Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

wrc 2006 - סיכום שלי לחצי עונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שהחלה עונת 2006 צפינו פחות או יותר קרב משולש בין לאוב , גרונהולם וסולברג על הבכורה באליפות העולם בראלי 2006 .

האמת , לא טעינו הרבה .

בינתיים פטר סולברג וסובארו לא נמצאים במשוואה הזו , ולו רק בגלל שהסובארו לא נותנת את התוצאות שמצפים ממנה , וסולברג הוא הנפגע העיקרי מכך , בינתיים בכדי להראות שהוא סומך על הקבוצה , הוא האריך את החוזה עד 2009 .

העונה החלה במתקפה של מרקוס גרונהולם , עם הפוקוס החדשה ו-2 נצחונות רצופים במונטה-קרלו ושבדיה .

מונטה-קרלו אולי הגיע בהפתעה משהו , גם בגלל שזו מכונית חדשה , גם בגלל שגרונהולם לא בדיוק אוהב אספלט ובעיקר בגלל לאוב , ובכל זאת הפיני ניצח , לאוב שני .

לפני תחילת העונה דיברו על הקסארה המזדקנת , על כך שסבסטיאן לאוב יפגע מהמעבר לקבוצה "פרטית" , על כך שהנהיגה של לאוב תיפגע מהמעבר לדיפרנציאל מכני .

אז לאוב הוכיח שהוא לא כל כך מבין על מה מדברים , ישב צמוד לגרונהולם על הזנב עם פעמיים מקום שני ב-2 מרוצי הראלי הראשונים של העונה ואז כשגרונהולם , או יותר נכון הפוקוס , החלה למצמץ , לאוב היה שם והחל ברצף של 5 נצחונות , שלרגע חשבנו שלא יגמרו כבר עד סוף העונה .

מקסיקו, קטלוניה , קורסיקה , ארגנטינה וסרדיניה בכולם ניצח לאוב .

שילוב של רכב אמין , קומבינציה מנצחת של נהג-נווט ויכולת נהיגה מדהימה בכל סוגי הראלי - אספלט , חול רך , קשה , מה שתגידו זה לא עושה רושם על לאוב , הוא מנצח שם .

בדרך , דניאל אלנה הנווט שלו קוטף את תואר הנווט המוצלח בהיסטוריית הראלי בינתיים וגם לאוב עצמו בדרך להיות נהג הראלי הגדול בהיסטוריה . סטטיסטיקה מדברת , ככה שומאכר הרגיל אותנו...

וכאשר חשבנו שזה כבר לא יגמר , הגיע ראלי אקרופוליס ביוון וגרונהולם מנצח שוב , עם טעות לא אופיינית של לאוב ומתלה שנשבר .

עד כמה שזה נראה הדו-קרב הזה ימשך עד סוף העונה ואולי סולברג יצמצם קצת פערים .

סובארו נפגעה העונה משני דברים עיקריים - 1)צמיגים 2)עזיבתו של דיויד לאפוורט .

סובארו הינה קבוצת הצמרת היחידה שמשתמשת בצמיגי פירלי , ושמענו מספר פעמים במהלך המרוצים את סולברג ואטקינסון מתלוננים שיש להם בעיות עם הצמיגים , שזה לא מה שהם ציפו לו והצמיגים לא נותנים את המצופה מהם . אז נכון שתמיד הבמה עקומה ולא הרקדן אשם ובכל זאת , מה סולברג מסוגל אנחנו כבר יודעים .

העזיבה של לאפוורט מתפרשת לשני דברים . דיויד לאפוורט הוא אחד מהראשונים שהקימו את פרודרייב , יחד עם ריצ'ארדס והינו מהנדס מבריק בזכות עצמו . הוא טוען שמיצה את עצמו בראלי ומחפש פרוייקטים אחרים . פרודרייב קיבלו זיכיון להיכנס לפורמולה-1 ב-2008 וכנראה שמי שינהל את העסק שם זה לאפוורט . הפסד לקבוצת הראלי ורווח לפורמולה-1 .

סוף חלק ראשון .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

חלק שני ובו יסופר על דניאל סורדו .

חצי העונה שעברה היא בהחלט חצי העונה של הכשרון הספרדי שכרגע ניצב שלישי בדרוג האליפות .

סורדו שגודל , כמו לאוב , במחלקת הספורט של סיטרואן , זכה בשנה שעברה באליפות העולם , JWRC , נהגים צעירים עם מכוניות 1600 סמ"ק ונהג תחת ידיו ועיניו הפקוחות של קרלוס סיינז הספרדי .

סיינז טען כל הזמן שסורדו צריך להיכנס לאט לאט ל-WRC בכדי לא להישרף ולכן דאג לו לחוזה לחלק מהעונה עם סיטרואן , כשהוא נוהג בקסארה WRC זהה לחלוטין לזו של לאוב .

