Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סביר להניח שהבלמים נתפסו לה.פתח את הגלגלים ונסה לשחרר את הבלמים=אם זה בלם תוף -הורד את התוף ונסה לכווץ את הקליפרים. ריסוס של שמן גם יכול להועיל.

מה מצב הגיר שלך כרגע?

תוכל לעשות 2 בדיקות ולדוח על התוצאות?

1) הרם את אחד הגלגלים הקדמים ונסה לסובב כשהגיר בניוטרל. נסה לעשות זאת גם כששני הגלגלים באוויר

2) פתח את בורג ריקון השמן ותראה האם יש שם גרגרי מתכת.

אלי

באלפא שלו הבלמים הקידמיים לא יושבים על הגלגלים, אלא על הגיר (כמו, אגב, בסיטרואן GSA), והם דיסקים - קשה לי להאמין, שהם ניתפסו סתם בקלות כזאת ברכב, שנוסע כל הזמן. גם אם באמת ניתפסו- סביר להניח, שיש סיבה רצינית, שזה קרה.

אני עוד זוכר, איך הייתי צריך לעלות ולהוריד מהגרר את הקאפרי שלי, שעמד 5 שנים, עם 2 בלמים האחוריים תקועים לגמרי, ועוד להחנות אותו בחניה ליד הבית! מזל, שוואנדורה יכולה לגרור אוטו גם כאשר הוא תקוע, ואפילו מהצד!

אלי, בהצלחה ב"תחקיר התופעה"! ואל תנסה לנסוע יותר "ככה" - לך תדע, מה עוד אתה יכול להרוס, חוץ מלשרוף את הקלאץ'!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אלי, חסר לך רק כובע "אוסטרלי", ואפשר ללהק אותך לסדרה חדשה של הנשיונל גיאוגרפיק...

7641065.jpg

אתה נראה כמו צייד שצד את החזיר בר הכי גדול שקיים והיה חייב לתעד את הרגע...

:wink:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
באלפא שלו הבלמים הקידמיים לא יושבים על הגלגלים, אלא על הגיר (כמו, אגב, בסיטרואן GSA), והם דיסקים - קשה לי להאמין, שהם ניתפסו סתם בקלות כזאת ברכב, שנוסע כל הזמן. גם אם באמת ניתפסו- סביר להניח, שיש סיבה רצינית, שזה קרה.

אני עוד זוכר, איך הייתי צריך לעלות ולהוריד מהגרר את הקאפרי שלי, שעמד 5 שנים, עם 2 בלמים האחוריים תקועים לגמרי, ועוד להחנות אותו בחניה ליד הבית! מזל, שוואנדורה יכולה לגרור אוטו גם כאשר הוא תקוע, ואפילו מהצד!

אלי, בהצלחה ב"תחקיר התופעה"! ואל תנסה לנסוע יותר "ככה" - לך תדע, מה עוד אתה יכול להרוס, חוץ מלשרוף את הקלאץ'!

תפיסת הברקסים היתה תופעה ידועה באלפא ונבעה ממבנה בלם היד במקרה ואכן זאת הבעייה לא תהיה לך ברירה אלה לפנות למכונאי המכיר את התופעה.....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תודה רבה על הרעיונות אבל אני לא חושב שזה ברקסים תפוסים.

קודם כל זה לא קורה ככה סתם ביום אחד בד"כ באוטו שנוסע, והם לא בולמים כל כך חזק שהם יתנגדו לכח המנוע וימנעו תזוזה כלל. כיוון שידועה לי היסטוריה של בעיה בגיר (נסיעה ללא שמן ,כן - אני מטומטם, תודה.) אני חושד בגיר ובמערכת ההינע לגלגלים (ציריות, תפוחים.

את הבדיקות עם הגלגלים באוויר אני בהחלט אנסה ואיידע מה התוצאות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תודה רבה על הרעיונות אבל אני לא חושב שזה ברקסים תפוסים.

קודם כל זה לא קורה ככה סתם ביום אחד בד"כ באוטו שנוסע, והם לא בולמים כל כך חזק שהם יתנגדו לכח המנוע וימנעו תזוזה כלל. כיוון שידועה לי היסטוריה של בעיה בגיר (נסיעה ללא שמן ,כן - אני מטומטם, תודה.) אני חושד בגיר ובמערכת ההינע לגלגלים (ציריות, תפוחים.

את הבדיקות עם הגלגלים באוויר אני בהחלט אנסה ואיידע מה התוצאות.

בלם היד, בולם במקרה שלך את הגלגלים הקידמיים שים לב!

פורסם

היום פורק הגיר בהצלחה לאחר מאבקים קלים בברגים של הדיסקים.

לגבי האוטו - בניוטרל לא זז קדימה או אחורה, לא משנה קלאץ' או לא.

הרמתי צד ימין - הגלגל מסתובב בחופשיות!

הרמתי צד שמאל - הגלגל לא זז בכלל...

בעזרתו האדיבה של צחי נפתח קצת הקליפר של צד שמאל ויצאה רפידת בלם אחת - והנה הגלגל מסתובב חופשי חופשי אם כי משמיע רעשי חיכוך קלים, החזרנו את הרפידה והאוטו זז בנסיעה איטית אך כשלוחצים קלאץ' הוא נבלם.

עכשיו, האם אם גלגל אחד תפוס לא אמור כל הכוח לעבור לגלגל שני ? לפי ההגיון הזה הייתי אמור לנסוע במעגלים שמאלה...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
היום פורק הגיר בהצלחה לאחר מאבקים קלים בברגים של הדיסקים.

לגבי האוטו - בניוטרל לא זז קדימה או אחורה, לא משנה קלאץ' או לא.

הרמתי צד ימין - הגלגל מסתובב בחופשיות!

הרמתי צד שמאל - הגלגל לא זז בכלל...

בעזרתו האדיבה של צחי נפתח קצת הקליפר של צד שמאל ויצאה רפידת בלם אחת - והנה הגלגל מסתובב חופשי חופשי אם כי משמיע רעשי חיכוך קלים, החזרנו את הרפידה והאוטו זז בנסיעה איטית אך כשלוחצים קלאץ' הוא נבלם.

עכשיו, האם אם גלגל אחד תפוס לא אמור כל הכוח לעבור לגלגל שני ? לפי ההגיון הזה הייתי אמור לנסוע במעגלים שמאלה...

להיפך... בקשר לברקס נסה לשחרר לחץ מכיוון משאבת הברקס שליד הגלל פשוט תן לנוזל הבלם לצאת עד הקטנת הלחץ ושיחרור המשאבה-רן

• תוכן חדש...