Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או שתיקח את הגלולה האדומה, או שתיקח את הכחולה.

מה נכון? תשאל את ניאו, הוא יאמר לך.

וכן, מכיוון שזה מצב הזוי משהו - כך גם הנושא הזה, שנטחן רבות.

תכלס - אותי לא מרשימים מהנדסי תעופה עם התיאוריות שלהם על הקבלים.

זו עובדה בשטח שקבל הוא צרן ככל השאר, ומתנהג כך.

לכן - רק עם מערכת חשמל בריאה תוכל "ליהנות" מקבל.

אני אישית לעולם לא חשתי צורך באחד, והנה... הגעתי עד הלום דיי יפה... :)

פורסם

קראתי עוד מאמרים באתר...הם נראים כאילו נכתבו ע"י ילד בן 10 עם תואר 2 שלא ראה בחייו מגבר או כל רכיב אודיו אחר לרכב....הוא מתייחס להרבה דברים וטוען טענות הפוכות אבל את העובדות החיוביות הוא לא מזכיר....בקשר לקבל הוא קצת הסתבך אחרי שהוא השווה את הסוללה AA לקבל 1mF

בקיצור העובדות מדברות בעד עצמן,מעל500W יש ירידה בבאס ו"היהבהוב אורות" אחרי מינימום 0.5F אין....זהו זה

ד"א

I WOULD TAKE THE BLUE ONE....:multi: :multi:

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

קבל זה יצור שאוגר אנרגיה, על זה אין ויכוח.

לקבל יש יכול פריקה מהירה בהרבה מסולל סטנדרטית, על זה אין ויכוח.

האנרגיה שיכול קבל 1 פאראד לאגור היא זניחה לחלוטין עד שולית מול דרישות זרם של מערכת נורמלית לרכב, על זה אין ויכוח.

ברגע שקבל פרק את המטען האגור בתוכו הוא הופך להיות צרכן אנרגיה, על זה אין וכוח.

לשם המחשה נוספת בואו נסתכל על שימוש פופולרי נוסף של קבל - מנגנון פלש במצלמת סטילס. מהירות תריס אופיינית בזמן עבודה עם פלש היא בין 1/60 ל- 1/250. בלומר, מדובר על טווחים של איזור מאית השנייה ומטה. פרק שמן פריקת הקבל לצורך ההבזקה הינו קצר אף יותר מזמן פתיחת התריס - הסליל הפלש בוהק מחום גם בזמן התקררותו משיא חומו בדומה לנורת להט שבדיוק כובתה. עכשיו, כמה זמן לוקח לקבל להיטען? האם הוא יכול לספק אנרגיה להבזק ארוך?

אז מה ברור?

לקבל יש את הפוטנציאל העקרוני לסייע ברגיעי צריכת שיא. הבעייה היא שכדי שקבל יהיה יעיל הוא צריך להיות בעל יכולת אגירה של מאות אם לא אלפי פאראד. קבל בגודל כזה לא יהיה בר קיימא בסביבת אודיו לרכב.

הנוסחא המונפצת של 1 פאראד לכל 1KW היא תיאוריה שמעולם לא הוצג לה כל ביסוס מתמטי/פיסיקלי.

גם במאמר של אוטוסאונד מוזכר שהקבל הינו בפועל צרכן ולכן כל בר דעת שיש לו בעייה של מחסור באנרגיה חשמלית לא יוסיף צרכן למערכת:

"עם כל כך הרבה מכשירים שצורכים חשמל (מגברים, קבלים, מצברים) הבעיה, שעלולה להתעורר היא, שעוצמת האלטרנטור לא תספיק."

מחיל של קבל "נורמלי" - בעל ESR נמוך, כולל אביזרי התקנה רלוונטיים ובעל מד מתח דיגיטלי הוא 500 שקל ומעלה. מדובר בבזבוז כסף ממדרגה ראשונה.