אפילו קינג קרלוס לא האמין לתוצאות שסורדו ישיג והיום הוא כבר אומר שסורדו צריך להישאר עד סוף העונה ב-WRC ומצא לו גם ספונסרים לכך . ספרד בטירוף .

את נקודת האליפות הראשונה שלו השיג סורדו כבר במונטה-קרלו ואותת על הכוונות שלו לעונה הקרובה .

בהמשך טיפס אל הפודיום 3 פעמים - מקום שני בקטלוניה , ושלישי בקורסיקה וסרדיניה .

אגב , בכיסא שלידו יושב מרק מרטי , הנווט של סיינז עצמו , לאחר העזיבה של מויה .

סוף חלק שני

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

חלק שלישי ומה יהיה לנו בו...?

ובכן , אליפות העולם 2006 אופיינה בעזיבת מספר קבוצות רשמיות והחלפתן בקבוצות "פרטיות"

, חצי-רשמיות , שלמעשה לקחו מכוניות WRC משנה שעברה ומריצות אותן באופן עצמאי , בהצלחה די מרובה יש לומר .

המכונית הבולטת ביותר היא הפיג'ו 307 WRC שמרקוס גרונהולם כל כך לא אהב בשנה שעברה .

שטוהל , ה.סולברג , גאלי ונוספים זכו להשתמש במכוניות הללו מתחילת העונה כאשר שטוהל וגאלי הגיעו אף לפודיום עימה , שטוהל במקסיקו וגאלי בארגנטינה .

גם סקודה מתחרה למעשה באליפות במסגרת התקנון החדש , לא עם קבוצה רשמית אלא עם שתי קבוצות פרטיות , אחת בלגית ונוספת אוסטרית של ארמין שוורץ , בחסות השור האדום של RED-BULL כמובן .

המכוניות הקטנות הללו הצליחו לאסוף נקודות פה ושם ןעם קצת יותר פיתוח היו מגיעות להשגים טובים יותר .

סוף חלק שלישי

דובי

4.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

חלק רביעי

כחלק מאליפות העולם בראלי יש את שתי קטגוריות המשנה לאליפות .

הראשונה הינה ה-PWRC , קבוצת הפרודקשן או מה שהיה פעם קבוצה-N רק קיבל עוד אישורים לשינויים ושיפורים במכוניות , והקטגורייה השנייה היא ה-JWRC , מכוניות 1600 סמ"ק , כאילו מוגבלות תקציב , וכאילו גם ללא תמיכת יצרן רשמית , אלא רק קבוצות משנה .

ב-PWRC השנה שולט למעשה יצרן אחד - סובארו .

כאשר מתוך 4 מרוצים שנערכו עד היום , בשניים ניצח "השכן" שלנו , נאסר אל-עטייה מקאטאר עם הסובארו החדשה שלו . הוא ניצח בארגנטינה ואקרופוליס וסיים שני במקסיקו ושלישי במונטה-קרלו .

זאת מלבד השליטה המוחלטת שיש לו באליפות המזרח-התיכון בראלי , שם ניצח את כל המרוצים שנערכו עד היום .

ב-JWRC הקרבות הם בעצם בין סוזוקי לשאר העולם - סיטרואן , פיאט ופורד וכמובן רנו קליאו .

סוזוקי , כיצרן , מתחרים השנה עם הסוויפט החדשה ומתחבאים מאחורי הזרוע האירופית שלהם בכדי לעקוף את האיסור בתקנון לקבוצת יצרן .

השמועות החזקות אומרות שהסוויפט בדרך לשדרוג ל-WRC .

סוף חלק רביעי

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

פורסם

לסיכום המאמר הזה הנה טבלאות הניקוד -

WRC -

1 - לאוב - סיטרואן - 74 נק'

2-גרונהולם-פורד - 45 נק'

3- סורדו- סיטרואן - 33 נק'

יצרנים -

1- סיטרואן-קרונוס- 96 נק'

2- פורד - 81 נק'

3- סובארו - 63 נק'

PWRC -

1- אל-עטייה - 34 נק'

2- בלדצ'י - 17 נק'

3- אראי - 15 נק'

JWRC -

1- סנדאל - 26 נק'

2- אנדרסון - 21 נק'

3- אאבה - 20 נק'

מקווה שנהניתם

דובי

1.jpg

פורסם

שני דברים

דובי צורם נורא שאתה כותב לאוב ולא לואב

דבר שני אינני חושב שסוברו לא תוקפים את הפודיום עם רכב נחות, להפך,

הבעייה היא לעניות דעתי בקרב בין מרקוס,לואב,וסולברג זה --- סולברג .

