טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,200 נושאים בפורום הזה
-
לאחר שהתגלו ב106 שלי הזעות שמן קלות מאיזור מכסה השסתומים החלטתי להחליפו באחד חדש. להלן פירוט העבודה לפי שלבים כולל תמונות.
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ! הרכב הוא פיזו 106 שנת 97 מחר אני כנאה אכנס למוסך בעיקבות נזילת שמן לא ברורה שמפריעה לי ,חשבתי להכנס למוסך המרכזי של פיזו בירושלים מה אתם אומרים האם כדאי או שמוסך רגיל זה מספיק? האם יש כמה טיפים כדיי שלא יעבדו עליי? (אני לא מבין גדול) מה לגביי האיסור לעמוד ליד האוטו האם להסכים או לעמוד על שלי והאם זה יעזור בכלל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
מישהו מכיר את המוסך ברחובות - 169 ש"ח לטיפול "המרכ
מאת Guest Anonymous-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
או משהו כזה - יש שם 2 אחים ב 2 מוסכים נפרדים (סכסוך) ליד מכון דרום - עשו רושם נחמדים והעיקר - זולים !!! הבעיה האם הם אמינים ??? ועוד - מה זה מהנדס רכב? באתר של מוסך רנו בירושלים כתוב שכולם מהנדסי רכב ?! ועוד- האם אתם מכירים ספרות בעברית טובה להבנת המנוע והחשמל ברכב ? או מקום שאפשר לקנות ? תודה.
הודעה אחרונה מאת חלי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם על אטם שעשוי משעם מורחים שרלק? או שיש חומר אחר? גיא
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 33.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לקנות רכב לאשתי יונדאי אקסנט ואני לא מצליח להבין אם יש דרך לנתק כרית אוויר למושב ליד הנהג (צריך לשים תינוק באוטו) הם אתם יודעים אם יש מפתח או מנגנון ביטול כרית ? או שיש מוסכים מורשים שבהם ניתן לנתק כרית כזו ? תודה לעונים (זה דחוף)
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
כל כמה ק"מ(בדר"כ) נהוג להחליף צמיגים באוטו?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני כשבוע התקנתי אגזוז זרימה חופשית של דרגון, עכשיו כשאני נוסע אני שם לב שלאוטו יש הרבה יותר כח בסל"ד נמוך. לדוגמא, אני נוסע בהילוך שני בסל"ד נמוך יחסית משהו כמו 2000 סל"ד, מהירות 20 קמ"ש, אני לוחץ על הגז פתאום האוטו מזנק, אני הייתי בשוק, בעבר אם הייתי רוצה כזה זינוק הייתי צריך להוריד הילוך ואם לא הייתי מוריד הוא היה מתחיל לטפס לאט ובסל"ד קצת יותר גבוה משהו כמו 2700, הוא היה מתחיל לזוז מהר, גם שמתי לב שהרעש הכי "בס" נוצר בסל"ד נמוך כעת, זאת אומרת שלפי השערתי הזרימה הכי חופשית נעשת בסל"ד נמוך ולכן הזינוק ולאחר מכן כבר מצטבר קצת יותר לחץ. בקיצור למי שהבין מכל הבלבולי מח שלי למה אני מתכוון וחושב שהוא יודע אנא שיביע דעתו. תומר.
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
למישהו יש מושג איך מפעילים את הפנסים האוטומטים ברכב הנ"ל ?? ?? אל תישלחו אותי לספר רכב כי כבר חרשתי עליו שעות ולא מצאתי כלום . תודה מראש =
הודעה אחרונה מאת TWEG, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני צריך להחליף 2 צמיגים קדמיים בrsi שלי. עכשיו אני צריך המלצה לצמיגים סבירים/טובים במחיר כמה שיותר זול אבל שלא יהיה זבל. המידות הם 175/60/14. ואם אפשר גם שמות של בתי עסק. תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
שלום לכולם אני מעונין לפרק סעפת פליטה וסעפת יניקה ולצבוע אותם השאלה היא איזה צבע יחזיק מעמד בחום ? כמה הוא עולה בערך ? מישהו עשה זאת בעבר ?