מחיר יקר לכבל 4גייג' הוא נניח 20 שקל, 5 מטר זה יותר ממספיק לצורך "שלושת הגדולים" -> 100 שקל גג. שידרוג "שלושת הגדולים" יפיק תועלת גדולה לאין שיעור מהוספת קבל למערכת. ליפוף אלטרנטור/שידרוג אלטרנטור זה עניין של כמה מאות שקלים - אני לא מעודכן במחירים היום אבל לפני 3 שנים עלה לי שידרוג מ75A לתוצאה סופית מדודה של כ-110A רק 650 + מע"מ.

בקיצור, ניסיונות למכור קבל כפיתרון להפרשים בין יכולות יצור לבין דרישות צריכה היא עבודה בעניים.

למתקינים קל "לדחוף" קבל לכל חסר ידע שמגיע ומתלונן על בעיות חשמל. הסיבה שאותו מתלונן "יראה שיפור" היא פשוט הדגמה של מה שמוכר כ- דיסוננס קוגניטיבי.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

שניה אם אני הולך להתקין מערכת אם סאב 600RMS +זוג קומפוננט 100RMS האם שידרוג רק של שלושלת הגדולים יספיק לי או שאני יהיה חיב לשפץ את האלטרנטור?

פורסם

הסאב והקומפוננט לא מעניינים. מהם המגברים שלך? האם המונו קלאס D?

לא חייבים להשתולל מיד עם שידרוגי חשמל קיצוניים. מתחילים עם שלושת הגודלים עזר? יופי, לא עזר ממשיכים הלאה לטיפול באלטרנטור.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

העלתי את כל הנושא הזה כי אני כבר לא יודע מה לעשות... יש לי בעית אורות מהבהבים בצורה מטורפת, בלילה אני לא יכול להפעיל את המערכת על ווליום שיותר גבוה מ20 (מיתוך 62). יש לי רק מגבר אחד שהוא גם מיסכן במיוחד, ההספק שלו הוא בסביבות ה40-70WRMS ליציאה, ויש 4 כאלו... שניים מהן מגושרות, זאת אומרת נגיד 100WRMS. ההספק הסופי עומד על סביבות ה200WRMS בקירוב גס...

הייתי כבר אצל מתקינים שכמוון מנסים לידחוף לי את הקבל ... והייתי גם אצל חשמלאים שלא מבינים שום דבר במערכות סטריאו ואומרים שהמערכת חשמל טובה...

אני כבר לא יודע למי ליפנות, התיאשתי כבר מהמערכת הזאת...

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

oogee אני חולה על סוג האנשים כמוך,מתחבאים אחרי חוקי הפיסיקה אך אינם מבינים בהם בגרוש.

כבר הוכח בדיון הקודם שלנו. (אין גבול ל"חירטות")

תשים חוצץ גדול בין חוקים ותאוריות פיסיקאליות לבין מעשית בשטח:

*לגבי הצד הפיסיקאלי, אני מציע שתלמד לעומק את תורת החשמל לפני שאתה מטעה בחוקים

ותאוריות דמגוגיות. זה הרי ברור ש="קבל הוא כמו סוללה" (ואתה עוד מתימר להיות מבין,בדיחה)

ואגב מצויינת הדוגמא של המצלמה, הפלש ניתן להשוואה למהלך המיברנה. שניהם דורשים זרם ריגעי רב וזאת מטרת הקבל. קבל לא נועד לתת זרם קבוע מתי תבין? וסוללה לא מסוגלת להגיע לזרם הריגעי שנותן קבל ולכן לא תצליח לדגדג את הפלאש ללא קבל.מתי תבין שהמגבר דומה לפלאש. בתדר נמוך הוא צורך יותר זרם 40HZ= שנייה 1/40 רק ב 1/40 בדומה לפלאש הוא יזקק לזרם גבוהה.