לפני מספר שנים סוברו בגרופ N היו מאד נחותים מול מיצובישי , לאחר שדרוג הרכב בשנת 2001

התייצבה רמת המכונית מול האיוו והחלה לנצח כמעט כל אירוע

השנה הנהגים מדברים ומיצובישי שוב בפודיום.

למה סיפרתי זאת? לאמר (שוב לדעתי האישית ) שלואב זה לואב מרקוס זה מרקוס, ואח"כ זה סולברג.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

דובי - סיכום מצוין וממצה בהחלט.

סורדו הוא בפירוש הפתעת העונה, כאשר הוא עלה מעבר לציפיות באופן משמעותי והוכיח את עצמו היטב. מקום ראשון בראלי הוא בהחלט ריאלי עבורו, וזה מאוד מרשים.

סולברג הוא אכזבת העונה, כאשר הוא נתקל באף יותר בעיות מבעונה שעברה, ולא מצליח להתרומם.

כוכבם של הרבה כוכבים עתידיים חדשים דורך השנה - הירבונן, אטקינסון (שמספק נהיגה וירטואוזית במיוחד) ודובאל, שצץ מדי פעם עם מכונית נחותה ועדיין מראה תוצאות.

לי אישית חבל על גרדמייסטר שהוא נהג מעולה (מעין גרסה אפורה של לואב - נוהג בטוח ומסיים כמעט תמיד, אבל רק קצת יותר לאט מהאלוף). הוא היה צריך להצליח לחתום בקבוצה כלשהי.

גם גאלי מצוין, אבל הוא לא מצליח להתרומם. לעומתו יש כל מיני נהגים שדועכים - הארי רובנפרה למשל.

אני צופה עוד עונה ללואב, עם עוד כמה שיאים נשברים על הדרך, אבל מרקוס יתן לו פייט רציני, ועל המקום השלישי תהיה תחרות קשה.

איפה הם הימים הצמודים של 2001...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סולברג הוא אכזבת העונה, כאשר הוא נתקל באף יותר בעיות מבעונה שעברה, ולא מצליח להתרומם.

כמו שציינתי הבעיה של סולברג היא המכונית ולא הוא .

רואים עליו , גם בראיונות ובעיקר בשפת הגוף שהוא מאוכזב .

לא נעים לו להגיד שהאוטו פשוט ח...א !!!

...גם גאלי מצוין, אבל הוא לא מצליח להתרומם. .

הבעיה של גאלי היא פשוטה...כסף .

הבחור נהג מצויין , אחד הכי טובים שיש היום אבל לא מצליח לגייס ספונסרים ברמה .

הוא בנה על זה שמיצובישי ירימו לו את הקריירה אבל לצערו מיצובישי פרשו .

אני מקווה בשבילו שיצליח להשיג ספונסר .

דובי

פורסם

למרות התוצאות ה 307 אינה מכונית ברמה של הקסרה או הפוקוס. יש לזכור כי הפערים בלוח התצואות גדולים מאוד והופכים את היום השלישי כמעט לחסר עניין. וגם את מיקום ה 307.

אני כצופה מצפה למכוניות החדשות של פיגו ופיאט ואולי סוזוקי ב 2000 וגם לראות מה ה C4 יכולה לעשות.

לדעתי ומתוך הצפיה שלי בצידי הדרך, גרונהולם הוא היחיד היום שמציג מהירות וחוסר פחד כמו שבעבר אפיינו את מקריי או מקינן. לאוב שקול יותר רהוט יותר ועקבי אבל לא מרשים כמו גרונהולם. וסולברג? מתי כבר יפסיק לבצע סחרור כל מירוץ פעם אחת לפחות.?

אז למי ששכח את ראש השנה נחגוג בראלי קפריסין או את סוכות בטורקיה. ום אף פעם עוד לא ראיתם ראלי אז כדאי להתחיל!!!

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

זאב

פיג'ו ופיאט מתכננות מכוניות לסופר-2000 , לא ל-WRC כנראה , והתחרות הגדולה שלהן תהיה מול מכוניות קבוצה-N .

ng1009002.jpg

בראלי זולו האחרון בדרום-אפריקה , שבוע שעבר , הן התחרו יחד - סובארו אימפרזה , מיצובישי אבו מול הפיאט S-2000 גרנד-פונטו וטויוטה קורולה וגם פולקסווגן גולף .

אליסטר מקריי ניצח עם אבו .

הפיאט נגמרה ולא עמדה בקצב .

news_0000008799_350.jpg

דובי

פורסם

השילוב בין לואב לקסרה הוא פשוט מוצלח מידי עבור רוב הנהגים

אבל מה שחבל לי זה שיש קצת קבוצות רישמיות...

בקשר לסופר2000... מה ההבדל בין המכוניות בכללי?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תוכן חדש...