Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיה לגבי הבדלי צריכה בהילוכים השונים

erez
שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה שנים... ומעולם לא היה לי שעון צריכת דלק.

השאלה היא, מה צורך יותר דלק,

(אני יודע שההבדלים מינוריים, פשוט שנים אני מתווכח עם עצמי)

רכב עם גיר אוטומטי, מוזרק, ומנוע 2 ליטר. (כמו שלי)

לדוגמא, כביש נתון, העליה מכיוון צומת קדרים לכיוון כרמיאל, מספר קילומטרים בודדים בעליה קבועה.

הרכב מסוגל להשאר בהילוך רביעי לאורך כל העליה גם אם יש תנועה כבדה, והמהירות היא 70 קמ"ש - בערך 1800 סל"ד ללא הורדה לשלישי, ובלי לאבד מהירות, במצב זה, דוושת הגז לחוצה יחסית הרבה, בערך 3/4,

במצב השני, ניתן להוריד את הידית לשלישי, לנסוע אולי על 2800 סל"ד אבל ללחוץ על הדוושה אולי רבע מהלך.

כאמור, מה צורך יותר?

אני לא רוצה לראות/לשמוע "נראה לי ונשמע לי"! :-D

תשובה החלטית!

תודה רבה,

ארז. (ולא ארזארז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משתנה מרכב לרכב אך בעיקרון במצב שלך אז שלישי.

כשהדוושה יותר לחוצה משתחרר יותר דלק אך והמנוע עובד יותר חזק ומנסה להאיץ....זה שזה לא הולך לו לא אומר שהוא לא מבזבז את הדלק בנסיון!!!

בשלישי הסל"ד גבוה יותר שצורך יותר דלק ( תיאורטית,לא מתאים למקרה הזה ).

אבל במקרה הזה למנוע יותר קל והוא משתמש בפחות דלק מהמקרה הקודם כדי לשמור על המהירות אפילו שהסל"ד הגבוה יותר.

המשוואה יכולה להשתנות אם תוריד עוד הילוך ואז הסל"ד יהיה 6K ואז ניתן לשקול מחדש מה עדיף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הילוך שלישי צורך פחות.

ככל השדוושה לוחצת יותר - יותר דלק מוזרם.

"נראה לי/נשמע לי"

(מחשב הדרך שלי מחזק את דבריי)

בהילוך רביעי וגז 3/4 אתה מבזבז (הרבה הרבה) הרבה יותר דלק.

כי מי שמשקיע, שוקע....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה בטוח שבזמן שאתה יורד להילוך שלישי והסל"ד עולה את לוחץ פחות על הגז?

תבדוק כי ניראה לי שזה הפוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנה מה שקורה,

בסל"ד נמוך של 1800 סלד, המנוע זקוק לזרימת אוויר די איטית. לחיצה קלה על הדוושה תפתח מעבר קטן בסעפת שמספק למנוע את כל האוויר שהוא צריך כדי לפתח מומנט ולסחוב. לחיצה עוד ועוד על הדוושה תגדיל כמובן את המעבר, אבל זה לא יעזור למנוע לשאוב יותר אוויר, שכבר קודם הצליח למלא את צילינדריו באוויר. לכן המנוע לא יפתח כוח נוסף, וגם לא יצרוך דלק נוסף.

עכשיו, אם תוריד הילוך, לגלגלים יגיע יותר כוח, עקב יחס ההעברה, הסל"ד יעלה, המנוע ישאב יותר אוויר פר שניה, והוא יצליח לשאוב את האוויר הזה כי המעבר בסעפת פתוח הרבה ממקודם, ואז האוטו יאיץ. (ויצרוך יותר דלק, דלק שחלקו משמש להאצה הזאת). עכשיו, אתה לא רוצה להגביר מהירות, אז אתה לוחץ פחות ופחות על הדוושה, עד להשארות בהמהירות קבועה.

זה שאתה לוחץ פחות על הדוושה, לא אומר שנשאב פחות אוויר (אוויר=תערובת עם דלק) למנוע, מאשר מה שהיה בהילוך הגבוה. לכן צריכת הדלק לא תקטן כשתוריד הילוך. להיפך, עכשיו המנוע צריך לא רק לדחוף רכב כנגד העליה והרוח הנגדית, אלא גם להזיז בוכנות בעלות חיכוך, במהירות גדולה יותר מאשר קודם.

יוצא דופן הוא עניין היעילות של שריפת הדלק, וניתן לטעון שבסל"ד ממש נמוך התערובת נכנסת לצילינדר לאט, בלי להתערבל הרבה, דבר שגורם לה להשרף בצורה פחות אחידה ולבזבוז של כמה אחוזי דלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...