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם יש ברשותי כרגע מגנזיום - ששמתי על הגלגלים שהיו לי בזמן שהחלפתי למגנזיום (בזמנו היו חדשים) , ואני ארצה בעתיד להחליף לגלגלים חדשים (הגלגלים עוד לא שחוקים , זה סתם מחשבה שעלתה לי לראש כרגע) - אני אצטרך לשלם תוספת של מחיר להעברת המגנזיום לגלגלים החדשים ? או שעושים את זה אוטומטית עם קניית הגלגלים ?
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
- 2 תגובות
- 979 צפיות
האים מותר לערבב שני סוגים של נוזל בלמים? כלומר להוסיף נוזל בלמים למערכת בלמים שיש בה נוזל של חברה אחרת.
הודעה אחרונה מאת XOFIRX, -
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, 1)רציתי רק לשאול האם המנורות הכחולות המותקנות על ה"פתחי מים" של הוישרים, חוקיות או לא? 2)ומה לגבי המנורות הכחולות שמתחברות בתוך התא נוסעים?חוקי או לא?
הודעה אחרונה מאת mazda626, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הבאתי שעון טורים עכשיו הוא שעון טורים שמתחבר לקוייל רגיל... אצלי הקוייל הוא אלקטרוני... לא תיהיה בעיה לחבר אותו? ובהזדמנות... האם אפשר להפסיק עשן לבן בדרך כלשהי... אם יש דרך לא יודע מה תרשמו בקשה... תודה...
הודעה אחרונה מאת civic, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לרכב זה יש רק טיפולי 20000. אני מחפש מוסך טוב ואמין שמתמצא בסיטרואנים האלו, ושאני אוכל לסמוך על מי שמנהל אותו. באיזור המרכז כמובן. תודה... אלי.
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב. אז ככה, לאחרונה קנינו (אני ובת זוגי היקרה) קליאו (עבורה....) בכל מקרה, היא לא אוהבת את הקלאצ' שם.. היא אומרת שהוא קשה לה (את הקלאצ' ברנו שלי לעומת זאת היא נורא מחבבת. ..) בכל מקרה, עשיתי סיבוב על הקלאצ' שלה, והוא נראה כסובל מבעיית "רנואית" מוכרת... יש לו מהלך לא שווה בקושי שלו... הוא מתחיל קל, ואז יש מעין מדרגה קשה, ואז הוא קל שוב... בכל מקרה, זה לא נוח לה... יש למישהו הצעות ממה זה נובע? מה אפשר לעשות בנידון? והשאלה השניה - בקשר ללוח השעונים - נורא חסר לה מד הסל"ד (הרנו שלה היא RN) - האם אפשר להחליף לוח שעונים לכזה של RT? האם ההתאמות יהיו רבות וכואבות או קלות ומהנות? ולמי שיש יותר נסיון - לפי בדיקה ויזאלית בלבד שעשיתי, לוח השעונים של רנו סופר 5 ורנו…
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 21.4 אלף צפיות
אהלן חברה למרות ש שמתי תוסף דלק LM לפני חודש האוטו לפעמים מקרקש לי שאני לוחץ. מעניין אותי לדעת למה ומה יכול להיות הסיבה. אני גם מעוניין לפרק את הסעפת יניקה ידוע לכם עם התהליך הזה הוא מסובך ועם לא אז באיזה חומר אפשר לנקות את הסעפת תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הכונה כמובן למנוע מתוחזק ברמה סבירה תודה ברק
הודעה אחרונה מאת ברק111, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
האם בזמן ריתוך חיישן הלמבדה בסעפת הפליטה-צריך לנתק את המצבר? אחי לקח את הרכב למכון אגזוזים - כדי לרתך את חיישן הלמבדה שהתחיל לצאת ממקומו. הריתוך בוצע ללא ניתוק מצבר ומיד בסייומו אי אפשר היה להניע את הרכב. בבדיקה שנעשתה התברר שמחשב הרכב נשרף. לטענת האגזוזן אין צורך לנתק את המצבר לטענת מוסך מורשה - יש ויש. מה אומרים המכובדים?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה המצב כולם??.. יש לי שתי שאלות לגבי קיט יניקה ישירה ,מקווה שתענו.. 1.למה מתכוונים שאומרים ישירה? כלומר לאן הוא מתחבר ישירות? 2.האם אפשר להתקין יותר מקיט אחד באוטו?
