Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון את החלקים הפגועים רואים טוב גם מלמעלה. רוב הריצפה גם כך תוחלף. נראה, נשקול כמה נוריד מהחלקים שלא יוחלפו, אם בכלל...

תודה!

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לבני שלום,

מזה זמן שאני עוקב בהנאה צרופה אחר התקדמות שיפוץ המוסטנג על ידך ולמעלה מכל ספק שאתה יודע מה אתה עושה וברור שהתוצאה תהיה בהתאם.

אין בכוונתי להתייחס לסטיה מהשרשור בעניין אופי והדגשים בשיפוץ שלחברים כאן היה מה לומר.

תהיתי רק האם בפלקון ישנם ניקלים מסביב למסגרות החלונות או שמא גומי בלבד.

בהצלחה ב 2 השיפוצים ואנא המשך לעדכן.

עופר

פורסם

טוב אין לי כח לשחזר את כל מה שרשמתי אני מקווה שמר נעים ראה את זה לפחות כי רוב ההודעה מופנת אליו.

גם ככה בטח תמחקו את זה שוב אז זה בזבוז זמן. הפעם דווקא אני לא אמחק - אני אשתמש בזה כדי להעביר לך ולכולם מסר קטן.

בכל אופן בני אני עדיין מחכה לתשובה ממך ואני יסביר את עצמי שוב בשאלה

יש את הפליוויל ויש את הטורק

אני רוצה לדעת אם אצלך שני החלקים האלו מחוברים אחד לשני והם יחידה אחת או אם הם שני יחידות

כי אני ראיתי מצב במוס 68 מנוע 200 קיוביק אינץ מצב שזה יחידה אחת ואני רוצה לדעת אם ככה זה היה בדגמים האלו של ה 6 צילינדר.

בקיצר מקווה שהבנת אותי, וחבל מאוד שאתם מוחקים פה הודעות על ימין ועל שמאל ועוד על נושא של פסיקים , וחבל שאתה לא קורא את כלל מס' 1 של הפורום.

כי בכל הפעמים עד היום הוספתם פסיקים בכל ההודעות. ואתה באמת חושב שאני עובד אצלך בתור "מנקד ומפסק" ?

אז נכון אולי זה היה עושה את ההודעות ברור יותר אבל היא הייתה מובנת גם ככה לטעמי אבל לא לטעמי.

אבל שמישהו אומר לכם משהו שנוגד את הדעה שלכם אז הרבה יותר קל למחוק - וחבל. נכון, ובפעם הבאה שאתה תבוא בטענות כאלו בפורום ולא בה"פ למנהלים, אז גם נכניס אותך למעקב.

קובי

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

דודי מה שאתה ראית במוסטאנג של מיקי הייתה קומבינה ישראלית .

ודודי כל מה שכתבת לנועם פשוט אבסורדי בלי לראות בכלל... מה אתה מתייחס אליו קודם שהוא ימצא את

המוסטאנג שלו שמפוזרת ברחבי הארץ ואז שידבר...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

זה הקטע

שאני רוצה באמת לדעת אם זה קומבינה או לא

סתם מעניין

אבל כנראה אני לא ימצא תשובה פה

אהה וקובי מילו

שחכתי לצייו אבל לא ראיתי באופטפיקים שרשור של כללי הפורום שזה

דברמוסכם ומקובל בכל פורום בעולם אז לפני שאתה מפנה אותי לכללים

תדאגו שהם יהיו מצוים באופטופיק

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
לבני שלום,

מזה זמן שאני עוקב בהנאה צרופה אחר התקדמות שיפוץ המוסטנג על ידך ולמעלה מכל ספק שאתה יודע מה אתה עושה וברור שהתוצאה תהיה בהתאם.

אין בכוונתי להתייחס לסטיה מהשרשור בעניין אופי והדגשים בשיפוץ שלחברים כאן היה מה לומר.

תהיתי רק האם בפלקון ישנם ניקלים מסביב למסגרות החלונות או שמא גומי בלבד.

בהצלחה ב 2 השיפוצים ואנא המשך לעדכן.

עופר

לפלקון שלי יש ניקלים רק בשימשה האחרוית. בקדמית יש גומיה כי כנראה עבד עליה זגג...

המסגרת האחורית היא דוגמא יפה לקשיים שאני ניתקל עם חלקים לפלקון (לעומת הקלות במוסטנג).

יש שתי פינות שאין...כלומר הן נעלמו. בסוף מצאתי אותן בקנדה אצל איזה מגרש גרוטאות ובעזרת עמיתה ממונטריאל אני אקבל אותן בקרוב...

IMG_9865.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני האם לא קיימות בכלל חברות שמתעסקות בחלקים לשחזור פלקון?

חשבתי לעזור לך ולחפש בעצמי אבל לא מצאתי.

הרי מבחינה מחנית היא ממש דומה למוסטאנג 6 צלינדר מה תעשה עם החלקי קישוט?

כמו כן אולי תנסה למצוא את מישל מטירת הכרמל אני משוכנע שהוא יוכל לעזור לך.

