Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני כשלוש שנים עשיתי תאונה שלא באשמתי עם הרכב הזה. לא היה לי ביטוח צד ג' (מטופש, אני יודע...) וכעת חברת הביטוח של הרכב השני תובעת אותי.

אני אתן את כל הפרטים בקרוב, אבל לפני זה, רציתי להיות בטוח:

האם רכב זה, בעל נפח מנוע 900 סמ"ק אם אני לא טועה, ללא טורבו, שבתוכו יושבים 4 אנשים (3 בנות, בן אחד וכלב, אז המשקל שווה ל - 3 אנשים נניח) יכול להגיע ממצב של עמידה ברמזור אדום למהירות של 50 קמ"ש בפחות מ - 150 מ'? הכביש מישורי, לקראת סיומו מתחילה עלייה. לא נהגתי כמו מטורף עם פול גז וזריקת קלאץ', אמי, אחותי ובת דודתי ישבו באוטו. הנסיעה היתה רגועה.

בבקשה, מי שיודע בוודאות או מי שיש לו אוטו דומה (גם שנה או שנתיים לכאן או לכאן יעזרו) ויכול לבוא איתי למקום התאונה ולבדוק את זה (אני אשלם הוצאות דלק כמובן) אני אודה לו מקרב לב.

התאונה התרחשה בירושלים בצומת המלונות, ליד קריית הממשלה והאוניברסיטה בגבעת רם.

עוד כמה ימים אני אעלה את כל הפרטים כולל מצגת שהכנתי.

תודה רבה,

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

לא צריך לבדוק את זה פיזית בשטח. אפשר לחשב אם זה הגיוני.

כל מה שצריך לדעת זה ש-

V=AT

X=VT

אז אם נצמצם קצת נוסחאות נגיע גם ל A=V^2/X

אז אם 50 קמ"ש זה 13.88 מטר לשניה, כדי להגיע למהירות הזו תוך 150 מטר יש צורך בתאוצה של

1.28 מטר לשניה בריבוע.

ולפי T=V/A תאוצה כזו אומרת אפס למאה ב21.8 שניות.

לא נשמע כמו רייס מטורף עם זריקות קלאצ'ים, אם כי לרנו 5 900 סמ"ק בת 20 עמוסה זה אומר לחיצה בריאה על הדוושה.

אה כן, קחו בערבון מוגבל את הפיזיקה התיכונית שלי בשעה אחת בלילה...

פורסם

אתה מניח תאוצה קבועה לאורך כל הדרך, מה שלא נכון, כי תאוצה היא הספק חלקי מהירות וחלקי המסה. התאוצה הולכת ויורדת ככל שנצברת מהירות.

בקשר לשאלה: כן, הרכב שלך יגיע ל50 קמ"ש הרבה הרבה לפני שהוא יעבור 150 מטר.

פורסם

יש המון דברים שהזנחתי פה כמו החלפות הילוכים לדוגמא.

מה שרציתי זה לקבל פרופורציה לגבי מה אומר הנתון של 50 קמ"ש ב-150 מטר בתרגום לנתונים שאנחנו מבינים אינטואיטיבית לאיזה קטגוריה של רכב או נהיגה לשייך אותם.

מה שיצא זה שהאפשרות להגיע למהירות הזו במרחק הזה היא סבירה. ניסוי ברנו 5 אחרת עם אנשים אחרים ובסיטואציה אחרת לא ייתן תוצאות מדוייקות יותר.

פורסם

אני יורשלמי עם רנו 5,אבל יש לי טורבו לצערי (או שלא...).

בכל מקרה,אולי תתן קצת פרטים מהתאונה,אולי בכלל אתה לא חייב להציג טיעון שהרכב שלך לא מגיע בפחות מ150 מטר ל50 קמ"ש.

פורסם

באמת חשבתי שאני לא חייב להציג כזה טיעון, אבל חברת הביטוח משחקת על זה.

הם חר@# חבל על הזמן, אפילו שהתאונה לא היתה באשמתי, העיקר לסחוט את האזרח הקטן כמה שיותר. הם תובעים אותי על 45,000 ש"ח. לי ייקח שנתיים לחסוך את זה, הם עושים את בשבוע.

בכל מקרה המשפט כבר היה, ואני מחכה לפסק דין. אני מקווה לטוב. אני עושה עכשיו כמה ברורים נוספים מלבד המהירות והתאוצה, למקרה שאצטרך להגיש ערעור.

אגב, יש למישהו אתר או ספר עם נתונים טכנים על הרנו 5?

תודה רבה לכולם,

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

• תוכן חדש...