*לגבי הצד המעשי, עובדות בשטח מדברות שכאשר יש נפילת מתחים וגם זרם במערת החשמל(אורות וכו')

הוספת קבל למעגל החשמלי הרבה מקרים פותרת את הבעיה. והקישקוש הפיסיקאלי שרשמת כהסבר,

הוא לא יותר מבדיחה התורמת בעיקר להוכחת אי ההבנה שלך בחשמל!

אני לא מבין למה אתה מנסה להוכיח הבנה בנושא שעובדתית אין לך מספיק ידע בו (פיסיקה).

מלה היתה חולק על הצד המעשי, אבל על הצד הפיסיקאלי, אין וויכוח מצטער, אין לך זכות להמציא מחדש את חוקי בפיסיקה.

כמו שכבר רשמתי לך, אולי תחשוב על דוקטורת חדש בתחום,אם תצליח לשנות את חוקי הפיסיקה גם תכנס לספרי ההיסטוריה על הדרך.

עצה שלי, תשתמש בפיסיקה קוונטית ולא קונבנציונלית(מקווה שאתה מבין את ההבדלים) יהיה לך הרבה יותר קל מהסיבה שפיסיקה קוונטית בנויה על תאורית הוכחה שונה לגמרי ולא נפרט כי צריך כמה ימים.

פורסם
oogee

ואגב מצויינת הדוגמא של המצלמה, הפלש ניתן להשוואה למהלך המיברנה. שניהם דורשים זרם ריגעי רב וזאת מטרת הקבל. קבל לא נועד לתת זרם קבוע מתי תבין? וסוללה לא מסוגלת להגיע לזרם הריגעי שנותן קבל ולכן לא תצליח לדגדג את הפלאש ללא קבל.מתי תבין שהמגבר דומה לפלאש. בתדר נמוך הוא צורך יותר זרם 40HZ= שנייה 1/40 רק ב 1/40 בדומה לפלאש הוא יזקק לזרם גבוהה.

....

הוא לא יותר מבדיחה התורמת בעיקר להוכחת אי ההבנה שלך בחשמל!

שלא נדע מצרות...

אפה אתה ואיפה אופן עבודה של מגברים לרכב.

מגבר לרכב צורך זרם DC. אין שום HZ או מחזוריות בצריכת הזרם של המגבר ואין שו היגיון ליחס מחזוריות -> Hz לצריכת הזרם של המגבר.

מאחר ובמגברים קיים מערך קיבול הוא "מחליק" שיאי צריכה ממילא. אם האלטרנטור לא יכול לספק את דרישת הזרם של המגבר אז הצעצוע הידוע בשם "קבל לרכב" לא יוכל לעזור אלא רק יפריע כתוצאה מהפיכתו לצרכן לאחר שהמגבר יגרום לפריקתו המיידית של המגבר.

הנקודה הברורה, החד משמעית ושעד היום לא הופרחה בשום ניסוי מבוקר היא:

קבל לא יכול לספק דרישות זרם רציפה של מגבר הדורש זרם הגבוה מיכולת הייצור של ספק הכוח (=אלטרנטור/סוללה). בפועל הוא הופך לצרכן המהווה נטל נוסף על מערכת החשמל.

התגובות שלך נובעות מרציה חברתית, דיסוננס קוגניטיבי ו- Wishfull Thinking.

שוב, תציג תוצאות של מבחן אובייקטיבי, מדיד, פומבי וניתן לשיחזור בו הוצג שיפור איזשהו איניקטור במערכת לרכב כתוצאה מהתקנת קבל. עד שלא תוכל להציג איזו אסמכתה מגבה אתה תשאר האדם שטוען שהעולם שטוח.

פורסם

אני חוזר בי:

כנראה שתזדקק לקורס גם בגלי קול בנוסף לתורת החשמל.

מהו גל אתה יודע?

מה שונה בין גל של 40HZ לגל של 100HZ ?