פורסם

תודה על הצעת העזרה.

הבעיה של הפלקון היא שמודל 1960 הוא ייחודי מבחינה מיכנית (ביחס לשנת 1961) וגם ישנם שינויים קלים כל שנה.הדמיון המיכני למוסטנג עוזר בעיקר לבעלי הפלקונים מאמצע שנות הששים ובכלל, הבעיה המיכנית היא משנית כי פורד השתמשו במיכלולים סטנדרטיים..

יש מקורות לאספקת חלקי פח וגוף, בעיקר NOS (חדשים שהשתמרו כל השנים...). יש כמובן גם מגרשי גרוטאות, יש פורומים וישנו "פלקוןמן", משוגע אמריקאי שמרכז את הכל.

לכן המקור הכי טוב הם מגרשי גרוטאות שדי קל לאתר אותם ברשת (או בעזרת חברים בארה"ב) ואני גם תולה תקוות ב"הרשי" ו"קרלייל".

חלקי קישוט נמצאים מדי פעם גם באי ביי....

בסיכום, ניתן להשיג הכל אבל זה לוקח זמן וכושר אילתור...

(מישל ואני מכירים הרבה זמן...)

Copy of 1960fa2.jpg

falcon-60-4p-1.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
הענין הוא שלא משנה מה אתה רואה בזה - משנה איך זה נתפס ע"י הצד השני... אתה יכול לומר עד מחר שלא התכוונת להעליב, וזה לא אמור להעליב, אבל עובדה - זה מעצבן את האיש.

ועכשיו אני אנסה להראות מזווית קצת יותר אובייקטיבית ו"זקנה" איך זה עלול להראות מהצד השני: בני משתף את כולם בשיפוץ המרשים שהוא עושה, וכמעט בכל שירשור שלו הוא חוטף תגובות של: "למה לא V8, למה לא פוליאוריתן, למה לא שיפורים, זה בסך-הכל 6 צילינדר, למה לא להחליף קפיצים, למה לא לשדרג לדיסקים מקדימה וכו' וכו'" - בקיצור חברים - אתם קצת טוחנים לו את הראש, ומהצד זה נראה כאילו לדעתכם יש רק דרך אחת לשפר מוסטאנג. אז כנראה שיש יותר מדרך אחת, ולפחות אני הבנתי כבר מזמן שלבני הספל ולכם יש גישות שונות, אז אולי מספיק עם העניין הזה? נכון שצריכים להיות פתוחים לביקורת, וזה חלק מכללי המשחק בפורום, אבל כולם כבר הבינו את הפערים בגישות, ועכשיו זה נראה כמו הצקות ועקיצות.

מבלי לקרוא את סוף השירשור (עדיין - היות ואני בתהליך קריאתו ) צודק בהחלט קובי .

ברור כי כל אחד ישפץ את רכבו בצורה הנראת לו ולפי היכולת הכספית שלו וברור כי לכל

צורה , מצב או תוצאה כזו או אחרת תמיד יהיו דעות שונות והערות .

שיפוץ רכב ישן , עתיק , אספנות אינו מדע מדויק ואינו מבחן בגרות במתמטיקה !

אין ציון עובר או נכשל . זו אומנות כמו כל יצירה אחרת . יש אמן שאצלו זה נראה כך ויש

אמן שאצלו זה נארה אחרת . אנחנו כאן שואפים להגיע למקוריות עד כמה שניתן אבל לפי

היכולת , הידע , והתנאים לביצוע העבודה .

מצד שני כשיש מצב של שיפוץ יגואר כמו של איוון :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118318

והשתתפות בראלי בחו"ל שהתנאים להתקבל מאוד מחמירים וברורים , או אז יש מקום לעשות

את העבודה רק באופן אחד ברור ומדויק ביותר .

לדעתי וכמה ששרואים כי רמות השיפוץ עולות כל פעם ועל כך תבוא ברכה למשפצים , יש פה

ושם מקום לשיפורים ותמיד לכל אחד תהיה הערה כזו או אחרת . שוב , ב"ליגה" שלנו - זו אומנות וייתכנו תוצאות שונות מרכב לרכב .

בני , יופי של שיפוץ השקעה ניכרת , והתוצאות הטובות ילוו אותך למשך שנים של הנאה .

בהצלחה !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

היה באחד הפרקים של טופגיר מבחן שהשווה ביצועים של מכוניות-על משנות השבעים על המסלול. אחרי שמדדו זמנים לפרארי, למבורגיני ועוד משהו, העלו על המסלול מכונית מודרנית - אופל אסטרה דיזל - שהשיגה זמנים טובים יותר....

כל אחד רשאי ל"שפר" את רכב האספנות שלו כאוות נפשו. יש תעשייה שלמה שמתפרנסת מלשכנע אנשים להשקיע ממון רב בענין, ואם זה עושה למישהו טוב, אז למה לא. אבל אחרי כל השיפורים חורכי הצמיגים, צריך להזהר שאיזה משפחתית אוטומטית לא תראה למכונית השרירים הגריאטרית את האחוריים.

