Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני כחודש התחילה לי נזילת שמן מהמנוע , לא בכמויות אך בהחלט ניראית לעין.

בתמונה סימנתי את האזור, ובאם מדובר בבורג שעליו מצביע החץ האם חיזוק יפתור את הבעייה או שיש צרוך בפעולות נוספות, ובאם הבעייה לא בבורג, מהיכן הנזילה יכולה להיות וכיצד להפסיק אותה?

כמו כן שני החיישנים שסימנתי בתמונות התלכלכו בשמן ואני חושש לתפקודם, אך אני לא יודע מה תפקידם, אשמח לתשובה ממי שיודע בדיוק מה תפקידם ואיך לבדוק את תקינותם.

תמונה 1, אזור הנזילה והחיישן שלידו.

תמונה 2, מה תפקידו של חיישן זה על הגיר.

אשמח לעזרה, תודה רבה.

P5070007 copy.jpg

P5070004 copy.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

בתמונה הראשונה החיישן הוא חיישן לחץ שמן, יתכן שהנזילה היא ממנו..למרות שבדרך כלל בסופר לנסר הנזילה היא מאטם הראש ..שנוזל מעל החיישן בדיוק.

ובקשר לגיר..נחכה לספי..

פורסם

ספק אם הנזילה מקורה באטם, לראשונה מסתכלות מהירה הנחתי שהנזילה מהחיישן לחץ שמן אך לאחר מיכן ראיתי שהנזילה בעצם מהאזור שליד הבורג מתחת לחיישן או ממנו (אין מקורות נזילה מעל לחיישן, באיזור הבורג קשה להבחין ולבדוק היכן בדיוק הנזילה), הנזילה כאמור של שמן.

אם ידעת באיזה חיישן מדובר בתמונה אולי תוכל לספק לי מידע ולתרום מנסיונך, מה בדיוק הבורג הנ"ל מחבר, והאם ניתקלת בעבר בנזילות כאלה ומה היו הדרכים לפתרונן?

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שאמרתי קודם, אפשרי שהנזילה היא מהיוניט(חיישן) לחץ שמן, למרות שברבים מהמקרים הנזילה היא מהאטם,ונוזלת בדיוק שם.

שטוף את המקום עם ספריי קרבורטורים,חכה עד שכל שיירי הספריי ייתייבשו!!!

תניע את המנוע ובדוק מהיכן נוזל בידיוק.

הבורג שסימנת בתמונה מתחת לחיישן זהו בורג שמצמיד את תיבת ההילוכים לבלוק המנוע, לא תיתכן נזילה ממנו.

בדוק שוב ועדכן.

אורן בן סימון

פורסם

ס. לנסר מוכרת כרכב עם בעית נזילת שמן מאטם ראש ובעיות בגיר אוטומתי...

היתה אצל חבר, גיר ידני רכב מעולה!!!

לגבי בעיות בגיר, מוסיפים רדיאטור קטן חיצוני לקירור שמן גיר

ואת האטם מחליפים

בהצלחה, אולי זה משהו קטן יותר ואנחנו דנים על אטם...

פורסם

הייתי באותו הסרט לפני כחודשיים(הייתה נזילה מאותו המקום בול)! הנזילה לא מהחיישן,כשהיה לי את זה החלפתי את החיישן(חבל על ה 80 ש"ח לחיישן מקורי),מה שאתה צריך לעשות זה לקנות אטם ראש מנוע מקורי (מחיר של 230 ש"ח לאטם) ולפרק את הראש יחד עם הסעפת פליטה ולראות אם צריך אז לעשות שטח ראש אם לא צריך אז רק להחליף את האטם. עבודה לא כל כך קשה ולוקח בערך כ שלוש שעות של פירוק והרכבה ללא שטח ראש.

בהצלחה!.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

תודה על העזרה, לאחר שבדקתי היטב מהיכן הנזילה, הסתבר שהיא מהמפלג ( כמו שחבר פורום אמר לי בפרטי).

הנזילה לא מהאטם, אלא מהמפלג, בחלקו התחתון כמו שמסומן בעיגול בתמונה.

אשמח אם מישהו יגיד לי איזה טבעת גומי ישנה במפלג, כמה עולה חדשה והאים פירוק והרכבה בתנאים בייתיים אך עם המכשירים הנכונים אפשרית?

אשמח לתשובות, ושוב תודה.

P5070007 copy.jpg

פורסם

אכן,איך לא חשבתי על זה,גם לי הייתה הבעייה הזו,אני פירקתי את המפלג,הורדתי את האטם,הלכתי לחנות חלפים קניתי טבעת גומי חדשה והחזרתי הכל למקום,עבודה של 10 ד"ק לפרק ולהחזיר,רק אל תשכח לשים סימן על המפלג כדי להחזיר אותו בחזרה למקומו כמו שהוא היה מקודם ותנסה לא לשחק עם הציר שיש בפנים ותעשה הכל כדי שהוא ישאר במקומו מבלי שיסתובב יותר מדי.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

הבנתי, העבודה נטו ירוק ברגים והחלפה או שיש צורך להתעסק בדברים מכניים?

ומה המחיר של הטבעת?

פורסם

אין שום התעסקות חוץ מפירוק הברגים+סימון על המפלג והחלפת הגומייה.

גומייה קיבלתי חינם במרכז חלפים.

פורסם

בפעם האחרונה שהחלפתי את הגומייה הזאת , קניתי אותה במוסך מורשה ועד כמה שאני זוכר היא לא עלתה יותר מ-50 ש"ח.

לצורך ההחלפה אתה צריך לסמן את מיקום המפלג ע"י צבע/שריטה , ולפרק את שני האומים של המפלג (מידה 12 מ"מ).

לאחר שאתה מוציא את המפלג תוכל לראות את הגומייה (בחלק החיצוני).

לפני ההרכבה חזרה מומלץ לשטוף את כל האיזור מכל השמן (לצורך מעקב).

פולקסוואגן ואריאנט 1969

פורד פוקוס 2002

קבוצה בפייסבוק לפורד פוקוס :

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/groups/365044096918626/

פורסם

הרבה אנשים טועים בתקלה הזאת ונגררים להורדת ראש מנוע ע'מ להח' אטם ראש סתם.

כמו שאמרתי כמה פעמים הרכב אצלי עוד מעט 9 שנים ואף פעם לא היה לי נזילת שמן מראש המנוע .

טעות לחשוב שהנזילה מתחת למפלג היא מהראש או מהחיישן .

ס. לנסר מוכרת כרכב עם בעית נזילת שמן מאטם ראש ובעיות בגיר אוטומתי...

היתה אצל חבר, גיר ידני רכב מעולה!!!

לגבי בעיות בגיר, מוסיפים רדיאטור קטן חיצוני לקירור שמן גיר

ואת האטם מחליפים

בהצלחה, אולי זה משהו קטן יותר ואנחנו דנים על אטם...

פולקסוואגן ואריאנט 1969

פורד פוקוס 2002

פורסם

לפני הפירוק של המפלג תסמן את המיקום שלו ע"י חריטה עם מברג / סימון בטוש.

הכוונה שלי היא שבהתקנה בחזרה המפלג יהיה קו מול קו , כדי שתניע את הרכב לא יהיה צורך לעשות כיוון הצתה.

ששי

ססי מה זאת אומרת לסמן את מיקומו?

פולקסוואגן ואריאנט 1969

פורד פוקוס 2002

פורסם

הבנתי, תודה.

וששי אגב מה השם של הגומייה שאני לא יקנה בטעות אחרת או יסתבך בהסברים בחנות?

• תוכן חדש...