Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נכנסה הקליאו ספורט למוסך לטיפול שגרתי. החלטתי להכניס למוסך שבו עשיתי את הטיימינג (מנור בפ"ת), גם מכוח האינרציה וגם כי הם עשו עבודה טובה בעבר, ואמנם זה כולה טיפול, אבל אני מוכן לשלם אקסטרה בשביל להיות רגוע.

כמובן שהכנתי את עצמי לשלם יותר, אבל עדיין הצלחתי להיות מופתע מהעלות. זה טיפול כסף והייתי צריך גם להחליף מיסב מרעיש מאחור (משהו שידעתי שיהיה כ-300+ שקלים).

כשהגעתי התברר ששני המיסבים דפוקים (600+) וגם צריך להחליף רפידות אחוריות (300 לפני עבודה), אבל מי שאני שאתלונן.

מפקק לפקק - ובגלל הסגר על רעננה והסביבה (שהוסר בינתיים) - החלטתי לקחת את האוטו מחר. לא שהייתה לי ברירה, כיוון שהמוסכניק התקשר אליו ובפיו שאלה:

"תגיד, לא הרגשת רעידות דוושה בבלימה ממהירות גבוהה?".

"מה פתאום!" נזעקתי. "האוטו בלם נהדר ואפילו הופתעתי כשאמרת לי שצריך להחליף רפידות מאחור!" (אח"כ בדקתי בהיסטוריה וראיתי שהן הוחלפו ב-27000 לפני שלוש שנים, ועכשיו לרכב יש 63000 בערך, סביר).

"טוב, מוזר, נצטרך לבדוק מחר אם מדובר במשהו שאנחנו עשינו".

ועכשיו אני מחכה, כמוכם, למחר. ונראה מה יגידו במוסך. אני משוכנע כמובן שלא היו שום רעידות בבלימה, ואני בוודאי לא מעוניין לשלם עוד כספים בנוסף ל-1500-2000 ש"ח שאני עתיד להוציא על הטיפול הזה. הדבר האחרון שחסר לי זה שיגידו לי פתאום שצריך להחליף דיסקים אחוריים ושאני צריך לשלם על זה (למי שלא יודע - דיסקים אחוריים לקליאו ספורט הם יקרים להפליא).

בקיצור - באמינותו של המוסך אווכח כנראה רק מחר בצהרים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני משהו מעניין אותי, אתם בעלי הקליאו ספורט היחסית נדירות, יחודיות וספורטיביות, אין לכם מישהו שמטפל ברכב? מישהו מוכר שההמלצה עליו נשמעת בין בעלי הקליאו ספורט?

פשוט לרוב ברכבי ספורט ובעיקר ברכבים מחברה מסויימת שדורשים טיפול מסויים יש את האנשים שתמיד שומעים עליהם מחבר או מישהו שמכירים עם רכב זהה.

למשל לבעלי האלפא יש את המומלצים, ככה גם פג'ו וסיטרואן וכו', לכל חברה ולפעמים דגם יש את האנשים המומלצים שעושים את הטיפול.

קיים? ואם כן למה לא לפנות לאותו מומלץ ולמנוע סיבוכים וחוסר אמון?

בהצלחה!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מצטרף לשאלתו של עמית!

לבעלי המיאטות יש מוסך שכולם מטפלים רק אצלו, ומקבלים יחס חם, ידיים אוהבות, וראש שמבין ומכיר כל בורג.

נקווה שיילך טוב מחר, מחזיק לך אצבעות!!

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תראה, כל אחד והאסכולה שלו. יש אנשים שמכירים מוסכניק אחד טוב שמטפל בכל המכוניות וסומכים רק עליו. יש כאלו שלא רוצים ליפול על הגב של מוסכניק יחיד (כי מי יודע אם הגב שלו מספיק חזק אם הוא יעשה פשלה) ומעדיפים יותר שקט נפשי אצל מוסך מורשה. בקליאו ספורט, שיש לה מספר רכיבים ייחודיים, חשוב לי ולרבים אחרים להגיע למוסך שמכיר היטב את הדגם הספציפי הזה. לכן חשוב מוסך מורשה רנו, ולא רק - גם כזה שידוע שיש לו ניסיון עם הדגם. אצל מנור התרשמתי שיש את הידע והמקצועיות, אז אני משלם יותר אבל מרגיש יותר נוח לשים שם את האוטו. כמובן שגם איתם אני לא שקט במאה אחוז - והנה עכשיו קיבלתי את ההתקלה שלי עם הרעידות מהדוושה, ואני מקווה שזה ייפתר לשביעות רצוני מחר (ומבטיח לעדכן, כמובן).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בהקשר של המוסך שאני מדבר עליו - מן הסתם שזה לא מוסך מדרכה מצוי אלא מוסך מורשה וגדול בעל שם ידוע ללא קשר למיאטות.

דווקא מהמוסך המרכזי התרשמתי... לא הכי לטובה.. בהקשר של מאזדה.

ומהמוסך המדובר ("רכב דוד", אגב) אפילו אני, בעל פדנטיות מוגזמת, נודניקיות אין קץ, ופרפקציוניזם חולני לרכב שלי - יצאתי מרוצה!

גם אני מאמין ששוה לשלם יותר ולקבל יותר.

מי שמשלם בזול בסוף זה עולה לו ביוקר (במיוחד מי שמתכנן להישאר עם הרכב שנים רבות...)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

רוני, אני רק מקווה שתופתע דווקא לטובה ולא ההפך.

הכל אופן, תעדכן אותנו זה נשמע סיפור נחמד(אני כבר את הכותרת, "למה בדיוק צריך להחליף ראש מנוע??? כולה החלפתם רפידות בלם").

