Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב למשהו מוזר.

המנוע שמותקן בניסאן אמלרה שלי הוא מנוע 1.8 ליטר מדגם QG18DE. לפי המפרט של ניסאן ישראל המנוע הזה מספק 116 כ"ס ב-5600 סל"ד ו16.6 קג"מ מומנט ב-4000 סל"ד.

אותו מנוע בדיוק מותקן גם בניסאן סנטרה האמריקאית (שזו פחות או יותר המקבילה האמריקאית לאלמרה האירופאית). אבל לפי המפרט שלה, המנוע מספק נתונים אחרים לגמי. 126 כ"ס ב-6000 סל"ד ומומנט של 17.8 קג"מ ב-2600 סל"ד.

חשבתי בהתחלה שאולי ההבדלים ההלו נובעים משינויים בניהול המנוע במכוניות השונות אבל זה נראה לי הבדל משמעותי מדי בשביל שיהיה קשור ל-ECU משודרג....

יש לכם רעינות איך זה יכול להיות?

פורסם

ההבדל יכול לנבוע בין השאר משיטות מדידה שונות של הנתונים הנ"ל. ההספק בגרסאות האירופאיות נמדד כנראה עפ"י תקן ECE או DIN, ואילו בגרסאות האמריקניות ההספק נמדד עפ"י תקן SAE.

ידוע שמדידה עפ"י תקן SAE נותנת בד"כ מספרים גדולים יותר לעומת התקנים האירופאיים.

בנוסף, ייתכן כמובן שינוי בניהול המנוע שיגרום להבדל, אבל כפי שאמרת, ההבדל כנראה לא כזה משמעותי.

פורסם

ויכול גם להיות למנוע האמריקאי מותקנים אביזרים שמעלים הספק/מומנט כגון: סעפת יניקה בעלת גאומטרייה מישתנה ותזמון שסתומים משתנה.

כמו כן, הבדלים במיפוי זיכרון מחשב ניהול מנוע, יכול לתת הרבה הבדל.

פורסם

בדרך כלל הגרסאות האמריקאיות יותר חזקות....

למשל מנוע האלמרה והסאני שהגיעו לישראל רשום כ GA16DE אבל עומד על בערך 105 110 כ"ס....

האמריקאי מצוייד ב VTC ומערכת הזרקה יותר מתקדמת ועומד על 115 עם פוטנציאל שיפורים הרבה יותר גדול למרות שזה אותו בלוק...

( זה המנוע שבסמלון שלי )

פורסם
ההבדל יכול לנבוע בין השאר משיטות מדידה שונות של הנתונים הנ"ל. ההספק בגרסאות האירופאיות נמדד כנראה עפ"י תקן ECE או DIN, ואילו בגרסאות האמריקניות ההספק נמדד עפ"י תקן SAE.

ידוע שמדידה עפ"י תקן SAE נותנת בד"כ מספרים גדולים יותר לעומת התקנים האירופאיים.

בנוסף, ייתכן כמובן שינוי בניהול המנוע שיגרום להבדל, אבל כפי שאמרת, ההבדל כנראה לא כזה משמעותי.

תקן שונה בד"כ משפיע אחוז בודד או שניים-שלושה, לא 8%...

בנוסף אם זה היה אותו מנוע בדיוק רק תקן אחר, עדיין היית מקבל את אותם סל"דים. סל"דים שונים מצביעים על אופי שונה למנוע. המנוע האמריקאי גם גמיש יותר, בהרבה, וגם חזק יותר, ולכן לי נראה שמדובר בכלל בנפח גדול יותר.

פורסם

התכוונתי VVT כמובן. המנוע שמגיע בארץ כולל תזמון שסתומים משתנה.

יכול להיות באמת ששינוי של ניהול המנוע (למשל - יחסי העברה אורכים יותר בתיבה או הזרקת דלק אגרסיבית יותר) ישפיע בצורה כזו ניכרת על הביצעים? ואם כן, יש דרך לבצע את השינויים הללו בארץ? יש מקומות שיכולים לשנות ניהול מנוע באמצעות שינוי תוכנת ה-ECU?

פורסם
תקן שונה בד"כ משפיע אחוז בודד או שניים-שלושה, לא 8%...

בנוסף אם זה היה אותו מנוע בדיוק רק תקן אחר, עדיין היית מקבל את אותם סל"דים. סל"דים שונים מצביעים על אופי שונה למנוע. המנוע האמריקאי גם גמיש יותר, בהרבה, וגם חזק יותר, ולכן לי נראה שמדובר בכלל בנפח גדול יותר.

בדקתי שמדובר באותו דגם מנוע עם אותו נפח בדיוק (QG18DE של 1.8 ליטר עם VVT).

