Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם רכב שמשתנק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם ,

יש לי פיאט אונו שנת 93 (126,000 ק"מ ).

כאשר אני מתניעה את הרכב לפני הנסיעה הראשונה של היום ,עד שאני מצליחה לחמם את המנוע בתחילת נסיעה הרכב כמו "משתנק" כזה ופולט מעין גזים כאלה מהאגזוז (בערך כפעמיים - 3 ) ,עד שהוא מתחמם ,זה בעיקר בתחילת נסיעה ולפעמים לא רק בתחילה ,אבל הפעמים שזה קורה לא בתחילת נסיעה הם יותר נדירים ....

אני לא נוסעת עם הרכב הרבה, פחות מקילומטר לעבודה וחזרה ....

למישהו יש אולי איזה רעיון מה אפשר לעשות ?

תודה מראש על כל תשובה ...

פורסם

לי גם היתה את התופעה הזו מלווה בכיבויי מנוע וקרטועים- הפיתרון היה שיפוץ קרבורטור. מאז 0 תקלות כאלו.

מתי הוחלף מסנן דלק פעם אחרונה? מתי בוצע שיפוץ קרבורטור? מתי הוחלפו חוטי הצתה?

צביקה- שנת 93' זה עדיין קרבורטור, אלא אם כן מדובר בדגם מפואר אם אני לא טועה.

פורסם

הי , וואו תשובות מהירות , קודם כל תודה !!!

אז נפח המנוע הוא 1300, גם אני חשבתי שמדובר בקרבורטור ..., וקניתי ספריי לניקוי (לא עזר )!

מסנן הדלק הוחלף לפני כשנה וחצי בערך אולי יותר...

שיפוץ קרבורטור לא עשיתי אף פעם ...למישהו יש מושג כמה זה עולה ?

וחוטי הצתה לא זכור לי שאני החלפתי אי פעם ...,למרות שבבוקר כאשר אני מושכת את הצ'וק ,אין שום בעיה והוא מתניע מיד ולא נכבה או משהו כזה ,אבל בהתחלה הוא משתנק כזה וכמו שציינתי כמו פולט גזים מהאגזוז איזה פעמיים או שלוש בתחילת נסיעה ,לפעמים אף נכבה לי בתחילת נסיעה כאשר אני עוצרת באיזה רמזור ...(נכבה רק פעם אחת ובתחילת נסיעה ).

שוב מודה לכם על התשובות ....

פורסם

קודם כל, אין נפח מנוע של 1300 סמ"ק לפיאט אונו שנת 1993.

45S- בעל נפח מנוע של 1000 סמ"ק.

60S- בעל נפח מנוע של 1100 סמ"ק.

70S- בעל נפח מנוע של 1400 סמ"ק.

דבר ראשון, הכניסי את הרכב למוסך לטיפול 10K מלא. טיפול כזה עושים כל 10,000 ק"מ או שנה- הקודם מביניהם. (אם עשית טיפול כזה לפני פחות משנה או לפני פחות מ- 10,000 ק"מ החליפי רק את מסנן הדלק).

בטיפול יוחלפו מסנן דלק, מסנן אויר, מסנן שמן, 4 פלאגים, יוחלף שמן מנוע וכ'.

יש לברר בלי שום קשר מתי הוחלפה רצועת תזמון לאחרונה.

אם הבעיות לא יפתרו יש לבצע ככל הנראה שיפוץ קרבורטור (ובמיוחד אם לא שיפצת אותו מעולם). העלות היא בד"כ כ- 350 ש"ח.

ספריי לניקוי קרבורטור לא עוזר בכלל אלא להפך, יכול רק להזיק. מניסיון.

פורסם

גברת פינוקיו שלום רב וברוך בואך לפורום!

לא רק תשובות מהירות תקבלי בפורום, גם פתרונות מעשיים, כל הסימנים מראים בברור על בעייה בקרבורטור, ומכיון שאנו בתחילת חורף והתופעה שציינת עלולה רק להחמיר, מחובתך לטפל תחילה בלב שבמנוע, שהוזנח ברכבך, כלומר בקרבורטור!

וזאת מבלי להזניח פרמטרים נוספים, בכוון כמו מצתים, ומסנן דלק+אוויר, ובמקרה הצורך גם חוטי הצתה!

לטובתך אנא צרי קשר בה.פ( הודעה פרטית) ו/או בטלפון הרשום בסמלון ובפרופיל שלי, וזאת ללא שום התחייבות!

אנא צייני את מקום מגורייך, וטלפון ליצירת קשר!

בברכת שבת שלום

ושנה טובה!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני ממליץ בחום על צביקה- שיפצתי אצלו את הקרבורטור באונו שלי לפני חצי שנה, נסעתי במיוחד מיוקנעם עד אליו בנתניה (55 ק"מ לכל כיוון).

מאז 0 תקלות כאלו, הרכב מניע ללא בעיה, לא מתכבה ברמזורים ולא מקרטע.

עשרות חברי הפורום שיפצו אצלו את הקרבורטור ויצאו מרוצים.

• תוכן חדש...