:).

under construction..

פורסם

עם כל חוסר הסימפטיה שלי למוסך הזה...

(מי שמכיר את סיפור המצבר ו"הנעילה ההידרוסטטית" בטראנו, זה היה שם, כשעוד זה נקרא "ניסים את ישראל" , ואח"כ אם אני מבין נכון הוא נהפך למנור ישראל, ועכשיו הוא נהיה מנור? אני כבר לא עוקב אחרי השמות אבל אם ישראל עדיין עובד שם... :roll: )

אני חושב שהסיפור שלך דווקא נשמע בינתיים בסדר מבחינת המוסך. אם על ההתחלה הוא העלה את האפשרות שהם גרמו למשהו, אז עושה רושם שהוא הולך דווקא לצאת מצוין מהסיפור.

טעויות מקצועיות קורות. לכולם. השאלה היא איך יוצאים מהן, ואת זה נראה בהמשך, אם תעדכן, אבל בינתיים ההתחלה נשמעת טוב. לדעתי.

פורסם

נראה לי שאין מוסך בעולם שאין לו לקוחות מרוצים ולקוחות לא מרוצים. על כל סיפור של לקוח מרוצה נמצא סיפור הפוך. ממש חוקי ניוטון :-P

עד עכשיו לא הייתה לי סיבה להיות לא מרוצה, אני מקווה שלא תהיה לי גם עכשיו. גם לדעתי בינתיים הוא בסדר, אבל המבחן האמיתי יהיה מחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש לא מרוצה ויש לא מרוצה. כשאני רואה שחברים גולשים בפורום, שלא מטפלים בעצמם, ואין להם מושג רציני מהחיים שלהם, ממליצים או נרתעים ממוסך מסוים, אני באמת לא לוקח את זה ברצינות, אבל כשמדובר במוסך ש"זיהה" מנוע נעול הידרוסטטית עם נזק של טוטאללוס, כשהתקלה היא מצבר ישן שהתפגר, אין כאן מקום לפרשנות, לחשוב שאולי התפלק למוסך, ונסיון העוקץ הזה לא מאפיין אותו.

אבל כאמור, לפחות ע"פ השם ובאופן רשמי זה לא אותו מוסך.

פורסם

תראה... לך תדע, יכול להיות (וזה באמת לדחוף את תאוריית הקונספירציה למחוזות חדשים - ואני לא עושה את זה באמת, אלא רק מעלה רעיון) ששיחת הטלפון הזו הייתה ניסיון העוקץ. הוא התקשר אלי בערך בשעה חמש ואמר את מה שאמר. יכול להיות שהוא פשוט קיווה שאני אגיד "יכול להיות", ואז הוא יקבל את הגושפנקא להחזיר ב"אהא! אז אתה צריך גם להחליף דיסקים מאחור ולא רק רפידות!", וכך היה קופץ לו המחיר. יכול להיות שכשעניתי כפי שעניתי, הוא הבין שאני לא הולך ליפול בפח הזה, ומחר בבוקר הוא ירים לי טלפון ויאמר משהו כמו "טוב, צדקת, באמת עם ההחלפה לא חיברנו את הבורג כמו שצריך והיו רעידות", או משהו כזה.

אבל כמו שאמרתי, זה באמת סתם רעיון מופרח לאוויר ללא כל ביסוס במציאות... או שאולי...?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אל חשש רוני,

גם אם לא יסתדר, תמיד אוכל לתת לך טיפים בנושא "מחלקת פניות ציבור של קרסו - כיצד להעביר תלונה על מוסך מורשה חאפר-באופן-קיצוני בשישה צעדים קלים"

רון.

-מקווה בכנות שתוותר על התענוג-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני לא קופץ למסקנות (ולמסכנות...). כתבתי את מה שכתבתי סתם כחומר למחשבה, ומחר נראה מה תהיה התוצאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אתה מתחיל להסיק מסקנות מוקדם מתי.

תמתין למחר. תגיע למוסך ותראה על מה מדובר. אני אישית לא ממהר לאשר שום דבר ברנו ואישית לא קרה לי שעזבתי את הרכב במוסך. אם הרכב עובר טיפול כלשהו (ולא משנה מה) אני איתו. (ויעיד על כך בני ל. שהייתי ממש קרצייה אצלו בעת החלפת בלמים קדמיים).

לעמית, קונדסון - קשה למצוא מוסך רגיל שידע להתעסק עם קליאו ספורט. גם למגאן לא מצאתי מוסך רגיל שלא ניסה לז**ן אותי. במנועים האלו (גם מנועי קליאו וגם מגאן) יש דברים שלא ניתן לעשות במוסך רגיל היות וצריך כלי עבודה מסוימים "מיוחדים" (כמו בשביל הטיימינג) שמוסך רגיל לא יחזיק.

Veni Vidi Vici

פורסם

אך עדיין מבין כל האופציות של המוסכים אמור לרוץ שם כלשהו ששומעים עליו הרבה המלצות!

למשל בעלי אלפא - מעטים מהם שלא שמעו על איציק, כך גם פג'ו וסיטרואן.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הייתי מאוד שמח לא לעזוב את הרכב במוסך, אבל מבחינתי 07:00-16:30 במוסך זה לא ממש יום של כיף. במיוחד כשיש תקופת מבחנים. אני גם לא ממש יכול לשמור עליו בלילה או להגיע שוב בשבע בבוקר לראות איך עובדים עליו. כמוני יש מאות אלפים אחרים, כך שבוודאי שיש מוסכים שמנצלים את זה לעשיית קופה. כל שאני מקווה הוא, שהמוסך הזה הוא לא אחד מהם...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...