מחזוריות של גל של 40HZ הוא 40 פעמים בשנייה ושל 100HZ 100 פעמים בשניה וכו'.

גל של 40HZ צורך יותר זרם מגל של 100 . למה?

מיכוון שגל של 40HZ דורש מהרמקול מאמץ גדול ביותר כדי להזיז את המיברנה שתפיק את הצליל כראוי, בניגוד לגל של 100HZ שזקוק יחסי לזרם נמוך כדאי להפיק את הצליל.

ומה זה מאמץ בשביל רמקול? יותר זרם שהמגבר דורש!

לכן יש קשר ישיר אדוני בין גלים לבין זרם שהמגבר צורך!

מסקנה, עוד בדיחה שמגבר צורך זרם קבוע,שטויות במיץ הנובעות מאי הבנה בפעילות המגבר!

מה לא למדת כלום מהדיון הקודם. שכבר שם הוזכר כ 100 פעם שיש מחזוריות לגלים וצריכת הזרם בהתאם.

כידוע יש לנו טווח תדרים נרחב בקטע מוסיקלי.

בו נכך את המקרה הכי "גרוע" שקטע מוסיקלי יהיה בנוי מבאס אחד ארוך. עדיין המחזוריות של הגל תהיה 40 HZ כלומר 40 פעמים בשניה. זה מספיק זמן בשביל לקבל להיטען ולהתפרק.

כמובן שקטע מוסיקלי בנוי מטווח תדרים כך שהניצול של טווחים נמוכים קטן יותר מ 100%

לכן זאת עוד הקלה על הקבל.

כמובן שזה ההבדל בין סוגי קבלים. למה יש קבלים של 1 פראד ב 20$ וב- 600$ הכל בנוי על בעיקר על זמן ההתחדשות ומתח הפריצה(לא ניכנס לזה זה דיון נוסף).

תקלוט שוב: לאורך הגל השפע ישירה על הזרם שהרמקול מבקש ובכך לזרם שהמגבר צורך!

אני מקווה שבזה סגרנו את הדיון האבילי על חוקי פיסיקה.

בקשר למעשי בשטח. זה נושא שונה כפי שציינתי.וכרגע אין צורך ביסוי מדעי מפורט.

התוצאות מדברות בעד עצמם,קבל מחזק את יציבות מערכת החשמל ללא קבל יש נפילות מתחים במערכות חזקות. איך הוא עושה את זה בדיוק זה לא ממש חשוב.וכניראה בגלל חוקי פיסיקה כפי שצויינו.

בטח שלא כפי שציינת בפוסט המצחיק ההוא.

ואתה יודע מה?

נמאס לי להתווכח איתך על חוקים פיסיקאים פשוטים שהתגלו ע"י גדולי הפיסיקאים שאתה מתכחש.

אם אתה חולק על משהו מבין התאוריות הפיסיקליות בלבד אותם ציינתי. גש לכול פיסיקאי או מהנדס חשמל, אולי הם יצליחו לשנות את העקשנות שלך.ולאשש את מה ששמעת פה.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה שלכם כאן?

זה כבר ממש מצחיק איך שאתם נראים - מנסים להראות אחד לשני שיש לכם ז*ן יותר גדול בפיזיקה.

הנושא נטחן כ"כ הרבה, ועוד לא הגעתם למסקנה הפשוטה הזו?

יש את אלו שמאמינים ביעילות הקבלים (שיבושם להם) ויש את אלו שלא.

פורסם

אין טענה לגבי זה, היתה טענה לגבי הבחור שניסה להוכיח את אי יעילות הקבלים באמצעות תאוריות פיסיקאליות שפשוט שגויות. יכול להיות שהקבל מעשית אינו כזה Life Saver אבל התושבה איננה תמונה בהשוואות הפיסיקליות המגוחחות שהועלו.

הטענה שלי בפוסט הזה ובדיון הקודם היתה לגבי תאוריות פיסיקליות בלבד!

• תוכן חדש...