Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יהודה. השאלה ששאלת גדולה עליי בכמה מידות. מתוקף היכרותי עם רכב ועם פיזיקה בסיסית, אני יכול לפעמים לומר מה צריך להיות ברכב בשביל שייסע או לא, אבל מכאן ועד לתכנן משהו שיפעל מבחינה דינמית טוב, כלומר, ייסע מהר, הדרך עוד ארוכה. בהכשרתי אני מהנדס חשמל ואלקטרוניקה.

כאן יש סדרת כתבות שנכתבו ע"י שותפיי לג'יפולוג, נמרוד ואסף, ששניהם מעורבים בעניין של תכנון רכב, אחד מהם מהנדס אווירונאוטיקה והשני מהנדס מכונות. אם נושא המירוצים מעניין אותך, אז אני מניח שתמצא עניין רב בקריאה שלהן.

פורסם

אם תהיה מעוניין אני מוכר סיירה 1.6 ידנית נוסעת לחלקים כי אין טסט כבר שנתיים. 800 ש"ח והיא שלך.

בכל מקרה סיירה זאת הפורד היחידה עם הנעה אחורית שאנחנו מסכימים לך להרוס בשביל באגי.

haters will hate

פורסם

ישנו עוד רכב מצוין לשדרג לכיוון באגי.

אי כרגע בעלים של באגי מנוע סוברו גיר חיפושית....

תמיד רציתי סוברית E10 או E12 להפוך לבאגי אך נבצר ממני הדבר...

אך חבר שלי כרגע בונה אחת כזאת וזה נראה נהדר... בוא נגיד שכרגע הצלחנו להרים אותה 3 אנשים.

שאסי מאוד גבוה, מנוע אמין, משולשים חזקים, מנוע שטוח ,קרטר בצד....

פורסם

הגבתי בציטוט:

גם 60 אחוז, בהנחה שהצלחת שיהיו על הסרן האחורי, יגרמו לכך שלרכב יהיה רק 60 כוח משיכה משל רכב 4X4 מקביל. זה לא מספיק טוב, כי האידיאל לצורך משיכה, למעט העניין של ההיגוי, היה שמעל הגלגלים המניעים יהיה 100 אחוז ממשקל הרכב. במצב אידאלי כזה, אתה מקבל עבירות כשל 4X4 .

סליחה, אבל מי בדיוק הזכיר פה 4X4 ? מדובר על הנעה אחורית בלבד. ואנחנו אנשי היגיון אז תאוריות של 100% משקל על סרן אחד אינן רלונטיות.

אז אני מבין שאם יש על המרכב (שכבר ממילא לא על הרכב) סמל של רום-כרמל, אז חוקי הפיזיקה משתנים, וכמובן שכל מה שאני כותב הופך ללא רלוונטי.

חנן אין שום קשר לבודי או לסמל. הקשר הוא לרכב עצמו - שאסי ומכלולים שמגדירים אותו כעגלה עם סוסה.

העגלה הזו מתפקדת לא רע בנסיעה מהירה מאוד מאוד. אל תצפה ממנה להצליח לעבור בקטעים טכניים איטיים וקשים. גם הנהגים של העגלות האלה לא מצפים מהן לעשות את זה, ולכן לא תמצא אותן בתחרויות שהן לא סטייל ה"באחה" .

אתה צודק, העלתי דוגמא קיצונית אבל שוב אתה רומז לעבר הנעת 4X4 וכאן מדובר על הנעה אחורית בלבד.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אומנם מדובר על הנעה אחורית, אבל השאיפה של בונה באגי, בהנחה שהוא מדבר על טיולים בשבילי ישראל, ולא על מירוצים בשבילים טובים בלבד, היא שהרכב יהיה עביר כמה שיותר. עביר זה 4X4 ולכן אני מדבר על מה שצריך שיהיה בבאגי כדי שעבירותה תהיה קרובה כמה שיותר לכשל 4X4 . אגב, אני יכול לומר לך שראיתי כבר באגי מנוע אחורי/הנעה אחורית עושה באחת מתחרויות העבירות של "שועלי שמשון" שהיו בזמנו, בית-ספר לרכבי 4X4 טובים , בתנאים של חול טובעני, כך שלא מדובר בתיאוריה בלבד.

לגבי הסמל: אז אנחנו מסכימים שזה לא הסמל שעושה את ההבדל ולכן אין שום טעם לדבר על מותג כזה או אחר אלא על פיזיקה. אז מה שנשאר זה להסתכל על משקלי המכלולים ומיקומם. אם המנוע נמצא על ציר הגלגלים הקדמיים, או כמו שקורה לא מעט ברכבים מהסגנון המדובר, אפילו מעט קדימה לזה, ומאחור יש לך מיכל דלק וסרן אחורי, אז הגלגלים האחוריים יתקשו למצוא מספיק אחיזה כדי לדחוף את הרכב קדימה בתנאי עבירות קשה.