שמתי לב שבכלל, גם למכוניות אחרות של ניסאן בארה"ב המשתמשות במנוע הזה יש את אותם נתוני ביצועים כמו הסנטרה. יכול באמת להיות שבגלל שהאמריקאים פחות רגישים לחסכון בדלק ויותר רגישים להספקים מהמנוע ניסאן פשוט "שיחקו" עם המנוע הזה כדי לסחוט ממנו את המקסימום על חשבון אורך חיים וצריכת דלק? בעוד שבאירופה, המצב הפוך, ולכן ניסאן קינפגו את המנוע לתצורה שמרנית יותר?

פורסם

מאיפה אתה יודע שיש VVT?

בדקת פיזית?

כי תמיד מצהירים על זה אבל בפועל זה לא מגיע בדגמים שמגיעים לארץ.

אני לא מאמין שבאף אחד מהמנועים האלו יש VVT כי מנועי הVVT חזקים משמעותית מהנתונים הללו בדר"כ.

יש VVT בעל 2- ו 3 מצבים אם אני לא טועה צריך לבדוק את זה.

ניסאן בדר"כ מחליפים מחשבי מנוע ובעיקר את יחידת השסתומים יכול להיות שבגלל תקני זיהום אויר.

לדוגמא עם האלמרה, המחשב האמריקאי לא חותך את ה VTC ב5500 ומחזיר אותו למצב נורמלי אלה ממשיך איתו עד למנתק.

בדגמים האירופאים הוא עושה זאת.

לגבי שיפורים.....

יש חברה אנגלית ששמה JWT ( אם אני לא טועה ) שנחשבים למספר אחת בניסאן ומשווקים פתרונות לכל סוגי המנועים חפש עוד על זה באינטרנט!

פורסם
מאיפה אתה יודע שיש VVT?

בדקת פיזית?

כי תמיד מצהירים על זה אבל בפועל זה לא מגיע בדגמים שמגיעים לארץ.

אני לא מאמין שבאף אחד מהמנועים האלו יש VVT כי מנועי הVVT חזקים משמעותית מהנתונים הללו בדר"כ.

יש VVT בעל 2- ו 3 מצבים אם אני לא טועה צריך לבדוק את זה.

ניסאן בדר"כ מחליפים מחשבי מנוע ובעיקר את יחידת השסתומים יכול להיות שבגלל תקני זיהום אויר.

לדוגמא עם האלמרה, המחשב האמריקאי לא חותך את ה VTC ב5500 ומחזיר אותו למצב נורמלי אלה ממשיך איתו עד למנתק.

בדגמים האירופאים הוא עושה זאת.

לגבי שיפורים.....

יש חברה אנגלית ששמה JWT ( אם אני לא טועה ) שנחשבים למספר אחת בניסאן ומשווקים פתרונות לכל סוגי המנועים חפש עוד על זה באינטרנט!

איך אני יכול לבדוק האם למנוע יש תזמון שסתומים משתנה או לא? כלומר, איך פיזית רואים את זה על בלוק המנוע?

אני ציינתי שלגרסה הישראלית יש VVT בגלל מה שמפורסם במפרט של הרכב הנמכר בישראל ובמספר אתרים.

פורסם

יכול להיות שהוא באמת נמצא אך השאלה היא איך הוא מופעל? !

אני לא זוכר איך מזהים VVT אבל אני מניח שניתן לראות בפירוק מכסה השסתומים.

פורסם

בד"כ הדלק באמריקה פחות איכותי, אוקטן 87-91 לעומת 95-98 אצלנו, כך שדווקא יותר הגיוני שיהיה פחות מומנט והספק באמריקה, עקב כיול של מחשב המנוע לפעולה עם דלק נחות.

בכל אופן, השינויים בסל"דים של שיא המומנט וההספק, לדעתי מצביעים על נפח שונה, או הימצאות VVT לעומת גרסא ללא VVT (או סעפת יניקה משתנה).

פורסם

יש מצב שהבדיקה של אותו אחד על דינמו מטר שלדה והשנייה על דינומטר מנוע

הכוונה הראשונה ההספק בגלגלים והבדיקה השנייה בדיקת בלימת מנוע

ואז ישנה כ 10% הפסדי חיכוך והעברה :-) תבדוק את העניין האם בשניהם רשום BHP כ"ס לבלימה הכוונה לבלימת מנוע ע"י מכשיר מיוחד שנקרא דינמומטר מנוע ...

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

קיבלתי בסוף תשובה מניסאן ארה"ב בנוגע לזה:

"Certain aspects of the engine intake, compression, and exhaust have been tuned for more power in the Sentra. Unfortunately, we are unable to disclose the exact parameters of tuning due to restrictions on sharing engineering information."

כלומר מנוע זהה, אבל כוונון לסעפת היניקה, הדחיסה והפליטה תרם לשיפור הביצועים.

מישהו יכול לנחש מה ספציפית?

• תוכן חדש...