Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לציין שאני לא מומחה לחמשל או לאלקטרוניקה ואודיו ולכן קח פעלתי. גם התיאורים הבאים שאני

אתן הם יהיו לפי מיטב הבנתי ויש מצב שבגלל הבורות שלי הנושא חלקם לא יהיו מדויקים או נכונים -

אז אתם מוזמנים לתקן.

ביום חמישי (שבוע שעבר) פירתי את הבניה שיש לי בבאגז' (סאב ומגבר מונו) מכייון שלא הייתה לי גישה

לבניה ולא היה בכוחי לפרק את כל הפלסטיקה באוטו חתכתי 3 חוטים שהיו מחוברים למגבר.

1. חוט אדום עבה (מעריך שזה חוט החשמל)

2. חוט תכלת דק (שליטה של ה-HU)

3. חוט כחול עבה (חיבור האודיו עצמו)

ככה,

לגבי החוט האדום והתכלת אני יודע שאין בעיה לחבר אותם כמו שהם - מקסימום הלחמה, והכל כמו חדש.

הבעיה שלי היא עם החוט הכחול העבה. בתוכנו היו 4 חוטים צבעוניים, חיבורים חשופים וכל זה היה

מצופה כזה בניילון ומן נייר כסף כזה (מצורפות תמונות).

מן ההבנה המינמלית שלי בחשמל יש באפשרותי להלחים כל חוט בנפרד ולסגור הרמטית את הסיפור.

השאלה היא-

האם איכות השמע תהיה אותו דבר או שיהיו בעיות?

ואם כן, האם צריך להעביר כבל חדש?

חשוב לציין שהגישה בכלל למגבר הינה קשה מאוד עד כדי בלתי אפשרית, אז תקחו גם את הנתון הזה

בחשבון.

אני מבקש שמי שיכלו שיענה לי כמה שיותר מהר...

תודה,

טל

התמונות צולמו במכשיר פלאפון. נסיתי להוציא את האיכות הכי טובה שיכולתי.

Photo0008.jpg

Photo0011.jpg

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

ההשארה הכי הזויה שלי היא שמישהו קימבן לך RCA..

יש לך כבל RCA או לא?

אם לא... אז פשוט תחבר צבע לצבע אני לא רואה בעיה עם זה.

דולפינים יש בנשיונל ג'יאוגרפיק - לי יש אלפיין (RST)

היה לי סיוט היום בלילה - חלמתי שהמגברים שלי נכנסים למצב הגנה!!

פורסם

אוקיי... אני חושב שזה השרשור ההכי הזוי שפגשתי כאן בזמן האחרון!!

קודם כל - משהו חסר: וזה עוד כבל רביעי - של המינוס.

בעקרון צריך להיות לך כבל פלוס עבה (האדום), כבל מינוס עבה (בד"כ חום), כבל דקיק של REMOTE ששולט על הדלקת המגבר, וכבל אחד או שניים של RCA שמהם יוצאות שתי "בננות" RCA לחיבורי האודיו על המגבר...

הכבל עם ה4 חוטים שחתכת (מי בכלל חותך כבלים באמצע??? ועוד בלי לדעת מה בדיוק אתה חותך בכלל?:screwy: ) - הוא ככל הנראה (99.9%) כבל RCA מהר"ד למגבר...

במידה וחתכת אותו - תיאלץ לשים כבל חדש במקומו...

אתה יכול כמובן לנסות להלחים אותו - אבל אם אין לך נסיון בחשמל והלחמות ובידודים איכותיים - לא הייתי בכלל מתעסק עם זה... האיכות שמע עלולה להידרדר משמעותית, יכולים להיות ניתוקים, ואתה גם עלול לפגוע במגבר או ברדיו דיסק (או בשניהם!) במידה ויהיה שם קצר!

לגבי הכבל הדקיק (REMOTE) - בעקרון אין בעיה להלחים אותו - רק תשים איזולירבנד על החיבור.