אני לא אכנס לאידיאולוגיה של מקורי-לא מקורי. כל אחד שיאמין באלוהים שלו. אני מצטרף לברכות על השיפוץ המדהים של המוסטנג של בני, ומקווה שאנשי פיול סלאט ישכילו לכבד אחרים כמו שאחרים מכבדים אותם. זה שלא מגיבים בביקורת נוקבת על כל כ"ס שאתם מנסים להוציא מהמנוע לא אומר שאין ביקורת, זה רק אומר שנותנים לכם את מרווח הנשימה שלכם, ומצפים שתעשו אותו דבר לאחרים.

נמרוד

פורסם
היה באחד הפרקים של טופגיר מבחן שהשווה ביצועים של מכוניות-על משנות השבעים על המסלול. אחרי שמדדו זמנים לפרארי, למבורגיני ועוד משהו, העלו על המסלול מכונית מודרנית - אופל אסטרה דיזל - שהשיגה זמנים טובים יותר....

כל אחד רשאי ל"שפר" את רכב האספנות שלו כאוות נפשו. יש תעשייה שלמה שמתפרנסת מלשכנע אנשים להשקיע ממון רב בענין, ואם זה עושה למישהו טוב, אז למה לא. אבל אחרי כל השיפורים חורכי הצמיגים, צריך להזהר שאיזה משפחתית אוטומטית לא תראה למכונית השרירים הגריאטרית את האחוריים.

אני לא אכנס לאידיאולוגיה של מקורי-לא מקורי. כל אחד שיאמין באלוהים שלו. אני מצטרף לברכות על השיפוץ המדהים של המוסטנג של בני, ומקווה שאנשי פיול סלאט ישכילו לכבד אחרים כמו שאחרים מכבדים אותם. זה שלא מגיבים בביקורת נוקבת על כל כ"ס שאתם מנסים להוציא מהמנוע לא אומר שאין ביקורת, זה רק אומר שנותנים לכם את מרווח הנשימה שלכם, ומצפים שתעשו אותו דבר לאחרים.

נמרוד

אני לא מבין למה אתם מתעקשים להכניס מועדון שלם לסוגייה הזו, זה מרתיח לי את הדם.

והנושא כבר נרגע ואתם שניכם האחרונים שהגבתם חייבים לשפוך שמן למדורה??

די תרדו מזה אף אחד לא מחפש לריב, אני חושב שכולם הבינו את הנקודה.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

דייגו אתה צודק במליון אחוז הם סתם מנסים לגרור אותנו לריב בנתיים אף אחד מאיתנו בשירשור לא הכליל את מועדון ה5 ואנשיו , ובכלל אני אישית התיחסתי רק לרכב של בני שזאת מטרת השירשור .

פורסם

מכל הכותרת שנתן בני, ישאר בסוף.....יורדים לתחתית....בני מתאר את העבודה שלו, החלום שלו, והרצון שלו......אני בטוח שאם היה חפץ במשהו אחר היה עושה זאת...כי בני כבר הוכיח לכולם שהוא מגשים את חלומות שלו (שלו)....ניתן להעיר הערה מקצועית ולהגיד את דעתך, יש לעשות זו בצורה מכובדת ולא לצורך עקיצה....לדוגמא: "בני, במסגרת השיפוץ היסודי שעשית האם לא כדי לשפץ גם את הציפלינגים כמו בתמונה? כי לדעתי מראה החלודה פוגע בשלימות השיפוץ...." אני בטוח שבני ישיב מה שישיב... ואז יש לקרוא גם את מה שנכתב בין השורות....אפשר לקבל ואפשר לא...אבל מכאן ועד לקרבות חופשיים בין מועדון ה-5 ל-FS הדרך ארוכה, למרות שלמועדון ה- FS יהיו את הכלים הטובים יותר והמהירים יותר לברוח מן העימות....:-) תרבות....תרבות מוטורית...חד הם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בפעם המאה !!! מר שושני! היקר!

תפסיקו לעשות הכללות אנחנו כותבים פה בפורם מטעמי אספנות ורכב קלאסי ולא מטעם FUEL SLUT .

זה מועדון בפני עצמו עם המון חברים בפני עצמם עובדה שמתוך כל המועדון כותבים פה

אני , דייגו , דודי ונוח. ולנו יש

מוסטאנג 67

מוסטאנג 65

מוסטאנג 67

וברקודה 72

אתם כל הזמן מקשירים את שאר המועדון את אופיו ואת חבריו למרות שאנחנו אף פעם לא יצרנו השוואה או תחרות. מכוון שמועדון שלנו שונה בתכלית מהבסיס!

What is Fuel Slut?

Fuel Slut isn't just a cool name, a car club, or a website - it's a state of mind.

Fuel Slut is a group of like-minded individuals obsessed with pushing their domestic powered muscle cars (to) the limit.

Fuel Slut is about fast cars, good friends, and memories that will be passed on down the line for years to come. Fuel Slut was created by people with only cars in common but over the years it has evolved into something more, almost a family.

אז מה הקטע? קנאה? פחד? מה?

קובי

שנמאס לו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...