בכלכלה ותאור בחשבונאות (אבל זה עדיין לא רו"ח)

צריך לעשות שנת השלמה שנמשכת 3 סמסטרים רצופים (חורף, אביב וקיץ) עלות שנה זאת 21000 ש"ח. בסופה עושים 2 בחינות של לשכה, עלות כל בחינה 600 ש"ח והכנה לבחינות נמשכת בין חודש (אם אתה ממש טוב) לבין 3 חודשים וחובה בתקופה זאת לקחת חופשה מעבודה.

לגבי סטאז' באמצע לימודי שנת השלמה הדבר אפשרי ורוב אנשים שלמדו איתי למדו ועבדו במקביל. מי שדוחה את תחילת סטאז' לאחר סיום שנת השלמה פשוט מעריך את תקופה עד קבלת רישיון רו"ח בשנה נוספת.

פורסם

לפי דעתי נשמע מדבריך שעדיף לך מהנדס מכונות, גם מבחינת משכורת וגם מבחינת תחומי עיסוק.

דבר ראשון אתה יכול להתיעץ עם עוד אנשים/סטודנטים/בוגרים במקצועות האלו, מקום אחד הוא פורום עתודה בתפוז (שם יש אנשים שברגעים אלו סימו את שני המקצועות), אבל אני בטוח שיש עוד.

לגבי עצמאי - דעתי האישית - ממש לא כדאי. בפשטות, אם אתה מדבר על עסק קטן זה להעביד את עצמך שעות רבות, להסתבך עם כספים, עובדים, בעיות של תקופות קשות במשק שבהם אין על מי להסתמך חוץ מעצמך ועוד. עבודה כשכיר נותנת יציבות כלכלית מסוימת (אם לא מפטרים כמובן) ומשרה שאתה יודע מה גבולותיה ודרישותיה.

אם יש לך חלומות לעסק גדול זה כבר משהו אחר, ושיהיה בהצלחה. בכל מקרה אני ראיתי הרבה אנשים צעירים נופלים, וחזק, עם עסקים קטנים. אז לבדוק הכל טוב טוב...

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...