לגבי הכבל פלוס - בעייתי קצת, אבל גם ניתן להלחים ולחבר (אם כי רמת המוליכות עלולה לרדת ולפגוע בביצועים).

ולקח לפעם הבאה - לא חותכים לפני שיודעים מה חותכים!!! והאם ניתן לשחזר את החיבור!

בברכה!

יונתן.

פורסם

מה לעזאזל חשבת לעצמך?! שזה יועיל לך אם תחתוך כבל באמצע?!

אתה יכול גם לחתוך לעצמך אצבע, ואז לחבר אותה חזרה בניתוח.

השאלה מה זה ייתן לך חוץ מנזק לא רצוי!?

תקנה כבלים חדשים אלא אם כאן אתה חושק בקצרים ניתוקים נזק לציוד ושלל הפתעות אחרות.

בברכה, שי.

פורסם

זה אכן נראה כמו כבל RCA של קליפורניה בום או "סמי אלקטרוניקה" שסיים את חייו באופן טראגי ביותר.

אני מניח שניתן להלחים, אך אני לא בטוח מה יהיו התוצאות.

סה"כ כבל כזה עולה בסביבות ה 30 שקלים - קונים חדש וזהו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז הוא חתך כבל באמצע - סו פאקינג וואט...

אם זה כבל חשמל - יש שרוולים מעיכים שלתוכם אפשר להכניס את שני הקצוות החתוכים של הכבל (אחרי שגילינו מהם קצת בידוד) ולמעוך עליהם את נעל הכבל בצורת השרוול בעזרת מגלה בידוד מקצועי (שעולה גג 40 ש"ח ועוד מתוצרת טובה כמו STANLY) ובזה נגמר הסיפור.

כבל רימוט או כבלים של רמקולים (לא RCA) ניתן לגלות בידוד משני הקצוות החתוכים וללפף או להלחים (רצוי להלחים למי שעבודה איכותית ובטיחותית אכן חשובה לו - ואם מלפפים אז לפחות לכופף את הליפוף כדי לקבל אחיזה חזקה שלא תתפרק) ולסגור עם איזולירבנד.

אבל! פותח הת'רד שלנו חתך כבל RCA... אפשר לחבר, אפשר להלחים אבל אתה הרסת את הסיכוך של הכבל וזה אומר שסביר מאוד להניח שאתה תסבול מרעשים\רחשים ויש סיכוי גדול מאוד שתתחיל אצלך תופעה חמודה (בציניות) ובכלל לא מעצבנת (עוד יותר בציניות) שנקראת רעש אלטרנטור...

הסבר קצר על כבל RCA - זה כבל שמתפקד כאנטנה - רגיש לגלים\קרינה אלקטרומגנטית ולכן הכבלים שעוברים בפנים ומריצים את הפלוס ואת המינוס מוגנים בסיכוך (מאין שרוול אלומיניום שעוטף את הכבלים הפנימיים) הסיכוך משמש ככלוב פאראדיי (למי שרוצה לדעת עוד קצת על התופעה הזאת - חפשו בגוגל או בbcae1.com) שמגן על הכבלים הפנימיים מקרינה אלקטרומגנטית חיצונית להם - ברגע שהרסת את הסיכוך - אתה מוריד את ההגנה מהכבלים הפנימיים והם יתחילו לקלוט לתוכם רעשים, לדוגמא תדר העבודה של המנוע...מכאן נולדה התופעה "רעש אלטרנטור" דרך אגב...

תחליף את הכבל... גש למתקין...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אחרי שקראתי את כל התגובות וביקשתי סך הכל עזרה - היו פה אנשים יותר נחמדים וכאלה שהם הרבה פחות

נחמדים שחושבים שכל אחד נולד עם ידע כזה או אחר.

אז לכל מי שעזר ולא התקיף כי הוא "מומחה" למערכות לרכב ריציתי להגיד תודה.

אני, בכל אופן, בסופו של דבר החלטתי לפרק את כל ה"בניה" ולהחליף כבר את כל הכבלים.

לילה טוב לכולם,

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

• תוכן חדש...