Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן רכשתי הונדה סיויק יד שניה שנת 98'.

לא עשיתי לה בדיקה בגלל גורמים שונים שלא תלויים בי [אני אישית הייתי עושה בדיקה].

האוטו שמור מאוד עם 97,000~ קילומטר, הבעיה או אולי זה פסיכולוגי שההילוכים לא עוברים בצורה חלקה. כלומר לא משנה כמה חלש או חזק אני אלחץ על הדוושה תמיד ההעברה מורגשת ומורגשת חזק.

באוטו הישן שלי, דייהו רייסר, למשל, זה לא היה קורה וההעברה הייתה מתבצעת בצורה חלקה ולא מורגשת לא משנה עד כמה משכתי או לא משכתי הילוך.

האם זאת בעיה או שאני צריך להתעלם מזה?

פורטל המחשבים הישראלי HWzone.co.il

פורסם
לא מזמן רכשתי הונדה סיויק יד שניה שנת 98'.

לא עשיתי לה בדיקה בגלל גורמים שונים שלא תלויים בי [אני אישית הייתי עושה בדיקה].

האוטו שמור מאוד עם 97,000~ קילומטר, הבעיה או אולי זה פסיכולוגי שההילוכים לא עוברים בצורה חלקה. כלומר לא משנה כמה חלש או חזק אני אלחץ על הדוושה תמיד ההעברה מורגשת ומורגשת חזק.

באוטו הישן שלי, דייהו רייסר, למשל, זה לא היה קורה וההעברה הייתה מתבצעת בצורה חלקה ולא מורגשת לא משנה עד כמה משכתי או לא משכתי הילוך.

האם זאת בעיה או שאני צריך להתעלם מזה?

מתי בפעם האחרונה הוחלף שמן גיר ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שאלה קשה, אני אנסה לבדוק את זה

בכל מקרה, האם קיים טיפול שמחייב לעשות את זה? או שמחליפים לפי הרגשה?

שמן גיר צריך להחליף כל מספר קילומטרים מסויים או תקופה מסויימת, הקודם מבינהם.

במכונית שנוסעת הרבה בעיר (ז"א הרבה החלפות הילוכים) צריך להחמיר עם המלצות היצרן (ז"א לעשות יותר החלפות).

אני דווקא התרשמתי שהתיבות של הונדה מעבירות הילוכים בצורה חלקה למדי, ומניסיון עם תיבה של הונדה שהיתה מעבירה הילוכים ממש בברוטאליות, החלפת שמן גיר פתרה לגמרי את הבעיה ושילוב ההילוכים נהיה רך כחמאה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואלה? אני אנסה את זה

השאלה היא איזה שמן הוא מומלץ?

והאם זו בעיה להחליף שמן גיר? [אפשר לעשות לבד? אם לא, האם זה יקר?]

פורסם
וואלה? אני אנסה את זה

השאלה היא איזה שמן הוא מומלץ?

והאם זו בעיה להחליף שמן גיר? [אפשר לעשות לבד? אם לא, האם זה יקר?]

זו לא בעיה - אבל עדיף שלא תתעסק בזה לבד.

השמן הוא DEXRON II או DEXRON III (שמן אדום).

לא צריך יותר מגלון אחד (סביבות ה 50 שח לגלון) וההחלפה לוקחת ממש מעט זמן, לא סיפור יקר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצורף תצלום של ספר הטכנאים של הונדה, עמוד המסביר את דרך החלפת השמן.

זה נראה ממש לא מסובך ועשיתי דברים הרבה יותר מורכבים, האם יש סיכון כלשהוא שאינו מצויין שם?

ועוד שאלה, איפה אני משיג את האטם שצריך להחליף, והאם ההמלצה של השמן שם אקטואלית?

hgear.gif

פורסם
מצורף תצלום של ספר הטכנאים של הונדה, עמוד המסביר את דרך החלפת השמן.

זה נראה ממש לא מסובך ועשיתי דברים הרבה יותר מורכבים, האם יש סיכון כלשהוא שאינו מצויין שם?

ועוד שאלה, איפה אני משיג את האטם שצריך להחליף, והאם ההמלצה של השמן שם אקטואלית?

אין סיכון מיוחד. בהונדות שאני נתקלתי בורג הריקון היה מרובע כזה שנפתח אם ידית לבוקסות בעל ראש ריבועי בגודל 3/8". לא יודע בדיוק איך זה אצלך אבל יכול להיות שזה אותו הדבר (או שהחליפו את הבורג, לך תדע).

מעבר לזה שים לב שבחלק מההונדות (אם לא כולן) בודקים שמן גיר אוטומטי כשהמנוע כבוי. בדוק איך זה אצלך רק בשביל שנהיה בטוחים.

בנוגע לכמויות - זה נכון - וכפי שכבר אמרתי, לא תצטרך יותר מגלון (3.8 ליטר) - ישאר לך עודף.... כדאי שתצטייד במשפך עם מאריך לצורך מילוי השמן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק כל כמה זמן צריך להחליף שמן גיר אוטומטי? במזדה פשוט נראה לי שלא הוחלף מעולם, וההעברות אלימות במיוחד.

ואיזה שמן? מזדה 323...

פורסם
איציק כל כמה זמן צריך להחליף שמן גיר אוטומטי? במזדה פשוט נראה לי שלא הוחלף מעולם, וההעברות אלימות במיוחד.

ואיזה שמן? מזדה 323...

כל יצרן וההוראות שלו. אני אישית מחליף כל שנה.

במזדה 323 השמן הוא שמן DEXRON II או DEXRON III (שניהם אדומים).

זכור לי שאצל חבר שהיתה בבעלותו 323 החליפו שמן גיר בפעם הראשונה אחרי שמלאו לרכב 80,000 ק"מ ובערך 4 שנים על הכביש. ההעברות הילוכים היו אלימות טרם ההחלפה (במיוחד מראשון לשני) ולאחר מכן חל שיפור משמעותי מאוד.

בעיקרון אם לא החליפו שמן בגיר במשך הרבה שנים, זה עלול להוות סיכון אם תחליף עכשיו שמן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כנס לסיכה בתחנות דלק ובקש החלפת שמן גיר, הם יחליפו לך במקום תוך 10 דקות, 100-150 ש"ח, לא יותר.

בנוסף אם אתה רוצה להשקיע אז קנה בעצמך את השמן גיר - קנה משהו איכותי, גלון יעלה לך 120-130 ש"ח, ובסיכה יקחו לך 70 ש"ח על ההחלפה-סה"כ בסביבות 200 ייצא לך אך עם שמן איכותי יותר.

אל תעשה מזה סיפור גדול, אני ממליץ כל שנה להחליף את השמן גיר.

פורסם

עכשיו נאמר לי שגם צריך לפרק את המכסה התחתון ל הגיר כדי להחליף פילטר.

באמת צריך לעשות ככה או שרק להחליף שמן?

פורסם

בנוסף לשמן גיר חובה להחליף גם את המסנן

תרשה לי להמליץ בפניך על תוסף מדהים לשמן גיר אוטומטי

הנ"ל מרכך גומיות, מיצב את השמן טרמית (עוב טוב גם בקור) משפר את החלפת ההילוכים ומנקה את המערכת

אבא שלי הוא לא היבואן, אני השתמשתי במוצר והוא מדהים

היצרן חברת BG ונקרא תוסף לשמן גיר אוטומטי

מחירו 70-80 ש"ח שווה כל גרוש

ATC1.jpg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...