עוד משהו: השותף שלי לאתר, נמרוד, (שהוא מהנדס אווירונאוטיקה, ומהנדס מסוג שלא רואים הרבה, עם ראייה הנדסית כוללת שמפתיעה אותי מחדש כל פעם, וגם עם תובנות יפהפיות אחרות שלא קשורות להנדסה) אמר לי לא מזמן, שגם בתחומים אחרים , אבל במיוחד בתחום ותיק כמו הרכב, אתה צריך להסתכל מסביב ולראות מה יש. מה עובד. מה קיים בפועל. אם זה לא קיים, אז כמעט בטוח שזה נוסה ונפל כי זה לא טוב כמו הפתרונות הקיימים. אבולוציה של דרווין בגרסתה המכנית, אם תרצה.

לא שלא יכולות להיות הברקות חדשות, אבל הן נדירות, יחסית, וצריכה להיות לאדם סיבה מאוד טובה כדי לחשוב שהוא אחד מהבודדים שעלה על פיתוח חדש ומוצלח.

אז: אתה מכיר באגים עם יכולת עבירות טובה עם מנוע קדמי בתחרויות שמשלבות עבירות קשה? אם כן, תעתיק. אם לא, תעבור להנעה אחורית, אלא אם כן יכולת העבירות לא מעניינת אותך.

פורסם

תוספת: אני רוצה להעיר על משהו שמפריע לי בדיון הזה: אתה משתמש (אולי אפילו אתה לא מודע לזה, ולא עושה את זה בכוונה) במילים בודדות ובמושגים נקודתיים שאני כותב, כדי להראות שזה לא קשור לנושא ובכך כביכול להוכיח שזה לא רלוונטי לדיון.

תתרכז במהות. אני משתמש במונח " 4X4 " כשאני רוצה להצביע על רכב שכל משקלו מונח על הגלגלים המניעים. זה האידיאל במונחים של עבירות. אפשר להשיג משהו קרוב לזה גם ברכב 2X4 , כמו שהסברתי.

הזכרתי בטעות את המונח "רום-כרמל" , ובזה אתה משתמש, וחבל. אם הייתי כותב "רכב עם מנוע קדמי והנעה אחורית" אז פתאום זה כבר לא היה מפריע לך?

עזוב, אם אתה מעוניין בדיון על המהות, אז עזוב את השטויות האלה. זה לא לעניין. אם בא לך סתם להתעמת, אני רק מבקש שתצהיר על זה מראש. אני לא בעניין הזה.

פורסם

קודם כל אני לא מתעמת לצורך העימות, במקרים כאלה אני מלכהתחילה מושך את עצמי מהדיון.

כל עניין הרום כרמל וכו' זאת כנראה אי הבנה, נתת דוגמא ספציפית לרכב חלש ומיושן אז הגבתי בהתאם, לא פה העיקר.

אמרתי ואני אגיד שוב, אתה אומר דברים נכונים, אבל לא רלונטיים לצורך הדיון כיוון ש:

מדובר על רכבים שנתון 70-89 בערך

המטרה: לבנות באגי

התקציב לרכב: כ1500-2000 שקלים

אם רצון הכותב הוא לבנות מפלצת עבירות, זה נחמד מאוד. אבל מה שאני מבין זה שהוא מחפש בסיס טוב לבאגי שבילים שהוא גם יוכל לתחזק ולתפעל בקלות.

להתחיל מרכב מורד מהכביש כגון אלו שהוצעו לו כאן זה רעיון טוב, כיוון שאתה מתחיל מרכב נוסע ומשם זה רק הולך ומשתפר (מורידים משקל, מגדילים גלגלים, מבצעים שיפורים קטנים וכו').

אני בטוח שהוא לא מתכוון לנסות לעלות עם סיירה בלי טמבונים את הזיק, כמו שאתה לא חשבת לנסות זאת עם הרום כרמל.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לא את הזיק, זה ברור, וגם לא מפלצת עבירות, אבל כשהוא יטייל עם חברים שבנו את הבאגים שלהם על בסיס חיפושית, והם יסתובבו להם להנאתם בחולות ניצנים, והוא יצטרך לשבת בצד ולקנא בהם, אז הוא יבין שזה לא היה נכון להשקיע את מעט השקלים בסוג רכב שלא מתאים לעניין מלכתחילה.

• תוכן חדש...