Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החוק לספורט מוטורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו התלהבנו מאישור החוק בקריאה שנייה ושלישית בכנסת, וכל מי שפעל בנושא בלי ציניות ישר כוח אבל!

כאשר קוראים את החוק בפעם השנייה והשלישית מתברר שהעסק לא כל כך פשוט יש עוד דרך ארוכה לפנינו .

אני מ"מועדון מרוצי ישראל" שארגנתי מרוצים מאז שנות השמונים העליזות אומר לכם החוק צריך לעבור שינויים וכמה שיותר מהר במיוחד בתחום הביטוח.

כיום חלה חובת ההוכחה על המארגן והמתחרה בקרות מקרה ביטוחי כלומר אם יש תאונה חלה חובת ההוכחה על המתחרה או המארגן שהוא לא אשם.

כלומר על המארגנים והנהגים במרוץ ראלי לדאוג שכל המסלול יהיה מאובטח ואם יש מסלול בן 300 ק"מ מה לעשות זה מרוץ ראלי "מה יש לשים גדרות?"

בעולם כאשר מתקיים מרוץ המארגנים דואגים לנקודות צפייה ומאבטחים נקודות אלו עם סדרנים ומרשלים וביטוח לנקודות אלו בלבד יחד עם זאת מתפרסם בעיתונות המקצועית והיומית שכל מי שמגיע למרוץ עושה זאת על אחריותו האישית ובטח במקומות שלא הוגדרו עבור הצופים.

כיום בישראל כל המסלול הוא עבור הצופים ועל המארגנים והמשתתפים חלה חובת האחריות הכוללת.

זו דוגמא אחת יש לנו עוד כמה בעיות שאנו בוחנים אותם בכיוונים משפטיים נוספים.

הכנסו לאתר מועדון מרוצי ישראל לעידכונים נוספים www.motor-sport.co.il

ברוך שליט

פורסם

ברוך

כמו שכבר אמרתי, אני מצפה בקוצר רוח ל"מירוץ החוקי הראשון" בארץ!

בהקשר למה שאמרת, אני חושב שכדי למנוע טעויות מצערות של ההתחלה, צריך להתחיל בקטן!

לא לעשות מירוץ ראשון של 300 קמ', אלא להתחיל עם מירוץ של 10 קמ' ארבע סטייג'ים או אולי כמה סטייג'ים שונים אך קצרים יחסית, וע"י כך ללמוד מהטעויות, ללמוד איך מתנהג הקהל (בחוצפה שלא תיאמן כמובן) ומיני דברים אחרים!

הדרך הזו גם תאפשר לנהגים להתפתח וללמוד והמוצלחים גם יוכלו לרכוש ספונסרים שיעזרו להם להערך למירוצים הארוכים יותר, 100 200 ואולי גם 300 קמ'

בברכה ובתודה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
ברוך

כמו שכבר אמרתי, אני מצפה בקוצר רוח ל"מירוץ החוקי הראשון" בארץ!

בהקשר למה שאמרת, אני חושב שכדי למנוע טעויות מצערות של ההתחלה, צריך להתחיל בקטן!

לא לעשות מירוץ ראשון של 300 קמ', אלא להתחיל עם מירוץ של 10 קמ' ארבע סטייג'ים או אולי כמה סטייג'ים שונים אך קצרים יחסית, וע"י כך ללמוד מהטעויות, ללמוד איך מתנהג הקהל (בחוצפה שלא תיאמן כמובן) ומיני דברים אחרים!

הדרך הזו גם תאפשר לנהגים להתפתח וללמוד והמוצלחים גם יוכלו לרכוש ספונסרים שיעזרו להם להערך למירוצים הארוכים יותר, 100 200 ואולי גם 300 קמ'

בברכה ובתודה נדב

נכון! כוונתי הייתה שמי שפועל בנושא יזדרז ויפעל בנושא
פורסם

תשובות הכי מוסמכות לנושא החוק תמצאו אצל עו"ד רון דרור שליווה את עמותת נהגי המירוצים 5 שנים

במיסוד הספורט ו בבג"צים ,אל תתפתו לעצות אחיתופל (ודי לחכימא ברמיזא) כל השאר ספקולנטים.

מירוצי מכוניות

פורסם
תשובות הכי מוסמכות לנושא החוק תמצאו אצל עו"ד רון דרור שליווה את עמותת נהגי המירוצים 5 שנים

במיסוד הספורט ו בבג"צים ,אל תתפתו לעצות אחיתופל (ודי לחכימא ברמיזא) כל השאר ספקולנטים.

אם איני טועה גם עו"ד רון דרור לא בדיוק מרוצה מהחוק.

עצות אחיתופל ושאר ספקולנטים את זה דני אני משאיר לשיחה אחרת בינינו אם יש לשנינו כוונות לקידום הספורט כל מילה נוספת מיותרת ולעצם העינין חייבים לתקן את הדברים בחוק ושינוי חוק כמו הוא כהעברת חוק.

פורסם

גירסת החוק המובאת כאן ע"י שליט איננה הגירסה הנכונה והסופית ,היא שונתה עוד מספר פעמים בגירסה של החוק שעבר בכנסת בשבוע שעבר הוכנסו שינויים רבים ,לכן אני שוב חוזר ואומר, רק עו"ד רון דרור יוכל לתת לשואלים תשובות מנומקות ואמיתיות.

אנא התאזרו בסבלנות ,בעוד זמן קצר נוציא את עיקרי החוק המתייחסים לרוכבים, לנהגים ולמארגנים

ונפרסם אותם כמתחייב בחוק.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם
אותי דווקא מעניין איך יוגדר רכב לנהיגה ספורטיבית , אם יצטרך רישוי ,ביטוח , ומה לגבי אימונים?

גם בחוק שצרפתי באחד התגובות יש מענה לכך יתכן וישנם שינויים בחוק הסופי בכל מקרה זה נותן תשקיף לא רע על הנושא

פורסם

יש משהו שלא כל כך ברור לי, בחוק בסעיף 13 א. כתוב שלא ינהג אדם על כלי תחרותי אם אין בידיו תעודות ופוליסת ביטוח שנדרשים על פי חוק.

ולפי מה שנאמר פה בהודעה הראשון, שכרגע אין ביטוחים וחובת האחריות היא על מארגן האירוע.

השאלה שלי היא איך זה מסתדר? ואיך גורמים למצב שיהיה ביטוחים בכלל?

שי. :wink:

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

יש משהו שלא כל כך ברור לי, בחוק בסעיף 13 א. כתוב שלא ינהג אדם על כלי תחרותי אם אין בידיו תעודות ופוליסת ביטוח שנדרשים על פי חוק.

ולפי מה שנאמר פה בהודעה הראשון, שכרגע אין ביטוחים וחובת האחריות היא על מארגן האירוע.

השאלה שלי היא איך זה מסתדר? ואיך גורמים למצב שיהיה ביטוחים בכלל?

שי. :wink:
אני מניח שחברות הביטוח יתחילו לאפשר לבטח נהגי מירוצים ורכבים שמשמשים כרכבי מירוץ, בסכומי עתק כמובן.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...