Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים הקרובים אפנה לי זמן לעשות טיפול 10 בפעם השלישית (פעם ראשונה ב 150, מיד עם קניית המכונית. עכשיו האוטו עומד על 170 אלף).

מכל הידע שצברתי בפורום, מחבר שמבין ומעוד: בטיפול 10 צריך להחליף - שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר אויר (ב 160 אלף, שמתי פלאגים איכותיים שצריכים להישאר ללפחות 30 אלף ק"מ ובטיפול הראשון החלפתי הכל: שמן מנוע, פילטר שמן, מי קירור, פאלגים, פילטר אויר ופילטר דלק).

לפי המצויין באתר של מיצובישי, פילטר שמן צריך להחליף כל 15 אלף - ולא כל 10 אלף ופילטר אויר כל 30 אלף:

http://www.mitsubishicars.com/owners/regular_maintenance.html

מה עושים? מה כן להחליף ומה לא להחליף? (מצד אחד אני רוצה לטפל באוטו בצורה האיכותית ביותר, מצד שני, אין לי מאגר כסף אינסופי...)

המדובר בסופר לנסר, 97', אוטו', 1600.

פורסם

לפי דעתי החלפת פילטרים בתדירות של 10K יעילה מאוד למנוע, החלקים הנ"ל לא יקרים במיוחד לכן אמליץ לך להחליף מסנן שמן ואויר, פילטר שמן מחליפים בד"כ עם החלפת השמן ורצוי שתשים שמן איכותי למיצובישי ולא תחסוך בו.

כמו כן תבדוק את מצבם של הפלאגים וחגורות מנוע.

המשך יום נעים :)

FIAT BRAVO

פורסם

אם הבנתי נכון לא החלפת שמן במשך 20.000 לא טוב. ואגב זה או מספר קמ'' או שנים בא שבא קודם

אגב חברי הפורום ממלצים להחליף את השמן בתדרות יותר גבוהה לפני 10,000 . פילטר שמן מחליפים שמחליפים שמן . אגב כמה זמן עבר בן הטיפול הראשון עד עכשיו?

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

תבדוק בספר טיפולים מתי לאחרונה ברכב עבר טיימינג ומשאבת מיים

ליום יום קליאו 1400

לבילויים בורה 2.0

פורסם
אם הבנתי נכון לא החלפת שמן במשך 20.000 לא טוב. ואגב זה או מספר קמ'' או שנים בא שבא קודם

אגב חברי הפורום ממלצים להחליף את השמן בתדרות יותר גבוהה לפני 10,000 . פילטר שמן מחליפים שמחליפים שמן . אגב כמה זמן עבר בן הטיפול הראשון עד עכשיו?

גם שמן וגם פילטר החלפתי לפני 10 K.

מהטיפול הראשון ("יישור קו" כשקניתי את האוטו עם 149.5 K) ועד עכשיו (170 K) עברה שנה.

למה?

פורסם
כמו כן תבדוק את מצבם של הפלאגים וחגורות מנוע.

המשך יום נעים :)

איך בודקים את מצב הפלאגים ומצבן של חגורות מנוע?

פורסם

תנסה לגעת בחגורת המנוע היא נראית יבשה\קרעים\סדוקה? אז כנראה היא זקוקה להחלפה.

פלאגים אפשר לבדוק רק עם מוציאים אותם, עם הצלחת אז יש לבדוק סימני פיח קשים\חלודה,או מצת משופשף

פורסם

באופן כללי, למה טוב ועדיף להחליף את פילטר שמן ופילטר אויר כל 10 K ולא כל 15/30 אלף (בהתאמה) כפי שמצויין בהוראות היצרן?

כלומר, אפשר גם להחליף כל 5 K את כל החלקים הקיימים - אבל אז תחזוקה של אוטו תהייה מאוד יקרה...

פורסם

מומלץ להחליף כל 10K בגלל האויר והאבק בארצנו, הפילטר יכול להסתם לפחות בחלקו.

ובד"ע אם כבר מחליפים שמן במערכת רצוי גם להחליף את הפילטר מכיוון שגם הוא מתלכלך ונסתם.

FIAT BRAVO

פורסם

תודה ושאלה נוספת:

מה כמות השמן (בליטרים) שצריך למלא (כשמחליפים שמן)?

כמובן שמודדים ובודקים בעזרת המדיד, אבל הייתי שמח לקבל מושג של כמות השמן שצריך להיות באגן השמן - אחרי מילוי מחדש.

פורסם

סביב ה 4 ליטר

לא יודע אצלך כמה זה בדיוק.

השערה שלי שיש קצת פחות מ 4 ליטר אבל גם יכול להיות יותר.

שוב, תנקז, תחליף פילטר ותמלא...

על משטח ישר כמובן.

שזה מגיע ל "FULL" אל תוסיף עוד!

תניע, תן לאוטו לעבוד קצת, באותו הזמן רד מתחת לאוטו תבדוק נזילות מאגן השמן ומהפילטר...

אם הכל בסדר אתה מכבה הרכב. מחכה כמה דקות ובודק כמה שמן יש ומוסיף.

ראה הוזהרת... שלא יעבוד את קוו ה "FULL"

ועוד משהו

תדאג לבדוק על מישור ועל משטח ישר

כמה שיותר ישר ובמישור ככה בדיקת כמות השמן תהיה מדוייקת יותר.

• תוכן חדש...