הודעה אחרונה מאת STI, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, לפעמים שאני עומד ברמזור או סתם עוצר ועומד במקום אז יש לי מין קפיצה כזאת קטנה הטור יורד טיפה .. ממש טיפה וחוזר זה בדרך כלל קורה שאני על מזגן אבל גם לפעמים שאני בלי מזגן... החלפתי גיר.. וגם בגיר הקודם זה היה ככה.. ובזמן שיש לי תקפיצה הזאת ואחרי זה אני מביא גז להתחיל נסיעה אז האוטו מקרטע כזה ואז מתחיל לתת את הגז.. מה הבעיה ? מדובר על הונדה סיוויק 94
הודעה אחרונה מאת mircer, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 938 צפיות
אני רוצה לקנות פלטת אלומיניום להכין ממנה שטיחים לאוטו אז מישהו יכול להגיד לי איפה אני יכול לקנות ומה בדיוק לבקש?
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
-
קיט מצערות
מאת tamirbike- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה והיא מה זה קיט מצערות ? במה זה עוזר ? כמה זה עולה ?
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
- 11 תגובות
- 46.6 אלף צפיות
והאם מותר להוסיפו ברכב שיש בו מים ירוקים? תודה
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , ברשותי פונטיאק סנבירד מודל 94' יום שישי בלילה כל המים של הרדיאטור נשפכו ..... האוטו היה במוסך והוא אמר שצינור בצורת S שנמצא מתחת למנוע נקרע .... ההחלפה עלתה לי 1000 שקל עם עבודה (שכרוכה בפירוק של האלטרנטור רצועת טימינג ועוד כמה חלקים קטנים) המחיר שלקחו לי הגיוני?. לי הוא ניראה מוגזם תודה מראש תומר.
הודעה אחרונה מאת civic, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הצמיגים הנדרשים הם מידה 205/55/16 ההתלבטות שלי היא בין יוקואמה לטיו כאשר מחיר עדיף ליוקואמה אבל בעל חשיבות נמוכה. אשמח לשמוע דעה של מישהו בעל נסיון על הצמיגים הנל. שי
הודעה אחרונה מאת Shays, -
- 11 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
1. מישהו מחברי הפורום מכיר מקום טוב וזול (כמובן) לקניית ג'נטים בירושלים בירתנו. 2. האם אנטון המפורסם ביפו מחזיק ג'נטים, שווה נסיעה ? 3. מדובר בקורולה 99 קוטר 14'. תודה
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הקווליר של אמא שלי חורקת כמו אוניה אמריקאית חלודה. בדיקה שטחית שעשיתי מצביעה על בלאי של הבולמים הקדמיים. לכן מספר שאלות (רק מי שיודע שיענה בבקשה): 1. יש בעיה עם החלפת זוג קדמי בלבד? 2. האם קניה מפירוקיה לא מעט מסוכנת בגלל הצורה בה הגיעו הרכבים (ז"ל) למקום? 3. מישהו יכול להמליץ על מקום טוב לעשות את העבודה? (במוסך המרכזי רוצים 1800 כולל עבודה לזוג ואצל הסוכן של KONI אותו מחיר פלוס מינוס). יבורכו המשיבים
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם... א.יש לי מזדה לנטיס 99 ויש לי דבר מה זה מוזר... כשאני מוריד את החלון ומחזיק את הכפתור של החלון גם כשבוא למטה אני רואה שהטורים יורדים{כשאוטו במקום} האם זה בעיה באוטו? ב.על הגג מרגישים מן חיספוס כזה כאילו זה נייר זכוכית..ניסיתי ווקס וזה לא עוזר יש משהו אחר?? ג.מהההבדל בין ווקס לפוליש ואיזה וקסים טובים,האם הצב הוא ווקס טוב.
הודעה אחרונה מאת תומר, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
???
הודעה אחרונה מאת malky, -